Σελίδες

20 Ιουν 2012

Οι 4 Ελευθερίες του Μάαστριχτ και οι συνέπειες τους σήμερα!


Η συνθήκη του Μάαστριχτ που υπερψηφίστηκε από τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κωδικοποιημένα αποφάσισε:

  • Η Ελευθερία μετακίνησης των Αγαθών (δίχως δασμούς μεταξύ κρατών-μελών)
  • Η Ελευθερία μετακίνησης του Κεφαλαίου (από χώρα σε χώρα και μάλιστα με επιδότηση με σκοπό τη μέγιστη κερδοφορία)
  • Η Ελευθερία των Υπηρεσιών (να διεθνοποιούνται)
  • Η Ελευθερία μετακίνησης των Προσώπων (να πωλούν την εργασία τους όπου-όπου και μάλιστα όσο-όσο)


Οι συνέπειες της "Αριστερής" και "Δεξιάς" πολιτικής σήμερα:

KKE - Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για το σχηματισμό κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ


Η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιφέρει ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα που δεινοπαθούν από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.
Αυτό που η συγκυβέρνηση εμφανίζει ως επαναδιαπραγμάτευση δυσμενών όρων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης είναι μια αναγκαστική αναπροσαρμογή που επιβάλλει το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και στις πιο ισχυρές οικονομικά χώρες της ευρωζώνης. Αυτή η αναπροσαρμογή θα καθοριστεί από τις οξυμμένες αντιθέσεις και τις προσωρινές συμφωνίες μεταξύ των ηγετικών δυνάμεων της ΕΕ σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης. Όποια κι αν είναι η κατάληξή τους δεν θα βάλουν φρένο και δεν θα ματαιώσουν τη χρεοκοπία και εξαθλίωση του λαού.
Η συμμετοχή ενός «αριστερού» κόμματος στη συγκυβέρνηση δεν πρόκειται να επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα για το λαό. Με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση η πλουτοκρατία επιδιώκει να κερδίσει χρόνο και ανοχή από το λαό.

Σε πλήρη εξέλιξη η αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος


Το ΚΚΕ εκτίμησε έγκαιρα ότι το αστικό σύστημα επιδιώκει να αντικαταστήσει το δικομματισμό με τον διπολισμό της κεντροδεξιάς με πυρήνα τη ΝΔ και της κεντροαριστεράς με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ. Η αναμόρφωση αυτή του πολιτικού συστήματος, ήταν και παραμένει αναγκαία από τη σκοπιά των συμφερόντων της ντόπιας πλουτοκρατίας. Ο δικομματισμός εξάντλησε τη δυναμική του στη διαχείριση και στην ικανότητα να ενσωματώνει τη λαϊκή αγανάκτηση, μεταφέροντας ψήφους από το ένα κόμμα στο άλλο. Η απότομη φτωχοποίηση μεγάλου μέρους εργατικών, λαϊκών δυνάμεων από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα μετά το 2009 και η συγκυβέρνηση Παπαδήμου από την άλλη, που αποκάλυψε πλατιά στο λαό τη στρατηγική ταύτιση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι στοιχεία που επιτάχυναν την αποστράτευση του δικομματισμού. Είναι γεγονός ότι και η ΝΔ είχε μεγάλες απώλειες στις εκλογές της 6ης Μάη, αλλά το ΠΑΣΟΚ καταποντίστηκε.

Ο Καρατζαβέλης

Με το καλό, λοιπόν! 
Σε λίγες ώρες θα γεννηθεί η νέα μας κυβέρνηση, ως καρπός τής τρικομματικής παρτούζας ΝουΔου-ΠαΣοΚ-ΔημΑρ. Δεξιοί, σοσιαλιστές κι αριστεροί μπερδέψανε τα μπούτια τους και με τις αλλαξοκωλιές τους κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα τερατάκι, το οποίο πριν καμμιά δεκαπενταριά χρόνια θα αδυνατούσε να συλλάβει ο νους και του πλέον ευφάνταστου συγγραφέα μυθιστορημάτων φαντασίας.

Μπορεί ετούτη η τρικομματική κυβέρνηση να στερείται των υπηρεσιών εκείνου του πολιτικού ογκόλιθου που λεγόταν Γιώργος Καρατζαφέρης, αλλά έχει την ευτυχία να

Δεν είναι όλες οι «αντιπολιτεύσεις» υπέρ του λαού


Οτι το ΚΚΕ έχει ευθύνη επειδή επικράτησε η συντηρητική παράταξη είπε προχτές στη ΝΕΤ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας - όπως το κόμμα του εκτιμά - ότι χάθηκε μία ευκαιρία για τη συγκρότηση «αριστερής» κυβέρνησης. Ετσι, μπορεί τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ να κατήγγειλε όσους έσπρωχναν το λαό από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ και τούμπαλιν, αλλά τώρα που ο ίδιος βρίσκεται στη μία μεριά του νέου αντιλαϊκού διπόλου, αλλάζει στάση. Αναμενόμενο, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τον εαυτό του... αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική. Ομως δεν είναι. Γιατί αυτό που κάνει δεν είναι παρά να προβάλλει διαφορετικές συνταγές για τη διαχείριση της αντιλαϊκής επίθεσης. Και αυτό ακριβώς είναι που κάνει επικίνδυνο και αδιέξοδο για το λαό και τον «αντιπολιτευτικό» ρόλο που ήδη διεκδικεί.
Αλλωστε, τα λένε μόνοι τους. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην προχτεσινή δήλωση που έκανε μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ διευκρίνισε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αξιοποίηση των σημαντικών δυνατοτήτων «διαπραγμάτευσης» και «επαναδιαπραγμάτευσης», δηλαδή συναλλαγής με τα επιτελεία που προχωρούν και εξειδικεύουν την αντιλαϊκή επίθεση.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: Ενα εκρηκτικό πρόβλημα και οι πραγματικές αιτίες


Η «Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων» τιμάται σήμερα διεθνώς εν μέσω διαφόρων εκδηλώσεων και αφιερωμάτων, που στην πλειοψηφία τους κρύβουν την ουσία του ζητήματος.
Πράγματι μετανάστευση και προσφυγιά, με τις διαστάσεις που πήραν τα τελευταία χρόνια (ειδικά μετά τις ανατροπές των σοσιαλιστικών κρατών και την προσωρινή υποχώρηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, μέσα σε συνθήκες όξυνσης των ανταγωνισμών κα της επιθετικότητας του κεφαλαίου), γεννούν προβλήματα για τους λαούς που ξεριζώνονται, αλλά και τους λαούς των χωρών που δέχονται κύματα μεταναστών.
Η άρχουσα τάξη και τα κόμματά της επέλεξαν προεκλογικά να ξαναπαίξουν το χαρτί του μεταναστευτικού, της «ασφάλειας» και της εγκληματικότητας, όπως έκαναν και στις ευρωεκλογές του 2009, τις τοπικές του 2010. Στρέφουν μέρος της λαϊκής οργής σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια, αποπροσανατολίζουν, ώστε να υφαρπάσσουν λαϊκές ψήφους, απομονώνοντας και διογκώνοντας ένα από τα πολλά σοβαρά προβλήματα που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει στο λαό. Μιλούν την ίδια γλώσσα και ρίχνουν νερό στο μύλο της «Χρυσής Αυγής» και στη συνέχεια καμώνονται ότι δήθεν ανησυχούν με την αύξηση της επιρροής της.

Η επαναφορά των εκβιασμών και διδακτική απόκρουση τους


Παρακάτω θα διαβάσετε κομμάτια από ένα άρθρο του Ριζοσπάστη τον Ιούλη του 1982 δηλαδή δεν έχει κλείσει χρόνος από την έναρξη της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. 

Βλέπουμε πως όπως και σήμερα σταθερός στόχο ήταν η συμπίεση της πολιτικής και εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ. Και μάλιστα και τότε αναπαράγονταν οι ίδιες κατηγορίες και οι ίδιοι εκβιασμοί. Αν δε συνεργαστείς παίζεις το παιχνίδι της δεξιάς.

Αν δε συνεργαστείς θα σε τσακίσουμε.
Αν συνεργαστείς θα χαθείς, θα αφομοιωθείς. 
Αν δεν αλλάξεις θέση είσαι δογματικός, διασπαστής κοκ

30 χρόνια μετά η σοσιαλδημοκρατία άλλαξε άρμα και ο λαός μπαίνει σε νέα μονοπάτια αυταπατών. Σίγουρα δε θα περάσουν άλλα 30 χρόνια για να καταλάβει πως αξιοποιείται η δύναμη του και που δίνει την αγανάκτηση και τον ριζοσπαστισμό του. Οι λεκτικές ειρηνικές επαναστάσεις εντός του συστήματος με το λαό ανενεργό και ατσαλάκωτο σε συνθήκες κρίσης και εξαθλίωσης, δε μπορούν να σε πάνε μακριά.

«Είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωντανή Ελλάδα»


«Η δημοκρατία της ολιγαρχίας είναι αυτή που επιτρέπει στο κεφάλαιο να μισθώνει την εξουσία. Η μορφή αυτού του μισθώματος λέγεται "εκλογές"» (!),
έλεγε πριν μερικά χρόνια ένας επιφανέστατος ολιγάρχης της μετασοβιετικής Ρωσίας, ο «πολύς» Μπερεζόφσκι.
*
Στην Ελλάδα, βέβαια, έχουμε τη δική μας πολύ μεγάλη εμπειρία τι ακολουθεί μετά από την κάθε φορά ανανέωση του «μισθώματος».
Οσο για τον κυνισμό των εγχώριων «Μπερεζόφσκι» ούτε εκεί πάμε πίσω. Δεν πάνε δα και πολλές μέρες που Ελληνας εφοπλιστής εμφανίστηκε να λέει ότι για να τον φορολογήσει το ελληνικό κράτος, πρέπει πρώτα να τον βρει...

«Ζήτω»!


Νέα ΔΗΜΑΡκρατία...


«Τη συγκυβέρνηση (σ.σ.: της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ) τη θέλουν τριών ειδών συμφέροντα: Πρώτον, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Δεύτερον, τη στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα και τρίτον την προτιμούν όσοι εντός και εκτός χώρας θέλουν την αυριανή κυβέρνηση αδύναμη και ελεγχόμενη».
Αντώνης Σαμαράς, 7/4/2012
*
«Δεν θέλω να συγκυβερνήσω με το ΠΑΣΟΚ και δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό να γίνει τέτοια συγκυβέρνηση, συμφέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ για να πέσει στα μαλακά, συμφέρει τη διαπλοκή και τα εξωθεσμικά κέντρα».
Αντώνης Σαμαράς, 3/5/2012

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα στο λαό να κάτσει στ' αυγά του

Με συνέντευξή του στο «Ρόιτερς», ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαιώνει ότι το κόμμα του είναι η αμέσως επόμενη λύση της αστικής τάξης για να ασκήσει διαχείριση

Τη μετεκλογική τακτική του κόμματός του περιγράφει σε συνέντευξή του στο «Ρόιτερς» ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας ότι στόχος τους είναι να ασκήσουν συμπολίτευση από τη θέση της αντιπολίτευσης και να συμβάλουν στην «κοινωνική συνοχή», κηρύσσοντας από τη μια την ταξική συνεργασία και παρεμβαίνοντας από την άλλη για μέτρα ανακύκλωσης και διαχείρισης της βαθιάς φτώχειας του λαού.
Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, «θα προετοιμαστούμε πολύ καλύτερα προκειμένου να ασκήσουμε μία πιο μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση και, προφανώς, να οργανωθούμε, ώστε να μπορούμε να διεκδικήσουμε την κυβέρνηση όταν εμφανιστεί η ευκαιρία». Με άλλα λόγια, η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιλαϊκή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ θα επικεντρώσει στην προβολή του σαν καλύτερος διαχειριστής και διαπραγματευτής με την ΕΕ και μ' αυτό το «ατού» θα διεκδικήσει στο μέλλον τη διακυβέρνηση.