Σελίδες

19 Ιουν 2012

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Ο Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ!!!




Ο γνωστός μειλίχιος και πράος κ. Φ. Κουβέλης, που συγκινεί πολύ κόσμο της "αριστεράς", πάλαι ποτέ ηγέτης της Ανανεωτικής πτέρυγας του Συνασπισμού, σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, δεν είναι παρά ένα δευτερεύον εργαλείο του συστήματος να εγκλωβίζει τον κόσμο, να τον εμποδίζει να ριζοσπαστικοποιηθεί με τη δήθεν "ήρεμη" και "προσγειωμένη" και "μετριοπαθή" στάση του.
Ορίστε οι δηλώσεις του στο twitter στις 3 Μάη:

Μ. Μαϊλης: ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ



Κάτι παράξενα πράγματα ...


«Οι εκλογές τέλειωσαν, ζήτω οι επόμενες εκλογές».
Είναι δυνατόν να είναι αυτό το νέο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ κι απλά να ψάχνει διαφημιστή να το πλασάρει;
Θα δείξει. Προς το παρόν ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιος Πάνος Λάμπρου, γυρνάει στα κανάλια και καταγγέλλει τις «ευθύνες του ΚΚΕ», γιατί δεν πήρε αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα διάφοροι παράξενοι αξιώνουν από τους κομμουνιστές να διορθώσουν την ψήφο τους, ανατρέποντας τη στρατηγική του Κόμματος που οι ίδιοι επέλεξαν και με την ψήφο τους να εγκρίνουν μια μέρα πριν.
Παρότι δεν καταλαβαίνουμε ακριβώς τη συλλογιστική αυτής της αξίωσης, υπάρχει ένα θέμα: Ρώτησαν κανέναν αυτοί οι 277.179 που ψήφισαν ΚΚΕ; Ρώτησαν για τις ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ, ε, συγγνώμη, τις ανάγκες της χώρας, πριν ψηφίσουν; Τι πάει να πει στάθηκαν όρθιοι στην επιλογή τους; Είναι δυνατόν σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές να επιλέγουν οτιδήποτε άλλο από «πάση θυσία» στην ΕΕ; Είναι δυνατόν να επιλέγουν ΚΚΕ, να δυναμιτίζουν την ευρωπαϊκή ενότητα και να βάζουν σε κίνδυνο την αμερικανική οικονομία; Γιατί - αν δεν το έχουν σκεφτεί - τέτοια

«Αριστερά» ασπόνδυλα


Πολλαπλασιάστηκαν τελευταία τα «αριστερά» σούργελα, μεταξύ των οποίων και κάποιοι «μορφωμένοι» της μπλογκο-γειτονιάς μας,  «αγράμματα» στην ουσία ανθρωπάκια, που δεν ξέρουν που πατούν και που βρίσκονται. Το σύστημα τους ξερνάει στην μπάντα, τους ποδοπατά, τους προσπερνά, και αυτοί οι ηλίθιοι κατηγορούν, βρίζουν, χτυπούν με λύσσα… το ΚΚΕ!

Τους συναντώ –χωρίς να τους γνωρίζω προσωπικά- σχεδόν καθημερινά, στο μετρό, ή στο λεωφορείο, στη διαδρομή για τη δουλειά. Ανάμεσα σε τόσο κόσμο, κανείς άλλος δεν κλαίγεται όπως αυτοί. Σου λένε «δεν πάει άλλο», παραπονιούνται ότι δεν μπορούν πια να ζήσουν στην Ελλάδα, τους φταίνε οι πολιτικοί και  το κράτος.

Ποιός δέχτηκε πόλεμο τελικά;- Ο Συριζα ή το ΚΚΕ;

Αξίζουν συγχαρητήρια στα ΜΜΕ για το κατόρθωμά τους να δημιουργήσουν ένα δίπολο με 2 κόμματα του 30% μέσα σε ένα μήνα. Γιατί βέβαια δεν θα υπήρχε κανένας δικομματισμός και κανενα δίπολο με 17% και 19% που ήταν το αρχικό αποτέλεσμα του Μαίου που σίγουρα παρ'ότι κι αυτό ήταν αποτελεσμα πίεσης , σιγουρα ήταν πιο αυθεντικό από το εκβιαστικό του Ιουνίου.
Το να δέχονται αυτοί που τους βολεύει αυτή την κατάσταση, που δημιουργήθηκε και που θα γίνει προσπάθεια να επιβληθεί, και συγχρόνως να θεωρούν τους εαυτούς τους αυθεντικούς εκπρόσωπους της δημοκρατίας, της πολυφωνίας και της πολυχρωμίας ενάντια στο μονολιθικό ΚΚΕ απλά δεν κολλάει πια καθόλου. Το κακό είναι βεβαια ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο την δέχονται αλλά την σπρώχνουν και στα άκρα.
Δεν είναι καθόλου λίγοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που λένε οτι το ΚΚΕ τους στέρησε την πρωτιά! 

ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΕΣ XΤΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΑΜΜΟ...


Επιστολή του Μάρκο Ρίτσο, Γραμματέα του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΛΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΙΤΑΛΙΑΣ) προς το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας-ΚΚΕ
Ευχαριστώ τους συντρόφους, ευχαριστώ την Αλέκα, το αποτέλεσμα των εκλογών παρέρχεται, αλλά οι αρχές παραμένουν. Στον κόσμο του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, οι εκλογές και η δημοκρατία δεν υπάρχουν, ή μάλλον, υπάρχουν μόνο όταν κερδίζουν “αυτοί” (όπως αποδεικνύεται και από τη δολοφονία του Αλιέντε). Με τα Μ.Μ.Ε. μπορούν να μετακινήσουν στο μέγιστο βαθμό την στήριξη από το ένα κόμμα στο άλλο, από το ένα στρατόπεδο στο άλλο, αλλά πάντα μέσα στα πλαίσια του συστήματος. Αυτό συμβαίνει και στην Ιταλία, όπου νέα κινήματα μπορούν να εισβάλουν στην πολιτική σκηνή και να αποσπάσουν ακόμη και την  σχετική  πλειοψηφία. Αλλά είναι ψήφοι χωρίς ρίζες, συναινέσεις που υπαγορεύονται περισσότερο από το χαμόγελο ή καλύτερα από την οδοντόπαστα που χρησιμοποιεί, την προσωπικότητα που προωθεί ένα πολιτικό «προϊόν» σαν να ήταν ένα εμπόρευμα προς πώληση. Οι κομμουνιστές διαφέρουν ριζικά. Έχουν μια πρόταση συνολικής αλλαγής της κοινωνίας. Προβάλουν ένα άλλο σύστημα στη θέση του εκφυλισμένου παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού ο οποίος έχει όλο και πιο συχνά κρίσεις και προσπαθεί να επιβιώσει με καταστροφή του  περιβάλλοντος και με συχνούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Οι πραγματικοί κομμουνιστές δεν κοροϊδεύουν τον λαό,

Ορθιοι στη «ρινοκεριάδα»!

Λαέ μου ευκολόπιστε
και πάντα προδομένε...

Πριν από μισό αιώνα ο άνθρωπος πάτησε στο Φεγγάρι.
Μισό αιώνα μετά, σε συνθήκες πρωτόγνωρων επιστημονικών και τεχνολογικών δυνατοτήτων, το να εξασφαλιστεί ένα πιάτο φαΐ, για τη μισή ανθρωπότητα αποτελεί ζητούμενο...
*
Πριν από 70 χρόνια, η κρίση του καπιταλισμού πληρώθηκε από την ανθρωπότητα με τον πιο βαρύ φόρο αίματος κατά τη διάρκεια ενός Παγκοσμίου Πολέμου, όπου το φρικτό τέρας παραλίγο να καταλάβει «ανεπαισθήτως» τον κόσμο.
Στις μέρες μας, στην ίδια καπιταλιστική μήτρα παράγεται και επωάζεται το ίδιο αυγό του ίδιου φιδιού...
*
Πριν από δύο αιώνες και παραπάνω, η ανθρωπότητα δονήθηκε από το όραμα ενός κόσμου «ελευθερίας, ισότητας, αδελφότητας». Ακολούθησε η Παρισινή Κομμούνα και η Επανάσταση του '17 που έδειξαν πώς πρέπει αλλά και πώς μπορεί να είναι ο κόσμος. Που έδειξαν ότι είναι κατορθωτό ο άνθρωπος, από την προϊστορία της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης, να περάσει στο «βασίλειο» της ικανοποίησης όλων των αναγκών του και της αξιοποίησης όλων των ικανοτήτων του.

Το νέο δίπολο


Η πορεία από τις εκλογές της 6ης Μάη μέχρι και τις προχτεσινές δεύτερες εκλογές ήταν μια πορεία γεμάτη εκβιαστικά διλήμματα, καλλιέργεια φόβου για το λαό, σπορά αυταπατών για εύκολες λύσεις, υποσχέσεις και ταξίματα για βόλεμα μετά τις εκλογές και βέβαια επεμβάσεων από το εξωτερικό. Αποκορύφωμα όλων αυτών, όσα έγιναν τις τελευταίες δύο - τρεις μέρες, λίγο δηλαδή πριν πάνε στην κάλπη οι ψηφοφόροι. Ολα τα παραπάνω συνέτειναν στο να στρωθεί ο δρόμος για τη διαμόρφωση του νέου δίπολου, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την ώρα, (φαίνεται ότι αναμορφώνεται ήδη η σοσιαλδημοκρατία), σε συνθήκες βαθέματος της κρίσης και όσων αρνητικών συνεπάγεται αυτό για τον εργαζόμενο λαό. Κάτι που δείχνει και το εκλογικό αποτέλεσμα, που είναι αρνητικό για το λαό. Αλλωστε η πορεία διαμόρφωσης του νέου δίπολου φαίνεται ότι μπορεί να πάρει το σχήμα «κεντροδεξιά - κεντροαριστερά».
* * *
Ας δούμε πιο συγκεκριμένα:
1. Το ΚΚΕ αμέσως μετά την εκλογική αναμέτρηση έβαλε το ζήτημα: Ο πόλος της

Πολιτικό παπατζιλίκι ...


Εδωσε και πήρε χτες ξανά το παραμύθι της «ενότητας της αριστεράς» από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού πρώτα ανακοίνωσαν περιχαρείς ότι όσο σημαντικός είναι ο ρόλος της κυβέρνησης, άλλο τόσο είναι και αυτός της αντιπολίτευσης, διευκρίνισαν ότι δε θα συμμετάσχουν σε συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ότι δε θα πάρουν τη διερευνητική εντολή σαν δεύτερο κόμμα. Συμπληρωματικά στα παραπάνω και όταν στριμώχνονταν για την αντιφατική τους στάση σε σχέση με τις εκλογές του Μάη, έλεγαν ότι τότε, εξαιτίας κυρίως του ΚΚΕ, χάθηκε τάχα η ευκαιρία να γίνει κυβέρνηση της αριστεράς, ώστε να μη συζητάμε σήμερα για κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Ζητούσαν, μάλιστα, χτες διά του προέδρου τους, να σταματήσουν τα «επικοινωνιακά παιχνίδια» με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβέρνηση με κόμματα που - όπως οι ίδιοι λένε - τους χωρίζουν πολλά.