Σελίδες

16 Ιουν 2012

Εμπρός πρωτοπόροι νέοι, αγάντα γέροι μας ωραίοι!


Μάχη είναι κι αυτή η θλιβερή εκλογική διαδικασία που κατάπιε την άνοιξη και ξεθύμανε το καλοκαίρι σαν ξερή ύπουλη φωτιά. Εκαψε σωθικά της πατρίδας κάμποσες δεκαετίες τώρα. Ξεπούλησε ιδέες. Ξεγέλασε γενιές ολόκληρες. Μη πόλεμος έλεγε το πράσινο στόμα της αλλαγής. Κι ήρθε σφαγή. Τώρα οι μαύροι φονιάδες που σέρνουν τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά στο πεζοδρόμιο του κοινού ποινικού δικαίου μιλάνε για Ελλάδα που ανήκει στους Ελληνες. Οι επιζήσαντες κι όσοι ρούφηξαν το μεδούλι του καπιταλιστικού συστήματος με το καλαμάκι κι όχι με τη σέσουλα, πουλάνε την ελπίδα σε φθηνά παγκάκια κι αντικατέστησαν την έφοδο στον ουρανό με την έφοδο στο εγκεκριμένο από τ' αφεντικά γκουβέρνο.
Σ΄αυτή τη μάχη τέλειωσαν τα άλλοθι. Για όλους και για τον καθένα και την καθεμιά από μας. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος γενικού και κομματικού, ακόμα κι αν ξεθαρρέψει και βγει στην πασαρέλα και το κρυμμένο μέσα στο σώμα των ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων της μεταπολίτευσης μαύρο φίδι του φασισμού, εμείς εδώ είμαστε. Στο κόμμα, με το κόμμα, για το κόμμα του λαού. ΚΚΕ. Ετοιμοπόλεμοι. 

Χωρίς ντροπή


Λίγο η «θολούρα» τους (που τροφοδοτεί η προσπάθειά τους να πατούν σε δύο βάρκες), λίγο η αλαζονεία τους (που τροφοδοτεί και η στήριξή τους από μερίδες και επιτελεία της πλουτοκρατίας), εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγουν σε οτιδήποτε ακροβατισμούς μπορεί να φανταστεί κανείς, αρκεί να κρύψουν την αντιλαϊκή αποστολή που έχουν αναλάβει. 
Χτες, η «Αυγή» έφτασε να ισχυριστεί ότι η κριτική που κάνει το ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ δεν «ανταποκρίνεται στην ιστορία και την αγωνιστική παράδοση του ΚΚΕ». Απομονώνοντας μια φράση που χρησιμοποίησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην πρόσφατη διακαναλική συνέντευξη, όπου ολοκληρωμένα εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή της κρίσης υπέρ των μονοπωλίων, η «Αυγή» συμπεραίνει: «Με τη λογική της νυν γραμματέως του ΚΚΕ, αν η Αλ. Παπαρήγα ήταν στις φυλακές το 1940, δεν θα έγραφε το γράμμα που έδωσε το αγωνιστικό και απελευθερωτικό πρόταγμα στα μέλη και τις δυνάμεις του ΚΚΕ».
Καλά, δεν ντρέπονται λιγάκι; 

Το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας

1. Η δύναμη του ονόματος και μόνο του ΚΚΕ καθιστά αξιοπεριφρόνητη τη σκλάβα πραγματικότητα αφαιρώντας της κάθε προστακτική ιδιότητα εις βάρος μας.
2. Από τη στιγμή που συνέδεσαν τη μοίρα τους με το κίνημα, οι σύντροφοι, κατάφεραν να μη λειτουργήσουν τα λόγια του Γιάκομπ Μπούρκχαρντ: «Οταν η φαντασία ακολουθεί υποθέσεις, δεν αργεί να χαθεί στην άβυσσο».
3. Απαράλλακτα μένουν απέναντί μας όσοι υπηρετούν το θέαμα, όσοι συμμετέχουν σ' αυτή την παράλογη συνωμοσία ενάντια στις ιδέες του μαρξισμού.
4. Ο μαρξισμός δικάζεται από το σύνολο της λεγόμενης έγκριτης δημοσιογραφίας, που έχει μετατραπεί σε σώμα ενόρκων.
5. Δεν είμαστε κίνημα λόγω μιας αφηρημένης ηθικής υποχρέωσης ή γιατί έχουμε ένα θρησκευτικό χόμπι. Είμαστε εδώ με τη θέλησή μας για να καταστρέψουμε ό,τι μας ακυρώνει, για να αναβάλουμε τις αλλεπάλληλες πτώσεις μας, για να βάλουμε τέλος στην ασυναρτησία του θανάτου.

Για ποια διακυβέρνηση παλεύει το ΚΚΕ;


Λίγα 24ωρα πριν την κάλπη ο κάθε εργαζόμενος μπορεί και πρέπει να ξανασκεφτεί, να αναρωτηθεί γιατί δεν ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες του. Τα άλλα κόμματα του υπόσχονται πως μέσα στην ΕΕ, με επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και της δανειακής, με την επερχόμενη χαλάρωση, όπως λένε, των μέτρων σε όλη την ΕΕ μπορεί να επέλθει ανακούφιση του λαού από τη βαρβαρότητα. Λένε ψέματα. Αυτοί που προσκυνάνε την ΕΕ και το κεφάλαιο δεν μπορούν, δε θέλουν να βγάλουν το λαό από την κρίση. Στοχεύουν να σώσουν το κεφάλαιο από την κρίση. Η ανάπτυξη που υπόσχονται είναι ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων που απαιτεί αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα. Οποια κυβέρνηση και αν προκύψει, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές, την ίδια ρότα θα ακολουθήσει. Ο λαός να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο λόγω της βαθιάς κρίσης, ώστε να αναλάβει ο ίδιος τη διεκδίκηση της υπεράσπισης της ζωής του. Αλλά ταυτόχρονα, να σκέφτεται την πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας του ΚΚΕ.

ΚΚΕ τρία γράμματα...

«ΚΚΕ 
 τρία γράμματα - 
 χαραγμένα στους τοίχους των φυλακών
 μέσα στις νύχτες της παρανομίας
 χαραγμένα στις μάντρες των εργοστασίων
 σταθερά δυνατά πάνω από το θάνατο, 
 εκεί που τρέμει η ρίζα της ανθρώπινης ανάσας, 
 εκεί που ρέει στους δρόμους σαν ποτάμι ο ουρανός, 
 πρωί με τα πουλιά, με τις σημαίες, με τα φύλλα
 πρωί με την τίμια κραυγή.

ΚΚΕ 

 τρία κόκκινα γράμματα - 

ΣΥΡΙΖΑ Βαφτίζει «σχέδιο ανασυγκρότησης» το νέο μνημόνιο


Το προφίλ του πιο αξιόπιστου διαπραγματευτή με την ΕΕ, προσπάθησε να ενισχύσει προχτες ο Αλ. Τσίπρας
«Νενικήκαμεν» αναφώνησε χτες απ' την Ομόνοια ο Αλ. Τσίπρας σε μια ομιλία γεμάτη αφορισμούς, βερμπαλισμούς και κενού περιεχομένου συνθήματα όπως ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στη Μέρκελ», ότι είναι κόμματα «του μνημονίου και της χρεοκοπίας» και ότι στις 18 έρχεται μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ «η μεγάλη αλλαγή» και η «ιστορική ανατροπή».
Χωρίς να μπει στον κόπο να εξηγεί το περιεχόμενο αυτής της «αλλαγής», αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι «από τη Δευτέρα η Ελλάδα παίρνει μπρος, ξαναρχίζει να δουλεύει» και πως «αρχίζει μια νέα εποχή των μεγάλων αλλαγών, των μεγάλων μεταρρυθμίσεων» γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ο αξιόπιστος διαπραγματευτής»! 

Χρυσαυγίτικος αντικομμουνιστικός οχετός


Σε ακραίο αντικομμουνιστικό παραλήρημα εξελίχθηκε η προχτεσινή συγκέντρωση της «Χρυσής Αυγής» στη Θεσσαλονίκη. Υπό τον ήχο συνθημάτων «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα», «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», «Να καεί να καεί το μπ... η Βουλή», ο γραμματέας της «Χρυσής Αυγής» εξήρε από το βήμα την τραμπούκικη επίθεση του Ηλ. Κασιδιάρη στην υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και εμμέσως πλην σαφώς επανέλαβε αυτό που λένε άλλα στελέχη του ναζιστικού μορφώματος, ότι αντίστοιχη συμπεριφορά θα υπάρξει μέσα στη Βουλή και γενικότερα.
Σημαία του ήταν για άλλη μια φορά η αντικομμουνιστική προπαγάνδα της άρχουσας τάξης περί «Στάλιν», «γκούλαγκ», «σφαγές Αρμενίων», «μπολσεβίκων προδοτών» και άλλα ανιστόρητα που εκπορεύονται από ευαγή - γνωστά για την αντικομμουνιστική τους δράση - ιδρύματα, όπως το Γέιλ, αλλά και την επίσημη αντικομμουνιστική ιδεολογία της ΕΕ. Είπε ότι «γίνονται τηλεοπτικές εκπομπές αλλά κανένας δε βρίσκει το θάρρος να ρωτήσει το ΚΚΕ για την αποκατάσταση του Στάλιν, για τα εγκλήματα του Στάλιν», αναπαράγοντας όλες τις αθλιότητες με τις οποίες το ΚΚΕ χτυπήθηκε με λύσσα και μανία από τον αστικό Τύπο, διάφορους μηχανισμούς και τα αστικά κόμματα.
Αναφωνώντας «είμαστε ρατσιστές, ναι είμαστε ρατσιστές», ο Ν. Μιχαλολιάκος

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ- ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΛΑΟΣ