Σελίδες

12 Ιουν 2012

Διάβαζε θέσεις, μέτρα πράξεις


Οσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης τα κόμματα που διεκδικούν για λογαριασμό του κεφαλαίου την ψήφο του λαού ελαχιστοποιούν και στρογγυλεύουν τις εξαγγελίες τους έτσι ώστε να χωράνε όλοι μέσα σ' αυτές. Κοινό μοτίβο: «Κοιμήσου εσύ (εργάτη) και η τύχη σου (τα κέρδη του καπιταλιστή) δουλεύει».
Αυτό είναι και το ενιαίο πρόγραμμα με το οποίο κατεβαίνουν στις εκλογές τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί ακόμα να διαλέξει ανάμεσα στην αυτοδιάλυση ή την ανασυγκρότηση...
***
Κοινό είναι το πρόγραμμά τους και στα επιμέρους: «Οχι άλλη μείωση μισθών και συντάξεων», διακηρύσσουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πόσο πιο κάτω να τις πάνε; Κι όμως, ακόμη και σ' αυτό το σημείο λαθροχειρούν. Μιλάνε για κατώτερους μισθούς και συντάξεις, με ποσά που αντικειμενικά δεν μπορούν να πάνε πιο κάτω και υπόσχονται να τα διατηρήσουν εκεί, στα όρια της εξαθλίωσης. Παράλληλα, το πλάνο του ΣΕΒ που έχουν αναλάβει να προωθήσουν προβλέπει τώρα μείωση του μέσου μισθού. Αυτό σημαίνει ότι θα κλαδευτούν κι άλλο οι μισθοί των 1.200 - 1.400 ευρώ, με αντίστοιχη κλιμάκωση προς τα κάτω για τις συντάξεις. Αυτό το ονομάζουν μισθολογική δικαιοσύνη αντιγράφοντας με άλλες λέξεις τον Α. Παπανδρέου, που όταν επέβαλε τη μείωση μισθών μιλούσε για χτύπημα των «ρετιρέ».

ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟ Κ.Κ.Ε. ?


Ας σκεφτούν οι εργαζόμενοι και όλα τα λαϊκά στρώματα. Ποια διακυβέρνηση μπορεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους; Ποια κυβέρνηση μπορεί να τούς εξασφαλίσει μόνιμη δουλειά, εισόδημα που να καλύπτει όλες τις ανάγκες τους, ξεκούραση, Υγεία, Πρόνοια, μόρφωση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, παιδικούς σταθμούς, στέγη, επαρκή και ποιοτική διατροφή, ελεύθερο χρόνο; Κυβερνήσεις που θα δουλεύουν για λογαριασμό των επιχειρηματιών, μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που τάζουν κάποια ψίχουλα με προϋποθέσεις;
Και τα κεντροδεξιά και τα κεντροαριστερά σχήματα που διεκδικούν τη διακυβέρνηση έχουν έναν κοινό στόχο. Λένε: "Πάση θυσία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση" των μονοπωλίων και του κεφαλαίου, άρα με μέτρα και κατευθύνσεις αντιλαϊκές, με στρατηγική πέρα για πέρα αντεργατική. Γιατί και κάλυψη των εργατικών λαϊκών αναγκών και ανάπτυξη προς όφελος των καπιταλιστών δε γίνεται με τίποτα.

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΣΟΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Πληθαίνουν τα κρούσματα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πρωτοστατούν σε τοπικό επίπεδο στην προσπάθεια του αστικού συστήματος να αποδυναμώσει το ΚΚΕ, με ανυπόστατες διαδόσεις, ψέματα και αθλιότητες.
  • Με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ καταγγέλλει τους «άθλιους συκοφάντες και ψιθυρολόγους που προέρχονται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, συστεγάζονται στην "ενότητα της κυβερνώσας αριστεράς" και διαδίδουν ότι επειδή το ΚΚΕ δε βγάζει βουλευτή στο νησί, να ψηφίσουν τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο, αφού δεν βγάζει βουλευτή!». 
  • Στην ανακοίνωσή σημειώνεται ακόμα:«Προφανώς, οι πολιτικοί καθοδηγητές τους υπό τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ κ. Κοτσακά και οι παρατρεχάμενοι, που φιγουράρουν στην επιτροπή

ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Η "ΧΡΥΣΗ"-ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ, ΑΠΟΒΛΗΤΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

ΚΚ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: Πάλη ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων


Ανακοίνωση για το δάνειο διάσωσης των τραπεζών
Σχετικά με τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος της Ισπανίας από τους λεγόμενους μηχανισμούς στήριξης της ΕΕ, η Εκτελεστική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας σημειώνει, μεταξύ άλλων:

 «Το ΚΚΛΙ εκτιμά ότι αυτή η παρέμβαση - απόδειξη της αδυναμίας του καπιταλιστικού συστήματος να ξεπεράσει τη δομική του κρίση - δεν πρόκειται στο ελάχιστο να ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα, αντίθετα θα μεγαλώσει και άλλο το δημόσιο χρέος, πράγμα που θα χρησιμοποιηθεί από τους αστούς ως πρόσχημα, για να δυναμώσουν την επίθεση ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Ομολογεί τους συγκαλυμμένους στόχους της αστικής τάξης


ΤSSΗΜΕΡΟΣ

Για «φασισμό της δεξιάς και φασισμό της αριστεράς» μίλησε (ξανά) ο επικεφαλής της «Δημιουργίας Ξανά», δηλαδή ενός κόμματος που χωρίς περιστροφές ξεκαθαρίζει ότι είναι κόμμα των επιχειρηματιών, Θάνος Τζήμερος, καταλήγοντας ότι η «δημοκρατία μας» πρέπει να «απαλλαγεί» από το ΚΚΕ.
Μιλώντας σε τοπικό κανάλι της Κορίνθου, ο Θ. Τζήμερος, ως γνήσιος υπερασπιστής των συμφερόντων του κεφαλαίου που απεχθάνεται οτιδήποτε έχει σχέση με δικαιώματα των εργαζομένων, σχολιάζοντας την τραμπούκικη επίθεση του Η. Κασιδιάρη, είπε τα εξής εμετικά: «Οταν το ΠΑΜΕ έχει καταλύσει κάθε έννοια νομιμότητας, όταν έρχεται ο τουρίστας από την Ιαπωνία ένα ταξίδι ζωής για να επισκεφτεί την Ακρόπολη και τη βρίσκει κλειστή από δέκα νταβατζήδες του ΠΑΜΕ, τι είναι αυτό; Δεν είναι φασισμός; Οταν προσπαθεί να αποπλεύσει ένα πλοίο και πάνε και καταλαμβάνουν τον καταπέλτη αυτό δεν είναι φασισμός; Οταν ξεκινάνε εκδρομές επαναστατικής γυμναστικής από την Αθήνα και πηγαίνουν στο Βόλο, απαγορεύοντας στους εργάτες της "Χαλυβουργίας" εκεί να δουλέψουν στη δουλειά που έχουν αποφασίσει να δουλέψουν, και πλακώνονται με τους εργάτες της "Χαλυβουργίας" και τους χτυπάνε υποχρεώνοντάς τους να μην πάνε να δουλέψουν, αυτό δεν είναι φασισμός;

Ευρώπη των λαών σημαίνει ανατροπή της ΕΕ των μονοπωλίων


«(...) Από την άποψη των οικονομικών όρων του ιμπεριαλισμού, δηλαδή της εξαγωγής κεφαλαίων και του μοιράσματος του κόσμου από τις "προηγμένες" και "πολιτισμένες" αποικιακές δυνάμεις, οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα σε καπιταλιστικό καθεστώς είτε είναι απραγματοποίητες, είτε είναι αντιδραστικές.
*
Το κεφάλαιο έγινε διεθνές και μονοπωλιακό. Ο κόσμος είναι μοιρασμένος ανάμεσα σε μια χούφτα μεγάλες Δυνάμεις, δηλαδή Δυνάμεις που έχουν επιτυχίες στη μεγάλη καταλήστευση και καταπίεση των εθνών (...)
Σε συνέχεια: η Αγγλία, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν τοποθετήσεις στο εξωτερικό όχι μικρότερες από 70 δισεκατομμύρια ρούβλια. Για να εισπράττουν το "θεμιτό" εισοδηματάκι τους από το στρογγυλούτσικο αυτό ποσό - ένα εισοδηματάκι που ξεπερνάει τα τρία δισεκατομμύρια ρούβλια το χρόνο - υπάρχουν οι εθνικές επιτροπές των εκατομμυριούχων, που ονομάζονται κυβερνήσεις, που διαθέτουν στρατό και πολεμικό στόλο και "τοποθετούν" στις αποικίες και στις μισοαποικίες τα χαϊδεμένα παιδιά και τα αδέλφια "του κυρίου

Με αφορμή την Ισπανία


Η είδηση για την παροχή δανείου από τους μηχανισμούς της ΕΕ στην Ισπανία, προκειμένου να στηρίξει το τραπεζικό της σύστημα, προβλήθηκε σαν χαράς ευαγγέλιο από τις διεθνείς καπιταλιστικές αγορές. Λένε μάλιστα ότι το «μνημόνιο light», που θα υπογράψει η ισπανική κυβέρνηση για να πάρει το δάνειο, είναι προμήνυμα για αλλαγές στις δανειακές συμφωνίες ανάμεσα στην τρόικα και τα κράτη που έχουν ήδη μνημόνιο, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Κάπως έτσι, αστοί και οπορτουνιστές πανηγυρίζουν για τον «άλλο αέρα» που τάχα πνέει στην ΕΕ και καθησυχάζουν το λαό ότι μέσα από διαπραγματεύσεις και συνεννόηση με τη λυκοσυμμαχία θα ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον ίδιο. Κρύβουν την αλήθεια και λένε ψέματα στο λαό. Κι αυτό γιατί:
•• Η ισπανική κυβέρνηση εφαρμόζει ήδη μέτρα άγριας λιτότητας και καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, ανάλογα με αυτά που παίρνονται και στην Ελλάδα. Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε και προωθεί αντιλαϊκά μέτρα στο όνομα της συγκράτησης του χρέους και των ελλειμμάτων. Οσα δισ. κι αν πάρουν οι τράπεζες με δάνεια από τους μηχανισμούς της ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνια, η ζωή δεν πρόκειται να γίνει καλύτερη για το λαό της Ισπανίας. Αντίθετα, θα πάει προς το χειρότερο, αφού η κρίση βαθαίνει, τόσο στη χώρα του όσο και πανευρωπαϊκά και η αστική τάξη οξύνει την επίθεση, για να ξεπεράσει την κρίση σε βάρος του λαού. Ηδη, στην Ισπανία η

Η "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ" το καλύτερο σενάριο του λαού



Ο Γιώργος Σαρρής εκθέτει στη σχετική ανάρτηση του «Το "χειρότερο σενάριο" των εμπόρων του τρόμου» στο http://giorgossarris.blogspot.gr/2012/06/blog-post_12.html
Το κείμενο παρουσιάζει ανάγλυφα τις σκέψεις των νεκροθαφτών της χώρας. Πριν παρουσιάσω το κείμενο κάνω ένα σχόλιο με τίτλο «Η "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ" (εξουσία) το καλύτερο σενάριο του λαού» ώστε να γίνει σαφές ότι απέναντι στα σενάρια των ιμπεριαλιστών υπάρχουν πάντα τα εναλλακτικά σενάρια των λαών.

«Η "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ" (εξουσία) το καλύτερο σενάριο του λαού»

Μέσα στο σκοτάδι που ετοιμάζουν να ρίξουν τους λαούς της Ευρώπης σταδιακά και

Συγκέντρωση ΚΚΕ Αθήνα 15 Ιούνη 2012

Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη...



Στίχοι: Wolf Birman
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Πρώτη εκτέλεση: Μαρία Δημητριάδη


Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη