Σελίδες

11 Ιουν 2012

Τι έγραφε η Ελευθεροτυπία έναν χρόνο πριν!!!


Μια Επίκαιρη αναδημοσίευση  όπως αυτή αναρτήθηκε στο Ιστολόγιο ένα χρόνο πριν...  

Διαβάζοντάς το άρθρο αυτό σήμερα γίνεται τόσο αποκαλυπτικό για τον ρόλο των αστών και πως αυτοί σκέφτονταν να διαχειριστούν την καπιταλιστική και πολιτική κρίση ποντάροντας από τότε κιόλας στο Ροζ άλογο της λεγόμενης "Κεντρο-Αριστεράς".

"Για όσους ονειρεύονται μια νέα ΕΔΑ, τους ενημέρωνουμε πως αυτή μας τελείωσε το 1967. "

Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε διάφορα σενάρια στις αστικές εφημερίδες περί συνεργασιών στον χώρο της Αριστεράς, για συζητήσεις και συννενοήσεις προς μια ευρύτερη αριστερή συμμαχία, για πρωτοβουλίες αντιμνημονιακών μετωπικών σχημάτωνκαι άλλα τέτοια κουραφέξαλα.

Άρθρο μάλιστα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας στις 3/7/2011 , αναφέρει πως "βρίσκονται σε εξέλιξη έντονες διεργασίες στον χώρο της Αριστεράς - πλήν του ΚΚΕ - οι οποίες αναμένεται να επιταχυνθούν μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου"

Α. Παπαρήγα : Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει αρνάκι...



«Δεν θέλουμε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θέλουμε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση...

Η Ελλάς πωλείται. Αλλά οχι σήμερα. Απο παλιά...




Αυτά τα έλεγαν οι...κομμουνιστές!
Πριν από 30 χρόνια!

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα κατά την περιοδεία της στην PHONE MARKETING

«Θέλουμε να απευθύνουμε ένα ερώτημα σε όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα σ' αυτά τα κόμματα που θέλουν να κυβερνήσουν ή είναι πιθανόν να κυβερνήσουν ή να πάρουν μέρος στην κυβέρνηση:

Στις 18 Ιούνη , σοσιαλισμός



taxikiantepi8esi

Μήπως...

Οταν ο Παπαδημούλης λεει "Θα βάλουμε νερό στο κρασί μας" και το λεει με όλους τους τρόπους, και την ίδια μέρα ο Δραγασάκης τονίζει  "Αν έρθουμε πρώτοι, όσο ποσοστό κι αν πάρουμε, ακόμη κι αν πάρουμε αυτοδυναμία θα επιδιώξουμε μια κυβέρνηση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης, της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής και μεσα στο κοινοβούλιο και μεσα στην κοινωνία..." κι ότι "Δεν μιλάμε μόνο γα την Αριστερά αλλά και πέρα απο την Αριστερά" εγώ τι να υποθέσω; Οτι όλα πάνε καλά και ότι στις 18 δεν θα έχουμε μνημόνιο; Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη που εκφράζει τους πόθους της Αριστεράς και να κοιμόμαστε ήσυχοι;

Μετά τις εκλογές ο τσουχτερός λογαριασμός


  • Πολλαπλάσιοι οι άμεσοι φόροι που θα πληρώσουμε φέτος
  • Προτάσεις άμεσης ανακούφισης από το ΚΚΕ
Και έναν και δύο, ακόμα και τρεις μισθούς θα χρειαστεί να πληρώσουν χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά για να πληρώσουν τα χαράτσια, τους φόρους και τις εισφορές που θα συμπεριλαμβάνονται στα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας, τα οποία θα αρχίσουν να αποστέλλονται στους φορολογούμενους μαζικά, μέσα στο κατακαλόκαιρο.
Οι φορολογικές δηλώσεις των μισθωτών και των συνταξιούχων για τα εισοδήματα του 2011, με βάση τις ρυθμίσεις της υπηρεσιακής κυβέρνησης, πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 15 του Ιούλη. Αρα, οι περισσότεροι θα παραλάβουν τα ραβασάκια της εφορίας με απόσταση ασφαλείας από τις εκλογές. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Η πολιτική αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου προϋποθέτει ότι η επίθεση ενάντια στα λαϊκά στρώματα θα

περι-ΒΙΑ-βαίνοντας


«ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ», ήταν ο τίτλος του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, μια μέρα μετά την φασιστική επίθεση Κασιδιάρη στην Λ. Κανέλη και Ρ. Δούρου. Ο τίτλος συνοδευόταν από φωτογραφίες περιστατικών βίας του τελευταίου καιρού. Από την επίθεση με γιαούρτι στον Αλαβάνο, τον ξυλοδαρμό Χατζηδάκη στην Πανεπιστημίου, το γιαούρτωμα Πάγκαλου στα Καλύβια, τα γιαουρτώματα του Νταλάρα στις συναυλίες και άλλες παρόμοιες στιγμές των τελευταίων 2 ετών. Όλα φύρδην μίγδην πεταμένα στην πρώτη σελίδα του συγκροτήματος…
Οι εικόνες βίας δεν είναι ότι πιο ευχάριστο, σε κάθε λογικό άνθρωπο. Ένα αιματοβαμμένο πρόσωπο είναι ένα αποκρουστικό θέαμα, ένα άψυχο σώμα είναι ένα αποτρόπαιο θέαμα. Αυτά ισχύουν για κάθε υγιή άνθρωπο. Δηλαδή για τους περισσότερους. Και σίγουρα οι μπουνιές και οι κλοτσιές δεν είναι ένας δημιουργικός τρόπος να λύνεις διαφορές. Ακυρώνει όλα τα ταλέντα του ανθρώπου και εξυψώνει μόνο ένα, αυτό της σωματικής δύναμης.

Να σπάσουμε τις αυταπάτες


Οταν τα αστικά κόμματα μπορούν και διαπληκτίζονται έντονα μεταξύ τους με κάλπικα διλήμματα είναι γιατί θέλουν το εργατολαϊκό κίνημα δεμένο χειροπόδαρα. Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, με βασικούς πρωταγωνιστές δύο υπό διαμόρφωση πόλους, την αστική δεξιά (ΝΔ) και τη νέα σοσιαλδημοκρατία ή την «αριστερά» της διαχείρισης του καπιταλισμού (ΣΥΡΙΖΑ). Σε κοινωνικό επίπεδο ακολουθούν από τη μια πλευρά συντηρητικά μεσοαστικά και μικροαστικά στρώματα. Από την άλλη πλευρά, ένα συνονθύλευμα εργατικής διευθυντοκρατίας, αριστοκρατίας και γραφειοκρατίας και λαϊκές δυνάμεις με αυταπάτες καλύτερης διαχείρισης του καπιταλισμού. Ενα κοινωνικό στρώμα διανθισμένο από μικρομαγαζάτορες του ποδαριού, που βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ μια «καθώς πρέπει» πιθανή αλλαγή, που δεν ταράζει τη μικροαστική και διευθυντική τους θεσούλα. Το «πολιτικό βιολί» έχει πολλούς διαφορετικούς ήχους. Ολοι χωράνε στην πολιτική χοάνη αρκεί να συνεισφέρουν από την πλευρά που βρίσκονται, από συντηρητικά μέχρι επαναστατημένα γκρουπούσκουλα.
Αυτή είναι η «έτσι γενικώς αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, η άλλη διαχειριστική εκδοχή. Μια βδομάδα πριν τις νέες εκλογές δείχνει να έχει «βγει στα κεραμίδια» και να κατηγορεί ασύστολα το άλλο πολιτικό κομμάτι της αστικής διαχείρισης, την αστική δεξιά. 

Νίκη των θρησκευτικών δοξασιών σε βάρος της βιολογίας στη Ν. Κορέα



Απολίθωμα Αρχαιοπτέρυγου. Επειδή οι επιστήμονες
δεν έχουν καταλήξει ακόμα αν πρόκειται
για πρόγονο των σημερινών πτηνών ή όχι,
 οι δημιουργιστές αμφισβητούν ολόκληρη
την εξελικτική θεωρία!
Οταν ακούει κανείς τη λέξη δημιουργισμός, το μυαλό του πηγαίνει συνήθως στις ΗΠΑ, όπου τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει συστηματική προσπάθεια είτε εισαγωγής θρησκευτικών δοξασιών στη διδασκαλία της βιολογίας, είτε κατοχύρωσής τους ως εναλλακτική «επιστημονική» θεωρία απέναντι στη δαρβινική θεωρία της εξέλιξης των ειδών μέσω της φυσικής επιλογής. Ανάλογες προσπάθειες γίνονται και στο μουσουλμανικό κόσμο, όπως η προσπάθεια απαγόρευσης της πρόσβασης σε ιστοσελίδες κριτικής στο δημιουργισμό, που σημειώθηκε προ τετραετίας στην Τουρκία. Μια νέα επίθεση ενάντια στη βιολογική επιστήμη και το θεμέλιο λίθο της, τη θεωρία της εξέλιξης, έγινε τον περασμένο μήνα στην άλλη άκρη του κόσμου, στη Νότια Κορέα.
Ο σκοταδισμός, επενδεδυμένος τον ψευτοεπιστημονικό μανδύα πέτυχε μια νίκη, καθώς εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Επιστήμης και Τεχνολογίας της χώρας, η πρόταση αναθεώρησης των σχολικών βιβλίων, από τα οποία θα έχουν αφαιρεθεί τα παραδείγματα της εξελικτικής πορείας εμφάνισης του αλόγου, και του δεινόσαυρου Αρχαιοπτέρυγου. Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό «Nature», οι Νοτιοκορεάτες βιολόγοι διαμαρτύρονται επειδή δεν ζητήθηκε η γνώμη τους, αλλά το υπουργείο απέστειλε κατευθείαν στους εκδότες την πρόταση αναθεώρησης για να κρίνουν εκείνοι!

ΒΡΩΜΙΕΣ, ΨΕΜΜΑΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙ...ΣΟΚ


Ορισμένα ενδεικτικά μόνο παραδείγματα από τον υπόγειο πόλεμο λάσπης στο δρόμο για τις εκλογές

Η βδομάδα που πέρασε πρόσθεσε νέα επεισόδια στην άθλια και υπόγεια προσπάθεια των αστικών επιτελείων να αποδυναμώσουν εκλογικά το ΚΚΕ, έχοντας τη συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ, που σε πολλές περιπτώσεις διεκδικεί και παίζει ρόλο πρωταγωνιστή. Στο «παιχνίδι» μπαίνουν και τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κύρια από το συνδικαλιστικό κίνημα, που βρήκαν στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε και με δεκάδες άλλους από τα ΠΑΣΟΚικά επιτελεία, που σε προηγούμενα χρόνια στήριξαν με νύχια και με δόντια αντιλαϊκές και αντεργατικές επιλογές του κόμματός τους.
Δεν έχουν τσίπα
Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό που κατήγγειλε η Αχτιδική Επιτροπή Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Ανεμολάμνοντας


Τι είν' η πατρίδα μας; Μην είναι τα ψηλά βουνά; Μην είν' οι κάμποι; Μην είν' οι όρνιθες; Μην είν' οι κότες; Εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά... Το συμβάν έχει μάρτυρες κι έχει και διαφημίσεις και κάτι από κείνην την παλιά κραυγή στα πρώτα σινεμά, πολύ πριν απ' τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, «χασάπη γράμματαααα»...
Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει κάποτε τραγουδάγαμε, κατανοώντας το περιεχόμενο κι απλώνοντας χέρι στον ποιητή. Κι εκείνη η αναπαραγωγή ήχου και εικόνας, από ανθρώπους ζωντανούς κι όχι τηλεοπτικούς, είναι που έβαλε τον πήχη του πολιτισμού πολύ ψηλά στα ελληνικά μας τραύματα και θαύματα. Τα τραγούδια δεν πεθαίνουν. Ισως καμιά φορά ξεχνιούνται, καταχωνιάζονται σε υπόγεια και πατάρια, σε κουρασμένες καρδιές και ταραγμένα νεανικά όνειρα, όταν πολλαπλασιαστούν καθόλου τυχαία τα ιδεολογήματα της αγοράς και αρχίσουν να κατακλύζουν τα ράφια της παρακμής νταήδες και κουτσαβάκηδες, στρατιές φοβικών ανεγκέφαλων και καλά εκπαιδευμένων τραμπούκων, χρήσιμα και προσοδοφόρα εργαλεία του συστήματος παραγωγής δούλων και κερδών. Φασισταριά και νεοναζιστές μαζί με νοικοκυραίους της μούντζας και του καναπέ, όλοι μαζί σε μια σούπα που κάτω από άλλες ιστορικές περιστάσεις