Σελίδες

9 Ιουν 2012

ΣΑΠΙΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ


Ο καπιταλισμός της Ευρώπης και μέσα σε αυτόν και της Ελλάδας, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας είναι τόσο γερασμένος, τόσο σάπιος, παρασιτικός, που δεν μπορεί πλέον να εξασφαλίσει δυναμική έξοδο από τις κρίσεις, τέτοια που να φέρει βελτίωση εισοδήματος, συνθηκών ζωής και εργασίας για τους εργαζόμενους, όπως και στο παρελθόν.

Αυτή η σαπίλα του καπιταλισμού δεν οφείλεται στα υπάρχοντα ή αναθεωρημένα μνημόνια ή δανειακές συμφωνίες με τους σημερινούς ή άλλους καπιταλιστές συμμάχους της Ελλάδας, αν θα είναι πιο άμεσος σύμμαχος η Γερμανία ή η Βρετανία, οι ΗΠΑ ή η Ρωσία ή η Κίνα. Οι αντιθέσεις μέσα στην Ευρωζώνη και συνολικά μέσα στην EE, ειδικότερα οι αντιθέσεις των ΗΠΑ με τη Γερμανία,

Λάκης Χαλκιάς : Τελευταία μας δυνατότητα, για να έχουμε ψηλά το κεφάλι...

«Σήμερα οι στιγμές που ζούμε όλοι μας είναι από τις πιο κρίσιμες και πιο σκληρές που έχει περάσει ο τόπος μας ποτέ άλλοτε. Γι' αυτό θεωρώ χρέος μου να πω γιατί θα ψηφίσω το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Το ΚΚΕ σήμερα είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να δώσει λύσεις και εγγυήσεις, εδώ που μας έφτασαν οι εκάστοτε κυβερνώντες, πολιτικοί ταγοί του κεφαλαίου και των πολυεθνικών.
Ο ελληνικός λαός έχει περάσει από διάφορα στάδια στη ζωή του και δοκιμάσθηκε σκληρά, άντεξε και θα συνεχίσει γιατί ο λαϊκός πολιτισμός του, η κουλτούρα του, η ιστορική του πορεία, οι παραδόσεις του, δεν θα τον εγκαταλείψουν, ούτε και θα τον προδώσουν και σήμερα.

Εφτά μύθοι στις εφτά Ιούνη...

ΚΑSSIΔΙΑΡΗΣ
1. Η Χρυσή Αυγή είναι ενάντια στους κλέφτες πολιτικούς. 
Κι όμως. Είδατε εσείς τους Χρυσαυγίτες να δέρνουν τον Τσοχατζόπουλο και τον Τσουκάτο; Να χαστουκίζουν τον Μαντέλη και τον Ρουσόπουλο; Να γρονθοκοπούν τον Βουλγαράκη και τον Ψωμιάδη; Εκτός κι αν τις μίζες στον Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις έπαιρνε η Κανέλη και τις μίζες του Βατοπεδίου και της Siemens τις τσέπωνε η Δούρου.

2. Η Χρυσή Αυγή είναι ενάντια στο κεφάλαιο. 
Μπούρδες. Την έπεσαν ποτέ σε κάνα τραπεζίτη; Σε κάνα μεγαλοεκδότη; Σε κάνα εθνικό νταβατζή; Τους φτωχοδιάβολους μετανάστες κυνηγάνε. Το μεγάλο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες γλύφουν. Ξύλο ρίχνουν στους φτωχούς και στους εξαθλιωμένους, τεμενάδες κάνουν στους πλούσιους και στους ισχυρούς.

3. Η Χρυσή Αυγή είναι ενάντια σε όλο το σύστημα. 
Τρίχες. Είδατε ποτέ τον Μιχαλολιάκο να χαιρετά οσφυοκαμπτόμενος την Παπαρήγα; Στην Μπακογιάννη κοψομεσιαζότανε. Στον Παπούλια στεκόταν κλαρίνο. Και ο Κασιδιάρης δεν έδειρε τον Παυλόπουλο της ΝΔ.

ΤΟΥ ... ΠΑΠΠΑ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ...


Μερικά άρθρα αστών δημοσιολόγων, που κατηγορούν και κάνουν κριτική στο ΚΚΕ για την πολιτική του πρόταση, δίνουν μια ιδέα για το πώς θα ήθελαν κάποιοι να είναι το ΚΚΕ, ώστε να ανταποκρίνεται σε αυτό που έχουν στο μυαλό τους τα αστικά επιτελεία. Να παίζει παιχνίδια στις πλάτες του λαού και να υπηρετεί το αστικό πολιτικό σύστημα. Ενα τέτοιο είναι και το άρθρο του δημοσιογράφου Τάσου Παππά στην ιστοσελίδα aixmi.gr (6 Ιούνη). Λέει: «Δύο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, αγωνίζονται για αξιοπρεπείς επιδόσεις. Και τα δύο απειλούνται. Και τα δύο, όμως, προσπαθούν με λανθασμένο τρόπο να αποφύγουν το μοιραίο».
Ποια είναι τα λάθη του ΚΚΕ; Λέει: «... το ΚΚΕ δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα - δεκανίκι του αστικού συστήματος, ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και σε μια

Η απάντηση είναι δυνατός λαός


Με αφορμή την τραμπούκικη επίθεση του χρυσαυγίτη προς την Λιάνα Κανέλλη τα αστικά ΜΜΕ βρήκαν την ευκαιρία να ξαναζεστάνουν διάφορες θεωρίες που στόχο έχουν την υπονόμευση του λαϊκού κινήματος, την καλλιέργεια ψυχολογίας απέχθειας του λαού στη διεκδικητική πάλη. Και ταυτόχρονα να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους ταυτίζοντας τέτοιες ενέργειες με την ταξική πάλη. Στο όνομα του ότι διάφορες δυνάμεις υποθάλπουν και ενθαρρύνουν δράσεις όπως τα... γιαουρτώματα, προβάλλουν τις προβοκάτσιες τύπου «Μαρφίν» ή τα χτυπήματα αστών πολιτικών που οργανώνονται από κράτος και παρακράτος σε αγαστή συνεργασία, αλλά και την τραμπούκικη χρυσαυγίτικη δράση, «Τα Νέα» τσουβάλιασαν όλ' αυτά, και μαζί και την εγκληματικότητα, αναδείχνοντάς τα ως μορφές βίας για την οποία ευθύνονται οι λαϊκοί αγώνες και άλλες μορφές πάλης που αποφασίζονται συλλογικά από τα όργανα του κινήματος. Στην ίδια ρότα όλα τα αστικά ΜΜΕ αλλά και εκπρόσωποι αστικών κομμάτων. Χτες το πρωί, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Π. Ευθυμίου του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στο φοιτητικό κίνημα που από κοινού με μέλη Διδακτικού - Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) και το κίνημα των εργαζομένων στα ΑΕΙ σε ορισμένες περιπτώσεις εμπόδισαν την εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου - πλαισίου.
Βία βαφτίζουν την απεργία επειδή σταματάει τη λειτουργία μιας επιχείρησης, βία βαφτίζουν την περιφρούρηση της απεργίας,

Καραμπινάτη λαθροχειρία από το «Εθνος»


Την επιθυμία τους να δουν ένα ΚΚΕ μεταλλαγμένο, που θα κυνηγάει υπουργικούς θώκους σε κυβερνήσεις αντιλαϊκής διαχείρισης, έχοντας προδώσει την αποστολή του και τον λαό, πλασάρουν ορισμένοι για πραγματικότητα, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις του ΚΚΕ και τις τοποθετήσεις στελεχών του. 
Για παράδειγμα, το χτεσινό «Εθνος» δημοσιεύει ρεπορτάζ με τίτλο: «Αλ.Παπαρήγα: Θα συμμετείχαμε αν βλέπαμε δυνατότητα εξόδου απ' την κρίση - Ανοιχτή η συμμετοχή του ΚΚΕ σε κυβέρνηση, αν...»! 
Το ρεπορτάζ αναφέρεται στη συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο ρ/σ «ΣΚΑΪ» και γράφει: «Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΚΚΕ σε μία κυβέρνηση η Αλέκα Παπαρήγα (...) είπε πως το ΚΚΕ θα συμμετείχε σε μία κυβέρνηση στην οποία θα έβλεπε πως είχε τη δυνατότητα να βγάλει την Ελλάδα απ' την κρίση.

Και εις ανώτερα!!!


Το «ΒΗmagazino», το περιοδικό της εφημερίδας «Το Βήμα», στην έκδοση της περασμένης Κυριακής φιλοξένησε συνέντευξη της Μαρίν Λεπέν, στην οποία αφιέρωσε και το εξώφυλλό του.
Εκεί μάθαμε ότι η Λεπέν είναι «η κυρία της γαλλικής πατριωτικής Δεξιάς» (και ουχί της φασιστικής Δεξιάς),
εκεί διαβάσαμε να επιδαψιλεύονται δάφνες στην Λεπέν διότι «εκφράζει θέσεις με σαφήνεια και πίστη που σήμερα δεν διακρίνει τους εκπροσώπους των παραδοσιακών κομμάτων»,
εκεί μάθαμε, επίσης, για το πόσο η Λεπέν αγαπάει την Ελλάδα...

Προκλητική υποκρισία...


Α, ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ
Η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών ανακοίνωσε ότι θα ενεργοποιήσει ένα ταμείο ενίσχυσης αναξιοπαθούντων, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με την ευγενική προσφορά επιφανών μελών της!
Τελικά, είναι μάλλον ... καλοί άνθρωποι και τους είχαμε παρεξηγήσει. Οχι μόνο στηρίζουν την οικονομία της χώρας με τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, αλλά στην ανάγκη «βάζουν το χέρι στην τσέπη» για να βοηθήσουν τους συμπατριώτες τους.
Φυσικά, τα καινούργια πλοία που ναυπηγούν τα φτιάχνουν στη Γερμανία και στην Κορέα (γιατί εκεί τους βολεύει καλύτερα), όμως άλλο πράγμα οι ...δουλειές και άλλο πράγμα οι αγαθοεργίες.
Μόνο που το εφοπλιστικό κεφάλαιο δεν μπαίνει στον κόπο να μας πληροφορήσει πώς ...προέκυψαν τόσοι πολλοί «αναξιοπαθούντες» - όπως τους αποκαλούν - στην Ελλάδα.

Ο - «μασίστας» - κύριος Σαμαράς



«Θα φάω τα σίδερα, θα γυρίσω όλο τον κόσμο, προκειμένου να έρθουν στην Ελλάδα επενδύσεις».
Η δήλωση δεν είναι του... Κουταλιανού. 
Είναι του κυρίου Σαμαρά («Σκάι», 3/6/2012).
Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς, για να γίνει συγκεκριμένος για το είδος εκείνο των «επενδύσεων» που - μασώντας σίδερα - θα φέρει στην Ελλάδα, φρόντισε να πλέξει το εγκώμιο στο «πρότυπο ανάπτυξης» που συντελείται στον Πειραιά από το εργασιακό κάτεργο της «Cosco».
*
Ας δούμε, συγκεκριμένα, λοιπόν, τι «υπόσχεται» ο πρόεδρος της ΝΔ.
Στο κινέζικο «επενδυτικό υπόδειγμα» του κ. Σαμαρά δουλεύουν περίπου 700 άνθρωποι.
  • Από αυτούς, οι μισοί έχουν μηνιαίο μισθό 700 ευρώ.
  • Των υπόλοιπων εργαζόμενων που τελούν υπό το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας το μηνιάτικο είναι 300 - 400 ευρώ.

«Σταράτες κουβέντες» (και) για το ΝΑΤΟ...


Στο «Κυβερνητικό Πρόγραμμα» που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή 1η Ιούνη (και ώρα μεσημβρινή), για το θέμα του ΝΑΤΟ αναφέρεται:
«Σταθερή και αμετάκλητη παραμένει η στρατηγική μας θέση για την ανάγκη να αποδεσμευτούμε από το ΝΑΤΟ. Εχουμε επίγνωση των δυσκολιών αυτής της επιδίωξης. Πιστεύουμε όμως ότι οι διεθνείς εξελίξεις θα επιβεβαιώνουν την ορθότητα της θέσης μας».
*
Παρακάμπτουμε το γεγονός των «στραμπουληγμένων»

Μοναδική απάντηση στη «Χρυσή Αυγή»: Ισχυρό ΚΚΕ, ισχυρό λαϊκό κίνημα


Η προχθεσινή επίθεση ενάντια στην Λ. Κανέλλη και στη Ρ. Δούρου στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 αποκαλύπτει τον τραμπούκικο, βαθιά αντικομμουνιστικό χαρακτήρα τέτοιων δυνάμεων όπως η «Χρυσή Αυγή». Δυνάμεις που συντηρούνται και ενισχύονται μέσα από τις σχέσεις τους με κρυφούς και φανερούς μηχανισμούς του αστικού κράτους. Πίσω από το δήθεν «αντισυστημικό» προφίλ τέτοιων δυνάμεων κρύβεται ο πραγματικός τους ρόλος ως σιδερένιο χέρι του συστήματος, ως μαστίγιο, για το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Ρόλο που θα κληθούν να παίξουν ειδικά σε συνθήκες έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης, περαιτέρω πτώχευσης του λαού, είτε με την εφαρμογή ενός νέου αντιλαϊκού πακέτου είτε με ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Σε συνθήκες δηλαδή που ο λαός θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να βγει στο προσκήνιο, να περάσει στην αντεπίθεση, να πάρει την τύχη του στα χέρια του.
***
Δυνάμεις όπως η «Χρυσή Αυγή» εκκολάφθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ- ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΛΑΟΣ