Σελίδες

5 Ιουν 2012

Γιατί έξω από την ΕΕ- Βασικές, κυρίαρχες και δευτερεύουσες αντιθέσεις

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΡΡΗ
Mε αφορμή ανώνυμο σχόλιο που έγινε στο άρθρο μου στο "Γιώργος Σαρρής" "Ρωτήστε και τον Κρούγκμαν" γύρω από τη θέση του ΚΚΕ για την ΕΕ έγιναν τοποθετήσεις που έχουν ενδιαφερον και ξεκαθαρίζουν κάποια πράγματα.

Η ερωτηση-σχόλιο του ανώνυμου ήταν αυτή:

Υποστηρίζεις ότι: "Η ΕΕ δεν είναι κάποιος ουδέτερος θεσμός ανάμεσα στους εργαζόμενους και το Ευρωπαικό κεφάλαιο. Ειναι ένας καπιταλιστικός θεσμός που υλοποιεί "αυτό που θέλει η ευρωπαική ελίτ"
Σωστά. Όπως ουδέτερος θεσμός δεν είναι και οι Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες, τα Ελεγκτικά Συνέδρια, το Υπουργείο Οικονομικών, ο Στρατός, η Αστυνομία, τα Δικαστήρια κάθε κράτους ξεχωριστά.
Τι νόημα έχει η ξεχωριστή αναφορά στην Ε.Ε και μάλιστα με αίτημα την Αποχώρηση της Ελλάδας, δηλαδή ενός κράτους; Το μοναδικό νόημα που έχει είναι να τονίσει την αντίθεση μεταξύ Ελλάδας και Ξένων, να ενισχύσει τον Οικονομικό Προστατευτισμό έναντι του Φιλελευθερισμού.

H ειρηνική επανάσταση του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Tο αποτέλεσμα των εκλογών είναι μια ειρηνική επανάσταση
Τσίπρας (αμέσως μετά τις εκλογές στις 6 Μάη)

Μεγαλώσαμε πηγαίνοντας στις σχολικές γιορτές, πρωτομαθαίνοντας για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και απαγγέλλοντας ποιήματα. Από το σπίτι παράλληλα (όσοι είχαμε αυτήν την τύχη) ακούγαμε για την Οκτωβριανή Επανάσταση. Έτσι όταν έπεσε στα χέρια μας το βιβλίο του Ρίντ «10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο», κάναμε ένα βήμα παραπέρα και αρχίσαμε να διαβάζουμε το «Κράτος και Επανάσταση». Βήμα βήμα διαβάσαμε πιο προσεχτικά για την Γαλλική Επανάσταση, πιάναμε το νήμα στις ταξικές συγκρούσεις φτάνοντας μέχρι την Παρισινή Κομμούνα.

Έρχονται δύσκολες μέρες

Η συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα 05.06.2012 (video)



Τις θέσεις του ΚΚΕ για την ανάπτυξη παρουσίασε από τα γραφεία του ΚΚΕ, η Γ.Γ. του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.

Απόφαση δικαστηρίου για κήρυξη παράνομης της απεργίας των χαλυβουργών

Καταγγελία

Η απόφαση του δικαστηρίου να βγάλει παράνομη την απεργία των χαλυβουργών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη 7 μήνες τώρα, δεν αποτελεί παρά μια ακόμα επιβεβαίωση του ταξικού χαρακτήρα της δικαιοσύνης. Της δικαιοσύνης που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας της μεγαλοεργοδοσίας.

Η συγκεκριμένη δικαστής (κυρία Νικολάου) και οι άλλοι αρμόδιοι δεν είδαν και δεν άκουσαν ότι παράνομα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας επιχειρεί μείωση των μισθών.

Καλά σαράντα.


- Σε έξι νοσοκομεία, διακόπτεται η τροφοδοσία με υλικά (σύριγγες, γάζες, γάντια κ.ά.) από σήμερα Τρίτη 5 Ιουνίου, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Γενικής συνέλευσης των προμηθευτών Ιατρικών ειδών, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν 1,5 χρόνο. Τα νοσοκομεία είναι. 1. Γ.Ν.Α «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»,2. Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ «Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ», 3. Γ.Ν.Α «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», 4. Γ.Ν.Α «ΣΩΤΗΡΙΑ», 5. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, 6. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ».
-Στο νοσοκομείο Νάουσας, η Μαιευτική έκλεισε παρά τις υπουργικές υποσχέσεις περί ενίσχυσης και αφού ο μοναδικός γιατρός που υπηρετούσε ήταν αδύνατον να αντεπεξέλθει στις ανάγκες. Πλέον, απειλείται η λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής, όπου απέμειναν δυο επιμελητές, χωρίς καν διευθυντή. Τα παιδάκια από όλη την ευρύτερη περιοχή που χρειάζονται γιατρό διακομίζονται στο Νοσοκομείο Βέροιας,

Το ταξικό μήνυμα των φετινών Γενικών Εξετάσεων


Οι φετινές Γενικές Εξετάσεις συνεχίζονται τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο. Ο σκοπός που όλοι νομίζουμε ότι οι εξετάσεις αυτές εξυπηρετούν είναι η επιλογή των τελειόφοιτων μαθητών Λυκείου για την εισαγωγή τους στις Ανώτατες Πανεπιστημιακές Σχολές. Φέτος, όμως, οι εξετάσεις αυτές φαίνεται να εξυπηρετούν και έναν ακόμη στόχο.
Αυτό που μέχρι στιγμής έχουμε παρατηρήσει είναι μια πολύ σημαντική αύξηση της δυσκολίας των θεμάτων των εξετάσεων. Στη νεοελληνική γλώσσα η κυρία Αρβελέρ δήλωσε ότι αυτή ποτέ δε θα έβαζε το κείμενό της σε πανελλήνιες εξετάσεις. Στη Βιολογία Γενικής Παιδείας τα θέματα ήταν σημαντικά πιο δύσκολα από άλλες χρονιές, ενώ το ίδιο συνέβη στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας και στη Φυσική Γενικής Παιδείας.

«ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Η καθημερινή χυδαία εκστρατεία της αστικής τάξης, με αιχμή του δόρατος στελέχη της ΕΕ, του ΣΕΒ, των κομμάτων του κεφαλαίου και του «ευρωμονόδρομου», με τη μέθοδο του «μαστιγίου και του καρότου», επιδιώκει τη χειραγώγηση του λαού ενόψει των εκλογών στις 17 Ιούνη.
Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, με ισχυρές αναταράξεις στην οικονομικοπολιτική κατάσταση στα κράτη - μέλη του ευρωενωσιακού οικοδομήματος, με όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στο εσωτερικό της ΕΕ. Κύριο χαρακτηριστικό σε αυτή την κατάσταση είναι η ένταση της επιθετικότητας του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη και στα άλλα λαϊκά στρώματα.
Η Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα [COM (2012) 307], που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 30 Μάη, σχετικά «με το εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας το 2012 και το πρόγραμμα σταθερότητας της Ελλάδας για την περίοδο 2012 - 2015» είναι μία και μοναδική: Απαρέγκλιτη εφαρμογή των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, της βάρβαρης πολιτικής που έχουν συμφωνήσει τα κόμματα του κεφαλαίου και του «ευρωμονόδρομου» με τους συμμάχους τους, την ΕΕ και την τρόικα.

Συνειδητή διαστρέβλωση με γκεμπελίστικη στόχευση...


Σε μια συζήτηση μεταξύ δημοσιογράφων, για τα ενδεχόμενα που θα έχει να αντιμετωπίσει όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές στη σχέση της Ελλάδας με το ευρώ, στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», η Π. Τσαπανίδου είπε ότι «μόνο το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη θέση υπέρ της δραχμής και όλα τα υπόλοιπα κόμματα είναι με το ευρώ». Επειδή, η συγκεκριμένη δημοσιογράφος δεν έχει άγνοια κι επειδή πρόκειται για ένα θέμα στο οποίο το ΚΚΕ τοποθετείται με σαφήνεια διαρκώς, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, τότε έχουμε το δικαίωμα να μιλήσουμε για συνειδητή διαστρέβλωση των θέσεων του Κόμματος. Εχουμε πει πάμπολλες φορές ότι το να πετάξουν την Ελλάδα από το ευρώ, με μια αστική κυβέρνηση και με μια οικονομία

Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ ΜΕGA (4.6.2012) - (video)




«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είτε στηρίζεται σε επιπολαιότητα για να πάρουν ψήφους, είτε έχει ένα άλλο συρτάρι κλειστό που θα το ανοίξει μετά τις εκλογές», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα στο ΜΕGA, αφήνοντας υπονοούμενα για «κρυφή ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ. 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΟΣ Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ...

Πρόταση έκπληξη απο την Ισπανική κυβέρνηση δέχθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου με την εμπειρία που διαθέτει να βοηθήσει την χώρα αυτή, στην δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ισπανική κυβέρνηση εκτιμά τις ικανότητες, την διαπραγματευτική δεινότητα  αλλά κυρίως τα αποτελέσματα του πρώην υπουργού, στην ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ και το ξεπέρασμα της κρίσης.