Σελίδες

4 Ιουν 2012

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ; ΓΙΑΤΙ; ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;

( Του Μάνου Δούκα *)

ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΡΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ! 

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ; 

ΓΙΑΤΙ; ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;

Να αλλάξουμε μήπως επειδή λέμε ψέματα κι έχουμε άδικο;

Κάθε άλλο. Όλος ο κόσμος δε λέει αυτό. Λέει «δίκιο έχετε αλλά αυτό που λέτε είναι δύσκολο». Κι επιλέγει ένα συμβιβασμό και μια αυταπάτη που ονειρεύεται μάταια «σκαλοπάτια» κι «ενδιάμεσα στάδια». Σκαλοπάτια που οδηγούν αριστερούς ανθρώπους σε δεξιές κι όλο και δεξιότερες θέσεις. Αριστερές δήθεν δυνάμεις που παίρνουν την εκλογική τους προίκα και την οδηγούν συστηματικά στο «ρεαλισμό» και την «αφομοίωση». Σε δεξιά στροφή. Όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ το 81. Το δικό μας δίκιο όμως δεν διεκδικείται ... «με γλυκό τρόπο». Όποιος το υποσχέθηκε αυτό ήταν και είναι απατεώνας. Το ίδιο και τώρα που ο λεγόμενος Έλληνας «Che Gevara» που είναι στην πραγματικότητα «PseMatara».

Το συμφέρον των Αμερικάνων και το ποντάρισμα στο ΣΥΡΙΖΑ...


Ανέκαθεν η παρέμβαση του παράγοντα των ΗΠΑ ήταν συγκεκριμένη, έντονη και καθοριστική σε αρκετές στιγμές της νεότερης ιστορίας της χώρας μας.

Και τώρα; Στις εκλογές του 2012, ο αμερικάνικος παράγοντας είναι οff; Παίζει μπάλα μόνο η ΕΕ; Μόνο η Γερμανία και η Γαλλία είναι στο παιχνίδι; Ο αμερικάνικος παράγοντας είναι αδιάφορος, αμέτοχος και ανενεργός για τις εκλογές; Δεν τον ενδιαφέρουν οι εξελίξεις στη χώρα μας; Δεν έχει κανένα συμφέρον;

Δεν έχει η χώρα μας γεωστρατηγικη σημασία; Δεν υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα όσον αφορά τις ΑΟΖ και τους αγωγούς; Δεν είναι εκ νέου ορμητήριο για επεμβάσεις σε Σύρια και Ιράν; 

Με κάθε μέσο και τρόπο εναντίον του ΚΚΕ ...





Παρακολουθήστε  όσα  λέει ο Οικονομέας από το 2.31 λεπτό.  Στην αρχή επιστρατεύει το περίφημο  " που έχουν εφαρμοστεί όσα λέτε" συνεπικουρούμενος

Μην πέσεις στην παγίδα



Οταν η κεντροαριστερά μαγειρεύει για τα μονοπώλια ...


«Ανθρακες ο θησαυρός» για το λαό από το κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσίασε την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ, καραμπινάτης αστικής διαχείρισης με μόνα συγκεκριμένα σημεία τις υποσχετικές στο μεγάλο κεφάλαιο για μέτρα που θα επισπεύσουν την επαναφορά του σε τροχιά ανάπτυξης. Το πρόγραμμα αυτό όχι μόνο δεν απαντά στις σύγχρονες ανάγκες του λαού, αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την ελάχιστη ανακούφιση από τις συνέπειες της αντιλαϊκής διαχείρισης της κρίσης.
Πολλές από τις προτάσεις του προσκρούουν στο πλαίσιο που διαμορφώνει η ενσωμάτωση της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και όλες οι άλλες κάνουν σαφές ότι επιφυλάσσει για το λαό ψίχουλα κυριολεκτικά, εάν και εφόσον επέλθει η ανάπτυξη! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Αλ. Τσίπρας, όπως και όλοι οι άλλοι ομιλητές στην παρουσίαση έκλιναν την «καμμένη γη» σε όλες τις πτώσεις, καλλιεργώντας το έδαφος για μια μετεκλογική

Σε πλήρη εξέλιξη η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού

«Στην Ελλάδα, καθώς εμφανίζονται δυσκολίες πραγματοποίησης της δικομματικής εναλλαγής, γίνονται διεργασίες και συζητήσεις για τη θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος, προετοιμασίες για εναλλακτικές λύσεις κυβερνήσεων συνεργασίας. Η επιχείρηση αυτή έχει στο κέντρο της προσοχής της την οργανωμένη και μελετημένη επίθεση στο Κόμμα, με σαφή στόχο να αλλάξει ο συσχετισμός και η διάταξη των δυνάμεων στο "χώρο της αριστεράς", ώστε να υπερκεράσει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ γίνεται στόχος για το ρόλο που διαδραματίζει στην προσπάθεια να αναπτυχθεί η ταξική πάλη, να κερδίσει έδαφος η πρότασή του στο ζήτημα της εξουσίας, ανάμεσα σε λαϊκές δυνάμεις που δείχνουν τάση ριζοσπαστικοποίησης. Γίνεται στόχος για τον ενεργητικό ρόλο στη διαπάλη με τον οπορτουνισμό στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα, για την προσπάθεια που κάνει να ισχυροποιηθεί αυτό σε παγκόσμιο επίπεδο, να αποκτήσει ενιαία στρατηγική. (...) Η αντίθεση προς τα δύο κόμματα δεν έχει πάρει αντιμονοπωλιακή αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση, για ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων. Στην πολιτική τους άποψη παραμένει ως ζητούμενο η διόρθωση ή η αλλαγή του τρόπου διακυβέρνησης, της διαχείρισης. Η κρίση φέρνει ακόμα πιο πλατιά στην επιφάνεια τη λογική του "μικρότερου κακού", την αναζήτηση έστω και κάποιων προσωρινών ημίμετρων, ώστε να υπάρχει ανακούφιση από τα πιεστικά προβλήματα, σε συνθήκες που δεν έχει ακόμα ωριμάσει στη συνείδηση πλατιών λαϊκών μαζών η ανάγκη αντεπίθεσης, ρήξης». (Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, Ιούλης 2009).
Δυο βδομάδες πριν από τις εκλογές και σχεδόν έναν μήνα από την κάλπη της 6ης

«Ποια Αριστερά;»


Με κριτήριο τα ταξικά συμφέροντα
Οι διεργασίες στον ευρύ πολιτικό χώρο της αστικής τάξης συνεχίζονται. 
Η πολιτική ρευστότητα στα αστικά κόμματα πιθανολογεί για αναθεωρήσεις, συγχωνεύσεις, ανακατατάξεις, ακόμη και δημιουργία νέων κομμάτων. 
Στο επίκεντρο αυτής της ρευστότητας δείχνει να βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας μιας γενικόμορφης αριστεράς. Είναι το πλέον κατάλληλο έδαφος όταν είναι ιστορικά γνωστό ότι στη λέξη «αριστερά» μπορούν να κρύβονται με τα πιο αντιτιθέμενα ιδεολογικά οικονομικο-πολιτικά συμφέροντα κι επιδιώξεις. 
Μέχρι και ο ΣΕΒ ακολουθεί τη μόδα
Η εργατική τάξη και τα ευρύτερα καταπιεζόμενα λαϊκά στρώματα δείχνουν ζαλισμένα να σύρονται λιγότερο ή περισσότερο στο ρεύμα της περίεργης προπαγάνδας που λέει «ας υποστηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα πρώτο

Ο Ολάντ αποκαλύπτει το νέο αιματοκύλισμα που ετοιμάζουν ΝΑΤΟ - ΕΕ


Σχετικά με τις δηλώσεις του Φρ. Ολάντ για τη Συρία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του   σημείωνει:
«Οι δηλώσεις του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, που ανοιχτά προσανατολίζεται πλέον στο ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, είναι αποκαλυπτικές για το νέο αιματοκύλισμα των λαών που ετοιμάζουν ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή μας.
Οι αναφορές του στο διεθνές δίκαιο και στον ΟΗΕ χρησιμοποιούνται απλώς ως "φερετζές" για την επιβολή του "δίκαιου του ισχυρότερου", στη "ζούγκλα" των αντιθέσεων ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τους μονοπωλιακούς ομίλους για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, των δρόμων μεταφοράς τους, των μεριδίων των αγορών.
Εκθετοι και υπόλογοι στο λαό είναι σήμερα όλοι εκείνοι, μεταξύ αυτών κι ο ΣΥΡΙΖΑ,

ΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΜΕ ...

Απροκάλυπτος ο αποκλεισμός του ΚΚΕ

Με τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί ο απροκάλυπτος αποκλεισμός του ΚΚΕ από τα αστικά και τα κρατικά ΜΜΕ, που πρέπει να προβληματίσει κάθε λαϊκό άνθρωπο. Οχι απλά για την ποιότητα της «πολυφωνίας» και της «δημοκρατίας» του σάπιου αστικού συστήματος, αλλά κυρίως για τους σχεδιασμούς και τις μεθοδεύσεις τους, με στόχο τον εγκλωβισμό του λαού στο νέο διπολισμό. Το πολιτικό προσωπικό των μονοπωλίων και οι επιχειρηματίες - καναλάρχες φοβούνται τις θέσεις και την πολιτική γραμμή του ΚΚΕ. Γι' αυτό επιχειρούν την αποδυνάμωσή του. Με όλα τα μέσα. Πριν καν αρχίσει η προεκλογική περίοδος στις προηγούμενες εκλογές, είχε φανεί γενική κατεύθυνση που έχει δοθεί στα ΜΜΕ: Κόψτε το ΚΚΕ! 

Το έκαναν πράξη και συνεχίζουν να το κάνουν με πολλούς και βρώμικους τρόπους. 
Στην περίοδο 2 - 6 Απρίλη, λίγο πριν αρχίσει η

Η τελευταία πλάνη

1. Είναι αξιοκαταφρόνητο να παρακολουθείς τη ζωή σου διαιρεμένη σε τροχιά πτώσης από μετριότητες που υποδύονται τους δημοσιογράφους και τις Πυθίες. Κράτος εν κράτει, οι τηλεοπτικοί φωστήρες διοικούν μια ακόμη δυτική επαρχία της Ευρώπης. Υπηρετούν τη συντεταγμένη εξουσία, αλλά εμφανίζονται ως ελεύθεροι αναγεννητές. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια χαλαρή ομάδα τοκογλύφων που δανείζει πληροφορίες με χαμηλό τόκο.
2. Η Ευρώπη ζει μια δραματική εσωτερική κατάσταση. Και τη λειτουργία σαν να είναι αυτονόητη αναγκαιότητα. Πώς να συνδέσει κάποιος τη μοίρα του με αυτή την τρέλα, αυτόν τον κανόνα της υποτέλειας που φρόντισαν να διαδώσουν οι εγχώριοι Ιησουίτες της πολιτικής μας σκηνής. Μας αντιμετωπίζουν - και με το δίκιο τους - σαν μια αλλόκοτη μειονότητα, σαν κάτι αόριστο μέσα στα μαθηματικά της Ενωσης.