Σελίδες

1 Ιουν 2012

O Mάκης Μαϊλης στον 902

Για τη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας


Το ΚΚΕ διεκδικεί και θα διαδραματίσει τον πρωτοπόρο ρόλο στη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας που θα την αναδείξει ο λαός και θα είναι ο ίδιος πρωταγωνιστής. Είναι ο δρόμος της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, όλων των μέσων σε κλάδους στρατηγικής σημασίας, που αξιοποιούνται με επιστημονικό κεντρικό πανεθνικό σχεδιασμό της οικονομίας, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και εργατικό έλεγχο. Αυτός ο δρόμος θα απογειώσει τις αναξιοποίητες παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας. Διαθέτει αναξιοποίητο ορυκτό πλούτο, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της βιομηχανίας. Εχει βωξίτη, νικέλιο, ψευδάργυρο, χρυσό. Εχει λευκόλιθο, μάρμαρο, λιγνίτη. Εχει τεράστιο υδάτινο δυναμικό για την παραγωγή επίσης ηλεκτρικής ενέργειας. Εχει πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Βόρειο Αιγαίο, στη λεκάνη της Ρόδου, νότια της Κρήτης, στο Ιόνιο και τον Πατραϊκό κόλπο. Εχει ήδη αναπτυγμένη βιομηχανία χάλυβα, σιδήρου, χαλκού, ναυπηγεία, αμυντική βιομηχανία, βιομηχανία πλαστικών, παραγωγή τσιμέντου και άλλων οικοδομικών υλικών. Εχει, επίσης, δάση για ξυλεία και προϊόντα ξύλου. Η Ελλάδα διαθέτει έμπειρο μορφωμένο και πολυάριθμο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό. Διαθέτει δυνατότητες για παραγωγή σύγχρονων προϊόντων, μηχανών, εργαλείων και συσκευών.

Aleksis 2012




Είμαι περήφανος, διότι "ήρθε η ώρα της Αριστεράς", την οποία περίμενα πως και πως από την ώρα που γεννήθηκα.

Είμαι σίγουρος ότι τώρα θα Εξουσιάσω. 
Τώρα θα Κυβερνήσω. 
Τώρα θα Διαφεντεύσω τη ζωή και τον τόπο μου.
Είμαι συγκινημένος, διότι φαντάζομαι τον Αντρίκο δακρυσμένο κάπου εκεί πάνω, να μονολογεί ξεχειλίζοντας από χαρά για το γνήσιο τέκνο του.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ επικαιροποιημένο. 
Το αντίδοτο στην Κρίση.
Ο "Aleksis" μίλησε και για Αγροτική Παραγωγή. 

ΤΟ ΕΣΡ ΚΑΙ Η... ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Εκτεθειμένο το ΕΣΡ για την ανισότιμη προβολή του ΚΚΕ
Σε απάντησή του σχετικά με την καταγγελία του ΚΚΕ καλύπτει τα μαγειρεμένα στοιχεία για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις στελεχών του Κόμματος
Πλήρη κάλυψη στην ανισότιμη προβολή του ΚΚΕ κατά την προεκλογική περίοδο παρέχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), όπως δείχνει και η επιστολή με την οποία εκπρόσωπος του Συμβουλίου προσπαθεί να απαντήσει στις στοιχειοθετημένες καταγγελίες του Κόμματος. Με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, το ΚΚΕ παρέθεσε την Τετάρτη συγκεκριμένα στοιχεία για τις εμφανίσεις στελεχών του σε προεκλογικές τηλεοπτικές συζητήσεις, τα οποία απείχαν κατά πολύ από τα αριθμητικά στοιχεία που αξιοποιεί και παρουσιάζει το ΕΣΡ, για να πιστοποιήσει την «ισότιμη» τάχα προβολή όλων των κομμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, πριν την κάλπη της 6ης Μάη.

Τι θα κάνουν με Μνημόνιο και Σύμβαση;


Αν τις προεκλογικές εξαγγελίες του Αν. Σαμαρά, του Αλ. Τσίπρα, του Ε. Βενιζέλου και του Φ. Κουβέλη τις παριστάναμε σαν ένα αριθμητικό κλάσμα, θα μπορούσαμε να τις περιγράψουμε κάπως έτσι: Στον «αριθμητή» θα βάζαμε τις λέξεις «επαναδιαπραγμάτευση», «καταγγελία», «αναθεώρηση», «απαγκίστρωση» του μνημονίου και στον «παρανομαστή» την κοινή στρατηγική των ηγεσιών όλων των κομμάτων, που δεν είναι άλλη από την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ και στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ των μονοπωλίων.
  • Ο Αντ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι θα«διατηρήσει τη δανειακή σύμβαση και θα επαναδιαπραγματευτεί επιμέρους όρους του μνημονίου, που θα ανακουφίσουν τους αδύναμους και θα φέρουν ανάπτυξη».
  • Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι θα«καταγγείλει το μνημόνιο, τα επαχθή μέτρα και θα διαπραγματευτεί τους όρους της δανειακής σύμβασης».
  • Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προβάλλει την πρόταση για «αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, που θα μας επιτρέψει να κρατήσουμε όλες τις θετικές της όψεις, πρωτίστως τα κονδύλια που εκταμιεύονται και τα οποία έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη. Και να αναθεωρήσουμε, να αλλάξουμε όλες τις αρνητικές όψεις και ιδίως αυτές που επηρεάζουν το εισόδημα, τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία».
  • Η ΔΗΜ.ΑΡ. υπόσχεται «σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο», αλλά με ταυτόχρονη «διατήρηση» της χρηματοδότησης της χώρας μέσω της δανειακής σύμβασης.

Βροχή τα μαργαριτάρια του Αλ. Τσίπρα σε χτεσινή διαδικτυακή συνέντευξη


Χτες, ο Αλ. Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στο διαδικτυακό «enikos.gr». Σε ερώτηση για το αν θα καταργήσει μια «κυβέρνηση της αριστεράς» την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων, για να μη φεύγουν κεφάλαια και επιχειρήσεις στο εξωτερικό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν μπορούμε». 
Ποιος τους δεσμεύει; Η Συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία ψήφισαν και τώρα υπερασπίζονται, αφού είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ. Για τους εφοπλιστές είπε ότι με δική τους πρωτοβουλία θα έπρεπε να δώσουν χρήμα στη χώρα. Αρα, αέρας κοπανιστός τα περί φορολόγησης των εφοπλιστών .
Κατηγόρησε, μάλιστα, την αστική τάξη ότι δεν είναι τόσο πατριωτική όσο η ιταλική, επειδή εκεί οι αστοί αγόρασαν ομόλογα του κράτους, ενώ εδώ δε βάζουν το χέρι στην τσέπη, παρά το γεγονός ότι «σε κρίσιμες στιγμές, οι εφοπλιστές υπήρξαν ευεργέτες» (βλέπε video).

Οι εξελίξεις στην ΕΕ ταιριάζουν με την παροιμία «όταν χορεύουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια».


Δίνουν και παίρνουν οι προεκλογικές εξαγγελίες. Με ένα κοινό στοιχείο: Σα να μην υπάρχει η καπιταλιστική κρίση, σα να μην είναι στην ημερήσια διάταξη το ενδεχόμενο της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας που θα σημαίνει καταστροφή για το λαό.
Και τα τρία κόμματα (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ) που υπερασπίζονται τον ευρωμονόδρομο υποσχόμενα «και παιδιά θα σας κάνουμε» ψαρεύουν σε θολά νερά, υποσχόμενα σε διαφορετικά ακροατήρια ό,τι θέλει να ακούσει ο καθένας. Και τα τρία αυτά κόμματα - όπως και οι κατά βάση ομοϊδεάτες τους (Καμμένος - Κουβέλης) - κατεβαίνουν στις εκλογές με ενιαία γραμμή: Υπεράσπιση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κι αυτό είναι τελικά κριτήριο ψήφου, καθώς αποκαλύπτει ότι αναγκαστικά η πολιτική που θα εφαρμόσουν θα είναι αντιλαϊκή. Οι κορόνες περί κατάργησης ή διαπραγμάτευσης του μνημονίου γίνονται αμέσως κουρελόχαρτα μόλις η συζήτηση πάει στο συγκεκριμένο.
Οι υποσχέσεις της ΝΔ για μειώσεις φόρων, του ΠΑΣΟΚ για αναπτυξιακά μέτρα και του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των αντεργατικών μέτρων

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΣΙΠΡΑ (video)


"Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία είναι απατηλή και αποβλέπει μόνο στο να χρησιμοποιήσει το παιχνίδι της συνεργασίας για να ρίξει το ΚΚΕ-έτσι νομίζει- όσο γίνεται πιο κάτω", δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
"Και όχι μόνο το ΚΚΕ, και τους Οικολόγους τους θέλει απ' έξω και τη ΔΗΜΑΡ αν είναι δυνατόν εκτός βουλής ή στριμωγμένη", πρόσθεσε, "και να δημιουργήσει μία νέα γενιά αλά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που θα στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό, εξαρτημένη αποκλειστικά από τα νέου τύπου διαφανή και γλυκά ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ".
 Μεγάλο μέρος των βιομηχάνων πανηγυρίζει, έχοντας ακούσει την ομιλία Τσίπρα !
«Ανθρακες ο θησαυρός» παρατήρησε η Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσίασε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο σχέδιο αποδυνάμωσης του ΚΚΕ

Χτες, ο enikos.gr με καλεσμένο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, παρουσίασε μια δημοσκόπηση της εταιρείας MRB. 
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, αφού ανέφερε ότι η εκλογική αναμέτρηση είναι το απόλυτο ντέρμπι ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα - κλειδί για την εκλογική αναμέτρηση. Πρόσθεσε δε ότι το 25% - 30% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνουμε ότι το ποσοστό του ΚΚΕ, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, είναι 4%. Και αφού ολοκλήρωσε την παρουσίαση των στοιχείων, επανέλαβε ότι το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα - κλειδί.

Σταύρος Τάσσος: Στις εκλογές της 17 Ιούνη η ψήφος στο ΚΚΕ είναι μονόδρομος και αναγκαιότητα


Σεισμολόγος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ,
υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ
στη Β' Αθήνας

«Το βέβαιο είναι ότι κύριος στόχος της αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού στις εκλογές της 17 Ιούνη είναι να μειώσει την κοινοβουλευτική δύναμη του ΚΚΕ, ή/και να το εγκλωβίσουν σε μια κυβερνητική λύση, για να έχουν λυμένα τα χέρια τους για το σχηματισμό κεντροδεξιάς, κεντροαριστερής, αριστερής, ή οικουμενικής κυβέρνησης, σ' όλες τις περιπτώσεις υπηρέτη των μονοπωλίων. Ολες οι παραλλαγές θα επιδιώκουν την "ανάπτυξη" με βάρβαρη λιτότητα, δηλαδή επενδύσεις και κερδοφορία του κεφαλαίου που απαιτούν μισθούς Κίνας και Βουλγαρίας, και κυρίως έναν χωρίς δικαιώματα υποταγμένο λαό.
Το ΚΚΕ έχει πρόταση εξουσίας, που συνοψίζεται στο τρίπτυχο: Λαϊκή εξουσία, δηλαδή κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής με εργατικό - λαϊκό έλεγχο και επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό, μονομερή διαγραφή του χρέους, και αποδέσμευση από την ΕΕ. Μια τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει σήμερα γιατί ο λαός μας δεν έχει πεισθεί για την αναγκαιότητα και τη δυνατότητα της πρότασης εξουσίας του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ σαν βαθιά δημοκρατικό κόμμα σέβεται τη σημερινή στάση του ελληνικού λαού στην πρότασή του. Αγωνίζεται να την αλλάξει και να πείσει εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα για την αναγκαιότητα της ενεργού συμμετοχής τους στην αντίσταση και στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, ώστε ο ίδιος ο λαός να πάρει την εξουσία, να πάρει δηλαδή τον πλούτο που υπάρχει και παράγει στα χέρια του.
Το ΚΚΕ, όμως, δεν παλεύει μόνο για το αύριο, αλλά και για το σήμερα. Παλεύει να μη γίνουν τα πράγματα χειρότερα για το λαό και να αποσπάσει οποιοδήποτε θετικό μέτρο. Και εκεί όπου το ταξικό κίνημα έχει το πάνω χέρι ή κάνει πολύμηνο ηρωικό απεργιακό αγώνα, όπως στη "Χαλυβουργία", ή, όπως στον κλάδο τροφίμων και ποτών, υπογράφει Συλλογικές Συμβάσεις χωρίς καμιά μείωση μισθού.

Με ΠΑΣΟκική φρασεολογία και τεχνάσματα επιχειρούν να κλέψουν στην κυριολεξία τη λαϊκή ψήφο


Εν αναμονή της παρουσίασης, σήμερα το μεσημέρι, του «κοστολογημένου» προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με στελέχη του θα «γεφυρώνει τα θέλω με τα μπορώ», ο βουλευτής του Δ. Παπαδημούλης έδωσε μια «γεύση» του, μιλώντας χτες στον ΣΚΑΪ, εξόχως αποκαλυπτική για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Ποντάροντας στη λογική της «καμένης γης», ανέφερε ότι «υπάρχουν και πράγματα που έτσι όπως μας έχουν δέσει χειροπόδαρα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ απαιτούν από τη φύση τους διεθνή και ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση».Προεξόφλησε νέο «κούρεμα» του χρέους και βαθύτερο, δίχως όμως να αναφέρει ότι κάτι τέτοιο θα συνοδεύεται από πρόσθετα δυσβάσταχτα μέτρα για το λαό.
Υπερασπίστηκε τη «δημοσιονομική εξυγίανση», όχημα για σαρωτικά αντιλαϊκά μέτρα, λέγοντας ότι το σχέδιο που θα εφαρμόσουν «θα έχει και το σκέλος της δημοσιονομικής εξυγίανσης γιατί και εμείς θέλουμε να περιοριστούν τα ελλείμματα», αλλά και το σκέλος της ποικιλόμορφης ενίσχυσης της πλουτοκρατίας προκειμένου «να βγούμε σε ανάπτυξη». Τότε και μόνο, όπως είπε, ο λαός μπορεί να περιμένει μια ελεημοσύνη.

Αριστερά με ανάθεση έργου;


Μπορεί να υπάρξει αριστερά χωρίς λαό; 
Μπορεί να υπάρξει αριστερά χωρίς καθαρό πολιτικό λόγο;
Μπορεί να υπάρξει Αριστερά χωρίς ρήξεις;

Είναι τρία βασικά  ερωτήματα που μου έρχονται στο μυαλό καταγράφοντας την ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Παρακολουθώντας την απόγνωση του μεγάλου μέρους του ταλαιπωρημένου κόσμου να μετατρέπεται σε προσδοκία και ελπίδα. Νομίζω ξέρω τις απαντήσεις και στα τρία κομβικά κατά τη γνώμη μου ερωτήματα. Και δεν τις ξέρω επειδή μου τις είπε κάποιος, ή τις διάβασα κάπου. Τις ξέρω επειδή αυτές οι απαντήσεις υπάρχουν χρόνια, με διάφορες εκδοχές σε διάφορους τόπους. Θα τις μοιραστώ μαζί σας.
Αριστερά χωρίς καθαρό λόγο δεν μπορεί να υπάρξει. Ο νεφελώδης λόγος, ο συγκεκαλυμμένος λόγος ο μη ολοκληρωμένος λόγος είναι γνώρισμα μη σοβαρών σχηματισμών, κομμάτων της αρπαχτής και της ανύπαρκτης ιδεολογίας. Η Αριστερά οφείλει να έχει πεντακάθαρες απόψεις, τεκμηριωμένες μελέτες, εναλλακτικές στρατηγικές, εφαρμόσιμο πρόγραμμα. Νομίζω στις μέρες μας η μέχρι στιγμής πρόταση της «υποψήφιας για εξουσία», αριστεράς δεν είναι σαφής και διαυγής. Λόγοι τουλάχιστον σοβαρότητας επιβάλλουν κάποιο ξεκαθάρισμα, όσο και αν αυτό στοιχίσει εκλογικά…

Η ... κυρία Σαρακίνη της κρατικής ΝΕΤ σε ρόλο εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ!!! (video)


Το βιολί βιολάκι τους στη ΝΕΤ. Οι στημένες ερωτήσεις και η παραποίηση των θέσεων του ΚΚΕ καλά κρατούν. Εχουν αναλάβει το ρόλο του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Χτες, η δημοσιογράφος Σαρακίνη στην απογευματινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, απευθυνόμενη στην εκπρόσωπο του ΚΚΕ, έλεγε διαρκώς ότι το ΚΚΕ «δε θέλει να κυβερνήσει», παραποιώντας τις τοποθετήσεις του Κόμματος και υποστηρίζοντας ότι έτσι είπε η Αλέκα Παπαρήγα!! Παρόλο που η εκπρόσωπος του ΚΚΕ προσπαθούσε να διατυπώσει τη θέση του Κόμματος, η δημοσιογράφος επέμενε ότι αυτό που λέει η ίδια είναι η θέση του ΚΚΕ, εμποδίζοντας την εκπρόσωπο του Κόμματος να σταυρώσει λέξη.