Σελίδες

24 Μαΐ 2012

ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ... ΑΝΑΣΤΑΣΗ



ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΚΕ 
ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΛΑΕ

Χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς


Δυο τάξεις σε σύγκρουση, μια κρίση σε εξέλιξη.
Οι πολιτικές απαντήσεις που δίνονται ως λύση απηχούν διαφορετικά ταξικά συμφέροντα.
***
Ο διαγωνισμός ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, για το ποιος έχει την καλύτερη πρόταση «επαναδιαπραγμάτευσης» για το γαλβάνισμα των αλυσίδων που δένουν την εργατική τάξη, έχει κοινό παρονομαστή την υπεράσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων. Οι προσαρμογές τους σ' αυτόν τον κοινό παρονομαστή ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια παρερμηνείας είναι καθημερινές. Κι αυτό είναι αξίωση του μονοπωλιακού κεφαλαίου προς το πολιτικό προσωπικό που με αυτήν ή την άλλη σημαία έχει αναλάβει να κάνει τη δουλειά: Να επανεγκλωβίσει μεγάλες μάζες εργαζομένων που προς στιγμήν έδειξαν τάσεις, ανολοκλήρωτες, απεγκλωβισμού.

Παρέμβαση για τα γεγονότα στην Πάτρα


Ανακοίνωση της ΝΕ, με αφορμή τη δολοφονία του 30χρονου Θ. Λαζανά και τα επεισόδια που ακολούθησαν προχτές Τρίτη στο χώρο της Πειραϊκής - Πατραϊκής
Παρέμβαση, με αφορμή τη δολοφονία του 30χρονου Θανάση Λαζανά τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Πάτρα και την προχτεσινή οργανωμένη επίθεση σε βάρος μεταναστών που έχουν στήσει πρόχειρους καταυλισμούς στο χώρο της «Πειραϊκής Πατραϊκής», με πρωτεργάτες - μέλη της «Χρυσής Αυγής» που είχαν στόχο να τους εκδιώξουν και να τους λιντσάρουν, παρά την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων, έκανε η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 30χρονου Πατρινού από ομάδα Αφγανών μεταναστών. Είναι η κορυφή του παγόβουνου της ιδιαίτερα άθλιας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με το μεταναστατευτικό, που διαπλέκεται με τη δράση εγκληματικών κυκλωμάτων, ελληνικών και ξένων.

Είδατε τα αποτελέσματα μια και μόνης περιοδείας ;


Μιλάμε για την πολυδιαφημιζόμενη περιοδεία του αρχηγού του ΣΕΚΜ (πρώην ΣΥΡΙΖΑ), σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Προφανώς, ξεκαθαρίστηκαν κάποια πράγματα, ώστε σήμερα το βασικό στέλεχος και μάλλον υπεύθυνος του κόμματος για την Οικονομία, να γίνει απόλυτα σαφής σε πρωϊνή εκπομπή του ant1 !

Τι είπε ο κ. Δραγασάκης ;

Τα εξής:

«Θα καταγγείλουμε πολιτικά και όχι νομικά το Μνημόνιο. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες πτυχές θα καταργηθούν, κάποιες άλλες θα τις διαπραγματευτούμε και υπάρχουν και άλλες που πρέπει να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις».

Ο,τι γράφτηκε με αίμα δε σβήνει με βρώμικο μελάνι!


Η χτεσινή πρόκληση - περί αυτού πρόκειται - του υπουργείου Παιδείας, που στο μάθημα της Ιστορίας εξέτασε τους μαθητές στο κατά πόσο έχουν αφομοιώσει όλο το μίσος της αστικής τάξης και τη χυδαία αστική προπαγάνδα απέναντι στο πρώτο εργατικό κράτος στην Ιστορία, τη Σοβιετική Ενωση, δεν είναι κεραυνός σε ξάστερο ουρανό.
Το σχολείο που διδάσκει την «αιωνιότητα» του καπιταλιστικού συστήματος, που διαπαιδαγωγεί από πολύ μικρές ηλικίες τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων με τις καπιταλιστικές «αξίες», δε θα μπορούσε να υπερασπίζεται την ιστορική αλήθεια, πόσο μάλλον την πρώτη προσπάθεια της εργατικής τάξης να ζήσει χωρίς εκμεταλλευτές, να οικοδομήσει το δικό της μέλλον. 
Πρόκειται για το σχολείο που έχει κάνει τον αντικομμουνισμό επίσημο μάθημα μέσα στη σχολική τάξη, αναπαράγοντάς τον μέσα σε σχολικά βιβλία, εκδηλώσεις, προβολές. Είναι το σχολείο που αντικαθιστά την 9η Μάη - μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών - με τη «μέρα της ΕΕ»,

Πλήρη στήριξη στο μνημόνιο απο τους ΣΥΡΙΖΑιους...


Απέρριψε την πρόταση καταψήφισης του σχεδίου της ΣΣΕ, το οποίο αποδέχεται τους νόμους του μνημονίου για χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων
Με τις ψήφους σύσσωμης της ΣΑΔ (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ), της πλειοψηφίας των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και ενός συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ, καταψηφίστηκε στη προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ (ΕΤΕ ΔΕΗ) η πρόταση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) να απορριφθεί το σχέδιο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Το σχέδιο έχουν συνδιαμορφώσει η διοίκηση της επιχείρησης με την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΓΕΝΟΠ) και προβλέπει την αποδοχή των μνημονιακών νόμων για μεσοσταθμική μείωση των μισθών κατά 35% και κατάργηση της μονιμότητας, η οποία επιτρέπει στην εργοδοσία να προχωρήσει σε όσες απολύσεις θέλει.
Η προχθεσινή συνεδρίαση έγινε προκειμένου η ΕΤΕ να πάρει θέση για το σχέδιο της ΣΣΕ και να την παρουσιάσει - όπως και τα άλλα σωματεία - στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ που ήταν προγραμματισμένο να γίνει χθες.
Αρχικά ΣΑΔ και ΠΑΣΚΕ προσπάθησαν, με διάφορες υπεκφυγές και προσχήματα, να εμποδίσουν ακόμα

Αυτός είναι ο καπιταλισμός: 75 εκατομμύρια άνεργοι νέοι

Εκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας καταγράφει τη μάστιγα που γεννά ο καπιταλισμός
Τη βαρβαρότητα που προδιαγράφει για τις νέες γενιές η βαθιά καπιταλιστική κρίση δείχνουν και τα επίσημα στοιχεία της τελευταίας Εκθεσης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO - μιας οργάνωσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ που προωθεί την ταξική συνεργασία). Σύμφωνα με αυτά η ανεργία στις ηλικίες 18 - 24 ετών θα φουντώσει φέτος σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, θα φτάσει στο 12,7%, περίπου 75 εκατομμύρια σε απόλυτους αριθμούς - έναντι 12,6% το 2011 - και θα παραμείνει εκεί τουλάχιστον για την ερχόμενη τετραετία. Η ILO μάλιστα πραγματοποιεί από χτες ως τις 25 Μάη φόρουμ για την ανεργία των νέων, στη Γενεύη.
Τι διαπιστώνει η έκθεση; Οτι:

Ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή σημαίνει αντίβαρο στο νέο αντιδραστικό δίπολο



Η συνέπεια με την οποία η ΝΔ συμμετέχει στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, πρωτοστατώντας στη συγκρότηση του «κεντροδεξιού πόλου», επιβεβαιώνει την πρεμούρα της ντόπιας αστικής τάξης να εγκλωβίσει σε νέα δίπολα τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κάλεσμα για κεντροδεξιά συσπείρωση έγινε από τη ΝΔ με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και να «απενοχοποιηθεί» η επιχειρηματικότητα. Με αυτούς τους όρους δίνει την εκλογική μάχη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «χτυπιέται» να αποδείξει ότι είναι η πιο φιλοευρωπαϊκή δύναμη απ' όλες και ότι η πολιτική του είναι υπέρ των επιχειρηματιών, αλλά τους θέλει να επενδύουν σε «υγιές» περιβάλλον.
Η ΝΔ, παραδοσιακό κόμμα της αστικής τάξης, συμμαχεί προεκλογικά με την Μπακογιάννη και στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. Πέρα από την εκφρασμένη θέση τους υπέρ της ΕΕ και των μονοπωλίων, όλοι τους έχουν ένα ακόμα κοινό σημείο: Το μίσος για τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού, την έχθρα προς το ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ. Η Μπακογιάννη βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της επίθεσης και της συκοφαντίας κάθε εργατικού αγώνα, με ξέχειλο αντικομμουνισμό. Το ίδιο και ο ΛΑ.Ο.Σ., τα στελέχη του οποίου πρωτοστάτησαν διαχρονικά με προβοκάτσιες και ψέματα ενάντια στο ΚΚΕ, στις εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις. Ολα αυτά συνιστούν εχέγγυα για την αστική τάξη ότι ο πόλος της κεντροδεξιάς θα αποτελέσει το μαστίγιο για τη χειραγώγηση των αγώνων του λαού, με στόχο να παραμείνουν στα όρια της διαμαρτυρίας και της εκτόνωσης, για να μη βρουν ριζοσπαστική διέξοδο και απειλήσουν το σύστημα.

Προσοχή στον πολυέλαιο!

Λεπτομέρεια, θα μου πείτε και σιγά τον πολυέλαιο. Σύμφωνοι κατ' αρχήν. Όμως, νομίζω ότι κάτι τέτοιες λεπτομέρειες δείχνουν πολλά και σημαντικά πράγματα, οπότε σκέφτομαι πως ίσως (λέω, ίσως) πρέπει να προσέχουμε λίγο τον πολυέλαιο. Κι επειδή τούτη η εισαγωγή παραείναι γριφώδης, ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Τις προάλλες πήγε ο εθνοκαθαρτής Μιχαλολιάκος να συναντήσει τον Πικραμμένο και κατά την αποχώρησή του μίλησε στους δημοσιογράφους. Ανάμεσα στα όσα είπε, ήταν και η εξής αποστροφή:«Όποιος βλέπει τον κ. Τσίπρα ως Στάλιν, είναι τουλάχιστον βλαξ, κατά την άποψή μου. Μου θυμίζει αυτή η συνθηματολογία την προεκλογική περίοδο του 1981, που έβγαινε η ΝΔ και έλεγε “τώρα που θα βγει το ΠΑΣΟΚ, θα σας πάρει τα σπίτια”».

Κατ' αρχάς, δεν έχει άδικο ο Μιχαλολιάκος. Φυσικά και ο Αλέξης δεν έχει καμμία σχέση με τον Σήφη, τον γυιο τού Βησσαρίωνα. Αυτό δα έλειπε! Το πρόβλημά μου δεν βρίσκεται στην δήλωση Μιχαλολιάκου αλλά στο πώς αυτή η δήλωση έγινε αντικομμουνιστικό εργαλείο στα χέρια "έγκριτου" και πολυφορεμένου τηλεπερσόνου. Φαίνεται δύσκολο αλλά άμα είσαι καλά εκπαιδευμένος...

Γιατί ήθελαν και θέλουν το ΚΚΕ σε μια λεγόμενη «κυβέρνηση της αριστεράς»;


Υπάρχει πλέον η εμπειρία των διερευνητικών εντολών. Το ΚΚΕ όχι μόνο επιβεβαιώθηκε για όσα έλεγε προεκλογικά, αλλά όσα έγιναν είναι μια χρήσιμη για το λαό εμπειρία για να κατανοήσει για ποιο λόγο επέμενε ο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει το ΚΚΕ σε μια τέτοια κυβέρνηση «της αριστεράς», όπως τη χαρακτηρίζουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ εύκολα θα μπορούσε να κάνει αυτό που έλεγε προεκλογικά. Μια κυβέρνηση της αριστεράς, δηλαδή με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη, για «να δώσει ανάσα στον τόπο», όπως έλεγε. Μάλιστα, θα είχε εξασφαλίσει την ανοχή από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (σ.σ. είναι ένα θέμα το πόσο εύκολα τα δύο αστικά κόμματα της πλουτοκρατίας δήλωσαν ότι στηρίζουν μια τέτοια κυβέρνηση...). Κάτι που δεν το έκανε. Παρά την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ ότι δε συμμετέχει σε μια τέτοια κυβέρνηση - λαιμητόμο για το λαό, ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε ότι θέλει και το ΚΚΕ. Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ; Οτι με 71 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ) θα ήταν ευάλωτο το κυβερνητικό σχήμα, θα την έριχναν μια τέτοια κυβέρνηση. Το ερώτημα είναι: Τι 71, τι 97, αν προσθέσουμε δηλαδή και τους βουλευτές του ΚΚΕ; Και πάλι ευάλωτη δε θα ήταν; Και πάλι δε θα την έριχναν - πάντα με τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ - αφού και πάλι δε θα ήταν πλειοψηφία;
Γιατί τότε η εμμονή με τη συμμετοχή του ΚΚΕ;
Είναι φανερό ότι το θέμα δεν είναι αριθμητικό. Απλά, αναφέρουμε τα παραπάνω γιατί η ίδια η λογική του ΣΥΡΙΖΑ είναι διάτρητη. Το ΚΚΕ το ήθελαν και το θέλουν σε μια τέτοια κυβέρνηση γιατί στοχεύουν σε κάτι άλλο. Επιχειρούν - με ευκαιρία ένα συγκεκριμένο καθαρά εκλογικό συσχετισμό - να μαντρώσουν το Κόμμα της εργατικής τάξης στο μαντρί της αστικής πολιτικής διαχείρισης των προβλημάτων.

Τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Γ. Ρούση


Ο κ. Γιώργος Ρούσης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές της 6ης Μάη, σε γραπτό του («επιστολή» το ονομάζει) χύνει δάκρυα - τα οποία περισσότερο με κροκοδείλια μοιάζουν με βάση τα γραφόμενά του - γιατί, λέει, βλέπει μια «συρρίκνωση της εκλογικής δύναμης» του ΚΚΕ.
Η αλήθεια, βεβαίως, είναι ότι η γνώμη του κ. Ρούση για την πολιτική του ΚΚΕ δε διαμορφώθηκε εξαιτίας του αποτελέσματος της 6ης Μάη. Αντίθετα, ο ίδιος έχει έρθει επανειλημμένα, σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη γραμμή του ΚΚΕ, έχει πρωτοστατήσει σε επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ με μόνιμη στήλη σε αστική εφημερίδα. Μάλιστα, ενώ το ΚΚΕ κατά την προεκλογική περίοδο δεν επέλεξε την ανοιχτή αντιπαράθεση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο κ. Ρούσης στην κεντρική ομιλία στην προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του ΚΚΕ. Σήμερα, απλώς αξιοποιεί το εκλογικό αποτέλεσμα, για να τεκμηριώσει τη δεδομένη άποψή του ότι το ΚΚΕ «έχει λάθος γραμμή».
***
Τι λέει ο κ. Ρούσης; Οτι το ΚΚΕ «αρνείται το διάλογο με την αριστερά» και «οδηγείται σε απομονωτισμό».

Αθλιότητες ΣΥΡΙΖΑ


Λίγο πριν τις εκλογές του Μάη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διοχέτευαν σε δημοσιογράφους αστικών ΜΜΕ και ψηφοφόρους κατασκευασμένες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ είναι τάχα μοιρασμένα ως προς τη στάση που πρέπει να τηρήσει το Κόμμα σε ό,τι αφορά στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ! Αλλοι υπέρ και άλλοι κατά. Καλλιεργούσαν μάλιστα κλίμα ότι μετεκλογικά θα προκύψουν εξελίξεις στο ΚΚΕ. 
Επειδή τίποτα δε μένει κρυφό, είναι σε γνώση μας τουλάχιστον τρία ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πρωταγωνίστησαν στη διοχέτευση τέτοιων και άλλων αντιΚΚΕ αθλιοτήτων στα αστικά ΜΜΕ με την προτροπή να τα αναπαραγάγουν, όπως και έκαναν.

Για να νικήσει ο λαός


Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο κι όλοι μαζί οι αντίπαλοι της εργατικής τάξης προετοιμάζουν συντριπτικό χτύπημα στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.
Από τον Σαμαρά που προσπαθεί να αυξήσει την ομάδα κρούσης για την προώθηση της πολιτικής του κεφαλαίου (προσχώρηση Μπακογιάννη, Γεωργιάδη κ.ά. στη ΝΔ) ως τον Βενιζέλο και τον Τσίπρα που με αλληλοσυμπληρούμενους ρόλους παρουσιάζουν ως αριστερή πολιτική την υποταγή στην ΕΕ και καλούν επίσης σε συστράτευση για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής.
Σ' αυτή την κατεύθυνση καθένας και το θέατρό του.
Οι του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύονται σε μανούλες. Παρά τα κλάματα γιατί δήθεν οι δυνάμεις του παλιού δικομματισμού τους στοχοποιούν, είναι οι ίδιοι που, αναλαμβάνοντας κεντρικό ρόλο στα πλαίσια του υπό διαμόρφωση νέου διπολισμού, προσφέρουν τα καλύτερα επιχειρήματα για το χτύπημα των εργατών. Την ώρα που είναι καθαρό ότι μέσα στην ΕΕ δεν υπάρχει προκοπή για τους εργάτες, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει λυσσαλέα μάχη για να καλλιεργήσει αυταπάτες ότι μέσα από μια διαπραγμάτευση θα αλλάξουν τα πράγματα.
Δίνει, έτσι, σκυτάλη τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ να ορίσουν το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Ηδη το ΠΑΣΟΚ έβαλε τους όρους. Γνωστές είναι, επίσης, οι θέσεις της κας Μπακογιάννη που από καιρό έχει αναλάβει πρώτο βιολί στην επίθεση ενάντια στο εργατικό κίνημα.