Σελίδες

11 Μαΐ 2012

Ευρώπη αράπη μου.


«Η ευρωζώνη μπλοκάρει 1 δισ. ευρώ βοήθειας προς την Ελλάδα, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί», αναφέρει σε άρθρο που δημοσίευσε χτες  η διαδικτυακή πύλη Euobserver.com. αποδεικνύοντας, ότι η Ευρώπη της Αλληλεγγύης υπάρχει ακόμη, ότι η Ευρώπη της συνεργασίας επίσης υπάρχει, όπως και η Ευρώπη της κατανόησης και της βοήθειας. Και μετά ξυπνήσαμε. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι κοιμόμασταν.
Τα λιοντάρια άρχισαν να βρυχώνται, αμέσως μόλις ο ελληνικός λαός, στην μεγάλη πλειοψηφία του, έδειξε ότι δεν  θέλει συνταγές που εξυπηρετούν μόνο τα μεγαλοσυμφέροντα της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Και ότι επιθυμεί κάτι διαφορετικό. Το μάθημα θα είναι αμείλικτο και βέβαια δεν θα περιοριστεί στο 1 δις. Και σίγουρα δεν θα είναι μόνο οικονομικό. Ο «απείθαρχος νέος», πρέπει να τιμωρηθεί, για να ξαναμπεί στον ίσιο δρόμο. Να συνεχίσει να επιλέγει τους προσκυνημένους υπαλλήλους, τους πρόθυμους εκτελεστές. Το πειραματόζωο πρέπει να ηρεμήσει.
Η Ευρώπη και η σύγχρονη οικονομική ελίτ, που την διοικεί, έχουν «αξίες» και

Τέρμα στην υποκρισία


Οι προσπάθειες για την ανακαίνιση του αστικού πολιτικού συστήματος ραγδαίες. Ευθέως η «Καθημερινή» καλεί τον Σαμαρά να παραιτηθεί για να μπορέσει να προχωρήσει η ανασύνθεση του «δεξιού» χώρου. Ευθέως τα «ΝΕΑ» δίνουν - «υπό προϋποθέσεις» - το δαχτυλίδι στον Τσίπρα, για να μπορέσει να προχωρήσει η ανασύνθεση του «αριστερού» χώρου.
***
Την ώρα που η αστική τάξη κάνει τα πάντα για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος, η «αριστερά» του συστήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ, καταφεύγει στο ένα μετά το άλλο τρικ, για να διασφαλίσει ότι η λαϊκή οργή δε θα μπει σε δρόμους, που να απειλούν τη σταθερότητα του συστήματος. Χαρακτηρίζουν «όνειρο γενεών» τη δική τους επιδίωξη να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη και ευθέως εγκαλούν τους ψηφοφόρους που δεν τους έδωσαν τόσους ψήφους όσοι απαιτούνται για να γίνει το όνειρό τους πραγματικότητα. Και την ίδια ώρα, με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες κάλπες εμπαίζουν το λαό υποσχόμενοι ό,τι καθρεφτάκι υπάρχει στον πλανήτη. Στελέχη του παίζουν με τον πόνο του λαού.

Μαθήματα από Ες - Ες σε νήπια!!!


Μαθήματα «πατριωτισμού» και «ιστορίας» έδωσαν πρόσφατα υποστηρικτές των φασιστικών λεγεώνων της Ες Ες σε 3χρονα και 4χρονα παιδιά παιδικού σταθμού στη Λετονία, χώρα - μέλος της ΕΕ, που προάγει τον αντικομμουνισμό και το θαυμασμό στους φασίστες! Ντυμένοι με τις στολές των λετονικών λεγεώνων απόγονων των χιτλερικών Ες Ες ...παρουσίασαν στα παιδάκια όπλα, ρούχα και εξοπλισμό των αποβρασμάτων της λετονικής ναζιστικής λεγεώνας των SS και στη συνέχεια τα άφησαν να τα επεξεργαστούν... Με περίσσια χαρά η ιστοσελίδα του παιδικού σταθμού «Pucite» στη Λετονία περιέγραψε τους ναζιστές φασίστες ως «ήρωες» που πάλεψαν για την πατρίδα και την απελευθέρωσή της!

Αντικομμουνιστικό παραλήρημα των Χρυσαυγιτών στο ΣΚΑΪ


Σε ένα πρωτόγονο αντικομμουνιστικό παραλήρημα επιδόθηκαν, χτες, δύο στελέχη της «Χρυσής Αυγής» μέσα από το τηλεοπτικό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, όπου και έδωσαν συνέντευξη για περίπου μία ώρα. Στο πλαίσιο αυτής της συνέντευξης ανέπτυξαν με λεπτομέρεια κάθε πλευρά της αντιδραστικής, φασιστικής τους αντίληψης. Και ως γνήσια τέκνα του καπιταλιστικού συστήματος, έδωσαν τα ρέστα τους απέναντι στο βασικό τους αντίπαλο, το ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα, μετά από ερώτηση του Ν. Ευαγγελάτου για το ρόλο του Χίτλερ και πώς οι ίδιοι τον κατατάσσουν, η απάντηση ήταν: «Εχω την άποψη ότι το 1941 αυτοί που πολεμούσαν τους Γερμανούς στα οχυρά του Μεταξά ήταν οι Ελληνες εθνικιστές. Οι κομμουνιστές εκείνη την εποχή ήταν σύμμαχοι των Γερμανών του Χίτλερ και έκαναν την πάπια. Η ηγεσία του ΚΚ δεν πολέμησε τους εισβολείς. Εβγαλε επίσημη ανακοίνωση που είπε ότι ο πόλεμος του Μεταξά είναι κατακτητικός». Η συκοφάντηση του ΚΚΕ και η διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας είχαν και συνέχεια:
«Από την Ακροναυπλία, όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν και κατέλαβαν την Ελλάδα, βγάλανε τα μέλη - στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος,

Κυνικοί και τυχοδιώκτες


Ο Ν. Βούτσης στέλεχος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε χτες συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τη συζήτηση με τους δημοσιογράφους:
-- Γιατί συνεχίζονται οι επαφές μιας και αριθμητικά δεν προκύπτει λύση;
-- Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η συζήτηση, διότι τώρα διεξάγονται διεργασίες στα πλαίσια αυτού που αποκαλούμε νέα μεταπολίτευση και είναι στοιχείο οργανικό της αναδιαμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες. Τώρα μιλάμε στη Βουλή με τους κοινωνικούς φορείς, τους εκθέτουμε το πρόγραμμά μας που δεν έχει καμία σχέση ή είδαμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τους Οικολόγους και την κα Κατσέλη.

Λυδία λίθος


λυδία λίθος της πολιτικής πρότασης κάθε κόμματος,
σε ό,τι κι αν αναφέρεται αυτή η πρόταση, είτε η πρόταση αφορά στους μισθούς και στις συντάξεις, είτε στις εργασιακές σχέσεις, είτε η πρότασή του έχει να κάνει με την οικονομία, είτε με την εξωτερική πολιτική, είτε με τις δημοκρατικές ελευθερίες,
η λυδία λίθος, επαναλαμβάνουμε, για να κρίνουμε όχι μόνο το τι λέει, αλλά και το τι στην πραγματικότητα εννοεί το κάθε κόμμα, είτε αναφέρεται στα «μικρά» είτε στα «μεγάλα»,
είναι μία και μόνη:
Η στάση του απέναντι στην ΕΕ και στο κεφάλαιο.
Και στη στάση αυτή δεν υπάρχει «τρίτος δρόμος». Οπως δεν υπάρχει το «ολίγον έγκυος». Ισχύει ή το ένα ή το άλλο:
`Η στάση χειροκροτητή και πρόθυμου τροφοδότη αυταπατών για το ρόλο της ΕΕ ή στάση αντιπαράθεσης, καταδίκης, σύγκρουσης, διεξόδου και διαφυγής από ένα μηχανισμό στην υπηρεσία του κεφαλαίου και των μονοπωλίων.
*
Μάλιστα, ειδικά στις σημερινές συνθήκες,

Ο πρωτόγονος αντικομμουνισμός των Χρυσαυγιτών


ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ...

Από τη χτεσινή εμφάνιση στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου, των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώθηκαν δύο βασικές διαπιστώσεις που - για όποιον γνωρίζει στοιχειωδώς από ιστορία - ήταν γνωστές.
Η πρώτη διαπίστωση λέει ότι ο βασικός και κύριος εχθρός του φασισμού είναι οι κομμουνιστές, το Κομμουνιστικό Κόμμα. Ο πρωτόγονος αντικομμουνισμός των εκπροσώπων του εν λόγω φιλοναζιστικού μορφώματος δεν αφήνει αμφιβολία περί του αντιθέτου και αποκαλύπτει την ιστορική συνέχεια του φαινόμενου, από τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ μέχρι τα κακέκτυπά τους της «Χρυσής Αυγής».
Η δεύτερη διαπίστωση αφορά στο περιεχόμενο της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας των Χρυσαυγιτών. Ολόκληρη, λέξη προς λέξη, μπορεί να την βρει κανείς στα φιλοναζιστικά έντυπα των δοσιλογικών οργανώσεων της περιόδου της Κατοχής. Μια προπαγάνδα που στη συνέχεια πέρασε στην πρωτόγονη αντικομμουνιστική φιλολογία της Ασφάλειας και των μηχανισμών του κράτους στη μετεμφυλιακή περίοδο καθώς οι κομμουνιστές και οι ΕΑΜίτες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης βρίσκονταν υπό διωγμό, ενώ οι ταγματασφαλίτες και οι δοσίλογοι είχαν αναγνωριστεί ως «αντιστασιακοί και πατριώτες».
Και οι δύο αυτές διαπιστώσεις έχουν τη συνισταμένη τους: Ο φασισμός είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλισμού.

Αλλη μια εξαπάτηση ο ΣΥΡΙΖΑ

ΑΛΕΞΗΣ............
Από χτες η Ευρωπαϊκή Ενωση τρέμει τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Το είχε πει άλλωστε προεκλογικά ο Αλ.Τσίπρας. 
Το φάντασμα της αριστεράς πλανιέται πάνω από την Ευρώπη. Περί τίνος όμως πρόκειται; Μα για την επιστολή του Αλ. Τσίπρα προς τους προέδρους της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως και στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Γιούρογκρουπ. Θα περίμενε κανείς πως με την επιστολή θα κατάγγελνε το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Αυτό έλεγε προεκλογικά, αυτό και μετεκλογικά. Το έλεγε αλλά δεν το έκανε ούτε καν στην επιστολή. Στην επιστολή δεν υπάρχει καν αναφορά για «καταγγελία του μνημονίου», κατάργηση των μέτρων του μνημονίου, αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και άλλες υποσχέσεις που πουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ στο λαό.

Κάθε φράση και μια αντίφαση


Δεν έχουν τέλος οι αντιφάσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στο κοστούμι της διαχείρισης που ράβει για το λαό. Ορισμένα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, καλυμμένοι πίσω από θολές διακηρύξεις, ο καθένας λέει ό,τι θέλει και όπως το θέλει, προκειμένου όλοι μαζί να κοροϊδέψουν το λαό και να αρπάξουν την ψήφο του:
Μιλώντας τις προάλλες στο «Βήμα fm», ο Δ. Στρατούλης, βουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, έλεγε μεταξύ άλλων: «Αν γίνουμε κυβέρνηση (...) δεν θα πληρώσουμε τις δόσεις του μνημονίου για να επαναφέρουμε τους μισθούς και τις συντάξεις και θα επιστρέψουμε τα χρήματα από το χαράτσι της ΔΕΗ». Ο ίδιος, δυο αράδες πιο κάτω, ρωτάται από τους δημοσιογράφους: «Θα αποκατασταθούν οι μισθοί, οι περικοπές που έχουν γίνει; Θα επιστραφούν τα χρήματα;». Και απαντάει:«Δεν είναι αυτονόητο αυτό; Με αυτό τον προεκλογικό στόχο δεν εκλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ;».Στους πέντε άξονες για συγκυβέρνηση που παρουσίασε προχτές ο Αλ. Τσίπρας, η αποκατάσταση των μισθών πήγε περίπατο και αντικαταστάθηκε από την «ανάγκη άμεσης ακύρωσης εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και ειδικότερα των επαίσχυντων εκείνων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω μισθούς και συντάξεις». Δηλαδή, προσπάθεια (και όχι πολιτική απόφαση) να μην κοπούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις (οι οποίοι σημειωτέον έχουν μειωθεί κατά 40 - 50% μόνο τα τελευταία δυο χρόνια)

Ο Αλ. Τσίπρας άφησε ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο της προσέγγισης με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, υπό προϋποθέσεις


Με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη, που πιθανολογεί ότι θα είναι η κατάληξη της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έστησε ένα ακόμα σόου χτες στη Βουλή, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους «κοινωνικών φορέων», όπως ανακοίνωσε. Στο κάλεσμά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίθηκαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΚΕΔΕ, θεωρώντας άκαιρη τη συνάντηση με ένα κόμμα που διερευνά τη συγκρότηση κυβέρνησης. Αμέσως μετά, ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε με πρυτάνεις.
Απ' τις τοποθετήσεις στη χτεσινή σύναξη, ξεχώρισαν αυτές των προέδρων της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ Δ. Ασημακόπουλου και Β. Κορκίδη, οι οποίοι ζήτησαν άμεσα να σχηματιστεί κυβέρνηση, καθώς «η αγορά δεν μπορεί να περιμένει». Ο Δ. Ασημακόπουλος επικέντρωσε και στο ζήτημα της διαχείρισης του χρέους, λέγοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται στα χέρια κρατών και άρα χρειάζεται μια σοβαρή πολιτική προσέγγιση.
Ξεχώρισε όμως και η προκλητική παρέμβαση του Θ. Βασιλόπουλου, στελέχους του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο οποίος, την ίδια ώρα που παζαρεύει με την εργοδοσία πάγωμα (και ουσιαστικά μειώσεις) μισθών στον κλάδο, χτες φόρεσε για την περίσταση αγωνιστική λεοντή, «απειλώντας» με αγώνες ενάντια σε όλα αυτά που, χάρη και στη στάση της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ,