Σελίδες

10 Μαΐ 2012

Για ποια «ανάπτυξη» μιλάνε;


Οσοι μιλάνε για «αέρα αλλαγής» στην ΕΕ, προσπαθούν να παραπλανήσουν το λαό ότι το βάσανο της λιτότητας τελείωσε και πως τώρα έχουν σειρά τα μέτρα για την «ανάπτυξη». Διαχωρίζουν τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις από τις λεγόμενες «διαρθρωτικές αλλαγές», και προσθέτουν τα μέτρα για την «ανάπτυξη», τα οποία, στην πλειοψηφία τους, αφορούν στην παροχή ζεστού χρήματος και κινήτρων στις επιχειρήσεις για να κάνουν επενδύσεις. Η προπαγάνδα τους είναι γεμάτη ψέματα. Σε μια καπιταλιστική Ευρώπη βουλιαγμένη στην κρίση, το ζητούμενο για τις κυβερνήσεις της ήταν και παραμένει η «ανάπτυξη», το ξεκόλλημα δηλαδή του ευρωενωσιακού κεφαλαίου από την κρίση.
Αρα, την «ανάπτυξη» υπηρετούν τα μέτρα της «δημοσιονομικής σταθερότητας», που παίρνονται σε χώρες με ή χωρίς μνημόνια, στο όνομα του να δημιουργηθεί ξανά κομπόδεμα στον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες της επιδότησης του κεφαλαίου. Για την «ανάπτυξη» προωθούνται και οι «διαρθρωτικές αλλαγές» στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ, οι οποίες αφορούν κυρίως σε ανατροπές στα εργασιακά και το ασφαλιστικό, προκειμένου να γίνει ο εργάτης φθηνότερος για το κεφάλαιο.

Άτιμη κοινωνία.


Ενώ η αγωνία των διερευνητικών εντολών κορυφώνεται, σκεφτήκαμε να κάνουμε μια στάση εδώ… σε μερικούς βουλευτές που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στη νέα Βουλή. Η στήλη, μάλιστα είναι σε θέση να σας πληροφορήσει για τις νέες τους επαγγελματικές επιλογές που, οι μέχρι πρότινος, αγαπημένοι μας, έχουν ήδη κάνει.
Άννα Διαμαντοπούλου: Προσλαμβάνεται από εταιρεία για να εργάζεται ως κούκλα σε βιτρίνες πολυκαταστημάτων. Έχει το ιδανικό στυλ, το ιδανικό μαλλί και το  ιδανικό της ελευθερίας!
Παύλος Γερουλάνος: Έγινε ηλεκτρολόγος και αναλαμβάνει δουλειές σε οικοδομές, της Ανατολικής Αττικής. Εκδίδει και πιστοποιητικά για την ΔΕΗ, ενώ τις ελεύθερες ώρες του τραγουδάει στο μπαρ καραόκε, «Το ματσακόνι».
Μαριλίζα Ξανογιαννακοπούλου: Άνοιξε καθαριστήριο, στο Πικέρμι, με την πρωτότυπη επωνυμία, «Το άνετον». Αναλαμβάνει καθαρισμούς χαλιών, σαλονιών. Ειδικεύεται στην καταπολέμηση του λεκέ από κόκκινο κρασί και πάστα νουγκατίνα.
Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Ίδρυσε εταιρεία εξυπηρέτησης πολυκατοικιών, που δραστηριοποιείται στα Νότια Προάστια. Αναλαμβάνει ο ίδιος τις απεντομώσεις και τις απολυμάνσεις, ενώ σε συνεργασία με εταιρεία από το Connecticut, πραγματοποιεί τις μυοκτονίες, με μια  πρωτοποριακή μέθοδο, η οποία αποτριχώνει τον ποντικό με αποτέλεσμα, αυτός,  να πεθαίνει από το κρύο. Στις δύο μυοκτονίες κάνει δώρο άλλη μια και  τρείς πίτσες.  
Νάσος Αλευράς: Πέρασε από οντισιόν και επελέγη για τον πρωταγωνιστικό ρόλο,

Αριστερή αντιμνημονιακή λύση από τη λυκοσυμμαχία!

«Οι πολίτες καταψήφισαν σε συντριπτικό ποσοστό τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων. Η λαϊκή ετυμηγορία καθιστά με σαφήνεια άκυρο το μνημόνιο, καθιστά με σαφήνεια άκυρες τις εγγυητικές επιστολές των κυρίων Βενιζέλου και Σαμαρά στην Ευρώπη, στο ΔΝΤ και καθιστά πλέον ως πρώτη εναλλακτική επιλογή μια αριστερή κυβέρνηση που θα θέσει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις της υποτέλειας». Αυτές τις διαπιστώσεις έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Αλ. Τσίπρα στην παρουσίαση των 5 προγραμματικών αξόνων για το σχηματισμό κυβέρνησης. Είναι η πρότασή του συνεπής με τις διαπιστώσεις του; Κάθε άλλο. Τι πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας;
Την «ανάγκη άμεσης ακύρωσης εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και ειδικότερα των επαίσχυντων εκείνων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω μισθούς και συντάξεις. Την ακύρωση των νόμων που καταργούν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και ειδικότερα του νόμου που ορίζει ότι άμεσα, στις 15 Μάη, καταργείται η μετενέργεια και παύουν οι Συλλογικές Συμβάσεις».

Η εκτίμηση του ΚΚΕ για την αποκαλυπτική διαδικασία - κοροϊδία των διερευνητικών εντολών

Η εκτίμηση του ΚΚΕ για την αποκαλυπτική διαδικασία - κοροϊδία των διερευνητικών εντολών η οποία αποτέλεσε μέρος του γενικότερου σχεδίου για την μαζική παραπλάνηση του λαού με τα μάτια στη νέα κάλπη

Να γιατί το ΚΚΕ, όταν ρωτήθηκε προεκλογικά τι θα κάνει στην περίπτωση που θα πάρει διερευνητική εντολή, ξεκαθάρισε με ειλικρίνεια και παλικαρίσια μπροστά στο λαό (αδιαφορώντας για το όποιο κόστος σε ψήφους θα είχε), ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ. Το ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι δεν συμμετέχει σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης που αντικειμενικά συνεπάγεται αντιλαϊκή διέξοδο από την κρίση. Γνωρίζει καλά τις θέσεις και την πρακτική των άλλων κομμάτων, ότι καμία από τις προτεινόμενες κυβερνήσεις, είτε υπέρ της «διαπραγμάτευσης» είτε υπέρ της «τροποποίησης» και ενός νέου Μνημονίου, δεν πρόκειται να λύσει οξυμένα λαϊκά προβλήματα, να ακουμπήσει έστω τις λαϊκές ανάγκες. Αυτό είναι το περιεχόμενο της ιστορικής ευθύνης για το οποίο μας εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς του επιστρέφουμε το σχόλιο ότι επιδεικνύει ιστορική ανευθυνότητα απέναντι στο λαό.
Ο σεβασμός στο θεσμό των εντολών δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται διερευνητικές προσπάθειες από ένα ή άλλο κόμμα με υποκριτικές συζητήσεις και προτάσεις, από την στιγμή που έχει αποφασίσει, ένα ή περισσότερα κόμματα, να μη συμμετέχει, καθώς επιθυμεί το νέο εκλογικό γύρο για τους δικούς του στόχους.

Επίσημος παραχαράκτης της Ιστορίας η ΕΕ


Παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ
Το πραγματικό νόημα της 9ης Μάη, Μέρας της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, έθεσε με παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης. Είπε μεταξύ άλλων: «Τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών το πολιτικό κατεστημένο της ιμπεριαλιστικής ΕΕ επέλεξε να την ανακηρύξει "ημέρα της Ευρώπης", για να σβήσει από την ιστορική μνήμη των λαών το δίδαγμα πως όταν θέλουν μπορούν να συντρίψουν τον φαινομενικά ανίκητο αντίπαλό τους. Για να κρύψουν το γεγονός ότι το φασιστικό - ναζιστικό τέρας κυοφορήθηκε και γεννήθηκε από το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα.

Ας δούμε, λοιπόν, το «πλαίσιο»...


Θίασος διερευνητικής
κοροϊδίας...

Κατά την παραλαβή της διερευνητικής εντολής ο κ. Τσίπρας δήλωσε:
«Η κρίση δεν αποτελεί ελληνική ιδιαιτερότητα, είναι κρίση ευρωπαϊκή και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο πρέπει να αναζητηθεί λύση».
Ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να παρακάμψει και να περιορίσει τον ταξικό χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης μέσα από ...γεωγραφικά (και μάλιστα γεωγραφικώς ελλιπή) όρια.
Ας σταθούμε σε αυτό καθαυτό το «ευρωπαϊκό πλαίσιο» εντός του οποίου - κατά τον κ. Τσίπρα - πρέπει να αναζητηθεί η «λύση» του ελληνικού προβλήματος.
*
Ο χάρτης του «ευρωπαϊκού πλαισίου» περιλαμβάνει:
Την Πορτογαλία και την Ιρλανδία των μνημονίων, της εκτίναξης του δημοσίου χρέους, της ύφεσης ως αποτέλεσμα της απεινούς λιτότητας, η οποία - όπως και στην Ελλάδα - φέρνει νέα μνημόνια.

Η μεγαλύτερη συκοφαντία εναντίον του ΚΚΕ


Δεν αποτελεί σήμερα μεγαλύτερη ύβρη από τη διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ ότι δήθεν δεν ενδιαφέρεται, δε νοιάζεται για τα βάσανα των ανέργων, των μισθωτών, ότι αφήνει το λαό αβοήθητο. Κι όμως μια τέτοια συκοφαντία εκτόξευσε ο Στάθης Σταυρόπουλος στο «enikos.gr», με αφορμή την άρνηση του ΚΚΕ να πάρει υπουργεία για να σώσει δήθεν μαζί με τους άλλους ευρωαριστερούς (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ) το λαό από την ΕΕ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, όμως μαζί με την ΕΕ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ντροπή! Λέει πολλά και διάφορα ο Στ. Σταυρόπουλος, μεταξύ των οποίων ότι «θα αλλάξουν όλα αύριο μας διαβεβαιώνει το ΚΚΕ και ως τότε τιμωρεί όσους είχαν αυταπάτες, λέει, για το ...Μάαστριχτ. Εως τότε ας χαθούν μεροκάματα, ας κλείσουν σπίτια και μαγαζιά, ας χαθούν ζωές, όταν όλοι χάσουμε τις αυταπάτες που μας καλλιεργεί η απλώς αριστερά (!) και προσχωρήσουμε στην Αίρεση των Καθαρών, θα σωθούμε...». Τα ίδια σάπια επιχειρήματα, ότι δήθεν το ΚΚΕ θέλει (!) την εξαθλίωση του λαού, επιστράτευαν οι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όταν ψήφιζαν τα μνημόνια και τους αντιλαϊκούς νόμους και είχαν το ΚΚΕ απέναντι να οργανώνει την πάλη του λαού στους τόπους δουλειάς, στα λιμάνια κ.α.
***
Πρόκειται για παραλήρημα. Κύριε Σταυρόπουλε, όλα αυτά που τσακίζουν αλύπητα σήμερα το λαό δεν έχουν τη σφραγίδα του Μάαστριχτ; Κι όμως εσείς, μαζί με τον