Σελίδες

7 Μαΐ 2012

Μετά τις εκλογές η ώρα της επαναστατικής πρακτικής


Τα αποτελέσματα των εκλογών επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά πως το σύστημα, όταν βρίσκεται σε κίνδυνο δημιουργεί σειρά από αναχώματα προκειμένου ο λαός να μην αναζητήσει λύσεις ανατροπή το συστήματος αλλά να ικανοποιείται με λύσεις ανατροπής ή αλλαγής πολιτικών που δεν αμφισβητούν το σύστημα. 

Η επιλογή της διάσωσης κάποιων κεκτημένων, με αντάλλαγμα τη διατήρηση του συστήματος εκμετάλλευσης με υπερεκμεταλλευτή τις πολυεθνικές της ΕΕ, πρυτάνευσε σε μεγάλο μέρος των αγανακτισμένων πολιτών που απέρριψαν τις πολιτικές του δικομματισμού και του μνημονίου. Οι ψήφοι προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ψήφοι ανατροπής του συστήματος αλλά διατήρησής του με αντάλλαγμα κάποια ψιχία επί της κυβερνητικής πολιτικής.

O ΣΕΒ "έτρεξε" να επιβεβαιώσει το ΚΚΕ.

Πώς το λέει η λαϊκή παροιμία; "Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει".
Πολύ βιαστικός πάντως ο ΣΕΒ. Πριν καλά καλά συμπληρωθούν 24 ώρες έτρεξε να επιβεβαιώσει την εκτίμηση του ΚΚΕ για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ. 
Είναι ίσως η καλύτερη απάντηση σε όσους βιάστηκαν να απευθύνουν κατηγορώ στο ΚΚΕ για το πως αντιπαρατέθηκε στην προεκλογική περίοδο με τα "αναχώματα". Θα γίνει πολύ κουβέντα. 
Κάποιοι "δείλιασαν" κιόλας και άρχισαν τη μουρμούρα. Λίγη υπομονή "σύντροφοι" το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Η "αριστερά τους" δεν έχει σχέση με τα όνειρά μας, με τους αγώνες μας.
Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΕΒ και προσπαθήστε να την συνδυάσετε με την τοποθέτηση Μητσοτάκη. 
Εδώ σας θέλω. Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες

«Μέσα στο αποπνιχτικό παλαιό σκηνικό η χθεσινή ψήφος του λαού συνιστά ψήφο οργής, ψήφο αντιμνημονιακή, ψήφο τιμωρίας. Η λαϊκή ετυμηγορία

Ποιοι και γιατί φούσκωσαν τη «Χρυσή Αυγή»


Εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων, χτες, μετά τη δημοσιοποίηση των exit polls, αλλά και των πρώτων εκλογικών αποτελεσμάτων που έδειχναν τα ποσοστά της «Χρυσής Αυγής» και την είσοδό της στη Βουλή, μιλούσαν και κραύγαζαν για την ενίσχυση της ακροδεξιάς. Πρέπει να θυμίσουμε ότι το φασιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής» το ήθελαν και το θέλουν τα ίδια τα αστικά κόμματα και το ίδιο το αστικό πολιτικό σύστημα. Είναι ένα χρήσιμο χαρτί τους που ιστορικά το ρίχνουν στο τραπέζι για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Και μάλιστα, στη σημερινή συγκυρία, αυτό το μόρφωμα δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εμφανίστηκε σε συνθήκες ακραίου και χυδαίου αντικομμουνισμού που έφτασε στο σημείο να βάζει ζήτημα νομιμότητας για το ΚΚΕ, ακόμα και εξίσωσης και ταύτισης φασισμού - κομμουνισμού. Θυμίζουμε μόνο δύο περιπτώσεις.
Εγραφαν τα ΝΕΑ την τελευταία βδομάδα: «...εξ όσων γνωρίζω ούτε ο Χίτλερ, ούτε ο Στάλιν, ούτε ο ναζισμός, ούτε ο κομμουνισμός έχουν καμία σχέση με το δημοκρατικό αίσθημα κανενός. Δεν ξέρω αν εξισώνονται απολύτως, αν ταυτίζονται εκ του αποτελέσματος ή αν προέρχονται από την ίδια μήτρα...». Ακόμα, έγραφε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Γιατί να είναι το ΚΚΕ στη Βουλή και όχι η Χρυσή Αυγή;». Τι λένε λοιπόν τα αστικά επιτελεία;

Δε θέλουμε ανακούφιση, θέλουμε τη ζωή μας, θέλουμε τη δική μας εξουσία

To τελικό αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών ειναι το παρακάτω:
ΝΔ 18,85% 108 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ  16,78% 52 έδρες
ΠΑΣΟΚ 13,13%  41 έδρες
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 10,60 %   33 έδρες
ΚΚΕ   8,48 % 26 έδρες
ΧΡ. ΑΥΓΗ 6,97% 21 έδρες
ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ 6,10% 19 έδρες
ΠΡΑΣΙΝΟΙ  2.96 %
ΛΑΟΣ 2,90 %
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 2,15%
ΔΡΑΣΗ 1,80%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,19%
ΚΟΙΝ.ΣΥΜΦΩΝΙΑ 0,96%
ΟΧΙ 0,92 %

Οι χθεσινές εκλογές ήταν μια πραγματικη  γροθιά στο στομάχι των 2 τέως μεγάλων που συντρίφτηκαν κυριολεκτικά αλλά και του ΛΑΟΣ που δεν κατάφερε καν να μπεί στη Βουλή. Ο λαός τιμώρησε αυτούς που λέγοντας από την αρχή μεχρι το τέλος

Υμνοι στη διαχείριση και στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ


Τυπικά, χτες, τα ΜΜΕ είχαν «απαγορευτικό» ως προς το να μεταδώσουν οτιδήποτε θα μπορούσε να επηρεάσει την ψήφο του λαού και να την κατευθύνει προς το ένα ή το άλλο κόμμα. Αυτό, όμως, δεν αποτέλεσε εμπόδιο για το έργο τους. Απ' τις τοποθετήσεις δημοσιογράφων, αλλά και καλεσμένων στα πάνελ των ενημερωτικών εκπομπών, μπορεί να μην ειπώθηκε η φράση «ψηφίστε τα κόμματα του ευρωμονόδρομου», ειπώθηκαν όμως όλα όσα χρειάζονταν, ώστε να περάσουν το μήνυμα που ήθελαν στους τηλεθεατές τους. Από τις οθόνες παρέλασαν όλα τα εκβιαστικά, τρομοκρατικά διλήμματα, με τα οποία τα αστικά κυρίως κόμματα βομβάρδιζαν το λαό το προηγούμενο διάστημα. Για τη δήθεν ανάγκη παραμονής της χώρας στην ΕΕ, για τη δήθεν ανάγκη να έχει η χώρα πολιτική σταθερότητα από την επόμενη μέρα, για τον δήθεν κίνδυνο να τιναχτούν όλα στον αέρα και να σταματήσει η δανειοδότηση της χώρας και άρα πώς θα πληρώνονται μισθοί και συντάξεις, για την ανάγκη να υπάρξει εποικοδομητική αντιπολίτευση, που δε θα τινάζει το έργο της κυβέρνησης στον αέρα, για, για, για... Εδωσαν με τον τρόπο τους ένα πρώτο δείγμα γραφής για τους εκβιασμούς που θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα, στην προσπάθεια που κάνει το σύστημα να αναμορφώσει το πολιτικό σκηνικό και να μαντρώσει σε νέα στεγανά τις λαϊκές συνειδήσεις που αποστασιοποιούνται από το δικομματισμό, για να μη ριζοσπαστικοποιηθούν.

Εθνικιστικό παραλήρημα και απειλές στο λαό απο την «Χρυσή Αυγή»


Προσπαθεί να κατοχυρωθεί σαν «αντισυστημική» δύναμη, ενώ είναι γέννημα-θρέμμα του αστικού συστήματος
Σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα με αναφορές που απειλούν ευθέως τον ίδιο το λαό, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, επιδόθηκε ο γενικός γραμματέας της «Χρυσής Αυγής» Ν. Μιχαλολιάκος, με δήλωσή του χτες, λίγο μετά τις πρώτες ανακοινώσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Εμφανίστηκε ως αντιμνημονιακή δύναμη, τμήμα δηλαδή του αντιμνημονιακού χυλού, που εμφανίστηκε προεκλογικά σε όλο το πολιτικό φάσμα. Αναπαράγοντας την κοινή σε όλο το «αντιμνημονιακό» τόξο ορολογία, μίλησε για «χούντα του μνημονίου», για «εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας», προσθέτοντας σοβινιστικές διαπιστώσεις για «κοινωνική ζούγκλα από τα εκατομμύρια τους λαθρομετανάστες».
Διακήρυξε ακόμα ότι «η νίκη της Χρυσής Αυγής είναι προπάντων νίκη ενάντια στο τυραννικό καθεστώς των ΜΜΕ, ενάντια στη χούντα των καναλιών και των φυλλάδων. Αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί (...) Η νέα χρυσή αυγή του ελληνισμού ξημερώνεται».
Ο Μιχαλολιάκος και η «Χρυσή Αυγή» χρησιμοποιούν φρασεολογία που ακουμπάει

Ανακήρυξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάδοχο του ΠΑΣΟΚ ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ


Δηλώνει «παρών» στην προωθούμενη αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού
Με συναίσθηση των νέων καθηκόντων που του αναθέτει το αστικό πολιτικό σύστημα, στο πλαίσιο της αναμόρφωσής του, ενταγμένης στην προσπάθεια χειραγώγησης του λαού, ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας δήλωσε χτες βράδυ ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για το σχηματισμό κυβέρνησης που θα ασκήσει την αστική διαχείριση, ξεκινώντας τη διερεύνηση καταρχήν απ' το χώρο της «αριστεράς».
Ο ίδιος ερμήνευσε το ποσοστό του κόμματός του σαν «επιβράβευση» της «πρότασης για κυβέρνηση της αριστεράς», στην οποία αυθαίρετα επιμένει να τσουβαλιάζει το ΚΚΕ, παρά την κρυστάλλινη τοποθέτησή του απέναντι στο ζήτημα αυτό. Υποδαυλίζοντας τις φρούδες προσδοκίες, που όλο το προηγούμενο διάστημα καλλιέργησε στο λαό, ισχυρίστηκε πως το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί «ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ευρώπη» και «ένα μήνυμα ειρηνικής επανάστασης».
Επέμεινε στις αυταπάτες ότι στο πλαίσιο της ΕΕ - στην οποία ολονυχτίς χτες τα

Η δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών


Να μην παραπλανηθεί ο λαός από την μεταμφίεση του πολιτικού συστήματος
Σε δηλώσεις της χτες βράδυ για τα αποτελέσματα των εκλογών, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε:
«Τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν οπωσδήποτε ανατροπή του γνωστού μας πολιτικού σκηνικού, διακοπή του συστήματος της εναλλαγής των δύο κομμάτων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οδεύουμε σε μία μεταβατική φάση, όπου θα επιχειρηθεί η δημιουργία ενός νέου πολιτικού σκηνικού με νέα σχήματα, με νέα πρόσωπα κεντροδεξιάς κατεύθυνσης ή με επίκεντρο μια νέα σοσιαλδημοκρατία με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ, για να προληφθεί ο ανερχόμενος λαϊκός ριζοσπαστισμός που θα οδηγήσει τα πράγματα προς μία πραγματική ανατροπή προς όφελος του λαού.
Θα επιχειρηθεί να σχηματιστεί μία κυβέρνηση, είτε από αυτές τις εκλογές, είτε από τις επόμενες, είτε οικουμενική, είτε εθνικής ενότητας, είτε συνεργασίας, με στόχο ακριβώς να προλάβουν για να μην δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα αλλαγής.
Απευθυνόμαστε στα μέλη του Κόμματος, στα μέλη της ΚΝΕ, τους φίλους, τους οπαδούς, τους ψηφοφόρους, τους συνεργαζόμενους, όλοι μαζί που είμαστε πρωτοπόροι αγωνιστές και στο κίνημα και στην εκλογική μάχη, να βρεθούμε τις επόμενες μέρες στην πρώτη γραμμή των αγώνων γιατί επείγουν, τρέχουν σοβαρά ζητήματα, όπως είναι οι συλλογικές συμβάσεις, η προστασία των ανέργων, η χρεοκοπία των ασφαλιστικών ταμείων, τα νέα μέτρα που έρχονται ύψους 11,5 - 14,5 εκατ. ευρώ που πρέπει να αφαιρεθούν από τις τσέπες του λαού. Δεν μπορούμε να χάσουμε χρόνο. Ο λαός δεν πρέπει να χάσει χρόνο.