Σελίδες

6 Μαΐ 2012

Παιδιά σηκωθείτε




Αρνιέμαι, αρνιέμαι, ΑΡΝΙΕΜΑΙ!



Αρνιέμαι
Μουσική : Mίκης Θεοδωράκης
Στίχοι : Ιάκωβος Καμπανέλλης
Πρώτη εκτέλεση: Bασίλης Παπακωνσταντίνου

ΛΑΕ ΜΗΝ ΣΦΙΞΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ



Το μεγάλο μας τσίρκο

Βασικές πολιτικές εξελίξεις στο αστικό πολιτικό σύστημα από το 1974 μέχρι το 2007 (Β' ΜΕΡΟΣ)

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

Εκτίμησε το 14ο Συνέδριο (1991) του ΚΚΕ:
«Γενικότερα δεν έγινε έγκαιρα αντιληπτό ότι στην Ελλάδα έχουν διαμορφωθεί όροι ανάπτυξης της σοσιαλδημοκρατίας. Η βαθύτερη συνειδητοποίηση των εξελίξεων θα βοηθούσε το ΚΚΕ να αναπτύξει μια πιο εύστοχη και αντίστοιχη με τις ανάγκες ιδεολογικοπολιτική δουλειά και πρακτική στο μαζικό κίνημα. Θα διευκόλυνε την ανάδειξη του ρόλου της εργατικής τάξης, την αποφασιστική σημασία του μετώπου των κοινωνικών συμμαχιών. Θα απέκρουε από καλύτερες θέσεις τη λογική του δικομματισμού και της αυτοδυναμίας»23.
Ωστόσο, μια τέτοια εξέλιξη δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί, καθώς είχε πια βαθύνει πολύ και ήταν ανεπίστρεπτη η κρίση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Μάλιστα, εκείνα τα χρόνια, κορυφώθηκε με την εξέλιξη του οπορτουνισμού σε αντεπαναστατική δύναμη. Επομένως τα ΚΚ, ανάμεσά τους και το ΚΚΕ, δεν ήταν δυνατό να διαμορφώσουν άλλη πολιτική.
Στο παραπάνω διάστημα, η διεθνής αντεπανάσταση βρισκόταν στο απόγειο και τα σοσιαλιστικά καθεστώτα ανατρέπονταν. Τότε κορυφώθηκε και η προσπάθεια ενσωμάτωσης του ΚΚΕ στο αστικό πολιτικό σύστημα, μέσα από την απόπειρα διάλυσης ή σοσιαλδημοκρατικής του μετάλλαξης.

Βασικές πολιτικές εξελίξεις στο αστικό πολιτικό σύστημα από το 1974 μέχρι το 2007 (Α' ΜΕΡΟΣ)


Λίγο πριν από τις εκλογές και με δεδομένες τις δυσκολίες του αστικού πολιτικού συστήματος στη διαχείριση της κρίσης, δηλαδή στην αδυναμία του να χειραγωγεί λαϊκές δυνάμεις στην αστική πολιτική όπως πριν, εμφανίζονται «νέα αστικά κόμματα» στην πολιτική σκηνή, «Ανεξάρτητοι Ελληνες» του Π. Καμμένου, ή συμπληρώματα άλλων, όπως ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ., με αποσπάσεις βουλευτών από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Αφορμή στάθηκε τάχα η διαφωνία με το μνημόνιο 2 και τη δανειακή σύμβαση. Το φαινόμενο δεν είναι νέο. Οι αστοί σε περιόδους φθοράς των βασικών τους πυλώνων στο αστικό πολιτικό σύστημα όπως τώρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δημιουργούν εφεδρείες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος και τέτοιο ρόλο επιχειρούν να παίξουν οι λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις. Για του λόγου το αληθές, αν και ολόκληρη η ιστορία του αστικού πολιτικού συστήματος βρίθει τέτοιων περιπτώσεων, σήμερα δίνουμε ένα ελάχιστο μέρος αυτής της ιστορίας, από το 1974 και μετά. Για παράδειγμα, η ΝΔ δεν υπήρχε πριν τη δικτατορία, όπως και το ΠΑΣΟΚ, υπήρχαν αντίστοιχα η ΕΡΕ και η «Ενωση Κέντρου», συνέχεια των οποίων και με πυρήνα τα ίδια ηγετικά στελέχη είναι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Ας το παρακολουθήσουμε.
****
Ενα διάστημα πριν από το λαϊκό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο (15-16-17 Νοέμβρη 1973), η αστική δικτατορική κυβέρνηση της 21ης Απρίλη 1967 βρισκόταν ήδη

ΚΚΕ η ελπίδα είναι εδώ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ!!!




Να πέφτουν στην κάλπη κόκκινες ψήφοι με τη σκέψη στην επόμενη μέρα



Μέρα της κάλπης η σημερινή, και η ψήφος των απλών ανθρώπων του μόχθου μπορεί να γίνει προσδοκία για το δικό τους μέλλον. 
Το ΚΚΕ απευθύνθηκε και απευθύνεται στην εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, στς γυναίκες και τη νεολαία από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. 
Αυτοί είναι που καθορίζουν τις εξελίξεις, με βασικό κριτήριο τη ζωή τους, τα συμφέροντά τους, την επιδίωξη να διαμορφώνουν οι ίδιοι τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, στις οποίες θέλουν να ζήσουν. Να καθορίζουν οι ίδιοι τις τύχες τους, με βάση τα συμφέροντά τους. Που η πραγματοποίησή τους εξαρτάται από την πολιτική και την εξουσία που την εφαρμόζει.
Το ΚΚΕ απευθύνεται στους ανθρώπους του μόχθου με σταθερές θέσεις. Με σιγουριά ότι την άλλη μέρα από τις εκλογές θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντίστασης του λαού μπροστά στη νέα θύελλα που

ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ



Παιδιά σηκωθείτε - Μαρία Δημητριάδη.

Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους
γυναίκες και άντρες με όπλα στους ώμους
στο κόκκινο λάβαρο πάντα πιστοί
στη σάλπιγγα πλάι που μας προσκαλεί.

Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ



ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ- Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ.
Στίχοι: Γιώργος Μιχαηλίδης.
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος.
Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο,
η οργή του λαού,
κυλάει πάνω απ' τα χωράφια,

Ο Αρης κάνει πόλεμο...

Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή




Στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Ενας λεβεντης χάθηκε.



Ενα ρεμπέτικο τραγούδι σε στίχους του Ν. Μάνεση και μουσική του Μ. Χιώτη αφιερωμένο στον Αρη Βελουχιώτη

ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΤΡΟΜΑΞΑΝΕ... (ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΟΧΑ ΑΜΟΛΥΣΕ)



Oi astoi tromaxane Panos Tzavelas

Μπεζεντάκος

Οι αστοί τρομάξανε
Και κάστρα φτιάξανε
Να κλείσουν τα παιδιά των εργατών

Έντιμε άνθρωπε κυρ-Παντελή

ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή...

Αυταπάτες με το τσουβάλι για μια «άλλη ΕΕ»


Σοσιαλδημοκράτες και οπορτουνιστές στην Ελλάδα ισχυρίζονται ότι αν από τις γαλλικές εκλογές αναδειχτεί πρόεδρος ο υποψήφιος του σοσιαλιστικού κόμματος Φρ. Ολάντ, θα φυσήξει «άνεμος αλλαγής» στην Ευρώπη, επειδή δίπλα στα μέτρα λιτότητας, τα οποία δεν αμφισβητεί, ζητάει και «ανάπτυξη». Τις απόψεις του ασπάζεται και ο Μελανσόν, το είδωλο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στη Γαλλία, που καλεί τους οπαδούς του να ψηφίσουν τον Ολαντ, για να μη βγει ο Σαρκοζί.
Ο Τσίπρας, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ρωτήθηκε«αν ήσασταν Γάλλος αριστερός, θα ψηφίζατε τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος;» και απάντησε: «Χωρίς αυταπάτες όμως (...) Θα μου πείτε ο Ολάντ θα τα κάνει πράξη; Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε, γι' αυτό σας είπα χωρίς αυταπάτες». Πιο αποκαλυπτικός ο Δ. Παπαδημούλης, έλεγε χτες Παρασκευή στον «Real fm»: «Είναι έντονο το αίτημα για ανατροπή των ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού και εύχομαι να εκφραστεί και με νίκη του Ολάντ στη Γαλλία. Εμείς θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ και την Ευρώπη και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με το μνημόνιο οδηγούν την Ελλάδα εκτός ευρώ».

ΣΚΕΨΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ : Ετοιμάζουν μακελειό μετά τις εκλογές...



Λαίλαπα νέων πρωτόγνωρων αντιλαϊκών μέτρων ετοιμάζει αμέσως μετά τις εκλογές το μαύρο μέτωπο των μονοπωλίων σε αγαστή σύμπνοια και συνεργασία με τα κόμματα του κεφαλαίου, την ΕΕ, το ΔΝΤ, τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. 
Η κατάσταση που διαμορφώνουν προσδιορίζεται από το κύριο ζήτημα, από το γεγονός ότι τα μονοπώλια αλωνίζουν στο επίπεδο της παραγωγής και της οικονομίας. 
Οι μερίδες του κεφαλαίου (βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές και λοιποί) έχουν δεμένες τις υποθέσεις τους, ανεξάρτητα από τα όποια επόμενα κυβερνητικά και άλλα τσιράκια.
 Θα προχωρήσουν σε νέους απροκάλυπτους εκβιασμούς, σχετικά με τις εκταμιεύσεις των δόσεων από την ΕΕ - τα δάνεια από καπιταλιστές σε καπιταλιστές - ενδεχομένως με ολοκληρωτική στάση πληρωμών και με άλλες καταστάσεις που είναι σε θέση να διαμορφώσουν.
Απόλυτα του χεριού τους, φτερά μέσα στη λαίλαπα της σφοδρής αντιλαϊκής κλιμάκωσης, είναι διάφοροι εμφανιζόμενοι καλοθελητές, όλοι όσοι ανεξάρτητα από τους πολιτικούς φερετζέδες, αφήνουν στο απυρόβλητο, κάνουν γαργάρα την εξουσία των μονοπωλίων. 
Ο λαός μπορεί να κάνει αποφασιστικά το βήμα, βγάζοντας πανίσχυρο το ΚΚΕ στην κάλπη.

Άντε και καλό βόλι!