Σελίδες

3 Μαΐ 2012

Δικαστική δίωξη από τον Μάνεση εναντίον του Σωματείου Εργαζομένων Ελληνικής Χαλυβουργίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ο Μάνεσης ιδιοκτήτης της Χαλυβουργίας για ακόμη μια φορά προσπαθεί αξιοποιώντας μερικούς απεργοσπάστες και διευθυντικά στελέχη που δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα του ενός χεριού να χτυπήσει, να διασπάσει, να τρομοκρατήσει τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών που για 186 ημέρες μέσα από τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων δίνουν απάντηση στα αντεργατικά σχέδια του και στη κυβέρνηση.

Έσυρε στα δικαστήρια την Διοίκηση του Σωματείου 2 ημέρες μετά την μεγαλειώδη, μαζική απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς , έξω από τις πύλες της Ελληνικής Χαλυβουργίας που τα ΜΜΕ την έθαψαν στην κυριολεξία και πρόβαλαν του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που για μια ακόμη φορά η εργατική τάξη του γύρισε την πλάτη.

Εξέγερση ! Και ο στρατηγικός στόχος ποιος θα είναι;

ΤΗΣ Black Bedlam
Διάβαζα στο φιλικό ιστολόγιο του φίλου Pavlosk  ΕΔΩ  το κείμενο του Πέτρου Παπακωνσταντίνου, που μεταξύ άλλων λέει:

"Το ΚΚΕ ντύνει με εκτός τόπου και χρόνου υπεραριστερές κορώνες περί λαϊκής εξουσίας και κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής μια βαθιά συντηρητική, γραφειοκρατική λογική ανάσχεσης των «επικίνδυνων» λαϊκών αγώνων, μετατρέποντας τις εργατικές πορείες σε κομματικές λιτανείες και βλέποντας προβοκάτσια σε κάθε Δεκέμβρη".

Μου κάνει εντύπωση η διατύπωση αυτή.

Εκτός ότι κινείται σε αντιΚΚΕ κατεύθυνση, λέει:
 "μια βαθιά συντηρητική, γραφειοκρατική λογική ανάσχεσης των «επικίνδυνων» λαϊκών αγώνων"....αποδίδοντας προθέσεις ανάσχεσης των λαϊκών αγώνων από την μεριά του ΚΚΕ που μάλιστα τους θεωρεί και επικίνδυνους ( το ΚΚΕ).
Προφανώς ο κ. Παπακωνσταντίνου προσδοκούσε την επανάσταση στην πλατεία Συντάγματος και ταυτόχρονα δεν είδε ποτέ και πουθενά προβοκάτσιες. 

Με τα αφεντικά ο ΣΥΡΙΖΑ


«Μια κυβέρνηση της αριστεράς έχει ανάγκη από βιομήχανους και επενδυτές. Εχει ανάγκη από ένα υγιές επιχειρηματικό κλίμα. Εχει ανάγκη από αξιοκρατικούς νόμους (...) Οι επενδύσεις μπορούν να γίνουν και να είναι αποτελεσματικές σε ένα πεδίο αξιοκρατίας, συγκεκριμένων νόμων και όχι σε ένα πεδίο διαφθοράς και διαπλοκής.
Ο επενδυτής δεν έρχεται στην Ελλάδα όχι γιατί είναι υψηλοί οι μισθοί και το εργασιακό κόστος, αλλά γιατί γνωρίζει ότι για να προχωρήσει την επένδυσή του χρειάζεται να δώσει άλλα τόσα για να λαδώσει κάτω από το τραπέζι πολιτικούς παράγοντες, αυτούς που έχουν συνηθίσει να τα παίρνουν κάτω από το τραπέζι, σε μίζες».
Οι παραπάνω σκέψεις ανήκουν στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφού διένυσε έναν ολόκληρο κύκλο, που περιελάμβανε και το πυροτέχνημα για τη συγκρότηση «αριστερής κυβέρνησης», χτες, μιλώντας στο κρατικό κανάλι προσγειώθηκε στο ...ψητό. Στο πώς μια κυβέρνηση, που ο ίδιος χαρακτηρίζει αριστερή, θα αντιμετωπίσει το θέμα της οικονομικής εξουσίας. Και για να μη μένουν «κενά» για το συνολικό πλαίσιο, σε συνέντευξή του στα χτεσινά «Νέα» εξηγεί ότι την ΕΕ και την ενότητά της«μπορεί να την εγγυηθεί μόνο η ευρωπαϊκή αριστερά». Αυτός είναι ο

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ "ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ" - "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ"...


Οσο πλησιάζει η ώρα, που ο καθένας θα βρεθεί μόνος πίσω από το παραβάν της κάλπης, οξύνεται η τρομοκρατία για τον ουρανό που θα πέσει στο κεφάλι μας αν η λαϊκή ψήφος δεν πάει στις δυνάμεις που υπερασπίζονται την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Σ' αυτήν την τρομοκρατία πάνε χέρι - χέρι και οι μνημονιακοί και οι αντιμνημονιακοί.
Οι πρώτοι με τις εντολές για την επόμενη μέρα. Η τελευταία πράξη της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ήταν να υπενθυμίσει την κληρονομιά. Η εντολή συγκεκριμένη: να εφαρμοστεί η δανειακή σύμβαση από όποιον και αν εκλεγεί στις 6 Μάη.
Οι δεύτεροι με τη διαβεβαίωση ότι το μέλλον της εργατικής τάξης είναι μέσα στην ΕΕ και το μόνο που έχει να κάνει είναι να επιλέξει την πιο φιλολαϊκή ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη. Η αυταπάτη γκρεμίζεται γρήγορα με την υπενθύμιση: Ο Ολάντ ανήκει και αυτός στο μνημονιακό στρατόπεδο.
***
Ολοι μαζί κρύβουν ότι η επίθεση είναι γενικευμένη με μνημόνιο ή χωρίς μνημόνιο.
Ολοι μαζί κρύβουν ότι πολύ πριν υπάρξει η κρίση και το μνημόνιο, έχουν

Ολάντ: «Δεν υπάρχουν πια κομμουνιστές στην Γαλλία»


Η λεγόμενη τηλεμαχία «ντιμπέιτ» ανάμεσα στον απερχόμενο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τον υποψήφιο των «Σοσιαλιστών, Φρανσουά Ολάντ, προβαλλόταν ως το «μέγα γεγονός» και αναμενόταν να ξεκινήσει μετά τις 10 η ώρα Ελλάδας. Πρόκειται για μια παράσταση των δύο διαχειριστών να εμφανίσουν ότι έχουν «διαφορές» για να κρύψουν τη συμφωνία στη στρατηγική, δηλαδή την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου. Σύμφωνα με όσα διαρρέονταν, ο Σαρκοζί θα υιοθετούσε ακόμη πιο αντιδραστικό λόγο, με σειρά ξενοφοβικών και ρατσιστικών μέτρων που έχουν διατυπωθεί από την Μαρίν Λεπέν (για να δελεάσει τους ψηφοφόρους του «Εθνικού Μέτώπου») και θα κατηγορούσε τον Ολάντ ως «επικίνδυνο αριστερό».
Ολάντ: «Δεν υπάρχουν πια κομμουνιστές στην Γαλλία»
Το πόσο ...επικίνδυνος είναι ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός αποδεικνύεται και από το εξής γεγονός: πριν τον α' γύρο, μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους, ο Ολάντ είχε υποστηρίξει ότι «δεν υπάρχουν πια κομμουνιστές στη Γαλλία, ή έστω είναι πολύ λίγοι, και έτσι δεν υπάρχει λόγος φόβου». Η αποστροφή του αναφερόταν στη συμμετοχή του Γαλλικού ΚΚ στην κυβέρνηση Μιτεράν, τα πρώτα χρόνια της ανάδειξής του στην προεδρία και τη συμμετοχή στην καπιταλιστική διαχείριση, που οδήγησε στη στήριξη της κυβέρνησης Ζοσπέν (συμμετείχε στην επέμβαση της Ενιαίας Γιουγκοσλαβίας) ή το να ψηφίζουν οι ...κομμουνιστές τον «δεξιό» Σιράκ για να μη βγει ο «ακροδεξιός» Λεπέν το 2002.

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΡΙ «Ανάπτυξης»...


Ευρωπαϊκή Επιτροπή έσπευσε να παρέμβει στη συζήτηση περί ανάπτυξης, που κορυφώνεται με αφορμή τις δηλώσεις Ολάντ, διευκρινίζοντας ότι η ΕΕ διαθέτει ήδη σχέδιο για την ανάπτυξη, τη στρατηγική «Ευρώπη 2020», την οποία πρότεινε το 2010 και ενέκριναν τα κράτη - μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο ίδιος ο Μπαρόζο, είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι «δεν τίθεται ζήτημα είτε δημοσιονομική σταθερότητα ή ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε και τα δύο», επιβεβαιώνοντας ότι το ένα συμπληρώνει το άλλο στο τσάκισμα του λαού, για τη σωτηρία των μονοπωλίων. Αρα, ανάπτυξη στην ΕΕ σημαίνει λιτότητα και μείωση μισθών και δικαιωμάτων από τη μια, επιδοτήσεις και προνόμια από την άλλη, αφού, όπως λέει η Κομισιόν, άμεσα σχεδιάζονται μεγάλα ευρωπαϊκά δάνεια υποδομών, αυξημένος ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και επιδοτήσεις στα μονοπώλια μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Ο λαός δεν έχει τίποτα καινούριο να περιμένει από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται και στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, αλλά και οι οπορτουνιστές, που καλλιεργούν φρούδες προσδοκίες στη γραμμή του σοσιαλδημοκράτη Ολάντ. Ο Γάλλος υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών, δηλώνει προεκλογικά ότι θα ζητήσει αλλαγές στο νέο «δημοσιονομικό σύμφωνο σταθερότητας», που προβλέπει αυστηρή λιτότητα. Σε συνέντευξή του, όμως, στο περιοδικό Der Spiegel στις αρχές Απρίλη,

Η τριχιά του ΣΥΡΙΖΑ...


 «Ακόμα και έτσι να είναι και να έχετε δίκιο σε αυτά που λέτε, πιστεύετε ότι τούτη την ώρα το κρίσιμο είναι να πιαστούμε κάνοντας την τρίχα τριχιά από την πιθανότητα κάποιο στέλεχος συνδικαλιστικό σε ένα μαζικό χώρο να έκανε λάθος;». 
Ετσι απάντησε ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση του «Ρ» που αφορούσε τη δράση των συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες μαζί με τις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις που επιβάλλουν μειώσεις μισθών. Προσπάθησε, δηλαδή, να εμφανίσει τη στάση αυτή σαν ένα λάθος κάποιου συνδικαλιστικού στελέχους. 
Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους. Είναι λάθος ενός στελέχους ή είναι μια συγκεκριμένη τακτική η συμφωνία δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ (ή δυνάμεων που τον στηρίζουν) στις μειώσεις μισθών:

ΔΗΜΑΡ: Πανέτοιμη για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ


Απολύτως διαθέσιμη να βάλει πλάτες στην ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού, συμμετέχοντας και σε κυβέρνηση, εμφανίζεται η ΔΗΜΑΡ με τον Φ. Κουβέλη, να δηλώνει χτες στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ότι οι μόνες «κόκκινες γραμμές» που θέτει για κάτι τέτοιο είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η σταδιακή απαγκίστρωση απ' το μνημόνιο, αν και αναγνωρίζει το δεσμευτικό της δανειακής συνθήκης.
Συμβάλλοντας στη διασπορά αυταπατών στο λαό, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ισχυρίστηκε ότι αυτά είναι δυνατόν να δρομολογηθούν την επομένη των εκλογών, παρότι όπως πρόσθεσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, προϋποθέτουν τη μετατόπιση της ΕΕ σε «προοδευτικές πολιτικές». Βάζει, δηλαδή, και αυτός το λαό να κυνηγήσει χίμαιρες, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα της ΕΕ, για να κρύψει ότι δεν έχει στρατηγική σύγκρουσης με τα μονοπώλια και την εξουσία τους στην Ελλάδα.
Συντηρώντας τα εκβιαστικά διλήμματα σε βάρος του λαού, ο Φ. Κουβέλης ισχυρίστηκε ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει εντός του ευρώ και της ΕΕ, διαφορετικά «θα ζημιωθεί παραπέρα και καίρια το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και η διεθνής θέση» της χώρας και έπλεξε το εγκώμιο του Ολάντ, μιλώντας για«δημοκρατική αριστερή πολιτική» που δήθεν αυτός πρεσβεύει.

Τι φοβήθηκε;

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά (η πρώτη ήταν παραμονές της ανάδειξής του στην προεδρία), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε το λόγο στους δημοσιογράφους του «Ριζοσπάστη» και του «902» στη χτεσινή διακαναλική συνέντευξη. 
Είναι προφανές ότι ήθελε να αποφύγει «ενοχλητικές» ερωτήσεις τέσσερις μέρες πριν από τις κάλπες, που θα του χαλούσαν τη «σούπα». 
Αυτή είναι η δήθεν «αντικειμενική ενημέρωση» που ευαγγελίζονται οι πολιτικοί εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων. 

Τσίπρας: Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ όπως το ΠΑΣΟΚ...


Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση (2/5) ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, υποσχέθηκε, μεταξύ των άλλων, να μας κάνει ... Νορβηγία! Δεν είναι, βέβαια, ο πρώτος που θέλει να κάνει την Ελλάδα ... Σκανδιναβία. 
Οπως όλοι, θυμόμαστε το σύνθημα της μετατροπής μας σε «Δανία του Νότου», ήταν ένα από τα βασικά συνθήματα του ΠΑΣΟΚ και του πρώην προέδρου του, Γ. Παπανδρέου, στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις!
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει την «τροχιά» του ΠΑΣΟΚ ακόμη και σημειολογικά! 
Οπως το ΠΑΣΟΚ πριν 3 χρόνια, στις εκλογές του 2009, υποσχόταν να ξεπεράσει η χώρα την καπιταλιστική κρίση υπό την ηγεσία του και με τα συνθήματα «λεφτά υπάρχουν» και «θα σας κάνουμε Δανία», έτσι κι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ προτείνει θολές «αντιμνημονιακές κυβερνήσεις», που δε θα θίξουν στο ελάχιστο τα συμφέροντα και την εξουσία των καπιταλιστών, αλλά θα εξασφαλίσουν την ευημερία των εργαζομένων και θα κάνουν τη χώρα ... Νορβηγία.
Οπως έκανε πριν 3 χρόνια το ΠΑΣΟΚ, σκορπώντας στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, προτείνοντας τις εύκολες λύσεις, για να κλέψει την ψήφο τους! 
Η όλη εξέλιξη και μπροστά στην αποστροφή που νιώθουν εκατομμύρια εργαζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, θυμίζει το ρητό: «Ο βασιλιάς πέθανε! Ζήτω ο βασιλιάς!». 

Κώστας Καζάκος : H Λύση των προβλημάτων μας πρέπει να έχει καθαρά ταξικό χαρακτήρα.


Στις 6 του Μάη θα βρεθούμε για άλλη μια φορά μπροστά στις κάλπες. Ας μετρήσουμε ψύχραιμα τα πράγματα κι ας αποφασίσουμε. Ολα τα κόμματα που έχουν προσκολληθεί με τόση μανία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δηλαδή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ - ΛΑ.Ο.Σ.- ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ κλπ. και όσα ακόμα πάρουν μέρος στην εκλογική αναμέτρηση, έχουν εκπονήσει και μας προτείνουν τη Λύση της Σωτηρίας. Τα ίδια κόμματα, οι ίδιοι άνθρωποι, με την ίδια πολιτική, οι εκπρόσωποι και οι υπηρέτες της ΕΕ των μονοπωλίων και των στρατοκρατών, που παρέδωσαν αμαχητί το λαό μας στους δανειστές και τους τοκογλύφους, αυτοανακηρύχθηκαν σε σωτήρες μας.
Η Λύση τους όμως μάς είναι γνωστή. Την έχουν από καιρό σχεδιάσει, την έχουν ψηφίσει και την έχουν εφαρμόσει. Είναι η άθλια πραγματικότητα που βιώνει σήμερα ο λαός μας. Είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση. Είναι η λεηλασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που έχουν κατακτηθεί με ποταμούς αίματος τον περασμένο αιώνα. Αλλη Λύση δεν μπορούν να έχουν αφού ακολουθούν, με τόση αυταπάρνηση και με τόση ζηλευτή συνέπεια, την πολιτική της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της ελεύθερης ασύδοτης Αγοράς. Αυτής της εγκληματικής σπείρας που λέγεται σύγχρονος ιμπεριαλιστικός καπιταλισμός, που έχει εξανδραποδίσει και ληστέψει λαούς και λαούς στη γειτονιά μας και έχει βυθίσει στη φτώχεια, στην αρρώστια και στην απόγνωση τεράστιες περιοχές του πλανήτη μας.

ΝΕΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ




Ρε για δες. Η "αριστερά" γιγαντώθηκε. 
Είναι ένα βήμα πριν την εξουσία (τρομάρα της) και

Τράγκας όπως Γκαίμπελς


Ξεπέρασε κάθε όριο γκαιμπελισμού χτες ο Τράγκας, στο ραδιόφωνο του «Real fm». 
Σε παραλήρημα διαρκείας, κατηγορούσε το ΚΚΕ επειδή έχει μέτωπο στα λεγόμενα «αντιμνημονιακά» κόμματα και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κουβέλη και επειδή λέει στο λαό να μη σκορπίσει την ψήφο του σε αντιμνημονιακές αυταπάτες, τις οποίες και ο Τράγκας πουλάει με τη σέσουλα από το μικρόφωνο και τα γραπτά του. 
Ελεγε διαρκώς ψέματα ότι το ΚΚΕ, τις τελευταίες μέρες, «χαμήλωσε» το μέτωπο της αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και ότι επικεντρώνει τα πυρά του στα λεγόμενα «αντιμνημονιακά» κόμματα. Μια καθημερινή ματιά στο «Ριζοσπάστη», στις δηλώσεις στελεχών και υποψηφίων του ΚΚΕ, είναι από μόνη της αρκετή για να ξετινάξει την ψευτιά του Τράγκα.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΩ ΚΚΕ


Κώστας Ζήκος
Πρώην γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων του Συνασπισμού
Το ενδιαφέρον του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου δεν περιορίζεται μόνο στους νέους ποσοτικούς πολιτικούς συσχετισμούς που θα προκύψουν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Η εκτίμησή μου είναι ότι το πολιτικό τοπίο την επομένη των εκλογών θα είναι διαφορετικό, με κύριο χαρακτηριστικό τη συρρίκνωση της εκλογικής επιρροής των δυνάμεων του δικομματισμού που κυριάρχησαν στην πολιτική ζωή τα τελευταία πενήντα χρόνια.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει κατά την άποψή μου η ποιότητα του νέου συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων που θα προκύψει. Αν δηλαδή από τις εκλογές θα ενισχυθούν και κατά επέκταση θα αυξήσουν την επιρροή τους εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που τις χαρακτηρίζει η διαχρονική συνέπεια στην υπεράσπιση των συμφερόντων ευρύτερων κοινωνικών ομάδων, πρώτα και κύρια της εργατικής τάξης. Εκείνες οι δυνάμεις που στην ιστορική τους διαδρομή παρέμειναν αταλάντευτα, χωρίς παλινωδίες και ανεπίτρεπτους συμβιβασμούς στο πλευρό των εργαζομένων.
Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες και στην επερχόμενη μετά τις εκλογές λαίλαπα των νέων βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που έχουν δρομολογηθεί, οι δυνάμεις που θα δώσουν δύναμη και το κουράγιο, θα εμπνεύσουν και σταθούν αγωνιστικά, διεκδικητικά και ασυμβίβαστα στο πλευρό των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά απειλείται η ανθρώπινη υπόστασή τους.

Βρώμικη διαστρέβλωση ...


Τα ρέστα τους δίνουν στη διαστρέβλωση των πολιτικών θέσεων του ΚΚΕ, αστικά Μέσα Ενημέρωσης, αστικά κόμματα και τα στηρίγματά τους. Την περασμένη Δευτέρα το βράδυ σε εκπομπή της ΝΕΤ ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης είπε ανάμεσα σε άλλα: «Οποια κυβέρνηση προκύψει θα είναι θύελλα απέναντι στους εργαζόμενους... Σημασία έχει κατά τη γνώμη μας, πριν ορκιστεί καν η καινούρια κυβέρνηση ο λαός να βγει στο δρόμους για να σταματήσει τη θύελλα που έρχεται. Πριν καν ορκιστεί να σταματήσει τη θύελλα που έρχεται γι' αυτά που του ετοιμάζετε. Αυτά που του ετοιμάζετε τι είναι: Νέα μείωση μισθών 20% έχετε συμφωνήσει...».
Τι είπε ο Θ. Παφίλης; Μα αυτό που το ΚΚΕ λέει σ' όλη την προεκλογική περίοδο, ότι στις 7 Μάη, όποια κυβερνηση και αν βγει, το λαό τον περιμένουν άμεσα τα μέτρα των δραστικών περικοπών των 11,5-14 δισ. ευρώ, ο νέος ασφαλιστικός νόμος που θα τσακίσει κι άλλο τις συντάξεις, η επίθεση των καπιταλιστών στους μισθούς κλπ. Αρα ο λαός οργανωμένα να απαντήσει στον πόλεμό τους.
Στην ίδια εκπομπή, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής διαστεβλώνοντας