Σελίδες

29 Απρ 2012

"Υπερήφανα να στηρίξουμε το ΚΚΕ. Για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα"


Χαρίλαος Μητσιμάρης
Πρώην μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ
«Οι εκλογές στις 6 Μάη θα κρίνουν εάν ο ελληνικός λαός που δοκιμάζεται σκληρά από μια πρωτοφανή και βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο ή θα βγει πιο δυνατός να αντιμετωπίσει τη νέα λαίλαπα που έρχεται.
Τα τελευταία δυο χρόνια ήταν αρκετά, για όλους όσους διατηρούσαμε μέχρι την τελευταία στιγμή την ελάχιστη ελπίδα, να διαπιστώσουμε ότι οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ πρόδωσαν και τσαλαπάτησαν τα όνειρα και τις προσδοκίες όλων όσοι από εμάς υπηρετήσαμε χωρίς ιδιοτέλεια αυτό το κόμμα. Γιατί το ΠΑΣΟΚ το υπηρέτησαν πολλοί που είχαν ιδιοτελείς σκοπούς και συμφέροντα, το αξιοποίησαν σαν ευκαιρία για να βολευτούν, να πλουτίσουν, προδίδοντας τα οράματα και τις αξίες που όλοι μας πιστεύαμε.
Είμαι ένας από αυτούς που υπηρέτησαν το ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια σαν απλό μέλος, γραμματέας Τοπικής Οργάνωσης, μέλος Περιφερειακής Επιτροπής Ηπείρου και μέχρι την 1η Νοέμβρη 2011, ημερομηνία που κατέθεσα την επιστολή παραίτησης μου από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων και μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Παντελής Θαλασσινός, Τραγουδοποιός

«Για ακόμα μια φορά θα ψηφίσω ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που μας προειδοποίησε, από την πρώτη στιγμή, για την Ευρώπη των καπιταλιστών. Απ' όλη την Αριστερά, ήταν το μόνο που δεν ψήφισε το Μάαστριχτ, σε αντίθεση με πολλά ευρωκομμουνιστικά κόμματα.
Το μόνο κόμμα που συνεχίζει, να είναι η σκέπη των εργαζομένων, και του συνδικαλισμού, όσο κι αν προσπάθησαν να τον καταργήσουν, και να τον αποδυναμώσουν. Στέκει, μαχόμενο κοντά στους χώρους εργασίας, και στηρίζει αλληλέγγυα τους απεργούς και τους απολυμένους.
Ο σταθερός πυρήνας της Αριστεράς, που αν λείψει

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ


Για να καλύψει τις κωλοτούμπες της η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση που ονειρεύεται, είχε το θράσος να διαστρεβλώσει ακόμα και το Πρόγραμμα του ΚΚΕ που ξεκάθαρα ορίζει συμμετοχή του ΚΚΕ μόνο σε κυβέρνηση που παλεύει ενάντια στα μονοπώλια και για αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Με τον λάτρη της ΕΕ ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ το χωρίζει χάσμα στο σήμερα και όχι μόνο στο μέλλον.

Εργα και ημέρες των εκλεκτών του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Στα τέλη του Μάη 2011, παραμονές των εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Ασφάλισης Επικούρησης (ΕΔΟΕΑΠ), το ασφαλιστικό ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επικούρησης των εργαζόμενων στον Τύπο και τα ΜΜΕ δημοσιογράφων και διοικητικών, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έριξε όλες του τις δυνάμεις για την επανεκλογή της προηγούμενης, υπό την πρόεδρο Ελένη Σπανοπούλου, διοίκησης.
Ποια ήταν όμως τα έργα αυτής της διοίκησης που κατά τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να επανεκλεγεί για να τα συνεχίσει; Οτι, λειτουργώντας ως προπομπός της αντιδραστικής και επώδυνης πολιτικής των κυβερνήσεων στον τομέα της Υγείας έσπευδε με αλλεπάλληλες αποφάσεις της να περικόπτει άγρια κατακτημένα, με αγώνες και θυσίες, δικαιώματα των ασφαλισμένων. Και όλ' αυτά τάχα για τη «σωτηρία» του Ταμείου, υιοθετώντας πλήρως την αντίστοιχη επιχειρηματολογία κυβερνήσεων και ΕΕ.
Αγριες περικοπές
Οι άγριες περικοπές άρχισαν από τις αρχές του 2010. Στο στόχαστρο της διοίκησης, με ομόφωνες αποφάσεις, μπήκαν το επίδομα των 500 ευρώ για τους

Μαύρα κοράκια



Ελληνοφρένεια Προεκλογικά Σποτ 2012



Με το ΚΚΕ η θέση των εργατών του πολιτισμού!

Σε υπερκέρδη του κεφαλαίου θα μετατρέπεται ο ιδρώτας των επιστημόνων και των εργατών στην πολιτιστική κληρονομιά και σε εμπορεύσιμο «είδος» τα τεκμήρια της συλλογικής μνήμης του λαού μας, όσο διαρκεί το σύστημα της εκμετάλλευσης


Η πάγια θέση του ΚΚΕ ότι είναι αδύνατον να υπάρξει ολόπλευρη πολιτιστική ανάπτυξη προς όφελος του λαού με την οικονομία να βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, επιβεβαιώνεται κάθε στιγμή, με κάθε αφορμή. Οι κομμουνιστές επιμένουν, απευθυνόμενοι στους - με καλή θέληση - εργάτες του πνεύματος, της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και της διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς, ότι είναι αντικειμενικά αδύνατο να καρποφορήσει ο κόπος και η προσφορά τους προς όφελος του λαού μέσα στον καπιταλισμό. Διότι είναι τουλάχιστον αφέλεια να περιμένεις πολιτιστική «ευαισθησία» από ένα σύστημα που αντιλαμβάνεται σαν «πηγή» κεφαλαιοκρατικής κερδοφορίας και σαν εμπόρευμα τα πάντα, από την εργατική δύναμη μέχρι τον αέρα.

Φοβάται το ΚΚΕ;



Από τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές με κάποιες αξιώσεις, όλα προτείνουν σαν λύση την κατάκτηση από από αυτά της κυβερνητικής εξουσίας. Όλα εκτός από ένα. Το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ δεν προτείνει στους ψηφοφόρους να το ψηφίσουν για να γίνει χαλίφης στη θέση των προηγούμενων χαλίφηδων με άθικτο το σύστημα εξουσίας. Προτείνει το ξερίζωμα του προηγούμενου "χαλιφάτου", και το πέρασμα της εξουσιας στα  χέρια του λαού. Τότε μόνο μπορεί να αναλάβει μαζι με το λαό ευθύνες διακυβέρνησης μέσα σε μια εντελώς νέα, ριζικά διαφορετική κατασταση.

  •  Ειναι λοιπόν δειλό κόμμα το ΚΚΕ ή μήπως ακριβώς το αντίθετο; 
  • Φοβαται και δεν βάζει ζήτημα εξουσίας όπως λένε οι αστοί και μικροαστοί "αναλυτές" ή είναι το μόνο κόμμα που βάζει πραγματικά ζήτημα εξουσίας; 
  • Δεν τολμάει και δεν προτεινει λύση διεξόδου  ή είναι το μόνο κόμμα που

Με το κόμμα της εργατικής τάξης


Μια βδομάδα απέμεινε για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. 
Ο αστικός πολιτικός κόσμος συνήθως τις εμφανίζει ως την ύψιστη στιγμή της λαϊκής βούλησης. 
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για αστικές εκλογές για την ανάδειξη αστικού κοινοβουλίου και αστικής κυβέρνησης. 
Απ' αυτή την άποψη είναι επί της ουσίας κορυφαία στιγμή για το αστικό πολιτικό σύστημα. Μ' αυτό κατορθώνει δυο κυρίως πράγματα: 
α) να ανανεώνει τις εσωτερικές του ισορροπίες και 
β) να δημιουργεί την ψεύτικη επίφαση στην πλειοψηφία του λαού ότι αυτός εκλέγει τη δική του κυβέρνηση. Για το σκοπό αυτό λειτουργούν όλα τα φίλτρα της αστικής προπαγάνδας με κύριο μοχλό τα ΜΜΕ. Ωστόσω, αυτό δε σημαίνει μια ενέργεια περιττή για το λαό. Χρειάστηκαν πολυετείς αγώνες και θυσίες για να επιβάλουν οι πληβείοι τη θέλησή τους στην αστική τάξη.
Πρωτοπόρος σ' αυτό τον αγώνα με πόνο και αίμα η πλειοψηφία των εργαζομένων, η εργατική τάξη. Επρεπε να ακουστεί ακόμη και στην κάλπη η φωνή από τα εργοστάσια, τα γιαπιά και τα χωράφια. Τώρα γίνεται συνεχής προσπάθεια η διαδικασία των αστικών εκλογών να είναι το εφαλτήριο ανανέωσης της αστικής εξουσίας. Χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για το μεγάλο αστικό βρόχο στο λαιμό του εργαζόμενου λαού.

Σκέψεις ενός φανατικού Βαλκάνιου

1. Αυτή τη φορά, η κάλπη έχει το σχήμα του τάφου που δεν περιμένει την ψήφο, αλλά τον ίδιο τον πολίτη να πέσει μέσα. 
Οι ηθικοί αυτουργοί που χρεώνονται τους αυτόχειρες, προσπαθούν, εν μέσω εκλογών, να δημιουργήσουν μια σύνθεση επίπλαστης ηρεμίας και λησμονιάς που θα σκεπάσει τους νεκρούς.
2. Ρηχός και επικίνδυνος ο Χρυσοχοΐδης χοντραίνει το παιχνίδι της κρατικής τρομοκρατίας. 
Τυπική συμπεριφορά καμένου χαρτιού. 
Αξίζει να πάρει μια θέση στο Επικρατείας της «Χρυσής Αυγής».
3. Η ελληνική Αριστερά δεν θ' αργήσει να εισπράξει την περιφρόνηση των πολιτών, εξαιτίας της προσκόλλησής

Οι μαγνήτες και οι καρφίτσες


Είμαστε σε πόλεμο. Η μόνη αλήθεια που γίνεται απολύτως και εμπειρικά κατανοητή και αποδεκτή από το σύνολο του ελληνικού λαού ως ιστορικού υποκειμένου. Κι επιμένω, σύντροφοι, μέρες προεκλογικές που είναι, στο ιστορικό υποκείμενο ελληνικός λαός, γιατί πάνε δεκαετίες τώρα, ειδικώς δε η τελευταία ευρωδεκαετία μετράει, που πλην ΚΚΕ κι όχι γενικώς της αυτοπροσδιοριζόμενης αριστεράς, ο λαός δεν... «παίζει», ούτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά ούτε και στο τρέχον αφόρητο πολιτικό λεξιλόγιο, ρόλο.
Σιχάθηκα και βαρέθηκα να αντιπαρατίθεμαι, ακούοντας πολιτικά υποκείμενα να απευθύνονται προεκλογικά ή μη στις μάζες των πολιτών, μιλώντας για ...κοινωνία, κοινωνικούς εταίρους, κοινωνικές ομάδες κι ό,τι άλλο συστήνουν οι διαφημιστές ως ομάδα - στόχο (το λεγόμενο στη γλώσσα τους τάργκετ γκρουπ) ή «στοχοποιημένο κοινό», έτσι ώστε ο λαός να κατακερματίζεται και να χειραγωγείται, δικαιώνοντας τις ...δημοσκοπήσεις.
Με κάτι τέτοια επικοινωνιακά «έξυπνα όπλα», που πολλές φορές λανθασμένα τα υποβιβάζουμε σε τερτίπια, ο λαός αποδέχεται να κοιτάζει το είδωλό του στον αντιπροσωπευτικό καθρέφτη της αστικοδημοκρατικής εξουσίας ως

Αντιδραστικό παραλήρημα πανικού

Ο Αντ. Σαμαράς υπέγραψε ως υπουργός Εξωτερικών τη Συνθήκη του Μάαστριχτ πριν από 20 χρόνια αλλά στη χώρα «υπήρχε ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς»! 
Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εναλλάσσονται στην εξουσία εδώ και 40 σχεδόν χρόνια, αλλά «τις προηγούμενες δεκαετίες υπήρχε ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς, που απαγόρευε ακόμα και να μιλάμε για τα προβλήματα που βασάνιζαν την κοινωνία ή παρέλυαν την οικονομία»! 
Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι, οι τραπεζίτες παραγέμιζαν τα θησαυροφυλάκιά τους και γιγαντώθηκαν «μέχρι σκασμού», εκμεταλλευόμενοι την υπεραξία που παράγει ο εργαζόμενος λαός, αλλά «όλα τα προηγούμενα χρόνια η επιχειρηματικότητα ήταν υπό διωγμό»! 

H Λιάνα Κανέλλη στο ΣΚΑI



Ο "Καμμένος" ΣΥΡΙΖΑ ...

Κυβέρνηση με τον Καμμένο θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ.... 
Το είπε ο Αλέξης  σε συνέντευξή του αναφέροντας: «Εάν, όμως, παρ' όλα αυτά, εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε...». 
Να κυβερνήσουν θέλουν οι άνθρωποι και όπως να 'ναι
(ο Αλέξης θέλει νάναι χαλίφης στη θέση του χαλίφη... οπωσδήποτε, εδώ και τώρα...). 
Αλλά προχώρησε ακόμη παραπέρα, αφού έκανε την κυβέρνηση. 
Εδωσε την πρωθυπουργία στην Αλέκα !!!