Σελίδες

23 Απρ 2012

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ζητούν 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία
Δ.Α.Σ.


Προς: την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ

  • Σε όλους τους κλάδους της παραγωγής και των υπηρεσιών οι εργοδότες με απειλές, εκβιασμούς και ωμή τρομοκρατία εκμεταλλεύονται την προεκλογική περίοδο και προκλητικά μειώνουν τους μισθούς και τα μεροκάματα, αλλάζουν τα ωράρια εργασίας, ισοπεδώνουν εργατικά δικαιώματα παρά το γεγονός ότι στους περισσότερους κλάδους είναι ακόμα σε ισχύ οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
  • Σε αρκετούς επίσης κλάδους παράλληλα έχουν οι ίδιοι οι εργοδότες καταγγείλει τις κλαδικές συμβάσεις και απαιτούν την υπογραφή νέων με μείωση μισθών και αφαίρεση δικαιωμάτων που οι προηγούμενες συμβάσεις προέβλεπαν.

Συνενοχή στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα


Το νέο ήρθε από την «καυτή» ζώνη του Αφγανιστάν. 
Ο περίεργος στρατός ατάκτων των Ταλιμπάν συμπεριέλαβε στις επιθέσεις του κατά των ΝΑΤΟικών δυνάμεων και την ελληνική στρατιωτική αποστολή. Τα διατεταγμένα ελληνικά ΜΜΕ αρκέστηκαν να δημοσιεύσουν ότι οι Ελληνες στρατιωτικοί «χαίρουν άκρας υγείας». Αυτό παρά το ότι βρίσκονται απλωμένοι σε μόνιμο συναγερμό μάχης. Η είδηση του εφησυχασμού των ΜΜΕ μοιάζει περισσότερο με είδος προειδοποίησης κάποιας στιγμής που θα ανακοινώσουν απώλειες σε τραυματίες και πιθανόν θύματα.
Για μια ακόμη φορά, η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης δεν συμφωνεί με την εκτός συνόρων ελληνική στρατιωτική παρουσία. Υπάρχει, βεβαίως, η πάγια επίσημη δήλωση όλων των αστικών κυβερνήσεων ότι η Ελλάδα μένει πιστή στις συμβατικές συμμαχικές υποχρεώσεις ως μέλος του ΝΑΤΟ, κι όποιον πείσει έπεισε. Αλλωστε, η επίσημη πολιτική ζωή γέμισε από φυγόστρατους κουραμπιέδες που βάζουν μερίδα του λαού να πολεμά στην αλλοδαπή για αλλότρια συμφέροντα ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

ΣΥΝΕΝΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ ΣΚΑΙ (23.04.2012)



ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΕΔΩ

ΚΚΕ, το μόνο ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ των καπιταλιστών και των πολιτικών τους εκπροσώπων.

Οι εκλογές στις 6 Μάη, είναι σημαντικές, από την άποψη, ότι υπάρχουν προϋποθέσεις ο λαός να δείξει τη δύναμή του, να αποδυναμώσει εκλογικά τα δύο κόμματα της αστικής τάξης, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να αποδοκιμάσει τα λεγόμενα «αντιμνημονιακά» κόμματα, τα οποία, λειτουργώντας ως αμορτισέρ του συστήματος, επιχειρούν να απορροφήσουν τους κραδασμούς της λαϊκής αγανάκτησης, να αμβλύνουν, έως και να ακυρώσουν τη δυναμική της ριζοσπαστικοποίησης των λαϊκών στρωμάτων, ώστε οι όποιες διεργασίες συντελούνται στη λαϊκή συνείδηση να εκτονωθούν εντός των τειχών... 
Αυτό το ρόλο παίζουν σήμερα δυνάμεις όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες κ.ά. 
Εχουν αυτοαναγορευτεί - με την ευγενική χορηγία του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου - σε σωματοφύλακες του συστήματος καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
Στις εκλογές αυτές, δεν πρόκειται φυσικά να λυθεί το πρόβλημα της κατάκτησης της πολιτικής εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, καθώς μεγάλα τμήματα των εργαζομένων δεν έχουν πειστεί για την ανάγκη επαναστατικής λύσης του πολιτικού και οικονομικού προβλήματος της χώρας. 
Εχει όμως μεγάλη σημασία, στις επερχόμενες εκλογές να υπάρξει ένα ακόμα μεγάλο ρήγμα στο στρατόπεδο της αστικής τάξης και των εφεδρικών της «αντιμνημονιακών» δυνάμεων, να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ, το μόνο ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ των καπιταλιστών και των πολιτικών τους εκπροσώπων.
Οι δύο εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), που είδαν το φως της δημοσιότητας τις μέρες που ακολούθησαν τις γιορτές του Πάσχα, δεν αποκαλύπτουν κάτι καινούριο. 

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΚΑΜΜΕΝΟΥ - ΔΗΜΑΡΑ: «Αντιμνημονιακοί» στα λόγια, αντιλαϊκοί στις θέσεις


Αποκαλυπτικό το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος
Πίσω από τη συρραφή κούφιων «αντιμνημονιακών» διακηρύξεων, τις κορόνες περί «κατοχής» και τους ψηφοθηρικούς λεονταρισμούς κατά της τρόικας, από το κόμμα του Π. Καμμένου, κρύβεται ένα βαθιά αντιλαϊκό πρόγραμμα και αντιδραστικές προτάσεις που όχι μόνο ταυτίζονται στρατηγικά με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά δεν έχουν να ζηλέψουν και τίποτα από τα όσα βάρβαρα μέτρα προωθούν με συναπόφασή τους η κυβέρνηση Παπαδήμου και η τρόικα. Μια ματιά στο οικονομικό πρόγραμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, πείθει και τον πλέον δύσπιστο για του λόγου το αληθές.
Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί έναν ύμνο «στην ανταγωνιστικότητα και την υγιή ανάπτυξη» και από την αρχή κιόλας ξεκαθαρίζεται ότι «οι δημόσιες επιχειρήσεις θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια».
Προτείνεται, μεταξύ άλλων, η ίδρυση της «Νέας Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας» η οποία θα έχει ως βασική αποστολή τη χρηματοδότηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων καθώς και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας η οποία, σύμφωνα με το κόμμα του Π. Καμμένου, θα πρέπει «να αποποινικοποιηθεί»!
Ως αποποινικοποίηση με νομοθετικές πρωτοβουλίες νοείται μεταξύ άλλων, για παράδειγμα, η «προσαρμογή της ισχύουσας ποινικής νομοθεσίας περί εργατικών διαφορών και οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία». Δηλαδή, πρακτικά η περαιτέρω απαλλαγή και ελάφρυνση των επιχειρηματιών από τις υποχρεώσεις τους στους εργαζόμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Το διάγγελμα της 5ης Μαΐου!

Πλησιάζοντας στις εκλογές της 6ης Μαΐου, τα κελεύσματα εθελόδουλης υποταγής από την άρχουσα τάξη προς το λαό πληθαίνουν. Συνοδεύονται δε από αισχρούς εκβιασμούς που εκπέμπεται από όλο το φάσμα των ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών.

Μπορεί να μην είμαστε υπό εθνική κατοχή. Όμως η άρχουσα τάξη τον ρόλο της εθελοδουλίας δεν τον ξεχνά ποτέ. Τώρα ανέλαβε με το αζημίωτο να εδραιώσει την εξουσία της μέσα στην κρίση, καλυπτόμενη πίσω από μνημόνια που εξασφαλίζουν τα κλεμμένα πλούτη τα δικά της και των ξένων δανειστών. Τα μνημόνια δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα σύμφωνο της ντόπιας αστικής τάξης με τους ξένους κεφαλαιοκράτες για τη ληστεία του λαού και της χώρας πάνω στη βάση της υποταγής του λαού και της εξασφάλισης των κερδών τους.

Ο Ελληνικός λαός εκβιάζεται από κάθε ξένο και ντόπιο καπιταλιστή ώστε να προσκυνήσει τα κόμματα της αστικής τάξης που είναι θεματοφύλακες των μνημονίων και των παρασυνταγμάτων. Καλείται με κάθε τρόπο να παραδοθεί. Του τάζουν «καλύτερη μεταχείριση» από τους ξένους αν παραδοθεί αμαχητί. Τον απειλούν και συκοφαντούν τους αγώνες του. Του κλέβουν το ψωμί και δακρύζουν για την πείνα του! Υμνούν τους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους δανειστές σαν φιλάνθρωπους που αν δεν ήταν αυτοί… μαύρο θα ήταν το μέλλον μας!

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα σε συγκέντρωση αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ σχετικά με τη θέση του ΚΚΕ για την αντιμνημονιακή κυβέρνηση

«Πώς θα μπει το Κόμμα σε μια κυβέρνηση η οποία όχι απλώς δεν μπορεί να λύσει, αλλά θα επιδεινώσει τη θέση του λαού και το κυριότερο, θα σπείρει τέτοια απογοήτευση που ο λαός θα αντιδραστικοποιηθεί. Εμείς ένα πράγμα βλέπουμε. Δεν έχει κριθεί αν το κίνημα θα κάνει ένα γενναίο και οριστικό βήμα προς τα μπρος ή θα κάνει δυο βήματα πίσω και θα ηττηθεί. Δεν έχει κριθεί ακόμα. Το κίνημα είναι ανερχόμενο αυτά τα χρόνια. Αλλά δεν έχει γείρει η πλάστιγγα υπέρ του κινήματος. Όποια κυβέρνηση και να έχουμε θα είναι μειοψηφική στο λαό. Γιατί ο λαός θα ζητάει μέτρα υπέρ του. Και εμείς θα είμαστε με την πλειοψηφία, με το λαό. Και αν το ΚΚΕ αναδιπλωθεί στις θέσεις του σήμερα θα λογοδοτήσουμε στους κομμουνιστές, θα μας πάρουν με τις πέτρες, θα περάσουμε στην ιστορία σαν προδοτικό κόμμα και όχι σαν κόμμα που έκανε λάθη. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, αυτό τους μη κομμουνιστές μπορεί να μην τους αφορά, να μην τους νοιάζει, αλλά το κίνημα θα υποστεί μια γενναία ήττα. Και να το ξεκαθαρίσουμε: Το '90 - '92 το Κόμμα παραλίγο να μην υπάρχει. Χάσαμε τις μισές μας δυνάμεις, βρεθήκαμε στη χειρότερη φάση της ιστορίας μας, χειρότερη και από την ήττα του ΔΣΕ, γιατί εκείνη την περίοδο ο σοσιαλισμός δυνάμωνε, ανέβαινε, κέρδιζε. Το εργατικό κίνημα ήταν ισχυρό. Βρεθήκαμε στη χειρότερη φάση γιατί παγκόσμια το εργατικό κίνημα δέχονταν ήττα, τα ΚΚ διαλύονταν και αυτοδιαλύονταν και εμείς βρεθήκαμε σε ένα ζοφερό τοπίο παγκόσμια και στην Ελλάδα. Ενώ το '49 ήταν διαφορετικό, ζοφερό στην Ελλάδα, ελπιδοφόρο διεθνώς. Κρατηθήκαμε και όχι απλώς κρατηθήκαμε, αλλά σηματοδοτήσαμε και την ανάκαμψη του κινήματος.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα με αφορμή τις γαλλικές εκλογές

Οι γαλλικές εκλογές, τα αποτελέσματά τους στον πρώτο γύρο και αυτά που ετοιμάζονται στον δεύτερο γύρο, διδάσκουν, επιβεβαιώνουν γιατί το ΚΚΕ αρνείται τη συμμετοχή στο μέτωπο των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων, των λεγόμενων αριστερών δυνάμεων. 
Όταν ένα Κομμουνιστικό Κόμμα, όταν ένα εργατικό κίνημα ενσωματώνει τη διαμαρτυρία των λαϊκών μαζών σε μια αριστερή συμμαχία η οποία αποδέχεται τη διαπραγμάτευση αποκλειστικά και μόνο εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τον κοινωνικό διάλογο με τα μονοπώλια, τότε μια είναι η κατάληξη, αυτή που βλέπουμε τώρα και μπροστά στο δεύτερο γύρο στη Γαλλία: Να οδηγείται ο λαός πότε να ψηφίζει το φιλελεύθερο κόμμα, πότε τη σοσιαλδημοκρατία και ο ριζοσπαστισμός να νοθεύεται, να αμβλύνεται και να επεκτείνεται ο συντηρητισμός.

Χυδαία δημαγωγία ΠΑ."ΣΟ".Κ.


Να «ντύσει» τα βάρβαρα μέτρα που μαζί με τη ΝΔ ετοιμάζεται να εφαρμόσει μετά τις εκλογές, με μια χυδαία δημαγωγία πάνω στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα και τη φτώχεια εκατομμυρίων ανθρώπων, που γεννάει η εφαρμογή της δικής τους βάρβαρης πολιτικής, επιχείρησε όλη τη βδομάδα ο Ευ. Βενιζέλος, επιδιώκοντας να υφαρπάξει την ψήφο του λαού για να κλιμακώσει την επίθεση σε βάρος του. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μπροστά στις κάλπες της 6ης Μάη, ακολουθεί μια προεκλογική εκστρατεία που στηρίζεται πάνω σε δυο πυλώνες.
  • Από τη μια φροντίζει με ξεκάθαρες δεσμεύσεις να δώσει διαπιστευτήρια στην ντόπια αστική τάξη και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ για την προώθηση των βάρβαρων μέτρων του μνημονίου και την ενίσχυση με κάθε μέσο του κεφαλαίου, διεκδικώντας το ρόλο του κεντρικού πολιτικού διαχειριστή για την επόμενη μέρα των εκλογών.
  • Από την άλλη, προσπαθεί να σπείρει αυταπάτες και συγχύσεις στα λαϊκά στρώματα, υποσχόμενος ένα δήθεν«δίχτυ κοινωνικής προστασίας κατά τη διάρκεια της κρίσης» για τα πλέον εξαθλιωμένα τμήματα της κοινωνίας, προκειμένου να κρύψει ότι με την πολιτική του θα σπρώξει ακόμα βαθύτερα στη φτώχεια το σύνολο των εργαζομένων.

Συγκεκριμένες προτάσεις για άμεσες λύσεις.