Σελίδες

18 Απρ 2012

ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΣΧΕΤΟΣ 'Η ΨΕΥΤΗΣ... (ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ);


Οι νόμοι 3231/2004 και 3636/2008, είναι αυτοί που καθορίζουν τον τρόπο που γίνονται οι εκλογές. Ο «εκλογικός νόμος» δηλαδή.
Είναι δυνατόν ένας αρχηγός κόμματος να πηγαίνει το κόμμα του για εκλογές και να μην έχει διαβάσει αυτούς τους νόμους;  (Eδώ θα μου πείτε ο Χρυσοχοϊδης δε διάβασε το μνημόνιο πριν το ψηφίσει). 
Γιατί το λέω αυτό και για ποιόν;

Τσίπρας: «Να μην δώσουμε το μπόνους των 50 εδρών στον κ. Σαμαρά ... Δεν μιλάμε μονάχα για μια δυνατότητα μετεκλογικής συνεργασίας αλλά και για την ανάγκη να υπάρξει κοινή εκλογική κάθοδος, δεδομένου ότι ο καλπονοθευτικός νόμος δίνει μπόνους 50 έδρες στο πρώτο κόμμα και λέμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να χαρίσουμε αυτές τις 50 έδρες στον κ. Σαμαρά». Από δηλώσεις και συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα.

Είπε ακόμα και το περιβόητο για τις μονοεδρικές«Προτείνουμε, λοιπόν, ανοιχτά την προεκλογική συνεργασία της αριστεράς στις μονοεδρικές περιφέρειες. Είναι οκτώ έδρες .... Ας μην τις χαρίσουμε ούτε στο ΠΑΣΟΚ

Μια ακόμη κρίσιμη αναμέτρηση


Το ΚΚΕ στα τελευταία χρόνια έδωσε πολλές μάχες, μικρές και μεγάλες. 
Πολέμησε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, συνολικά την ΕΕ και τη στρατηγική της. 
Πολέμησε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την ιμπεριαλιστική ειρήνη. 
Εδωσε μεγάλες μάχες με την εργοδοσία και τους εκπροσώπους της στο συνδικαλιστικό κίνημα. 
Πολέμησε την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της. Βρέθηκε απέναντι αποφασιστικά στις λεγόμενες αναδιαρθρώσεις σε όλους τους κρίσιμους τομείς στην εκπαίδευση, στην Υγεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση κ.α. Πολέμησε με αρχές και θέσεις τη συκοφαντία και διαστρέβλωση των επαναστάσεων του 20ού αιώνα και το κορυφαίο επίτευγμά τους, την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στη Ρωσία και σε πολλές άλλες χώρες.
Σε όλες αυτές τις μάχες και σε πολλές άλλες εξέφραζε αμετακίνητα τα συμφέροντα της εργατικής τάξης απέναντι στα μονοπώλια, στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους. Εδωσε δύναμη και προοπτική στο εργατικό λαϊκό κίνημα και χάραξε το δρόμο για τη νίκη του. Κατάκτησε σημαντικές θέσεις, κύρος, δύναμη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Δε θα υπήρχαν αυτά τα αποτελέσματα αν δεν πολεμούσε σθεναρά, με ιδεολογική συνέπεια και αδιαλλαξία τον πιο ύπουλο και επικίνδυνο, για τις τύχες του εργατικού κινήματος, αντίπαλο. Τον οπορτουνισμό, το συμβιβασμό με τον ταξικό αντίπαλο σε όλα τα πεδία.
Στο θεωρητικό - ιδεολογικό, στο πολιτικό, στο μαζικό κίνημα, στις καθημερινές μάχες.
Εναν αντίπαλο που σε κάθε κρίσιμη μάχη σκορπούσε τη σύγχυση, τον

Ο «αντιμνημονιακός» μύλος όλα τ' αλέθει


Τριγμοί στο «Αρμα Πολιτών» και αιχμές για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Η συνεργασία του «Αρματος Πολιτών» του Γ. Δημαρά με τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» του Π. Καμμένου ανακοινώθηκε χτες και προβλέπει ότι οι υποψήφιοι του «Αρματος» θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος του Π. Καμμένου. Η εξέλιξη αυτή, που φανερώνει ότι ο αντιμνημονιακός χυλός χωράει κάθε είδους σύμπραξη και εκλογική συμμαχία, προέκυψε μετά -όπως αναφέρει ανακοίνωση του «Αρματος»- από την αδυναμία «συνεννόησης μεταξύ των υπόλοιπων αντιμνημονιακών δυνάμεων, αφού παρά τις πολύμηνες συζητήσεις και συνομιλίες με όλους όσους δήλωναν αντιμνημονιακοί, δυστυχώς δεν υπήρξε αποτέλεσμα».
Αφήνει μάλιστα και αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ,

ΠΑΣΟΚ: Εμπορεύεται χυδαία την εξαθλίωση του λαού


Ψηφοθηρεί προκλητικά με σχέδια «κοινωνικής προστασίας», βγαλμένα από τα κιτάπια της ΕΕ
Να δημαγωγήσει με τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα και τη φτώχεια εκατομμυρίων ανθρώπων, που γεννάει ο καπιταλισμός και η εφαρμογή της δικής του βάρβαρης πολιτικής, επιχειρεί προκλητικά το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας να υφαρπάξει την ψήφο του λαού για να κλιμακώσει την επίθεση σε βάρος του.
Με περίσσιο θράσος, ο Ευ. Βενιζέλος βγήκε χτες να παρουσιάσει τις προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ για ένα «δίχτυ κοινωνικής προστασίας κατά τη διάρκεια της κρίσης»! Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ είναι βγαλμένες από τα κιτάπια της ΕΕ. Στόχος τους είναι από τη μια να προλάβουν την κατρακύλα πλατιών λαϊκών στρωμάτων στην απόλυτη εξαθλίωση και από την άλλη να προετοιμάσουν το έδαφος για νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και την Κοινωνική Ασφάλιση. Οι προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνουν τα εξής:
1.«Αύξηση των πόρων του ΕΣΠΑ για την ανεργία των νέων», προς όφελος των επιχειρηματιών.
Οπως υποστήριξε ο Ευάγ. Βενιζέλος «έχουν ήδη διασφαλιστεί 250 εκατ. ευρώ για τον τομέα αυτό» και συμπλήρωσε ότι «ζητούνται επιπλέον 150 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο». Πρόκειται για προγράμματα «επαγγελματικής κατάρτισης», «πρακτικής άσκησης» και «κοινωφελούς εργασίας» με πενιχρούς μισθούς, που θα χρησιμοποιηθούν από τους εργοδότες για την πλήρη

«Ανάπτυξη» για το κεφάλαιο - εξαθλίωση για το λαό


Στους μισθούς πείνας, τα τσακισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που νομοθετήθηκαν με τα μνημόνια, την εκποίηση των κρατικών υποδομών, την παροχή νέων κεφαλαίων στους μεγαλοεπιχειρηματίες για την επανεκκίνηση των «μεγάλων έργων» και την αρπαγή του φυσικού πλούτου της χώρας από τα μονοπώλια, στηρίζεται το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την «ανάκαμψη» της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας. Αυτόν ακριβώς τον εφιάλτη για το λαό και τον παράδεισο για την πλουτοκρατία στο όνομα της «ανάπτυξης», παρουσίασε σε πέντε προεκλογικές προτάσεις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Το «πακέτο αναπτυξιακών πρωτοβουλιών» της ΕΕ για την Ελλάδα, που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν και το οποίο σπεύδει να δεσμευτεί ο Ευαγ. Βενιζέλος ότι θα εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τις εκλογές, θα σηματοδοτήσει την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, το ξεζούμισμα των ανέργων και την παροχή πακτωλού δισεκατομμυρίων ευρώ στο μεγάλο κεφάλαιο.
Οι προτάσεις που παρουσίασε ο Ευ. Βενιζέλος είναι:
1) Αντιμετώπιση«της ανεργίας των νέων, με ενεργητικές πολιτικές και ιδίως με προγράμματα κατάρτισης». Πρόκειται ουσιαστικά για προγράμματα «απόκτησης εργασιακής εμπειρίας» και μερικής απασχόλησης με πενιχρούς μισθούς, ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα και συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης που έχουν

Απάντηση στα κάλπικα διλήμματα


Ευρώ ή δραχμή; 
Σταθερότητα ή αστάθεια και χάος; Αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβερνήσεις συνεργασίας; 
Είναι μερικά μόνο απ' τα εκβιαστικά κίβδηλα διλήμματα με τα οποία νυχθημερόν βομβαρδίζονται οι εργατικές λαϊκές συνειδήσεις απ' το πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας, εγχώριο και ευρωενωσιακό, τα Μέσα Ενημέρωσης που αυτή διαθέτει και τους κονδυλοφόρους τους, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης την οποία εν χορώ αναγορεύουν σε «κρισιμότερη της μεταπολίτευσης». 
Αυτά τα διλήμματα ο λαός πρέπει να τα απορρίψει ευθύς εξαρχής. Απηχούν φόβους, ανησυχίες και προσδοκίες του ταξικού του αντιπάλου. Δεν πρέπει να γίνουν δικοί του. Να εκλάβει ως πρόκληση στην οποία οφείλει να απαντήσει την προσπάθειά τους να «κατευθύνουν» την

Μετράμε βόλια για την επόμενη μέρα


Εξαρχής το ΚΚΕ τόνισε ότι πίσω από τα περί «κρίσης χρέους» βρίσκεται η επιδίωξη των καπιταλιστών να ξεπεράσουν την καπιταλιστική κρίση, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τους μισθούς των εργατών.
Τώρα που τέλειωσαν - αν τέλειωσαν - οι αναφορές στο «σπάταλο δημόσιο τομέα», τα στοιχεία μαρτυρούν πως αυτοί που έχουν πάθει το μεγάλο στραπάτσο, είναι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και ειδικά οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας. Στα τέσσερα χρόνια από τη διαπίστωση της κρίσης το μεγάλο κεφάλαιο έχει βγάλει τρελά κέρδη μόνο και μόνο από τη διαρκή μείωση των μισθών. Παράλληλα έχει επενδύσει σε τρελά κέρδη από την από δω και πέρα εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, αφού η εργατική τάξη ακόμα και στην περίπτωση καπιταλιστικής ανάκαμψης θα βρίσκεται με τουλάχιστον 40% κάτω τους μισθούς κι ακόμα χειρότερα με καταργημένο διά παντός το 5ήμερο - 40ωρο που είχε κατακτήσει για να εξασφαλίζει στοιχειώδη αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης.
Είναι αυτά κριτήριο ψήφου; Είναι, λέμε. Κι ακόμα περισσότερο είναι κριτήριο ψήφου αυτά που έρχονται και για τα οποία δε γίνεται κουβέντα στα κανάλια. Η 14η του Μάη είναι μια ημερομηνία που επίσης έχει εντοπιστεί έγκαιρα από το ΚΚΕ. Είναι η ημερομηνία με την οποία μπαίνει ταφόπλακα (με σφραγίδα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις. Το ειδικό στοιχείο της είναι η μία βδομάδα μετά τις εκλογές. Οι άνθρωποι θα έχουν ψηφίσει πρώτα και μετά θα πάθουν της ψυχής τους τον τάραχο...

Ευσεβείς πόθοι.


Δημοσίευμα ΑΥΓΗΣ 18/4/2012

Τι να σχολιάσει κανείς σε  τέτοιου είδους  δημοσιεύματα; 
Προφανώς στο Συριζαίικο και σε όλο το κεντροαριστερό τουρλουμπούκι, όπου αυτή την εποχή  γίνεται ότι και στην ποδοσφαιρική μεταγραφική περίοδο, είναι άγνωστες οι λέξεις εθελοντική προσφορά, διάθεση στο κόμμα οποιουδήποτε στελέχους σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες.
Βλέπουν  "εσωκομματικές ισοροπίες" και "καραμπόλες" αυτοί που διασπώνται με το παραμικρό. Κόμματα,ομάδες, ομαδούλες, παρέες, παρεούλες, ατομικές στρατηγικές είναι το παζλ που συνθέτουν αυτόν τον πολιτικό χώρο. 
΄Oταν δε πλησιάζουν εκλογές, η κατάσταση θυμίζει ριάλιτι. Προσχωρούν, αποχωρούν, αναδεικνύονται, υποβαθμίζονται ή εξωπετάγονται υποψήφιοι . 
Αυτοί λοιπόν έχουν το θράσος να  θεωρούν το ΚΚΕ ότι είναι σαν τα μούτρα τους.

Δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τη σύνθεση των ψηφοδελτίων του κόμματος. Θα διαπιστώσουν ότι οι υποψήφιοι είναι άνθρωποι της δράσης , του αγώνα. 
Καμιά σχέση με την επώνυμη γκλαμουριά των δικών τους.  
Μήπως αυτό δεν είναι ένας σοβαρός λόγος, ένας ουσιαστικός λόγος, που δεν πρόκειται ποτέ να συναντηθούν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ; 

Εφτά χρόνια αρπαχτή , ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ «ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΥ»...


ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
Ο Τύπος δεν ασχολούνταν με σκάνδαλα, ούτε σκανδαλιζόταν από τις σχέσεις των κρατούντων με τους μεγιστάνες του πλούτου. Είχε έρθει άλλωστε το πλήρωμα του χρόνου για να εκπληρωθεί το Τάμα του Έθνους.

Στους έντονα αντικοινοβουλευτικούς καιρούς μας, ένα δόλιο φάντασμα πλανιέται στον αέρα: ο ισχυρισμός περί «τιμιότητας» των δικτατόρων που κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία το 1967 για να την επιστρέψουν πριν από 38 χρόνια, σαν βρεγμένες γάτες, «στους πολιτικούς».

Πρόκειται βέβαια για μύθο, θεμελιωμένο στη μίζερη εικόνα των επιζώντων «πρωταιτίων» – αφού πρώτα έχασαν την εξουσία, στερήθηκαν όσα είχαν παράνομα καρπωθεί και υπέστησαν τις οικονομικές συνέπειες της κοινωνικής απομόνωσής τους. Ακόμη κι αυτή η εικόνα δεν αφορά, ωστόσο, παρά ελάχιστους πρωτεργάτες της δικτατορίας. Αγνοεί την οικονομική ευμάρεια πάμπολλων μεσαίων ή «πολιτικών» στελεχών της, που η νομική κατασκευή περί «στιγμιαίου αδικήματος» άφησε παντελώς ατιμώρητα ν’ απολαμβάνουν τα αποκτήματά τους.

Την επιβίωση του μύθου διευκολύνει η χαώδης διαφορά του τότε με το σήμερα,

Τι κρύβει η εμμονή για «ενότητα»;


-- Τι κρύβεται πίσω από την εμμονή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για «ενότητα της Αριστεράς»;
Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ υποκρίνεται και ψηφοθηρεί, εμμένοντας προεκλογικά στην πρόταση για «ενότητα της αριστεράς». 
Παρά τα λεγόμενά του, ούτε ο ίδιος θέλει την εκλογική συνεργασία, αφού ξέρει ότι το χωρίζει χάος με το ΚΚΕ. Επιπλέον, οι πολιτικές τους συγγένειες βρίσκονται στρατηγικά στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. 
Στο πλαίσιο μιας τέτοιας διαχείρισης επιδιώκει να αναβαθμίσει το ρόλο του, θέλοντας να καταλάβει και μια - δυο κυβερνητικές θεσούλες. 
Στα σχέδιά του αυτά, ξέρει καλά ότι μια ενδεχόμενη συνεργασία με το ΚΚΕ θα ήταν σοβαρό εμπόδιο. 
Οτι ακόμα κι αν γινόταν, θα φυλλορροούσε την επομένη των εκλογών, στερώντας του το όνειρο να διαχειριστεί κι αυτός την καπιταλιστική βαρβαρότητα από κυβερνητικό πόστο. 
Εκτός όλων αυτών, όμως, οι προτάσεις του για «ενότητα» γίνονται εκ του ασφαλούς και γι' αυτό συνιστούν κοροϊδία και εμπαιγμό του λαού.
Ξέρει καλά ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συναινέσει σε συνεργασίες επιζήμιες για το λαό και πως αν υπήρχε περίπτωση μια πολιτική συμμαχία από τα πάνω να βοηθήσει το κίνημα, το ΚΚΕ θα πρωτοστατούσε για να γίνει. 
Την συνεργασία όμως την έχουν απορρίψει για τους δικούς τους λόγους και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις στις οποίες απευθύνεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό

Ψευτοδιλήμματα και αποπροσανατολισμός...


ΤΟ ΕΡΙΞΕ ΣΤΗΝ...αλληλογραφία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ανταλλάσσει επιστολές με τον Χ. Μπαρόζο. Προφανώς για να μας εντυπωσιάσει με τις ...γνωριμίες του.
Οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε. Οσον καιρό τριγυρνούσε στις Βρυξέλλες ως υπουργός Οικονομίας, έκανε πολύ καλές δημόσιες σχέσεις. Εχει, άλλωστε, και μια άνεση στην επικοινωνία.
Μόνο που αυτά που αποφάσισε με τις καινούργιες παρέες του, ήταν αυτά ακριβώς που έριξαν στη φτώχεια και την ανέχεια τον ελληνικό λαό. Κι ο κόσμος είναι κάπως δύσκολο να το ξεχάσει αυτό.
Αλλωστε, και στις επιστολές του προς τον Μπαρόζο, μεταξύ άλλων, ζητάει «ενίσχυση της

Αντιμνημονιακός χυλός για σερβίρισμα


Με τη «Δημοκρατική Αναγέννηση» του (αρχικά στελέχους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ, μετά «συνεργαζόμενου» με τη ΝΔ) Στέλιου Παπαθεμελή συνεργάζεται το λεγόμενο ΕΠΑΜ του τηλε-καθηγητή Δημήτρη Καζάκη. 
«Συμπράττουν» σε «εκλογική συνεργασία» με το όνομα «ΟΧΙ». 
Αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση ότι «Στόχος μας είναι να εκφράσουμε το εθνικό, δημοκρατικό, πατριωτικό συναίσθημα του ελληνικού λαού, καθώς και η ανάδειξη ικανών και έντιμων εκπροσώπων που θα αντιμετωπίσουν με μαχητικότητα και ασυμβίβαστο πνεύμα τα κρίσιμα κοινωνικά και ευαίσθητα εθνικά θέματα προς όφελος του λαού». Ως «πολιτικούς όρους» της «δημιουργηθείσας εκλογικής πατριωτικής συνεργασίας» (τους οποίους υπογράφουν μαζί Παπαθεμελής και Καζάκης) αναφέρουν και την