Σελίδες

13 Μαρ 2012

«Ολοι μαζί»;...


Με μια πρωτοφανή ομοιομορφία, το σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης και δεκάδες στελέχη από τα περισσότερα κόμματα χειροκρότησαν το «κίνημα της πατάτας», ως μια κοινωνική παρέμβαση κατάργησης των μεσαζόντων. Το ΚΚΕ, που ανέκαθεν έχει σαφή πολιτική και ανοιχτό μέτωπο με την εκμεταλλευτική πολιτική του κεφαλαίου σε βάρος παραγωγών και εργαζομένων, σημείωσε ότι με τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες μπορεί ορισμένοι παραγωγοί και καταναλωτές να είχαν κάποιο όφελος, ωστόσο το πρόβλημα της κάλυψης των αναγκών των εργαζομένων με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα, δεν μπορεί να λυθεί με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που είναι συγκυριακές και μεμονωμένου χαρακτήρα. Σε αυτόν ακριβώς τον καμβά, στη διαφοροποίηση του ΚΚΕ, ορισμένοι σκέφτηκαν ότι βρήκαν ευκαιρία να ψέξουν τους κομμουνιστές, ότι διαφωνούν ακόμα και όταν υπάρχει πλήρης ομοφωνία των υπολοίπων.

ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ: Ακούραστη σκαπανέας της παράδοσης


Το όνομά της ταυτίστηκε με τη μουσική μας παράδοση, που σε πείσμα των καιρών αντιστέκεται, γοητεύει, συγκινεί... Ακούραστη σκαπανέας της παραδοσιακής μουσικής, ερμηνεύτρια καταξιωμένη, η Δόμνα Σαμίου, με γνώση, αγάπη, μεράκι και αξιοζήλευτη δύναμη, αφιέρωσε τη ζωή της για να διασώζει ακριβά ακούσματα του τόπου μας και να μας κάνει κοινωνούς της αλήθειας και της ομορφιάς τους.
Η μεγάλη κυρία του δημοτικού μας τραγουδιού, νικημένη από τον καρκίνο πέθανε (10/3), στα 84 χρόνια της και κηδεύεται σήμερα (3μμ), στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης. Παράκληση, αντί στεφάνων, στη μνήμη της χρήματα να δοθούν στο Σύλλογο Βοήθειας Παιδιών Αιθιοπίας - Lalibela και στο Κοσμέτειο Ιδρυμα για τις ανάγκες των απόρων Κωνσταντινοπολιτών.
Γεννημένη (12/10/1928) στην Καισαριανή από μικρασιάτες πρόσφυγες, έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια αλλά και την αλληλεγγύη της προσφυγιάς. Μικρό παιδί βγήκε στη βιοπάλη. Δεκατριών χρόνων άρχισε μαθήματα στο Σύλλογο προς Διάδοσιν της Εθνικής Μουσικής του Σίμωνα Καρρά.

Την Κυριακή ο γιορτασμός του Κιλελέρ


«Ο ξεσηκωμός των κολίγων πριν από 102 χρόνια ενάντια στους τσιφλικάδες, μας δείχνει το δρόμο!». Αυτό τονίζει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση(ΠΑΣΥ) στο κάλεσμα που απευθύνει στους αγροτοκτηνοτρόφους, στους εργαζόμενους, στους μικροεπαγγελματίες, στους νέους και τις γυναίκες να συμμετάσχουν στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, την Κυριακή, 18 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα επισημαίνει:
«Η ΠΑΣΥ σας καλεί να τιμήσουμε αγωνιστικά την επέτειο αυτή, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά μας να πορευτούμε στα ίδια βήματα, αντιπαλεύοντας τους σημερινούς μας εκμεταλλευτές και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, που μας διώχνουν από τα χωράφια μας. Μη συμβιβαστούμε στη φτώχεια και εξαθλίωση που μας οδηγούν. Μην το επιτρέψουμε!

ΝΕΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ: Στόχος η δημιουργία μεγάλων σύνθετων τουριστικών μονάδων


Τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν παλιές και νέες τουριστικές εγκαταστάσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα - από τους Εθνικούς Δρυμούς της Πίνδου και του Ολύμπου, ως τις προστατευόμενες περιοχές «NATURA» και τις βραχονησίδες - θέτει το σχέδιο της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης που τροποποιεί το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον τουρισμό και αναρτήθηκε από χτες και μέχρι τις 20 Μάρτη για δημόσια διαβούλευση. Σχεδόν κάθε σπιθαμή της γης δύναται να αξιοποιηθεί, σε όφελος των ορέξεων του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ διευκολύνεται και το ξεπούλημα σ' αυτό μεγάλων δημόσιων εκτάσεων - φιλέτων για να αναπτύξει τουριστικές εγκαταστάσεις.
Ετσι, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μεγάλων σύνθετων τουριστικών μονάδων σε εκτάσεις εκτός σχεδίου, ακόμη και σε εκτάσεις 20 στρεμμάτων, και με αυξημένους συντελεστές δόμησης, ενώ το προηγούμενο χωροταξικό για τον τουρισμό προέβλεπε την ανάπτυξη παρόμοιων μονάδων σε

Κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για αγωνιστική διεκδίκηση της κατάργησης των χαρατσιών


Προτάσσοντας τον αγώνα ως το μόνο μέσο θετικών εξελίξεων απέναντι στο χαράτσι της ΔΕΗ και σε κάθε άλλο χαράτσι, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) καλεί σε νέους δυναμικούς αγώνες. Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας της έχει ως εξής:
«Ο ντόρος που σηκώθηκε από τα ΜΜΕ για την προσωρινή υπαναχώρηση της κυβέρνησης σχετικά με την διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού και η μεταφορά είσπραξης του χρέους στις ΔΟΥ, καμία σχέση δεν έχει με την τάχα πίεση που άσκησε η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ "περί αντισυνταγματικότητας της νομοθετικής ρύθμισης" που προέβλεπε τη διακοπή ρεύματος αν δεν πληρωνόταν το χαράτσι.
Κι αυτό γιατί κάτω από την πίεση των αγώνων των "Λαϊκών Επιτροπών" στις γειτονιές, που συσπειρώνεται η ΠΑΣΕΒΕ, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ κλπ., η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τα έγγραφα της Βουλής, αναγκάστηκε:

Ωμός αντικομμουνισμός από την αγέλη του ΛΑ.Ο.Σ.


Ψέγει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι δεν τσάκισαν έγκαιρα το ΚΚΕ και το κίνημα
Εξετάσεις στην ντόπια πλουτοκρατία και στην ΕΕ δίνουν οι «έφεδροι» του ΛΑ.Ο.Σ. 
Ο Γ. Καρατζαφέρης κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με τους οποίους συγκυβέρνησε, για «φοβικά σύνδρομα απέναντι στις συντεχνίες που απαιτούσαν, επιτρέποντας και δίνοντας χώρο στο ΚΚΕ να κάνει κουμάντο στην Ελλάδα, όχι ως κυβέρνηση, αλλά ελέγχοντας όλα τα συνδικάτα»!
Ο Γ. Καρατζαφέρης εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ γιατί δεν πήραν εγκαίρως μέτρα καταστολής και αυταρχισμού σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ, το οποίο έχει καθοριστική συμβολή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες. Αυτό που πραγματικά τους ενοχλεί είναι το γεγονός ότι, παρά τη στήριξη του αστικού συστήματος στην πλειοψηφία των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι εργατικοί αγώνες όχι μόνο δεν ενσωματώθηκαν, αλλά αντίθετα, μεγαλώνει η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Φτιάχνει κλίμα συκοφαντίας και καταστολής


Αξιοποιεί τις προβοκάτσιες για να χτυπήσει το κίνημα με ένταση της αστυνομοκρατίας και «κοινωνικό αυτοματισμό»
Τη συκοφαντία, την καταστολή και τον κοινωνικό αυτοματισμό επιστρατεύει η κυβέρνηση σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος, θέλοντας να αξιοποιήσει στο έπακρο τις προβοκάτσιες που εξυφαίνονται ενόψει των παρελάσεων της 25ης Μάρτη. Χτες, μετά τα επεισόδια στη Ρόδο, υπό τον Λ. Παπαδήμο, συνεδρίασε διυπουργική επιτροπή, στην οποία αποφασίστηκε οι παρελάσεις να γίνουν κανονικά, με αυξημένη αστυνομική παρουσία. Στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση, επιχειρείται η

Τελικά ποιά είναι η «αριστερά» ?


Αποπροσανατολιστικός και επιζήμιος για το λαό είναι ο αταξικός διαχωρισμός που κάνει το αστικό σύστημα, κατατάσσοντας τα κόμματα σε «αριστερά», «δεξιά», «κεντρώα» και πάει λέγοντας. 
Σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ, ο διαχωρισμός αυτός υπηρετεί συγκεκριμένη στόχευση. 
Το τσουβάλιασμα του ΚΚΕ με δυνάμεις όπως η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, άλλες οπορτουνιστικές ομάδες, κάτω από τον τίτλο «αριστερά», στόχο έχουν να μπερδέψουν το λαό και να θολώσουν το γεγονός ότι το ΚΚΕ το χωρίζει χάος από τη στρατηγική όλων των άλλων κομμάτων. 

ΠΑΣΟΚ και... «νέο» ΠΑΣΟΚ!


Τα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο σε ό,τι αποκάλεσαν «εθνική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ»,
το θέαμα των παρευρισκομένων του κομματικού μηχανισμού της Ιπποκράτους να... χειροκροτούν (!) τον Γ. Παπανδρέου, όταν εκείνος μιλούσε για την ανεργία (την οποία με την πολιτική του εκτίναξε σε πάνω από 20%),
η εικόνα του ακροατηρίου να...επευφημεί (!) τον Παπανδρέου στο άκουσμα του λόγου του ότι τώρα (αυτός που λεηλάτησε μισθούς και συντάξεις) έχει γίνει... «περισσότερο σοσιαλιστής»,

Ο Σαμαράς των κ. κ. Βορίδη - Γεωργιάδη


Ο Σαμαράς επανήλθε και
- με τον «αέρα» που απέκτησε από τις μετεγγραφές των μνημονιακών «αστέρων» Βορίδη και Γεωργιάδη -
φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσει στον αντικομμουνισμό που ήδη εγκαινίασε προ δεκαπενθημέρου στη Βουλή.
*
Θα είμαστε, λοιπόν, σύντομοι και περιεκτικοί:
*
α) Τις επιχειρήσεις δεν τις κλείνουν οι εργαζόμενοι και το κίνημά τους, αλλά, αφού πρώτα ξεζουμίσουν τους εργάτες, τις κλείνουν οι βιομήχανοι, οι κεφαλαιοκράτες και τα μονοπώλια που υπηρετεί ο κ. Σαμαράς.
Κεφαλαιοκράτες, όπως, για παράδειγμα, ο Μάνεσης της «Χαλυβουργίας» που ενώ απολύει εργάτες γράφεται ότι έχει εξασφαλίσει με τις πλάτες της κυβέρνησης - στην οποία συμμετέχει ο Σαμαράς - δάνεια ύψους 265 εκατ. ευρώ, όπως και κυβερνητικές άδειες για απόκτηση δικών του λιμανιών!
Κεφαλαιοκράτες όπως ο Λαναράς που - και επί ΝΔ - έπαιρνε δάνεια με την