Σελίδες

28 Φεβ 2012

Ο «πόλεμος του πετρελαίου» άρχισε

Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί για επίθεση εναντίον του Ιράν εντείνονται. 
Οπως και σε όλες τις προηγούμενες επεμβάσεις έτσι και στην περίπτωση του Ιράν των στρατιωτικών επιχειρήσεων προηγείται ο οικονομικός αποκλεισμός. Εν προκειμένω αφού το Ιράν εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τις πωλήσεις πετρελαίου, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση χτυπούν εκεί. Ετσι κήρυξαν εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο απειλώντας με κυρώσεις τις χώρες που θα συνεχίσουν να προμηθεύονται πετρέλαιο από τη χώρα αυτή.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι κεντρικός στόχος της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης είναι τα πλούσια ιρανικά πετρελαϊκά κοιτάσματα. Το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης είναι, όπως και στην περίπτωση του Ιράκ τα όπλα μαζικής καταστροφής, το πρόσχημα. Φυσικά η επέμβαση αποσκοπεί στον πλήρη έλεγχο της ευρύτερης περιοχής σε συνδυασμό με το σχέδιο για τη δημιουργία της «Νέας Μέσης Ανατολής».
Μπορεί να καθυστερεί η στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν, όμως ο «πόλεμος του

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»: Νέα συμφωνία - Νέα δεινά για το λαό!


Στις συνέπειες του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων στους απόστρατους και στα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η «Κίνηση για την Εθνική Αμυνα» (ΚΕΘΑ) όπου ανάμεσα σε άλλα υπογραμμίζει:
Οι «εφαρμοστικοί νόμοι» της συμφωνίας άρχισαν ήδη να κατατίθενται στη Βουλή με «κατεπείγουσες διαδικασίες» και τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται για το λαό, ούτε βέβαια για τους αποστράτους ή τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Μεθοδεύονται οι απολύσεις στο Δημόσιο, συνεχίζεται η συντριβή εργασιακών δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα, το πρόσθετο πετσόκομμα αποδοχών, δαπανών για την Υγεία, την Παιδεία και κάθε κοινωνικής παροχής που ο λαός με αγώνες έχει κατακτήσει.
Οσοι επιτίθενται κατά του λαού μας με τις κατάπτυστες συμφωνίες και όσοι συμπράττουν από τους μέχρι σήμερα κυβερνώντες τη χώρα μας, είναι συνυπεύθυνοι για την κατάντια αυτή. Είναι οι ίδιοι, που αδιαφορούν για περισσότερους από ένα εκατομμύριο απελπισμένους ανέργους, που αυξάνονται με οδυνηρό ρυθμό, αδιαφορούν για τη ραγδαία αύξηση εκείνων των απελπισμένων που προστίθενται σ'

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Αθηναίων για την απαγόρευση των διαδηλώσεων


Αθήνα 28.2.12

Προς τον Δήμαρχο Αθηναίων
Κο Καμίνη

Κε Δήμαρχε

Στις 23 Φλεβάρη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου φέρατε για έγκριση ψήφισμα που στην ουσία ζητάτε την απαγόρευση των διαδηλώσεων, κάθε κινητοποιήσεων της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.
Ζητάτε την ένταση της καταστολής στο κέντρο της πόλης. Σε ρόλο λαγού, των πιο αντιδραστικών μεθοδεύσεων, μαζί με την πλειοψηφία του εμπορικού συλλόγου της Αθήνας, υποστηρίζετε το σχέδιο που από καιρό ζητούν να εφαρμοσθεί οι καπιταλιστές, ΣΕΒ, ΕΒΕΑ και οι μεγαλοξενοδόχοι της Αθήνας. Στόχος σας όπως

Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά. Δεν έχουν φρένο.


Είναι αδίστακτοι. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα τσακίσουν τους μισθούς και θα καταργήσουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει άμεσα και με Νόμο ότι το μαχαίρι στους κατώτερους μισθούς, θα εφαρμοστεί τσεκουράτα και για το σύνολο των εργαζομένων που αμείβονται με βάση την ΕΓΣΣΕ.
Η κυβέρνηση, που η ΓΣΕΕ σε κάθε περίοδο την ονοματίζει ως θύμα της Τρόικας και των αγορών, όχι μόνο επιταχύνει τις εξελίξεις, αλλά μπαίνει μπροστά στο τσάκισμα των κατώτερων μισθών κατά 22% και των μισθών των νέων κατά 32%, δηλαδή σε μισθούς 500 και 400 ευρώ. Διευκολύνει τους εργοδότες και τον ΣΕΒ, οι οποίοι θα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις προκλητικές δηλώσεις Γιούνκερ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον Γιούνκερ για τις προκλητικές δηλώσεις του και τον εκβιασμό σε βάρος του ελληνικού λαού και καλεί την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να απαντήσουν όπως αξίζει στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και στα μαντρόσκυλά της, με τον αγώνα και την ψήφο τους.

Το γεγονός ότι ο Γιούνκερ απειλεί το λαό με χρεοκοπία αν δεν ψηφίσει τα κόμματα της πλουτοκρατίας, αποτελεί ιταμή προσπάθεια τρομοκράτησης και χειραγώγησης των εργαζομένων. 

Παράλληλα γίνεται προσπάθεια αναβολής των εκλογών

Η έννοια της ίσης φορολόγησης

Είναι ή δεν είναι ίση φορολόγηση, να πληρώνουμε δηλαδή αναλογικά και όχι προοδευτικά, όλοι ίδια ποσά φόρων για ίσα ποσά εισοδήματος; Μα φυσικά ναι θα πουν όλοι!


Έτσι η κυβέρνηση σχεδιάζει να υλοποιήσει νομοθετικά αυτή την ισότητα στους φόρους, με νέο σχέδιο φορολόγησης των ενοικίων και γράφει στα παλιά της υποδήματα την συνταγματική επιταγή, ο καθένας να συμβάλει ανάλογα με τις δυνατότητές του.


Με την νέα αυτοτελή φορολόγηση των ενοικίων ο καθένας, για κάθε 100 ευρώ ενοίκιο θα πληρώνει 20 ευρώ φόρο. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος έχει ως μόνο εισόδημα 60.000 ευρώ από ενοίκια θα πληρώσει 12.000 ευρώ φόρους και αυτός που

Ο ΛΑΟΣ ΑΦΟΒΟΣ ΝΑ ΣΑΡΩΣΕΙ κυβέρνηση - τρόικα - πλουτοκρατία.

Στη Βουλή κατατέθηκαν την περασμένη βδομάδα οι δύο «εφαρμοστικοί» του νέου μνημονίου (νομοσχέδια υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών), που θα ψηφιστούν στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη. Σηματοδοτούν τη βίαιη και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του λαού, επιβάλλοντάς του νέες αιματηρές θυσίες. Πρόκειται για μέτρα που προστίθενται στα όσα έχουν ήδη ισοπεδώσει τη λαϊκή οικογένεια και προηγούνται του πακέτου που ετοιμάζουν κυβέρνηση - τρόικα για τον Ιούνη. Πρέπει άμεσα να οργανωθεί η κλιμάκωση της ταξικής πάλης από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Να κάνουμε τους τόπους δουλειάς κάστρα του αγώνα. Να οργανωθούν οι εργατογειτονιές. Ο λαός, άφοβος, όταν αντιπαλεύει όχι μόνο τους νόμους και τα κόμματα που κυβέρνησαν, αλλά πάνω απ' όλα την εξουσία των μονοπωλίων, μπορεί να τους εμποδίσει, μπορεί να τους σαρώσει.

Μπορούμε να τους σαρώσουμε
Ηδη μετά τη συμφωνία για την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας στο Γιούρογκρουπ, η κυβέρνηση με ασύλληπτα γοργούς ρυθμούς περνά στη Βουλή τους εφαρμοστικούς νόμους που εξειδικεύουν όλα τα νέα μέτρα-κόλαση για τη ζωή της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας και τις αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις.