Σελίδες

23 Φεβ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Νέε - νέα

Είναι η ώρα να σηκωθείς, να μπεις στον αγώνα, να συμπορευτείς με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Ο αγώνας δεν είναι ούτε εύκολος, ούτε μια στο τόσο. Μπορεί να είναι αποτελεσματικός μόνο εάν έχει κατεύθυνση την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Μόνο αυτό το νόμο πρέπει να αναγνωρίσεις. Πέταξε στα σκουπίδια όλα τα τρομοκρατικά διλήμματα. Ο βρεγμένος δεν πρέπει να φοβάται τη βροχή.
Τα μέτρα  που επεδίωκαν να εφαρμόσουν καιρό τώρα τα αφεντικά στους τόπους δουλειάς έγιναν νόμος από τη μαύρη κυβέρνησή τους, το κράτος τους, το πολιτικό τους προσωπικό. Αυτή είναι η εξουσία των μονοπωλίων, όποιοι κι αν συγκροτούν την κυβέρνησή τους. Το δίλημμα για μας δεν είναι χρεοκοπημένη χώρα ή «σωσμένη» με χρεοκοπημένο το λαό.

Το... εκατομμύριο της υποκρισίας...

Ορισμένοι έχουν αναγάγει σε ζήτημα πρώτης γραμμής το γεγονός ότι ένας, λέει, βουλευτής, μετέφερε 1 εκατομμύριο ευρώ από τις καταθέσεις του, στο εξωτερικό. 
Πρόκειται για μέγιστη υποκρισία, σε δύο τουλάχιστον επίπεδα.
Πρώτον, επειδή οι... καταγγέλλοντες είναι στελέχη κομμάτων και Μέσα Ενημέρωσης που με όλες τους τις δυνάμεις τάσσονται υπέρ της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων, υπέρ των ξένων επενδύσεων, υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας κοκ. 
Με δυο λόγια είναι υπέρ της πολιτικής των εισροών

Κηρύγματα αστικής νομιμοφροσύνης


Να στρέψουν την οργή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων μακριά από τον πραγματικό υπαίτιο της βάρβαρης πολιτικής επιδιώκουν συντονισμένα μια σειρά κινήσεις και «πρωτοβουλίες».
Σε αυτό το πλαίσιο έχει ενταχθεί και η κίνηση του Μ. Θεοδωράκη και του Μ. Γλέζου, με την επωνυμία «Ε.ΛΑ.Δ.Α.», που επιχειρεί να εγκλωβίσει τη λαϊκή αγανάκτηση σε μια συζήτηση γύρω από τη νομιμότητα ή μη, με αστικούς όρους, της σύναψης των μνημονίων και να συγκεντρώσει τα λαϊκά στρώματα κάτω από μια «πατριωτική» αταξική ομπρέλα.
Λέει χαρακτηριστικά ο Μ. Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στις 19/2 στην «Athens News»: «Με το νέο Μνημόνιο νομιμοποιούν το πρώτο (2010), το οποίο δεν έλαβε πλειοψηφία των τριών πέμπτων. Ο καθηγητής Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης έχει υποστηρίξει ότι ακόμα και οι 300 βουλευτές δεν μπορούν να διαπραγματευτούν την εθνική μας ακεραιότητα. Συνεπώς, όλες οι πράξεις που εφαρμόζουν το μνημόνιο είναι παράνομες. Η τρόικα, η κυβέρνηση και όλοι οι πολιτικοί οι οποίοι πήραν τέτοιες αποφάσεις είναι παράνομοι. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι μια μέρα θα δικαστούν και θα τιμωρηθούν».
Το πρόβλημα, δηλαδή, για τον Μ. Θεοδωράκη είναι σε τι ποσοστό υπερψηφίστηκε το μνημόνιο ή αν τηρείται το γράμμα του νόμου. Ποιου νόμου; Του νόμου που

Να συντριβούν και στην κάλπη


Με δυο βασικά σκέλη στην προπαγάνδα τους, τα αστικά κόμματα δείχνουν το κλίμα που θα επιδιώξουν να καλλιεργήσουν ενόψει εκλογών. Το πρώτο αφορά στη σκοπιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης. Λένε ωμά ότι μετά τη διευθέτηση της νέας δανειακής σύμβασης, οι κάλπες πρέπει να δράσουν «εκτονωτικά και λυτρωτικά» για το λαό. Τι λένε επί της ουσίας; Οτι οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν έχουν κανένα λόγο να οργανώνονται και να παλεύουν ενάντια στα μέτρα και την πολιτική που τα γεννά, αλλά πρέπει να περιμένουν την κάλπη για να εκτονωθούν. Ξέρουν ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια που κλιμακώνεται πρέπει να ενσωματωθεί και με τις εκλογές, πριν ριζοσπαστικοποιηθεί και απειλήσει τη σταθερότητα του αστικού συστήματος.
Αυτό θα επιδιώξουν με τους εκβιασμούς και τα ψευτοδιλήμματα που θα κορυφωθούν προεκλογικά. Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που ο Ν. Δένδιας, βουλευτής της ΝΔ, περιέγραψε χτες στη Βουλή το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών, από τη σκοπιά των αστικών κομμάτων. Οπως είπε, η εκλογική μάχη θα είναι για το «αν η ελληνική κοινωνία θα αποφασίσει να μείνει στην Ευρώπη και να επιδιώξει ένα καλύτερο μέλλον ή αν θα επιλέξει δυνάμεις που εκπροσωπούν το χάος και το μπάχαλο! Αν θα επιλέξει

Υποκριτές που χτυπούν πισώπλατα τους χαλυβουργούς

Επιμένουν να σπιλώνουν τον αγώνα των χαλυβουργών οι διάφορες ομάδες που έπιασαν δουλειά, δήθεν «ενοχλημένες» από την προσπάθεια της «Χρυσής Αυγής» να το παίξει φίλος των χαλυβουργών. 
Κι επιλέγουν, σε μια περίοδο που η εργοδοσία κλιμακώνει τις προκλήσεις και την επιθετικότητά της, να εξαπολύουν επίθεση στους χαλυβουργούς και το σωματείο τους, στο ΠΑΜΕ, στο ΚΚΕ για τη δράση τους υπέρ των χαλυβουργών, προσφέροντας έτσι ανοιχτή στήριξη στον Μάνεση. 
Ετσι, η χτεσινή «Αυγή» βλέπει ότι είναι «έκθετοι το ΚΚΕ

Απειλές, «μαθήματα» δημοκρατίας και αστυνομία!


  • Η υπουργός Παιδείας, χτες, έδειξε την αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει το νόμο - πλαίσιο. Είδε, πάλι, «βίαιες» μειοψηφίες και εγκάλεσε το ΚΚΕ να αναλάβει τις ευθύνες του!
  • Με παρέμβαση εισαγγελέα και αστυνομίας μέσα στο ΤΕΙ Λαμίας έγιναν χτες οι εκλογές!

Στο επαναλαμβανόμενο επιχείρημα πως η πλειοψηφία θέλει το νόμο - πλαίσιο, αλλά κάποιες βίαιες μειοψηφίες εμποδίζουν τις διαδικασίες κατέφυγε, και χτες, η υπουργός Παιδείας, όταν σε συνέντευξη Τύπου κλήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη των εκλογών στα Συμβούλια Διοίκησης. Η υπουργός, χτες, έκανε ένα βήμα παραπέρα εγκαλώντας το ΚΚΕ, να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στη δημοκρατία, στο θέμα των πανεπιστημίων! Η επίκληση της δημοκρατίας τους βρήκε, ως φαίνεται, χτες, έκφραση στο ΤΕΙ της Λαμίας, όπου οι εκλογές για το Συμβούλιο Διοίκησης έγιναν μετά την παρέμβαση εισαγγελέα και της αστυνομίας!
Η υπουργός υποστήριξε πως «υπάρχουν δύο κόμματα της Αριστεράς, το Κομμουνιστικό Κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία κατά τη διάρκεια συζήτησης του

Πρώτα σε «διαλόγους» και μετά στις πλατείες ...


Η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει ως χαριστική βολή τις νέες περικοπές σε επικουρικές και κύριες συντάξεις. Μόνο που τέτοια εποχή, πριν από δύο χρόνια, ήταν η ίδια η ΓΣΕΕ που έτρεξε να στρογγυλοκαθήσει (από τότε κιόλας) για μήνες στον «κοινωνικό διάλογο» για το Ασφαλιστικό που είχε στήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πριν ακόμα από το 1ο μνημόνιο. Σ' αυτόν το διάλογο, έγινε η επεξεργασία όλων των μέτρων που ακολούθησαν (μέρος αυτών είναι και όσα εφαρμόζουν τα μνημόνια), και το χειρότερο, σε αυτό το τραπέζι εκκολάφθηκε η τρομοκρατία των ελλειμμάτων, συκοφαντήθηκαν οι συνταξιούχοι, υπονομεύτηκε η δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.
Αλλά ακόμα και σήμερα, η ΓΣΕΕ συνεχίζει στο γνωστό της δρόμο τη διγλωσσία και την παραπληροφόρηση. Μπροστά στο συλλαλητήριο που συγκάλεσε για χτες αποσιωπά τις ευθύνες της συγκυβέρνησης, μιλάει μόνο για τους εκβιασμούς των δανειστών και της τρόικας και την ίδια στιγμή που μιλά για εκβιασμούς, αποθεώνει την Ευρωπαϊκή Ενωση και ζητά - όπως έκανε πριν από λίγες μέρες - την παρέμβαση του Ευρωκοινοβουλίου, λες και αυτό δεν αποτελεί εργαλείο της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας.

Αποπροσανατολισμός...

ΒΡΕ ΑΓΩΝΙΑ που τους έπιασε όλους για το ποιος είναι αυτός ο «ένας ή μία» βουλευτής που έβγαλε το 2011 ένα εκατομμύριο ευρώ! Προφανώς τους φαίνεται καλή ...ιστορία για να καλύψει όλα τα υπόλοιπα που γίνονται αυτές τις μέρες στη Βουλή.

Πάντως, όλοι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ μέχρι τα κανάλια συμφωνούν στο ότι κάτι τέτοιο «είναι νόμιμο, δεν είναι όμως και ηθικό», οπότε τους πιάνει η ευαισθησία τους.
Αραγε η περικοπή των επικουρικών συντάξεων, η κατάργηση των συμβάσεων, οι μειώσεις των μισθών, που σε λίγες μέρες θα τις κάνουν «νόμιμες», είναι... «ηθικές»;
Μήπως αυτό κάνει την πλειοψηφία των μελών του Κοινοβουλίου που ψήφισε τα μνημόνια και τη δανειακή σύμβαση ανήθικους; Ομως όχι! Το έκαναν, λέει, για να «σώσουν τη χώρα» απλά καταστρέφοντας τους εργαζόμενους της χώρας αυτής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Για τη νέα συμφωνία - μνημόνιο συγκυβέρνησης - Γιούρογκρουπ


Το μνημόνιο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με την τρόικα, όπως και το προηγούμενο του ΠΑΣΟΚ, προστατεύει τα κέρδη των μονοπωλίων μέσα και έξω από την Ελλάδα. Χρησιμοποιείται ως όργανο νέας επίθεσης στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα και ταυτόχρονα ως μέσο εκβιασμού της εργατικής τάξης. Επιδιώκει με την τρομοκρατία και το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» να υποτάξει τους εργαζόμενους, ώστε να αποδεχθούν: Τη νέα απόλυτη μείωση μισθών και συντάξεων, την επιβολή αλλεπάλληλων νέων φόρων και αύξηση των παλιών. Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Το μοίρασμα της φτώχειας και της ανεργίας με περιορισμό ημερήσιας και εβδομαδιαίας εργασίας. Την προοπτική στάσης πληρωμών μισθών και συντάξεων από το κράτος, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους καπιταλιστές. Τις νέες περικοπές στις ήδη περιορισμένες κρατικές δαπάνες για την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια κ.λπ.


Από τα πράγματα, και αυτή η συμφωνία θα αποδειχτεί ανεπαρκής και

«Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!»


«Πατρίδα»
«Εθνος»
«Ελληνες»
«Ελλάδα»
Δεν υπάρχει δήλωση, διάγγελμα, συνέντευξη κυβερνητικού παράγοντα, δεν υπάρχει δημόσια εμφάνιση εκπροσώπου του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των εργολάβων, δεν υπάρχει τηλεοπτική παράσταση ή άρθρο από κάποιο παπαγαλάκι και «δημοσιογραφικό» βαποράκι όλων των προηγούμενων, που εδώ και δυο χρόνια να μην περιέχει όλες μαζί ή κάποια από αυτές τις λέξεις.
*
Οσα κάνουν, λοιπόν, τα κάνουν για την «πατρίδα».
Οσα αποφάσισαν προχτές στις Βρυξέλλες τα κάνουν για το «έθνος».
Τα PSI και τα μνημόνια γίνονται για το καλό της «Ελλάδας».
Οι μειώσεις μισθών και τα εργασιακά απαρτχάιντ γίνονται από αγάπη για τους «Ελληνες».
Παρεμπιπτόντως, όχι μόνο εκτός, αλλά και εντός των συνόρων, δε θα βρεις κανέναν από δαύτους να διαφωνεί ότι... «Είμαστε όλοι Ελληνες».