Σελίδες

22 Φεβ 2012

Οι «φίλοι» των χαλυβουργών και πώς προβοκάρουν


Συνεχίζεται η προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Προβοκάτσια που ξεκίνησε η «Χρυσή Αυγή», που φόρεσε τη μάσκα του προστάτη των εργαζομένων και πήγε στον Ασπρόπυργο δήθεν για συμπαράσταση στους χαλυβουργούς. Φαίνεται, όμως, πως με αφορμή αυτήν την κίνηση, μετά από αυτήν, ανέλαβαν δράση και συνεχίζουν την προβοκάτσια μέχρι και σήμερα, διάφοροι άλλοι που εμφανίζονται και αυτοί ως προστάτες των εργαζομένων. Πρόκειται για εκείνους, που από τις αρχές κιόλας του αγώνα των χαλυβουργών μιλούσαν για «περιχαράκωση και απομόνωση» (ΑΥΓΗ - ΣΥΡΙΖΑ) και για «απεργία σε τέλμα» (ΚΟΝΤΡΑ - λεγόμενοι αντεξουσιαστές). 
Θυμίζουμε ότι όταν έγραφαν αυτά τα ωραία - τη στιγμή που ξεκινούσε να φουντώνει ο απεργιακός αγώνας και το κύμα ταξικής αλληλεγγύης προς τους απεργούς - η «Χρυσή Αυγή» καλούσε τους χαλυβουργούς να δεχτούν όσα ζητούσε ο Μάνεσης και να γυρίσουν στο χαλυβουργείο με σκυμμένο το κεφάλι. 
Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος...

Στο λαό ο λογαριασμός για τη σωτηρία του κεφαλαίου

Κατατέθηκε χτες ο δεύτερος «εφαρμοστικός» του μνημονίου και το νομοσχέδιο για το PSI

Χωρίς ανάπαυλα κλιμακώνει την επέλαση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Λίγες ώρες μετά τη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ, οι υπουργοί της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ενέκριναν στο χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο πλήθος νέων αντιλαϊκών μέτρων που συμπεριλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο. Μετά τους πανηγυρισμούς για το «κούρεμα» και τη νέα δανειακή σύμβαση, οι πολιτικοί εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας στέλνουν στο λαό το λογαριασμό της πτώχευσής του.
Με το πρώτο κύμα να ορίζεται μέχρι το τέλος Φλεβάρη και το επόμενο μέχρι τα τέλη του Μάρτη, η κυβέρνηση σχεδιάζει να ψηφίσει και να υπογράψει περίπου 80 νόμους και υπουργικές αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε παραπέρα πτώση του βιοτικού επιπέδου για τα λαϊκά στρώματα, θα συνθλίψουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και θα οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά.

Σ.τ.Ε. : Εκρινε συνταγματικό το πρώτο μνημόνιο!!!

Δημοσιεύθηκε χτες η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την οποία κρίθηκε στο σύνολό του συνταγματικό το πρώτο μνημόνιο. Το ΣτΕ έκρινε ότι οι διατάξεις του μνημονίου δεν παραβιάζουν ούτε το Σύνταγμα, ούτε τις ευρωπαϊκές Συνθήκες, ούτε τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα των πολιτών. 
Προσφυγές κατά του μνημονίου είχαν καταθέσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και άλλοι φορείς. Η απόφαση επιβεβαιώνει ότι στο πλαίσιο του αστικού συστήματος η προσφυγή στους θεσμούς του για την ακύρωση στρατηγικών

Διαδηλώνουμε ΣΗΜΕΡΑ ενάντια στα εφιαλτικά μέτρα


Νέες κινητοποιήσεις σήμερα σε όλη τη χώρα οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, ενάντια στους εφαρμοστικούς νόμους, με τους οποίους συγκυβέρνηση - τρόικα - μεγαλοεργοδοσία γκρεμίζουν συντάξεις, μισθούς, συμβάσεις.
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 5 μ. μ. στην Ομόνοια.
Με ανακοίνωσή του, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί στα σημερινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και τονίζει μεταξύ άλλων:
«Την Τετάρτη θέλουν να ψηφίσουν στη Βουλή τον εφαρμοστικό νόμο που κάνει πράξη και εξειδικεύει τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου. Μην τσιμπάς στο ψευτοδίλημμα "χρεοκοπία ή μέτρα", στους εκβιασμούς για τη δήθεν εξασφάλιση της επόμενης δόσης και του PSI. Μη δέχεσαι άλλο να σε εκβιάζουν. Είτε με δραχμή είτε με ευρώ ο λαός μας θα συνεχίσει να χρεοκοπεί αν συνεχιστεί η ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Μην ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν. Οι διεγραμμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Σωτηρία η ανατροπή τους


Ποιοι πανηγυρίζουν την επόμενη μέρα της συμφωνίας στο Γιούρογκρουπ; 
Η κυβέρνηση και οι δανειστές της, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της, τα κόμματα του κεφαλαίου στην Ελλάδα και η ντόπια πλουτοκρατία. Δηλαδή, όλοι αυτοί που πολεμούν να αφαιρέσουν από το λαό και το τελευταίο ίχνος των κατακτήσεων που τα προηγούμενα χρόνια απέσπασε με σκληρούς αγώνες και αίμα. Ολοι αυτοί που αποφασίζουν, υπογράφουν και εφαρμόζουν το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά μνημόνια, κάνουν κόλαση τη ζωή του λαού. Ο νέος πρόσκαιρος συμβιβασμός για τη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα και στην ΕΕ, δίνει ανάσα στο κεφάλαιο και δεν αποτελεί σωτηρία για το λαό, όπως προσπαθούν να την παρουσιάσουν.
Με τις αποφάσεις του Γιούρογκρουπ, κυβέρνηση και τρόικα λένε ότι η Ελλάδα απαλλάσσεται από το βραχνά μεγάλου μέρους του χρέους και πως αυτό είναι προς

Συνέντευξη τύπου της Αλέκας Παπαρήγα για τις αποφάσεις του Eurogroup



Μνημόνια ανά διετία!

Ολα τα «κουρεύει»
όλα τα «σφάζει»,
όλα τα P.S.οφάεI..
Ακριβώς την ίδια στιγμή που οι Παπαδήμος, Βενιζέλος και Σαμαράς, συνεπικουρούμενοι από τα απαστράπτοντα καταγώγια του μιντιακού κατεστημένου, πανηγύριζαν για την «ιστορικής σημασίας» απόφαση που επετεύχθη στις Βρυξέλλες
(σ.σ.: πρέπει να πρόκειται για την 34η ή την 35η «ιστορική» απόφαση του τελευταίου δίχρονου...)
το κοντέρ της υποκρισίας και του αδίστακτου ψεύδους χτυπούσε συναγερμό ξεπερνώντας όλα τα μέχρι στιγμής καταγεγραμμένα... «σπρεντς» της πολιτικής απάτης.
*
Ηδη από τις 15 Φεβρουαρίου, μια βδομάδα δηλαδή πριν την «ιστορική» απόφαση, τόσο οι εγχώριοι όσο και οι ξένοι «σωτήρες» τελούσαν εν γνώσει της μυστικής έκθεσης της τρόικας, η οποία αποκαλύφθηκε χτες από τον διεθνή Τύπο.
Γνώριζαν, δηλαδή, με οικονομετρικά στοιχεία - με δικά τους στοιχεία - αυτό που όλοι οι υπόλοιποι το αντιλαμβανόμαστε σε πολιτικό επίπεδο: Οτι