Σελίδες

4 Φεβ 2012

Ο αντιΚΚΕ παροξυσμός της «Αυγής»



«Είκοσι οκτώ βουλευτές από όλα τα κόμματα (πλην ΛΑ.Ο.Σ. και ΚΚΕ) με πρωτοβουλία του ανεξάρτητου Π. Κουρουμπλή, κατέθεσαν αίτημα που αφορά τη συζήτηση του γερμανικού κατοχικού δανείου, των επανορθώσεων και αποζημιώσεων για τα θύματα, απαιτώντας να οργανωθεί από το ελληνικό κράτος η διεκδίκησή τους, που ξεπερνάει σε σημερινές τιμές τα 500 δισ. δολάρια». Αυτό ανήγγειλε από το πρωτοσέλιδό της η χτεσινή «Αυγή», προσπαθώντας με άθλιο τρόπο να πείσει από τη μια ότι το ΚΚΕ δε νοιάζεται για τις γερμανικές αποζημιώσεις και τη διεκδίκησή τους και από την άλλη να το ταυτίσει με τον ΛΑ.Ο.Σ. Η «Αυγή» και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σκόπιμα αποκρύβουν ότι η Κοινοβουλευτική

Κοροϊδεύουν το λαό αστοί και οπορτουνιστές



Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει για την ομιλία του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή και τις συμφωνίες που προωθεί η κυβέρνηση για το PSI και τη δανειακή σύμβαση:
«Οσο μεγαλώνει ο βασανισμός του λαού, τόσο μεγαλώνει και ο εμπαιγμός. Η κυβέρνηση λέει ότι τα μνημόνια είναι η μόνη λύση για την κρίση, ενώ άλλα κόμματα του συστήματος και του "ευρωμονόδρομου", όπως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, λένε ότι τα μνημόνια προκαλούν την ύφεση και χρειάζεται άλλη διαχείριση με αναπτυξιακά μέτρα.
Λένε χονδροειδέστατα ψέματα, γιατί η κρίση προκλήθηκε από την καπιταλιστική ανάπτυξη, από την

Αναλαμβάνουν και βρώμικους ρόλους ...



Είχαμε προειδοποιήσει ότι με αφορμή την αίτηση της «Τυποεκδοτικής» για την υπαγωγή της στο άρθρο 99, ως έσχατο μέτρο άμυνας απέναντι στην κρίση, τον οξύτατο ανταγωνισμό και την συνεχή επίθεση για πολιτικούς λόγους, προκειμένου να μπορεί να εκδίδεται ο «Ριζοσπάστης» τα άλλα έντυπα και βιβλία για την ιδεολογικοπολιτική δράση του Κόμματος, θα κλιμακωθεί ο βρώμικος πόλεμος ενάντια στο ΚΚΕ. 
Ετσι τη σκυτάλη, μετά τις «αυριανικού τύπου» αντικομμουνιστικές αθλιότητες διαφόρων, πήρε χθες η εφημερίδα «Δημοκρατία» και ένας Π. Λιάκος. 
Τι γράφει; «Συνέπεια λόγων και έργων. Το κόμμα εφαρμόζει τους νόμους της κυβέρνησης για να δείξει πόσο άδικοι είναι». 
Βρώμικη προπαγάνδα ποιος ξέρει ποιων επιτελείων... 
Ετσι με μια φωτογραφία μοντάζ που εμφανίζει έναν ένοπλο αστυνομικό ανάμεσα σε σφυροδρέπανα και τον εξυπνακίστικο τίτλο «99 λόγοι για να ψηφίσω ΚΚΕ»,

Ιδεολογικοί ντίλερ της ναρκωκουλτούρας ...




Επιτέλους! Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δε θεωρεί το χρήστη εγκληματία. 
Οντως δεν είναι. 
Τι είναι τελικά; «Ασθενής» που πάσχει από «χρόνια υποτροπιάζουσα νόσο» (πόρισμα Διακομματικής Επιτροπής Βουλής - 2006), άρα δεν υπάρχει λόγος να απεξαρτηθεί, να βρει δουλειά, να έχει δική του στέγη αφού ανά πάσα στιγμή θα υποτροπιάσει. 
Αυτή τη φασίζουσα άποψη υποστηρίζουν και προσυπογράφουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, αγνοώντας σκόπιμα ότι ο τοξικοεξαρτημένος μπορεί να απεξαρτηθεί, όσο μεγάλη κι αν είναι η αποδόμηση της προσωπικότητάς του στον κόσμο των ουσιών. Αυτή η αντίληψη αποτελεί τον

Υπουλη προπαγάνδα



Οταν μπερδεύεις το σινεμά με την οικονομία το αποτέλεσμα είναι καρικατούρα. Πολύ περισσότερο όταν με μέθοδο κριτικής κινηματογράφου πας να απαντήσεις στο ΚΚΕ. Αυτό έπαθε και ο πολυπράγμων κριτικός κινηματογράφου του ΔΟΛ. Να τι γράφει στο προχτεσινό ηλεκτρονικό «Βήμα»: «Ελα μπάρμπα να σου δείξω τ' αμπέλια σου. Κάπως έτσι συμβαίνει διαβάζοντας την κριτική του Μαΐλη και του σημερινού ΚΚΕ για τις απόψεις του Νίκου Ζαχαριάδη. Ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο, από την δεκαετία του '40 είχε αποκαλύψει το μεγιστοτεράστιο πρόβλημα της ελληνικής Οικονομίας, δηλαδή τον νωτιαίο μυελό της άρχουσας τάξης. Οτι ο χαρακτήρας της είναι μεταπρατικός, τουτέστιν κομπραδόρικος. Και ως εκ τούτου η ιθύνουσα ελίτ καθόλου παραγωγική,

«Φαινόμενο ΛΑ.Ο.Σ.»...



Tην περασμένη Κυριακή, ήταν το «Βήμα» που άνοιξε τις αγκάλες του για να ζεστάνει το «αυγό του φιδιού» που εκτρέφεται από την αγέλη του Καρατζαφέρη.
Ο επικεφαλής του κόμματος που στελέχη του ελέγχονται για τις - διαπιστωμένες - σχέσεις τους με τον υπόκοσμο, ο ίδιος που διακινούσε την προβοκάτσια για την εταιρεία «Γερμανός», τώρα είδε «συμμαχία» και «οικονομική διασύνδεση» του ΚΚΕ με τη ΝΔ...
Αυτός, λοιπόν, ο - μαζί με τους Παπανδρέου, Βενιζέλο, Λοβέρδο, Σαμαρά, Παπαδήμο - συγκυβερνήτης του τόπου, ο Καρατζαφέρης, βρήκε αυτή τη φορά πρόθυμο τον τηλεβόα του συγκροτήματος Λαμπράκη, για να εκτοξεύσει την εμετική αντιΚουΚουΕδίλα του.
Καμία έκπληξη.

Το πρόβλημα - η λύση



Στην Ελλάδα - και στον κόσμο - μία χούφτα εκμεταλλευτών κατέχουν την οικονομική εξουσία. Η οικονομική τους εξουσία βασίζεται στο γεγονός ότι
ως ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής κλέβουν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, σφετερίζονται τους καρπούς που γεννούν το μυαλό και τα χέρια εκατομμυρίων ανθρώπων.
Αυτό είναι το πρόβλημα, αυτή είναι η αιτία που γεννά τις κρίσεις, τις αβυσσαλέες κοινωνικές ανισότητες:
Οτι το προϊόν της παραγωγής, αντί να επιστρέφει στην κοινωνία των εργαζόμενων ανθρώπων που το δημιουργούν,
το κλέβουν, το ιδιοποιούνται, το παρακρατούν για λογαριασμό τους μια «κάστα» κηφήνων - εκμεταλλευτών, επιβάλλοντας ταυτόχρονα τις πολιτικές που - με ή χωρίς μνημόνια και δανειακές συμβάσεις - φτωχοποιούν τα λαϊκά στρώματα.
*
Αφού, λοιπόν, αυτό είναι το πρόβλημα,