Σελίδες

3 Φεβ 2012

Να τελειώνουμε με τη λασπολογία!



Μεγάλο άγχος έπιασε τη χτεσινή «Αυγή» - λόγω προφανώς της ένδειας των επιχειρημάτων του οπορτουνισμού για το τεράστιο πρόβλημα των ναρκωτικών - και επιχειρεί σε τέσσερα διαφορετικά κείμενα τάχα να απαντήσει, στην ουσία να ρίξει λάσπη, στο ΚΚΕ για τη θέση του για τα ναρκωτικά. 
Για να τελειώνουμε με τη λασπολογία, το ΚΚΕ λέει κατηγορηματικά: Οι χρήστες να ΜΗΝ πηγαίνουν στη φυλακή. 
Χρόνια φωνάζει και παλεύει για τη σωστή αντιμετώπιση των χρηστών. 
Χρόνια καταγγέλλει την κατασταλτική πολιτική, που ακολουθείται όχι μόνο απέναντι στους χρήστες, αλλά ακόμα και απέναντι σε απεξαρτημένους! 
Τι όμως φέρνει το νομοσχέδιο; 
Το να μην πηγαίνουν οι χρήστες φυλακή; 
Το νομοσχέδιο νομιμοποιεί τα ναρκωτικά! 
Αντιμετωπίζει ευνοϊκότερα την εμπορία. 
Για να χαρακτηριστεί κάποιος «έμπορας» θα πρέπει να κουβαλάει... «το βαπόρι απ' την Περσία»! 
Νομιμοποιεί την κατοχή, διακίνηση ναρκωτικών και την καλλιέργεια του χασίς. Ιδιωτικοποιεί την πρόληψη, απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη! 
Αυτά φέρνει το νομοσχέδιο. 
Μ' αυτά συμφωνούν οι οπορτουνιστές.

ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ


Το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και τα συνδικάτα που είναι στη δύναμη του, αλλά και πολλές άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλα τα επίπεδα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ- Ομοσπονδίες- Εργατικά κέντρα και Πρωτοβάθμια Σωματεία), έβαλαν εδώ και ημέρες το ζήτημα της γενικής πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας το πρώτο 10ημερο του Φλεβάρη και έπαιρναν και παίρνουν αποφάσεις σε αυτήν την κατεύθυνση.

Η απεργία ήταν και είναι επιτακτική ανάγκη ώστε οι εργαζόμενοι της χώρας μας να απαντήσουν στην εντεινόμενη επίθεση των εργοδοτών, της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και της τρόικας που επιχειρούν να μειώσουν δραστικά μισθούς και μεροκάματα και να καταργήσουν μια από τις πιο σημαντικές κατακτήσεις της

Ζήλεψαν τον Καρατζαφέρη...



Η προσπάθεια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί τη ναρκωκουλτούρα, όπως προηγούμενα ανέβηκε στα κεραμίδια για να στηρίξει το νόμο για την κρατική πρέζα, σε συνδυασμό με την αντιΚΚΕ εμπάθεια, τον οδηγεί σε αθλιότητες. 
Στριμωγμένος από την τεκμηριωμένη κριτική που ασκεί το ΚΚΕ στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τη διάδοση των ναρκωτικών και έχοντας να αντιπαραθέσει μόνο τη διαστρέβλωση και τη συκοφάντηση των θέσεων του Κόμματος, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί χτες: «Μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστο παραμένει αν στο σημερινό συλλαλητήριο της ΚΝΕ

Υμνος στην ελεύθερη και όμορφη ζωή


Μαζικό και μαχητικό νεολαιίστικο συλλαλητήριο, χτες, ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών

Ούτε νομιμοποίηση, ούτε καταστολή. Ελεύθερη και όμορφη ζωή, σε μια κοινωνία που θα αγαπάει τον άνθρωπο και θα σέβεται την αξία της ζωής του, είναι η ανάγκη που κατέβασε εκατοντάδες ΚΝίτες και φίλους της Οργάνωσης στο χτεσινό, πρώτο συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο της τρικομματικής κυβέρνησης που νομιμοποιεί τη χρήση, διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών. 
Φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, όλοι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να περάσει άλλη μια μορφή καταστροφής παραγωγικών δυνάμεων προκειμένου να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση. Δε σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν «Οχι στη μαστούρα και την υποταγή, αγώνας, ρήξη ανατροπή», αρνούμενοι να δεχτούν στο σβέρκο το λουρί της χειραγώγησης και του κοινωνικού ελέγχου. Γιατί «θέλουν ελεύθερα ναρκωτικά κυβέρνηση, Συνασπισμός και αφεντικά» και τους απαντάνε: «Το νομοσχέδιό σας θα

«Η μόνιμη εργασία είναι μονότονη»!



Α, ΜΑΛΙΣΤΑ! Και ο Ιταλός.... Παπαδήμος, ή αλλιώς Μάριο Μόντι, την έκανε την εκπληκτική του δήλωση: «Η μόνιμη εργασία είναι μονότονη»!
Οπότε οι νέοι της χώρας του (και κατ' επέκταση όλης της Ευρώπης) πρέπει - λέει - να συνηθίσουν στην ιδέα ότι θα αλλάζουν συνεχώς δουλειές και μάλιστα να τους αρέσει κι από πάνω!
Το ότι θα μεσολαβεί μια... απόλυση ή μία μακρά περίοδος ανεργίας και ανέχειας στο ενδιάμεσο, προφανώς δεν πρέπει να τους απασχολεί. 
Αντιθέτως, να αισθάνονται τυχεροί γιατί η ζωή τους θα είναι... συναρπαστική.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είπε ότι το οικονομικό

Η ...«συμπαραταγμένη αριστερά»



Στη μία σελίδα της «Κυριακάτικης Αυγής» 29/1/2012 ο Αλ. Καλύβης, στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αρθρογραφεί υπέρ της ανάγκης μιας «συμπαραταγμένης αριστεράς» που θα μπορούσε να διεκδικήσει την κυβερνητική εξουσία υποδεικνύοντας τα εξής: «Να κάτσουν οι δυνάμεις της αριστεράς σε ένα τραπέζι και να τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν την κοινή δράση στο κίνημα, την αναζήτηση κοινών θέσεων, την καταγραφή διαφορών, την εξέταση της δυνατότητας κοινών πολιτικών πρωτοβουλιών, το ενδεχόμενο σταδιακής αναβάθμισης της συνεργασίας». 
Στην απέναντι σελίδα έτερος αρθρογράφος της «Αυγής», ο Θ. Καρτερός, αναλάμβανε να εξηγήσει, με αντιΚΚΕ εμπάθεια, γιατί το ΚΚΕ αρνείται να υπηρετήσει την «ανάγκη» που θέτει ο προηγούμενος αρθρογράφος. Με φτηνή προπαγάνδα περί «καθαρών» και «ακάθαρτων», μόνος του ρωτά, μόνος του απαντά ότι το ΚΚΕ δεν θεωρεί «τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς» αρκετά «συνεπείς, επαναστατικές,

Καπιταλισμός...

«Είναι μονοτονία να έχει
κανείς μόνιμη δουλειά»!
Μάριο Μόντι (σ.σ.: ο Ιταλός... Παπαδήμος)
Στην Πολωνία οι νεκροί από το κρύο ξεπερνούν τους 30...
Πάνω από 60 οι νεκροί στην Ουκρανία, περισσότεροι από 1.000 οι άνθρωποι που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία λόγω υποθερμίας, πάνω από 40.000 εκείνοι που τις τελευταίες μέρες του χιονιά εκλιπαρούν για λίγη ζεστασιά και λίγο φαγητό στα κέντρα αστέγων της χώρας...
Στη Ρουμανία οι νεκροί έφτασαν τους 22, οι νοσηλευόμενοι ξεπερνούν τους 360...
Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία. Αφορούν - μόνο - τα καταγεγραμμένα περιστατικά...
*
Εν έτει 2012, λοιπόν, μισόν αιώνα από τότε που ο άνθρωπος πάτησε στο Φεγγάρι,
στην «πολιτισμένη» Ευρώπη οι άνθρωποι πεθαίνουν από το κρύο...