Σελίδες

24 Ιαν 2012

Ειδήσεις….



Μερικές ειδήσεις που σπάζουν τα νεύρα έκαναν την εμφάνισή τους σήμερα 24/1/2012. Είναι από αυτές που η κοινωνία τις ακούει και ακόμη δυστυχώς η μεγάλη πλειοψηφία της μένει ακίνητη και αδιάφορη. 


Οι «τρελοί» του ΠΑΣΟΚ!


«Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις» δήλωσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Το βάζω χωρίς κανένα θαυμαστικό. Μήπως δεν ξέρουμε ότι και αυτός και οι άλλοι βουλευτές που ψήφισαν όλες τις Συνθήκες και τις Συμφωνίες ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΠΟΤΕ; «Είχαν άλλες υποχρεώσεις» όλοι, ήταν «αλλού» στην υπηρεσία της πλουτοκρατίας. Τις ψήφιζαν όμως. Αυτοί τις ψήφιζαν και ο λαός τις πλήρωνε. Τουλάχιστον δεν μας είπε αν άκουσε κάπου κάποτε ότι στο μνημόνιο υπάρχουν άρθρα που ψήφισε, με τα οποία ο υπ. Οικονομικών μπορεί να πουλήσει νύχτα όλη τη χώρα χωρίς να χρειάζεται η έγκριση, όχι της Βουλής αλλά ούτε καν του δικού του πρωθυπουργού; 

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»: Συνεχίζεται και κλιμακώνεται η αλληλεγγύη



Κλιμακώνεται και δυναμώνει η ταξική αλληλεγγύη στον πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία»στον Ασπρόπυργο, που σήμερα φτάνει τις 86 συνεχόμενες μέρες απεργίας. 
Οι απεργοί χαλυβουργοί ατσαλωμένοι και ενωμένοι σαν γροθιά συνεχίζουν να δηλώνουν ότι δεν κάνουν πίσω στον αγώνα τους, αν δεν ανακληθούν οι 65 απολύσεις και οι αντεργατικές αξιώσεις της εργοδοσίας. Κρατούν απομονωμένα τα τσιράκια της εργοδοσίας που έχει ξαμολύσει να σπείρουν σύγχυση και διάσπαση και δυναμώνουν από τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη που εκφράζεται από παντού στον αγώνα που δίνουν. 
Και το Σαββατοκύριακο που πέρασε είδαν στην πύλη του εργοστασίου να συνεχίζει να εκφράζεται αυτή η αλληλεγγύη, με αποκορύφωμα την επίσκεψη στο χώρο εκατοντάδων συνδικαλιστών, εργαζόμενων, σπουδαστών, γυναικών που συμμετείχαν στη μεγάλη σύσκεψη του ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ για την κλιμάκωση της πάλης και του αγώνα.
«Είμαστε όλοι χαλυβουργοί»
«Η συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς κλιμακώνεται και

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Η λαϊκή εξουσία μπορεί να διαμορφώσει σχεδιασμό αξιοποίησης όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας



Στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε πολιτική συγκέντρωση της ΚΟ Χαλκίδας - Θήβας του ΚΚΕ. 
Μεταξύ άλλων, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε στην ομιλία της:
«Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες, αγαπητοί φίλοι και φίλες, για την κρίση μιλάμε εδώ και πολλά χρόνια. Ηδη η κρίση μπαίνει στον πέμπτο της χρόνο. Μην ξεχνάτε ότι τα πρώτα συμπτώματά της ξέσπασαν στις ΗΠΑ, το 2008, και από το τέλος του 2009 ακολούθησε η κρίση στην Ευρώπη, όπου η πιο οξυμένη κρίση ξεκίνησε στην Ελλάδα. Σήμερα, αγκαλιάζει αρκετές χώρες της Ευρώπης. Και έξω από την Ευρώπη, επίσης, εξακολουθούν πάρα πολλά στοιχεία να παραμένουν. Στον πέμπτο χρόνο, όταν μάλιστα πολλοί έλεγαν ότι θα ήταν πολύ εύκολο να ξεπεραστεί, μέσα σε ένα ή δύο χρόνια, ότι θα ξαναγυρνούσε η Ευρώπη στους προηγούμενους ρυθμούς ανάπτυξης.
Πού βρισκόμαστε ακριβώς σήμερα, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη; Εχει πολύ μεγάλη σημασία. Και αυτό επειδή το ΚΚΕ ενδιαφέρεται ο λαός, πριν από όλα, να ξέρει πού πηγαίνουν τα πράγματα. Πού ωθούν τα πράγματα οι επάνω. Πού βαδίζει το καπιταλιστικό σύστημα στην Ευρώπη. Οχι, βεβαίως, για να κάνουμε παθητικές περιγραφές, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία να ξέρεις σε κάθε φάση τι κρίνεται. Διαφορετικά, δεν θα μπορείς να έχεις ετοιμότητα, υπομονή και επιμονή, αλλά και αποφασιστικότητα, να ωθήσουμε τα πράγματα προς τα μπρος, να σπάσουμε το φαύλο κύκλο που μας περιβάλλει.

Να σημάνει ξεσηκωμός σε όλους τους χώρους δουλειάς



Σε ανακοίνωσή της για τις διαπραγματεύσεις συγκυβέρνησης - τρόικας και τα νέα μέτρα στους μισθούς και τα εργασιακά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει:
«Σε πλήρη συστράτευση, η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. με την τρόικα και το κεφάλαιο, κλιμακώνουν τη γενικευμένη επίθεση στους εργαζόμενους. Στο στόχαστρο βρίσκονται:
  • H κατακρεούργηση των μισθών.
  • O 13ος και 14ος μισθός που θα οδηγήσει σε μείωση του ετήσιου εργατικού εισοδήματος πάνω από 15%.
  • Οι ωριμάνσεις στους μισθούς που είναι γνωστές ως τριετίες.
  • Οι συλλογικές συμβάσεις και τα εργατικά δικαιώματα που καθορίζονται από αυτές.
  • Το ύψος των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ, ΟΕΚ κλπ.
Είναι οι αλλαγές που χρόνια μεθοδικά προωθούσε το κεφάλαιο με τις κυβερνήσεις

Ενοχλημένη και η «Αυγή» για τη ματαίωση...



Για το «ήθος αυτών των συμπεριφορών» (σ.σ. της ματαίωσης του «κοινωνικού διαλόγου» από τη δυναμική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ) αγωνιά η «Αυγή». 
Η οποία (σε σχόλιο του Κάρη Κ.) επέλεξε να μιλήσει για την παρεμπόδιση και αποκάλυψη των τρομοκρατικών αντεργατικών σχεδίων των «κοινωνικών εταίρων» όχι έστω απλά για να το καταγράψει, αλλά για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της επειδή (όπως λέει) «στόχος» της παρέμβασης ήταν «αποκλειστικά η ηγεσία της ΓΣΕΕ, και όχι - όπως ίσως περιμένατε - η ηγεσία των εργοδοτών».
Εχουμε να πούμε στην «Αυγή», την εφημερίδα των ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, και στους συντάκτες της, αν είναι όντως τόσο παρατηρητικοί να ανατρέξουν στη δήλωση που έκαναν τα στελέχη του ΠΑΜΕ μετά το μπλοκάρισμα του «διαλόγου» διαμηνύοντας σε κάθε μεγαλοεργοδότη πως οι ταξικές δυνάμεις θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να γίνουν οι τόποι δουλειάς κόλαση για την εργοδοσία. 
Γιατί για το ΠΑΜΕ είναι καθαρό πως εργοδότες κι εργάτες όχι μόνο δεν είναι «εταίροι» αλλά είναι αντίπαλοι. 
Επειδή, όμως, η «Αυγή» κι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως οι εργάτες μπορούν άνετα

Η αντιΚΚΕ εμπάθεια... οδηγεί και στην ανοησία...



Κακός σύμβουλος η αντιΚΚΕ εμπάθεια που αποτέλεσε την «πρώτη ύλη» για το προβοκατόρικο «κατασκεύασμα» που πλασάρει το «Βήμα» της Κυριακής σαν περισπούδαστη ανάλυση. Ο διευθυντής σύνταξης, Σ. Πολυμίλης, ορμώμενος από επιστολή που ο μητροπολίτης Πειραιά απηύθυνε στα κόμματα εκτός συγκυβέρνησης, αναπτύσσει την αντιΚΚΕ επίθεσή του με μια συλλογιστική του τύπου: Αφού ένας συντηρητικός ιεράρχης απευθύνεται στο ΚΚΕ, άρα και το ΚΚΕ είναι δύναμη της συντήρησης!
Γράφει μεταξύ άλλων: «Τι κοινό μπορεί να έχει ένας μητροπολίτης, εκφραστής των πιο ακραίων συντηρητικών θέσεων της Εκκλησίας, με το ΚΚΕ; Πώς γίνεται ένας κατ' εξοχήν μισαλλόδοξος ιεράρχης να δηλώνει δημοσίως ότι συμπλέει σε μια σειρά θέματα με το κόμμα που υποτίθεται ότι φιλοδοξεί να αλλάξει, σε προοδευτική

Ο 14ος μισθός και το ... «κομμουνιστικό» ΔΝΤ!



Παρακαλούμε την προσοχή σας.
*
Πριν λίγες μέρες, με αφορμή τα περί του 13ου και 14ου μισθού, το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η υπομονή της τρόικας εξαντλείται ταυτοχρόνως με την υπομονή του ελληνικού λαού. Οι πιέσεις των Γερμανών και του ΔΝΤ οδηγούν τη χώρα σε ένα λανθάνοντα κομμουνισμό».
*
Λίγες μέρες αργότερα ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., πάλι με αφορμή το 13ο και 14ο μισθό, εξέδωσε νέα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:
«Η "γροθιά" για την οποία μιλούσε εδώ και αρκετές εβδομάδες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, φαίνεται πως έπιασε τόπο. Σώθηκε ο 13ος και 14ος μισθός. Η επιτυχία αυτή και μόνο - πέρα από όλα τα άλλα - αποδεικνύει την ανάγκη τακτικών συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών».

«Λάθος» το Μνημόνιο, ζήτω το... Μνημόνιο!



O κ. Σημίτης δεν είναι ο μοναδικός που ανακαλύπτει - τώρα - ότι το Μνημόνιο ήταν, όπως αναφέρει, ένα «μοιραίο λάθος».
*
Φυσικά, ακόμα και τούτη τη στιγμή που μιλούν για «λάθος», οι... επικριτές του Μνημονίου παραμένουν πιστά προσηλωμένοι στην πολιτική προπαγάνδα που υπηρετεί τα συμφέροντα της τάξης των πλουτοκρατών.
Και τούτο διότι γνωρίζουν - πολύ καλά - ότι το Μνημόνιο δεν ήταν «λάθος». 
Ηταν μια πέρα για πέρα συνειδητή, προαποφασισμένη και
από την άποψη των συμφερόντων εκείνων που το συνέταξαν, το Μνημόνιο ήταν μια απόλυτα σωστή επιλογή.
Για την ακρίβεια, ήταν η μόνη επιλογή που απαντούσε στο βασικό ζήτημα που είχαν να λύσουν:
Να περιορίσουν, δηλαδή, για τους κεφαλαιοκράτες το κόστος της κρίσης και να το φορτώσουν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.