Σελίδες

20 Ιαν 2012

Το Π.Α.ΜΕ αποκαλύπτει έγγραφο -νομοθετική τροπολογία που συζητούσαν οι..."κοινωνικοί εταίροι"

Γελοιότητες που δεν κρύβουν το ρόλο τους ...



Μοχθούν και ιδρώνουν οι του ΛΑ.Ο.Σ. να πείσουν το λαό ότι είναι ανιδιοτελείς σωτήρες της χώρας, που τους χρωστάμε και χάρη για το «έργο» που μας προσφέρουν. 
Στο πλαίσιο αυτής τους της προσπάθειας ο Κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε χτες στο ρ/σ «Κανάλι 1»: «Ναι αλλά αναλάβαμε ένα μέρος της ευθύνης λεβέντικα και αντρίκια χωρίς να μας αναλογεί. Η Αριστερά, για να σας τα πω και όπως είναι τα πράγματα έχει συγκυβερνήσει επί ένα χρόνο και με τη ΝΔ σόλο, εννοώ οι δυο τους, και με το ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνησε στην κυβέρνηση Ζολώτα. Για να μην τρελαθούμε, και αν θυμάστε, κόντεψε εκείνη την εποχή να τα τινάξει η ελληνική οικονομία. Θυμάστε τι μπάχαλο παρέλαβε ο Μητσοτάκης το '90 και πόσο κόπο προσπάθησε να κάνει πέντε πράγματα, αν και τα έκανε με τρόπο άκομψο. Αυτά κρίθηκαν από την ιστορία. Τα λέω αυτά για να μη νομίζει η Αριστερά ότι έχει την παρθενογένεση»...
Ο,τι του φανεί του λωλοστεφανή! 
Αλήθεια, πιστεύουν ότι με κάτι τέτοιες φαιδρότητες θα παραγράψουν τις ευθύνες τους για το γεγονός ότι έφεραν το λαό στο χείλος της αβύσσου, για το ότι μοχθούν

Η ζωή τους ξεμπροστιάζει


Ετοιμη «να τα συζητήσει όλα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» δηλώνει η κυβέρνηση της Ουγγαρίας. Μεταξύ άλλων, η Κομισιόν ζήτησε από την κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπαν να περιορίσει το υπερβολικό έλλειμμά της και απέσπασε την υπόσχεση απ' αυτήν ότι «θα διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος». Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, «θα συνεχίσουμε την πορεία μας για τον περιορισμό του χρέους και τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ». Υπενθυμίζουμε ότι η χώρα απευθύνθηκε στο ΔΝΤ για δανεισμό. Ως εκ τούτου, έπαψε πλέον να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Τον περασμένο χρόνο ο Αλ. Τσίπρας δήλωνε (20/2, «Βήμα της Κυριακής»): «Να ξεμπερδεύουμε με το μνημόνιο. Να αναδιαπραγματευτούμε με τους δανειστές μας (...) Η Ουγγαρία που ξεμπέρδεψε με το μνημόνιο, και μάλιστα με μια κυβέρνηση κάθε άλλο παρά αριστερή, δεν φαίνεται να έχει πάθει κάποια τραγική ζημιά».
***
Τον Απρίλη πρόσθετε (4/4, «Βήμα 99,5»): «Ομως, πρέπει να κάτσουμε και να δούμε τι έχουμε σήμερα, πού οδηγούμαστε και ποιος είναι και ο τρόπος να απεμπλακούμε απ' αυτό τον Γολγοθά στον οποίον έχουμε βρεθεί (...) Υπάρχουν

Ο μηχανισμός του Μάνεση έσπασε τα μούτρα του


Με απόλυτη επιτυχία και η δεύτερη απεργία. Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός χρησίμευσε μόνο στην παραγωγή μιας τηλεοπτικής σαπουνόπερας. Καθήκον πρώτης γραμμής για τους εργάτες το γκρέμισμα των εργοδοτικών συνδικαλιστών.


Ούτε μία νταλίκα δεν μπήκε, ούτε μία δεν βγήκε. Τα εργοστάσια του Μάνεση σε Βόλο και Βελεστίνο έμειναν και πάλι κλειστά.
Παρά την τεράστια κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του (βουλευτές και πολιτευτές όλων των αστικών κομμάτων, από τον Καρτάλη και τον Νάκο ως την Μακρή, εργοδοτικοί συνδικαλιστές, αστυνομία και διάφοροι άλλοι, με τους τραμπούκους της «Χρυσής Αυγής» στην πρώτη γραμμή), ο βιομήχανος Μάνεσης δεν μπόρεσε να σπάσει την απεργία που άρχισε με επιτυχία από το ξημέρωμα της Τρίτης.

Πόλεμος στο «διάλογό» τους...


«Αντικοινωνική» και «αντιδημοκρατική» χαρακτήρισαν χτες με μια φωνή εργοδότες, εργατοπατέρες, αστικά κόμματα και επιτελεία τη δράση του ΠΑΜΕ, με αφορμή την κινητοποίηση για τη ματαίωση του «κοινωνικού διαλόγου». 
Κάνουν το άσπρο μαύρο για να συκοφαντήσουν το ταξικό κίνημα και να φοβίσουν τους εργαζόμενους, που δείχνουν τάσεις χειραφέτησης απο την πολιτική τους. Μιλάνε για «αντικοινωνική» συμπεριφορά αυτοί που προωθούν και προασπίζονται μια πολιτική που αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες σε βάρος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Που πετσοκόβει τις συντάξεις πείνας και τους μισθούς, που πετάει χιλιάδες παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς και νομιμοποιεί τα ναρκωτικά.

Το μαύρο έγκλημα και η λευκή σιωπή ...



Η «Μαφία του Βορρά» που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, δεν είναι άλλη από μια εγκληματική οργάνωση που επικεφαλής της είχε εκλεκτά στελέχη των κομμάτων του «μαύρου μετώπου». Τέσσερες «πτέρυγες» είχε και εγκλήματα κάθε είδους όπως εκβιασμοί, «αυτοκτονίες», τοκογλυφίες, πολιτικές εκδουλεύσεις, «Βατοπέδια, οικοπεδοποιήσεις, διαφθορά. Χιλιάδες τα θύματα!


Συνεργάτης του υπουργού - διώκτη της φοροδιαφυγής και της… διαφθοράς ο ένας, του βουλευτή - υπερασπιστή των ηθικών αξιών του… Ελληνισμού ο άλλος, τέκνο των μέσων μαζικής παραπλάνησης ο τρίτος, στέλεχος τράπεζας (του κεφαλαίου) ο τέταρτος και πάει λέγοντας για 50 η 100 ακόμη στελέχη του κυκλώματος! 

Ποιοι κλείνουν τις επιχειρήσεις;



Ο μεγαλειώδης αγώνας των χαλυβουργών, ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών και την εκ περιτροπής εργασία, η συμβολή του ΠΑΜΕ στην οργάνωση της αλληλεγγύης απ' όλη τη χώρα αλλά και απ' όλο τον κόσμο, έγινε καρφί στο μάτι των αστών των επιτελείων τους, και κάθε λογής νεόκοπων φίλων των εργατών, όπως π.χ. κάποιοι που συμμετείχαν στο χτύπημα της 48ωρης απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ τον περασμένο Οκτώβρη. Ολοι αυτοί λοιπόν, που στηρίζουν την άποψη πως για να έχουν δουλειά οι εργάτες πρέπει να στηριχτούν τ' αφεντικά, ξεσπάθωσαν κατά του ΠΑΜΕ με τη βρώμικη προπαγάνδα ότι «το ΠΑΜΕ κλείνει τις επιχειρήσεις». Ας απαντήσουν: Ποιος έκλεισε τις επιχειρήσεις στο Λαύριο, στη Νάουσα, στη Βόρεια Ελλάδα, ποιος ενίσχυσε τους καπιταλιστές για να

Να χτυπηθούν εκεί που πονάνε, στους χώρους δουλειάς!



Να γυρνάς από το χώρο μιας σκληρής, αλλά πεντακάθαρης ταξικής αναμέτρησης - όπως αυτή που εξελίχθηκε την Τρίτη στο Βόλο, στα εργοστάσια του Μάνεση - στο νέφος μιας αστικής προπαγάνδας που προσπαθεί να πείσει τα θύματα ότι θα αγιάσουν άμα σφαχτούν, δεν είναι κι ό,τι καλύτερο.
***
Σκύλιασαν βιομήχανοι και εργατοπατέρες γιατί το ΠΑΜΕ παρεμπόδισε το διάλογο της απάτης. Μίλησε για «σταλινικές μεθόδους» ο ΣΕΒ. Τι παράξενο... Την ίδια ακριβώς φράση χρησιμοποίησαν προχτές τα τσιράκια του Μάνεση στο Βόλο ενάντια στα ταξικά συνδικάτα που κόντρα στο «διάλογο» για τη σφαγή των εργατών, σταμάτησαν την παραγωγή, δεν άφησαν, δηλαδή, τον βιομήχανο να αρπάξει για μία ακόμα μέρα υπεραξία από την ήδη χαμηλά πληρωμένη δουλειά των εργατών.

Μεγκα-λη ανησυχία...



Θορυβήθηκε το MEGA από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στον «κοινωνικό διάλογο» και για να τη συκοφαντήσει στους εργαζόμενους, έσπευσε να αναπαραγάγει αυτούσια την «επιχειρηματολογία» των εργοδοτικών Ενώσεων. 
Στο βραδινό δελτίο ειδήσεων έκανε λόγο - μεταξύ άλλων - για «αντικοινωνική» και «αντιδημοκρατική» συμπεριφορά του ΠΑΜΕ και για προσπάθεια του ΚΚΕ, με κινήσεις εντυπωσιασμού, να δείξει ότι «ξεχωρίζει».
Στο δελτίο έκανε παρέμβαση ο Π. Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος σημείωσε: «Το ΚΚΕ δεν έχει ανάγκη από κινήσεις εντυπωσιασμού για να ξεχωρίσει. Μας ξεχωρίζουν οι θέσεις μας απέναντι σε όλα τα άλλα κόμματα. Το ΚΚΕ δεν μπορεί κάποιος να το κατηγορήσει ότι κρύβει το

Παράσιτα ...



Με το πρώτο κάλεσμα του προέδρου των Βιομηχάνων Δασκαλόπουλου, που ζητούσε να καταδικαστεί το ΠΑΜΕ για την παρεμπόδιση του «κοινωνικού διαλόγου», αμέσως ανταποκρίθηκαν οι ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμμαχία, ΔΑΚΕ. 
Ολοι μαζί συνασπίστηκαν για να σώσουν την τάξη των καπιταλιστών. 
Την ίδια ώρα διάφορα αστικά ΜΜΕ, όπως π.χ. ΣΚΑΪ και ΜΕΓΚΑ, λοιδόρησαν την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ