Σελίδες

18 Ιαν 2012

Ταξική αλληλεγγύη στον αγώνα των χαλυβουργών



Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στον κοινωνικό διάλογο ΓΣΕΕ-ΣΕΒ (βιντεο)



       pamehellas     
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΠΑΤΗ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Οι συνεργάτες του ΣΕΒ η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) με οικοδεσπότη την ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ κάθονται όλοι μαζί με την ηγεσία των βιομηχάνων στο ίδιο τραπέζι για να δώσουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, την τρόικα, την ΕΕ που θέλει

Περί οργανώσεων αλληλεγγύης και βοήθειας



Πρώτα τους καταντάνε φτωχούς και μετά υμνούν την αλληλεγγύη προς αυτούς!

Τον τελευταίο καιρό έχει γεμίσει η χώρα (και το διαδίκτυο) από οργανώσεις αλληλεγγύης προς νεόπτωχους, άστεγους, άνεργους, αρρώστους, πεινασμένους κλπ. 

Όλες αυτές οι οργανώσεις τυπικά ή θεωρητικά έχουν ανθρωπιστικούς στόχους. Κάποιες από αυτές ανήκουν κυριολεκτικά στην άρχουσα τάξη η οποία και ευθύνεται απόλυτα για τη φτώχεια, την ανεργία και την κρίση. Έναντι αυτής της ευθύνης της κάποια μέλη της αποφάσισαν μέρος από τα ληστευμένα από τον λαό να τα μοιράσουν ως ελεημοσύνη απαιτώντας να της αναγνωρίσουμε φιλανθρωπία!

Δεν έχουν πληρωθεί 1,5 εκατ. λογαριασμοί με το χαράτσι.



Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Παρά τους άθλιους εκβιασμούς της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ σχετικά με το χαράτσι για τα ακίνητα και τη διακοπή ηλεκτροδότησης για όσους δεν το πληρώσουν, στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα αναδεικνύουν: Αφ' ενός ότι μεγάλο μέρος των εργατικών λαϊκών οικογενειών δεν μπορεί να πληρώσει αφ' ετέρου ότι πολλά λαϊκά νοικοκυριά, ακόμα κι αν έχουν να πληρώσουν, δεν υποκύπτουν σε αυτό τον εκβιασμό και δεν είναι διατεθειμένοι να στερηθούν βασικές τους ανάγκες για να καταβάλουν το χαράτσι. Θυμίζουμε ότι το χαράτσι θα επιβάλλεται τουλάχιστον μέχρι το 2015 και ήδη τις επόμενες μέρες θα σταλούν λογαριασμοί με την πρώτη δόση του χαρατσιού για το 2012.

«ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ»



Ζωτικός χώρος στους μεγαλοεπιχειρηματίες
«Οριζόντια εφαρμογή» με κυβερνητική τροπολογία
«Οριζόντια διάταξη» για την «απελευθέρωση» του συνόλου των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων» έρχεται με κυβερνητική τροπολογία που κατατέθηκε χτες στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. 
Σε αυτό το πλαίσιο καταργούν κάθε τυχόν «περιορισμό» στην άσκηση κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας, ανοίγει δηλαδή το μέτωπο για τη βίαιη συγκέντρωση κλάδων και δραστηριοτήτων που σήμερα χαρακτηρίζονται για τη σχετική διασπορά τους, για τη μάζα με τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους χώρους αυτούς.

Γιατί ανησυχεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ;



«Φοβάστε κοινωνική αναταραχή με απρόβλεπτες συνέπειες;», ρωτάει ο δημοσιογράφος του ρ/σ «9,84» τον επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και εκείνος απαντάει: «Ηδη υπάρχει κοινωνική αναταραχή. Ο κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση θυμού, οργής και απελπισίας. Και η απελπισία είναι πολύ κακός σύμβουλος. Μη βλέπετε ότι δεν υπάρχει μια μαζική αντίδραση σε όλα αυτά. Αν το δει κανείς κατά τόπους, σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας, σε εργασιακούς χώρους αυτά τα ξεσπάσματα είναι ορατά. Και βεβαίως φοβόμαστε και έχουμε δηλώσει δημόσια αυτήν την ανησυχία. Πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις δημοκρατικών διαδικασιών, δηλαδή εκλογές γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ο άλλος τρόπος είναι να πείσουμε τους πολίτες ότι το 2012 η λύση είναι να πηγαίνουμε να καταλαμβάνουμε τα χειμερινά ανάκτορα. Αν δεν υπάρξουν γρήγορα εκλογές, φοβάμαι ότι τα πράγματα θα είναι εκτός ελέγχου». Το Δεκέμβρη του 2008, ο ΣΥΝ/