Σελίδες

17 Ιαν 2012

Βίντεο από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην παναττική απεργία της 17 Ιανουαρίου 2012



       pamehellas     
Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια.

Το μαυρο μέτωπο της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), με τις «ευλογίες» της ΕΕ, του ντόπιου κεφαλαίου και την ολόπλευρη στήριξη των αστικών ΜΜΕ, φέρνει νεα μετρα, εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τη λαϊκή οικογένεια, εντείνει την ιδεολογική τρομοκρατία, απειλεί και εκβιάζει.

Αλλο ένα ναυάγιο - έγκλημα



  • Η εκμετάλλευση της κρουαζιέρας όπως την θέλει το εφοπλιστικό κεφάλαιο σημαίνει ένα πραγματικό γκέτο για τους εργαζόμενους και θέτει σε κίνδυνο επιβάτες και περιβάλλον
  • Ενδεκα νεκροί και 22 αγνοούμενοι ο μέχρι τώρα απολογισμός
«Αριθμός πληρώματος και εθνικότητα: 1.068 Διεθνείς»! Αυτό είναι ένα από τα «στοιχεία πλοίου» για το κρουαζιερόπλοιο «COSTA CONCORDIA», που είναι καταχωρημένο στις τουριστικές ιστοσελίδες που το διαφήμιζαν, πλοίου που από τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής έχει μετατραπεί σε «πλωτό φέρετρο» για τουλάχιστον ένδεκα ανθρώπους ενώ ακόμα 22 αγνοούνται. Το υπερπολυτελές πλοίο που έπλεε πολύ κοντά στην ακτή του νησιού Τζίλιο κοντά στην Τοσκάνη της Ιταλίας (για να έχουν θέα οι επιβάτες όπως συνηθίζεται) προσέκρουσε σε ύφαλο, που του προκάλεσε ένα τεράστιο ρήγμα μήκους 50 (από τα συνολικά 290 μέτρα του σκάφους). Αποτέλεσμα ήταν το πλοίο να πλημμυρίσει νερά ενώ παρά τον τεράστιο θόρυβο από την κρούση, για αρκετές ώρες το πλήρωμα δεν ήταν σε θέση να δώσει ολοκληρωμένες οδηγίες για την εκκένωση του πλοίου.

ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ...



Υποκρισία για τον εκβιασμό του λαού...



ΠΟΙΟΣ ΤΖΟΡΤΖ Κλούνεϊ, ποια Μέριλ Στριπ και τι να μας πει ο Μάρτιν Σκορτσέζε! Πήραν εκεί κάτι βραβεία για τις ταινίες τους και νομίζουν ότι είναι ηθοποιοί και σκηνοθέτες!
Προφανώς δεν έχουν δει την ελληνική υπερπαραγωγή, με τίτλο «Ο 14ος Μισθός» και το «Η πτώση του Μεροκάματου», για να καταλάβουν τι σημαίνει σκηνοθεσία και υποκριτική!
Πολύ δε περισσότερο δεν απόλαυσαν τον Γιάννη Καψή να δηλώνει χτες ότι η κυβέρνηση δε δεσμεύεται να υιοθετήσει όσα συμφωνήσουν οι εργοδότες με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.
Δεν παρακολούθησαν τη μεγαλειώδη ερμηνεία του Λουκά Παπαδήμου ως τον άνθρωπο που το μόνο που σκέφτεται είναι οι άνεργοι.

Κλιμάκωση της πάλης με νέα απεργία στις αρχές Φλεβάρη


Απεργιακό κάλεσμα από 13 Εργατικά Κέντρα και 7 Ομοσπονδίες προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας μας

Να αποφασίσουν άμεσα για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις με στόχο να εμποδιστούν κυβέρνηση, εργοδότες και τρόικα να πάρουν τα νέα βάρβαρα μέτρα, καλούν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις με κοινή ανακοίνωσή τους 13 Εργατικά Κέντρα και 7 Ομοσπονδίες της χώρας. Στην ανακοίνωσή τους καλούν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία να αποφασίσουν για γενική απεργία στις αρχές Φλεβάρη.
Την ανακοίνωση υπογράφουν:
  • ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ:Αγρινίου, Αρτας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Λάρισας, Λαυρίου, Λευκάδας, Νάουσας, Παλλεσβιακό, Σάμου, Φωκίδας.
  • ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ: Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας,

«`Η αυτοί ή εμείς»!



Ιδού η μέθοδος της «πειθούς» τους:
Ξεκίνησαν με το «μνημόνιο ή χρεοκοπία». 
Πίσω του κρύβονταν τα μέτρα για μειώσεις μισθών και συντάξεων. 
Τα επέβαλαν. Και μας έφεραν τη... χρεοκοπία.
*
Συνέχισαν με το «μεσοπρόθεσμο ή τανκς»
Πίσω του κρύβονταν τα χαράτσια, η φορολεηλασία και η... «δημοκρατία» των δοτών πρωθυπουργών.
*
Ακολούθησε το σίριαλ της «έκτης δόσης» υπό τον...

Από τη «γενιά των 700 ευρώ» στη «γενιά των 200 ευρώ», του μηδέν και του τίποτα!


Συνοψίζουμε:
Οταν το Μάη του 2010 έθεσαν σε εφαρμογή με το Μνημόνιο τις προειλημμένες αποφάσεις τους, ήταν ακόμα μια εποχή που μιλούσαμε για τη «γενιά των 700 ευρώ».
Αλλά ήταν σε αυτήν την Ελλάδα, την Ελλάδα της «γενιάς των 700 ευρώ», που ήρθαν να εφαρμόσουν το ιταμό τους δόγμα ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε»...
*
Με τη χιονοστιβάδα των μέτρων, που έκτοτε ακολούθησε, έφτασαν την κατάσταση στο σημείο αυτή η «γενιά των 700 ευρώ» να μοιάζει με... ανέκδοτο μιας πολύ μακρινής εποχής.
Ο «πατριωτισμός» τους είναι τέτοιος που σε μικρό διάστημα μας κατάντησαν να μιλάμε πλέον για τη «γενιά των 500 ευρώ». Αλλά και αυτός ο «υποβιβασμός» δεν κράτησε για πολύ...

Δήλωση της Α Παπαρήγα