Σελίδες

14 Ιαν 2012

Επιζήμιοι για το λαό ...



Μιλώντας προχτές στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Π. Σκουρλέτης ρωτήθηκε αν η θέση του ΣΥΝ είναι ότι δεν αναγνωρίζει το χρέος και απάντησε: «Κατ' αρχήν το "δεν αναγνωρίζω το χρέος" δεν είναι ακριβώς έτσι. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε ένα μέρος του χρέους και κυρίως αυτό το οποίο λέμε είναι το εξής: Το χρέος αυτό δεν είναι βιώσιμο ό,τι και να γίνει, είτε το "κουρέψουν" 50%, είτε το αφήσουν έτσι, δεν είναι βιώσιμο. Χρειάζεται μια δραστικότερη αντιμετώπιση. Και μάλιστα εμείς προτείνουμε τη διαγραφή ενός πολύ μεγάλου μέρους. Αλλά ταυτόχρονα να δούμε και τους όρους αποπληρωμής (...) Εμείς θεωρούμε ότι ένα μεγάλο μέρος του χρέους αυτή τη στιγμή, έτσι όπως δημιουργήθηκε, είναι σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας, είναι απεχθές και επαχθές χρέος». Τι λέει ο ΣΥΝ; Οτι μέρος του χρέους που προκάλεσαν τα προνόμια και οι επιδοτήσεις του αστικού κράτους προς την πλουτοκρατία, οι ΝΑΤΟικοί εξοπλισμοί,

Η ... φιλευσπλαχνία



Με φιλευσπλαχνία, φιλανθρωπία και «ασπιρίνες» για όσους χτυπιούνται από την αντιλαϊκή πολιτική, πασχίζει η δημοτική αρχή της Αθήνας (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγοι) να καλύψει την κατάργηση ουσιαστικά της όποιας κοινωνικής υποδομής είχε μείνει, για να καλύψει κάποιες έστω από τις διευρυνόμενες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών της πρωτεύουσας. Μιλώντας στον πάντα «φιλόξενο» γι' αυτόν και την πολιτική που εφαρμόζει ραδιοσταθμό «ΣΚΑΪ» ο δήμαρχος Γ. Καμίνης προπαγάνδισε τις κινήσεις που κάνει για να προστατέψει τους άστεγους από το δριμύ ψύχος (πρόσκαιρη φιλοξενία σε γυμναστήρια και άλλες αίθουσες του δήμου) και όποιες άλλες ενέργειες για συγκέντρωση τροφίμων για τους άπορους. Αστεγους και άπορους που γεννά και αυξάνει το σύστημα που υπηρετεί και ο ίδιος.
Αλλωστε, αποσιώπησε όλα τα μέτρα που παίρνει ως δημοτική αρχή που έχουν ως αποτέλεσμα να σπρώχνονται ευρύτερα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια. Π.χ. το γεγονός ότι ο δημοτικός προϋπολογισμός για το 2012 προβλέπει νέα μείωση στην

Εκβιάζουν τους εργάτες



Στο πλευρό του Μάνεση σπεύδουν και τα φασιστοειδή προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους εργάτες και να παραδοθούν. 
Πριν λίγες μέρες ο πυρήνας της «Χρυσής Αυγής» στη Μαγνησία κυκλοφόρησε ανακοίνωση για την απεργία στη «Χαλυβουργία». Το μήνυμα που στέλνει στους εργάτες της ίδιας επιχείρησης στη Μαγνησία είναι καθαρό: Μην τολμήσετε να απεργήσετε. Κάντε ό,τι σας ζητάει ο εργοδότης. Αλλιώς θα χάσετε τη δουλειά σας. Η «Χρυσή Αυγή» στηρίζει τους κεφαλαιοκράτες που ξεζουμίζουν τους εργάτες. Οι επιχειρηματίες του κλάδου «είχαν πολύ μεγάλα κέρδη τα προηγούμενα έτη (...) κάτι που δεν είναι κατακριτέο καθώς οι επενδυτές στήνουν εργοστάσια για να κερδίσουν και όχι για να χάσουν». Δηλαδή, δεν είναι κατακριτέο ότι τα κέρδη βγαίνουν από την εκμετάλλευση των εργατών, το οποίο... ξεχνάει να το πει.
Τώρα, όμως, που τάχα δε βγάζει κέρδη ο Μάνεσης και επικαλούμενος την οικονομική κρίση θέλει να τους εκμεταλλευτεί ακόμα περισσότερο, η «Χρυσή Αυγή» βρίσκει ότι:

ΑΠΕΡΓΟΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»: Μεταφέρουν τη φλόγα του αγώνα παντού



ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ανοιχτά υπονομεύουν την απεργία της Τρίτης
Εξω από το εργοστάσιο της«Χαλυβουργικής»στην Ελευσίνα μοιράζοντας ανακοινώσεις - κάλεσμα συμμετοχής στην παναττική πανεργατική απεργία στις 17 Γενάρη, βρέθηκαν χτες τα ξημερώματα απεργοί εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Η ανακοίνωση μοιράστηκε από χέρια χαλυβουργών σε χέρια χαλυβουργών και μαζί με το «καλημέρα» των εργατών ξεκάθαρο ήταν και το κάλεσμα την ερχόμενη Τρίτη να βρεθούν μαζί στην απεργία και στη συγκέντρωση. Να δηλωθεί η εργατική αλληλεγγύη με αυτόν τον ισχυρό τρόπο στον αγώνα των χαλυβουργών του Ασπροπύργου που έφτασε σήμερα στις 76 ημέρες απεργίας, αλλά κυρίως να δώσουν ενωμένη απάντηση στις πολιτικές που τους οδηγούν όλους χωρίς εξαίρεση στην εξαθλίωση.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Στο ρυθμό της απεργίας της 17 Γενάρη



Στο ρυθμό της επόμενης απεργίας, που ήδη έχει προκηρυχτεί για την ερχόμενη Τρίτη 17 Γενάρη, ζει η εργατική τάξη στη Μαγνησία. 
Ηδη από το βράδυ της Πέμπτης κι ενώ εξελισσόταν ακόμα η μάχη στις πύλες των εργοστασίων του Μάνεση, η απόφαση του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» για νέα απεργία «δουλεύεται» στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς. Γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον αστικό Τύπο (και τους ιδιοκτήτες του) στην περιοχή. Το αποτέλεσμα της μεγάλης μάχης που δόθηκε στις πύλες των εργοστασίων, μάχη που κερδήθηκε από την εργατική τάξη καθώς κανένας εργάτης δεν μπήκε για δουλειά, «βάρεσε κόκκινο» για το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ που δουλεύει

Συμμαχία για να μπουν οι λαϊκοί αγώνες στο γύψο


Με αφορμή Επερώτηση του κόμματος της Μπακογιάννη, υπερθεμάτισαν όλοι της απαγόρευσης των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.
Στο στόχαστρο βάζει η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. μαζί και το κόμμα της Ντ. Μπακογιάννη τις λαϊκές διαδηλώσεις, τις οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ, ενοχοποιούν για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Μάλιστα, η Ν. Μπακογιάννη, που μαζί με τους βουλευτές της έκαναν Επερώτηση χτες στη Βουλή για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, έφτασε στο σημείο να προτείνει ακόμα και την απαγόρευση των διαδηλώσεων, δίνοντας βολικές πάσες στην κυβέρνηση να νομοθετήσει αντιδραστικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Προκλητικά και απευθυνόμενη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή είπε πως «το Σύνταγμα προβλέπει ότι μπορεί να απαγορευθούν οι διαδηλώσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Να το κάνετε, το προτείνουμε, φέρτε αλλαγή του

Ορσε τα «έργα» σας!



Θαυμάστε τα «έργα» των «σωτήρων»:
*
1) Το 27,7% του πληθυσμού της χώρας βρίσκεται ήδη από το 2009 - σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής - σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού.
Δηλαδή: Πριν ακόμα από την εφαρμογή των Μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων, των χαρατσιών και της αλλεπάλληλης φοροληστείας, πάνω από 3 εκατομμύρια Ελληνες - χωρίς να υπολογίζονται οι άστεγοι, όσοι ζουν σε ιδρύματα κλπ. - βρίσκονταν ήδη «πεταμένοι» στον Καιάδα, στον οποίο ήρθαν οι «σωτήρες» να στοιβάξουν και όλους τους υπόλοιπους Ελληνες!
*
2) Το επίσημο ποσοστό της ανεργίας εκτινάχτηκε τον Οκτώβρη του 2011 στο 18,2%, από 13,5% που ήταν τον Οκτώβρη του 2010 και 17,5% το Σεπτέμβρη του 2011.
Οπως προκύπτει - και πάλι από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής - οι καταγεγραμμένοι άνεργοι διαμορφώθηκαν σε 903.525 άτομα και αυξήθηκαν κατά 219.478 σε σχέση με τον Οκτώβρη του 2010. 

Προκλητικός



«Είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές αντί κλειστές επιχειρήσεις και περισσότεροι άνεργοι. Οι άνεργοι δεν έχουν ούτε κατώτατο μισθό ούτε 13ο και 14ο μισθό». 
Αυτά είπε χτες ο Λ. Παπαδήμος, πρωθυπουργός της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου κεφαλαίου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. 
Κάποτε, για να τσακίσουν τους μισθούς, έλεγαν ότι φταίνε για την αύξηση των τιμών και τον πληθωρισμό. Τώρα βρήκαν άλλο επιχείρημα. Για την ανεργία φταίνε οι μισθοί. Πάντα επιδιώκουν την επιβολή πολιτικής αύξησης της εκμετάλλευσης.