Σελίδες

11 Ιαν 2012

ΠΕΡΙ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΤΡΑΓΚΑ ΚΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.


ΑΠΟ celin
Φωνες σα του Πανου Καμμενου η του Γιωργου Τραγκα, εκφραζουν ενα αρκετα μεγαλο κομματι της βασης της Νεας Δημοκρατιας και οχι μονο,
προφανως και το ποσοστο αυτο δε μπορει να υπολογιστει ουτε με δημοσκοπηση, αλλα εγω πιστευω οτι μπορει και να αγγιζει ενα 10% επι του συνολικου πληθυσμου. Αυτο εξηγει και γιατι η Νεα Δημοκρατια ειναι καθηλωμενη στο 20% κατι. Προκειται για ψηφοφορους που, βλεποντας τη "μνημονιακη στροφη" του κομματος τους
-οι ιδιοι τη χαρακτηριζουν δωσιλογικη-
στεκουν μετεωροι απεναντι στις πολιτικες εξελιξεις, περιμενοντας εναν δεξιο ηγετη, ισως ακομα και τον ιδιο τον Καμμενο, να βγει μπροστα.
Το τι λενε πανω κατω αυτες οι φωνες, ειναι γνωστο,
εν περιληψει, θεωρουν οτι η χωρα ξεπουληθηκε στους Γερμανογαλλους και στη Διεθνη Τοκογλυφια,

Η κάλπικη «αντικειμενικότητα» των αστικών ΜΜΕ



Οι αλληλοκατηγορίες ανάμεσα στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του ΔΟΛ και τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου έχουν αξία για το λαό, μόνο για να ενισχύσει την πεποίθησή του ότι τα αστικά ΜΜΕ υπηρετούν τους κεφαλαιοκράτες και ανήκουν σε κεφαλαιοκράτες, απ' όπου προκύπτει και η διαπλοκή, το δούναι και λαβείν ανάμεσα στις αστικές κυβερνήσεις και τους επιχειρηματίες - εκδότες, που είναι νομοτέλεια και όχι παρέκκλιση στον καπιταλισμό. Στη βάση αυτή, είναι τουλάχιστον προκλητικό να προσπαθεί ο Ψυχάρης στο «Βήμα της Κυριακής»,(7/1-8/1-2012), να παρουσιάσει τον αστικό Τύπο σαν δήθεν ανεξάρτητο από κόμματα και πολιτικές 
(η μέγιστη υποκρισία και παραπλάνηση των εργαζομένων και του λαού όταν υποστηρίζοντας τα συμφέροντα των αστών αυτοπροβάλλεται ως μέσο αντικειμενικής

Η νεολαία να ξεσηκωθεί



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ
Για το νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. που νομιμοποιεί τα ναρκωτικά και ιδιωτικοποιεί την πρόληψη, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη εξέδωσε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. 
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Σε μια περίοδο που σβήνουν από τη ζωή της νέας γενιάς τα δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. καταθέτει προς ψήφιση στη Βουλή ένα άκρως επικίνδυνο νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τη χρήση των ναρκωτικών. Η επιλογή της χρονικής περιόδου για την κατάθεσή του δεν είναι τυχαία. Θέλουν τη νεολαία μαστουρωμένη, σπρωγμένη στην απάθεια, την αδράνεια και την καταστροφή. 

Στην πύλη του χαλυβουργείου η απεργιακή συγκέντρωση



Η καρδιά της εργατικής τάξης της Μαγνησίας χτυπά αύριο το πρωί στις 11 μπροστά στην πύλη του χαλυβουργείου
Ολοι αύριο Πέμπτη 12 Γενάρη, στις 11 το πρωί, στην πύλη της «Ελληνικής Χαλυβουργίας»!
Το μήνυμα απλώνεται σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε δρόμο και στενό στο κέντρο του Βόλου, στις γειτονιές, στα χωριά της Μαγνησίας. Η απόφαση του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» να κηρύξει για αύριο απεργία αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς, αλλά παράλληλα και απεργία προβολής και διεκδίκησης για ένα προς ένα τα αιτήματα της εργατικής τάξης που πλήττεται βάρβαρα από τη συντονισμένη επίθεση των καπιταλιστών και της κυβέρνησής τους, έγινε αφορμή για μια σειρά εργασιακούς χώρους να δηλώσουν το δικό τους απεργιακό «παρών».
Πέρα από τους χώρους του μετάλλου που ήδη βρίσκονται σε κινητοποίηση, τα

«Δεν κάνουμε πίσω - παλεύουμε για μας και την τάξη μας»



ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Ανακοίνωση - απάντηση του σωματείου ενάντια στη νέα εργοδοτική πρόκληση. Μεγαλώνει η διεθνής αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς.
«Στην τρομοκρατία απαντάμε με ενότητα και αγώνα!». Αυτήν την απάντηση στέλνουν στην εργοδοσία οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία» στον Ασπρόπυργο, μία ημέρα μετά τις 15 νέες τρομοκρατικές απολύσεις που ανέβασαν το συνολικό αριθμό στους 65. Οι απεργοί χαλυβουργοί συνεχίζουν για 73 συνεχόμενες μέρες σήμερα την απεργία και τον περήφανο αγώνα που δίνουν απέναντι στους εκβιασμούς, τις προκλήσεις και τις αντεργατικές αξιώσεις της εργοδοσίας.
Με αποφασιστικότητα, συνεχίζουν και προχωρούν στα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα, με πρώτη ευθύνη τη συμβολή τους για την επιτυχία της παναττικής απεργίας στις 17 Γενάρη.

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΔΕΔΥ: Ενάντια στον αγώνα των χαλυβουργών και όλων των εργαζομένων



Η χθεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ ήταν αποκαλυπτική. 
Η πλειοψηφία της στέκεται απέναντι στους εργαζόμενους, βρίσκεται στο πλάι των κεφαλαιοκρατών. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) - που αποτελούν την πλειοψηφική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ - απέρριψαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για απεργία στις 17 Γενάρη στην Αττική και στο Δημόσιο, όπως έχει αποφασιστεί και στον ιδιωτικό τομέα. Απέρριψαν ακόμα το αίτημα του Συντονιστικού των συνδικάτων στους δημόσιους φορείς, που συγχωνεύονται-καταργούνται, το οποίο ζήτησε και αυτό απεργία στις 17 Γενάρη και τρίωρη στάση εργασίας για αύριο Πέμπτη, καθώς 63 εργαζόμενοι έχουν ήδη απολυθεί.
Ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, Αλ. Αρβανιτίδης, ανέφερε στην τοποθέτησή του ότι στις σημερινές συνθήκες το καθήκον του εργατικού λαϊκού κινήματος είναι να στηριχθεί ο αγώνας των χαλυβουργών. Τα μέτρα που προωθεί ο Μάνεσης αφορούν σε όλη την εργατική τάξη, και η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργατών. 

Αδιέξοδα και σενάρια στο φόντο της κρίσης



Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις που τοποθετούν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης
Τα σενάρια για το μέλλον της Ευρωζώνης και οι συνεχείς αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις διάφορες μερίδες της πλουτοκρατίας για τον επιμερισμό της ζημιάς από την καταστροφή μέρους του κεφαλαίου, παραμένουν στο επίκεντρο, καθώς συνεχίζονται οι αλλεπάλληλες συναντήσεις ηγετών κρατών - μελών της Ευρωζώνης για τη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης. Σήμερα συναντιούνται η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, ενώ χτες η Α. Μέρκελ συναντήθηκε με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Από την πλευρά του, ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν, ομολόγησε χτες ότι η καπιταλιστική κρίση αγκαλιάζει σχεδόν όλες τις ανεπτυγμένες χώρες και

Στη γραμμή κυβέρνησης - ΣΕΒ η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ



Σε ανακοίνωσή του για την απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να πάει στον διάλογο με τους εργοδότες, το ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Στη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν και καταδίκασαν τις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που αποφάσισαν να πάνε στον "κοινωνικό διάλογο" που θα χρησιμοποιηθεί από κυβέρνηση - τρόικα - ΕΕ για να μπει ταφόπλακα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στα ασφαλιστικά δικαιώματα, για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι όταν και όποτε θέλουν οι κεφαλαιοκράτες, με μισθούς πείνας.
Ανεξάρτητα από τις μεγαλοστομίες που εκφώνησαν για "ανένδοτους αγώνες" για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δηλώνουν πρόθυμοι να "συζητήσουν"

Στο δρόμο κι όχι στα κανάλια η αλήθεια



Οποιος έχει το βίτσιο, ή την επαγγελματική υποχρέωση να παρακολουθεί τα δελτία ειδήσεων στα αστικά κανάλια, αργά ή γρήγορα κάτι παθαίνει. Σε σημείο που παύει να ακούει τι λένε - έτσι κι αλλιώς τα ίδια λένε, όποιο αστικό κανάλι κι αν βλέπει - και αρχίζει να παρατηρεί τις παραμορφώσεις που προκύπτουν από τα λάθος λίφτινγκ στα μούτρα των διαφόρων παρουσιαστριών. Οι οποίες, οι δύστυχες, δεν έχουν πια καν συνείδηση τι παρουσιάζουν, ή παριστάνουν πως δεν κατανοούν για ποια βαρβαρότητα μιλάνε. Κάνουν, λοιπόν, άτακτες γκριμάτσες, δήθεν συμφωνώντας, δήθεν διαφωνώντας - αδιάφορο - σε τέτοιο βαθμό που να μπερδεύεται το χαμόγελο με τη θλίψη, το πρόσωπο της Τρέμη μ' εκείνο της Ακριβοπούλου. Ποτέ δεν ξέρεις ποια βλέπεις. Ξέρεις μόνο ότι βλέπεις το ίδιο πρόσωπο να κάνει διάφορες αποκρουστικές γκριμάτσες. Και στο πίσω μέρος του μυαλού σου μένει η εντύπωση: Φταις! Να πληρώσεις! Στο τέλος, φτάνεις να πιστέψεις πως όλες είναι παραλλαγή της Μπακογιάννη!

Ο εκπρόσωπος του κ. Παπαδήμου ...



Θα παρακαλούσαμε τον ελληνικό λαό να μη φέρνει σε δύσκολη θέση τον κ. Καψή, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο του κ. Παπαδήμου.
Οπως εξομολογήθηκε προχτές ο κ. Καψής, με αυτά που κάνουν και ζητούν οι εργαζόμενοι, έρχονται μετά οι «κακοί» της τρόικας, παίρνουν «αέρα», θέτουν ερωτήματα, «πέφτουν τα μούτρα» των συγκυβερνώντων, τους κολλάνε οι τροϊκανοί στον τοίχο και οι «δικοί μας» δεν έχουν να απαντήσουν τίποτα.
Για παράδειγμα, παρουσιάζεται η τρόικα και ρωτάει - έτσι είπε ο κ. Καψής: Γιατί εσείς στην Ελλάδα, που είστε μια οικονομία υποδεέστερη της Ισπανίας, έχετε κατώτατο μισθό υψηλότερο κατά 150 ευρώ από τον αντίστοιχο της Ισπανίας;
Τι να τους απαντήσεις, μονολόγησε ο κ. Καψής...
***
Πρώτον, κατανοούμε την αδυναμία του κ. Καψή να απαντήσει και στο παραπάνω, όπως και σε άλλα... ευκολότερα «αινίγματα».
*
Δεύτερον, κατανοούμε επίσης το παιχνιδάκι του εκπροσώπου της κυβέρνησης, 

«Ενα φάντασμα πλανάται... »



Στον κόσμο των Μπάφετ και των Σόρος, στον κόσμο δηλαδή όπου εντός του 2011 από τα κοντά 5 δισεκατομμύρια του πληθυσμού των «αναπτυσσόμενων» χωρών
το 60% δε διέθετε προϋποθέσεις στοιχειώδους υγιεινής, το 1/3 ζούσε χωρίς πρόσβαση σε πόσιμο νερό και το 1/4 κατοικούσε σε παραπήγματα.
*
Στον κόσμο των «Ροκφέλερ» και των «Ζήμενς», στον κόσμο δηλαδή όπου σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, εξαιτίας ενός και μόνο λόγου, των αυξήσεων των τιμών στα είδη διατροφής,
επιπλέον 70 εκατομμύρια άνθρωποι οδηγήθηκαν μέσα στο 2011 σε κατάσταση ακραίας φτώχειας.
*
Στον κόσμο των Goldman Sachs, των ΔΝΤ και των Κομισιόν, στον κόσμο δηλαδή όπου