Σελίδες

5 Ιαν 2012

Ιράν όπως Ιράκ και ιμπεριαλιστική αναδιανομή του κόσμου ...



Από την ειδησεογραφία είναι φανερό ότι επιταχύνεται η εφαρμογή των σχεδίων επίθεσης κατά του Ιράν. Συνεχείς είναι οι αναφορές στο στυλ της «μεγάλης απειλής για τα Δύση» που προέρχεται δήθεν από τα όπλα και τα πυρηνικά της χώρας αυτής. 
Είναι αντίγραφο, με μικρές παραλλαγές, ίδιων σχεδίων που εφαρμόστηκαν στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στη Λιβύη. Παντού η Δύση «απειλούνταν» και σταδιακά η.. υπεράσπισή της με όπλα γινόταν μονόδρομος! 


Μπορεί ο καθένας να έχει όποια αντίληψη θέλει για το καθεστώς του Ιράν, η επίθεση του ιμπεριαλισμού εναντίον του όμως δεν ηθικοποιείται με τίποτα. Άλλωστε στην πραγματικότητα δεν θα επιτεθούν ακριβώς στο καθεστώς αλλά στον λαό. 

ΓΙΑΤΡΟΙ - ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ, Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις.



Στην αδιέξοδη πρακτική της άρσης της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων αποφάσισαν να προχωρήσουν χτες στην κοινή συνεδρίασή τους τα Διοικητικά Συμβούλια (ΔΣ) των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής (ΦΣΑ) και Πειραιά (ΦΣΠ).
Στην κοινή συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θ. Αμπατζόγλου, που -μετά τις προχτεσινές κυβερνητικές δεσμεύσεις για μερική εξόφληση των χρεών των Ταμείων προς τους φαρμακοποιούς- πρότεινε την αναστολή αυτής της μορφής κινητοποίησης. Τα ΔΣ ΦΣΑ και ΦΣΠ αποφάσισαν να γίνει Γενική Συνέλευση των συλλόγων την ερχόμενη Δευτέρα, ώρα 5 μ.μ., στην οποία θα εκτιμηθεί συνολικά η κατάσταση.

Εσωκομματική αναμπουμπούλα στο ΠΑΣΟΚ



Πρόταση Παπανδρέου για διαρχία μέχρι τις επόμενες εκλογές
Μοντέλο «διαρχίας» για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις εθνικές εκλογές, πρότεινε χτες στο Πολιτικό Συμβούλιο οΓ. Παπανδρέου, με τον ίδιο να παραμένει στη θέση του πρόεδρου και κάποιο άλλο στέλεχος να λάβει το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού. Παράλληλα, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος ούτε για πρωθυπουργός ούτε για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στελέχη του κόμματος έσπευσαν να εκφράζουν τη διαφωνία με την προεδρική πρόταση, προμηνύοντας κλιμάκωση της έντασης στο εσωκομματικό πεδίο.

Ωρα ταξικής αφύπνισης, ενότητας και αντεπίθεσης



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης - ΣΕΒ για μισθούς, εργασιακό και ασφαλιστικό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

<< Η συγκυβέρνηση και ο ΣΕΒ, με τη συνέργεια της ΓΣΕΕ, στήνουν νέο σφαγείο για τους μισθούς, το εργασιακό, το ασφαλιστικό. Με ψέματα και εκβιασμούς μεθοδεύουν την εξαθλίωση της εργατικής τάξης με την πιο στυγνή εκμετάλλευσή τους για να διασφαλίσουν την υψηλή κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου στη χώρα μας.

Οι εκβιασμοί δε θα περάσουν



Τώρα που έφτασαν να κουβεντιάζουν για το «ψητό», για την ολοκληρωτική ισοπέδωση και κατάργηση κάθε έννοιας συλλογικών διαπραγματεύσεων και κατώτατων μισθών ώστε να εξασφαλίσουν ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη για το κεφάλαιο, τώρα έχουν την ανάγκη να επιλέξουν το σκιάχτρο με το οποίο θα επιχειρήσουν να τρομάξουν τους εργαζόμενους. Αυτό που βρήκαν - και οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου άρχισαν ήδη να το κραδαίνουν - είναι ο φόβος να βρεθούμε εκτός ΕΕ, ο τρόμος μην απομείνουμε χωρίς ευρώ, η καταστροφή που θα επέλθει σ' αυτή την περίπτωση.
Ο εκβιασμός και η τρομοκράτηση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων αποτελούσαν ανέκαθεν πάγια τακτική προκειμένου να επιβληθούν μέτρα και πολιτικές σε βάρος των πολλών.

Σαρώνουν τα πάντα...



Η μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης είναι κεντρικός στόχος των κεφαλαιοκρατών και των κυβερνήσεών τους. 
Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους. 
Να διασφαλίσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους, σε βάρος των εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Αυτός είναι ο στόχος που κρύβεται πίσω από όρους και φράσεις όπως, μισθολογικό, μη μισθολογικό κόστος και διάφορα άλλα. 
Οταν οι καπιταλιστές λένε αυτό εννοούν αύξηση της απλήρωτης εργασίας. 
Για την εργατική τάξη ο μισθός, η ασφάλιση, οι παροχές, η σύνταξη αποτελούν δικαιώματα ως αποτέλεσμα της δουλειάς τους, τα οποία στο πλαίσιο του καπιταλισμού είναι ασφαλώς αναντίστοιχα των αναγκών και στη συγκεκριμένη περίοδο της κρίσης είναι σε τέτοιο βαθμό συρρικνωμένα που τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης. Οσο πέφτουν οι μισθοί, μειώνονται οι εργοδοτικές εισφορές, οι παροχές Υγείας, κ.λπ., τόσο μεγαλώνει η απλήρωτη δουλειά, γίνεται φθηνότερη η εργατική δύναμη, αυξάνεται η κερδοφορία.

Για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και τα φάρμακα



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στη δημόσια παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των λαϊκών στρωμάτων είναι επικίνδυνη και εγκληματική, με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της σημερινής συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., της ΕΕ και του κεφαλαίου.
Οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας πρόβαλαν τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ως καινοτομία για ενιαίες και σύγχρονες παροχές Υγείας, ως «νοικοκύρεμα» και χτύπημα της «σπατάλης». 
Γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι αποτελούν ένα πλουμιστό περιτύλιγμα, για να κρυφτεί ο πραγματικός τους στόχος, να περιορίσουν τις δημόσιες παροχές στην Υγεία - Πρόνοια και στο Φάρμακο στο ελάχιστο επίπεδο του λεγόμενου «βασικού πακέτου». Να ενισχύσουν την κερδοφορία των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων στην Υγεία και στο Φάρμακο, ως χώρο στρατηγικής σημασίας για την κερδοσκοπία του μεγάλου κεφαλαίου.

Φτώχεια και «μνημόνια» είναι ο καπιταλισμός τους!



Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα,
πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα
(για την ακρίβεια: 3.030.900 άτομα)
βιώνουν τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού!
Μιλάμε για το 27,7% του πληθυσμού της χώρας!
Το γεγονός θα ήταν... «ευτυχές» αν η πραγματική εικόνα δεν ήταν ακόμα χειρότερη. Χειρότερη ακόμα κι από αυτή που περιγράφεται στην έρευνα - ακτινογραφία της βαρβαρότητας.
Και τούτο διότι:
***
α) Η συγκεκριμένη έρευνα αφορά στα δεδομένα του έτους 2010, που προσδιορίστηκαν με περίοδο αναφοράς τα εισοδήματα του 2009.
Τι σημαίνει αυτό;