Σελίδες

15 Δεκ 2012

ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΕΛΠΙΔΑΣ... ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ... «Equal Society»...


Δεν έχει όρια ο εμπαιγμός των νέων ανθρώπων τη στιγμή που στενάζουν καθημερινά κάτω από τη μέγγενη της ανεργίας.
Σουλάτσο έκανε, την Πέμπτη, 13/12, στο Σύνταγμα η ΜΚΟ Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών, στήνοντας «συμβουλευτικό κέντρο» για τους ανέργους.
Δε φτάνει που παραπλανούν κι εξαπατούν τους νέους ανθρώπους, αρχής γενομένης με τον τίτλο που φέρουν –άκουσον, άκουσον «Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών» τη στιγμή που 3,4 εκατομμύρια Έλληνες ζουν στη φτώχεια, ενώ μια χούφτα καπιταλιστές ζουν σε βάρος
των εργαζομένων μέσα στη χλιδή και μεγαλώνουν τα κέρδη τους–ταυτόχρονα υπόσχονται πως μπορούν να βοηθήσουν τους νέους να βρουν δουλειά με συμβουλές του τι να γράψουν και πώς στο βιογραφικό τους. Ακόμη και με μαθήματα «ορθής συμπεριφοράς» απέναντι στον υποψήφιο εργοδότη υπόσχονται ότι θα αυξήσουν τις πιθανότητες των νέων να βρουν μια θέση εργασίας.
Ακόμη και θέσεις εθελοντικής εργασίας στο εξωτερικό με πληρωμένη διαμονή προσφέρουν, προκειμένου να «χτυπήσουν» την ανεργία, αλλά και συνεδρίες με ειδικούς εργασιακούς συμβούλους και ψυχολόγους.
Αν αυτό δεν είναι λαθροχειρία σε βάρος των νέων ανθρώπων τι είναι;
Ο σκοπός τους είναι ξεκάθαρος: εμπόριο ελπίδας και άλλοθι στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και διογκώνει την ανεργία ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, προώθηση της λογικής της ατομικής λύσης σε αντίθεση με την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και ανέργων μέσα από τα σωματεία και τα συνδικάτα τους.

902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου