Σελίδες

14 Δεκ 2012

Αστυνομική τρομοκρατία σε βάρος μελών της ΚΝΕ στα Γιάννενα

Δυο περιστατικά τρομοκρατίας μέσα σε μια εβδομάδα σε βάρος τεσσάρων μελών της ΚΝΕ από αστυνομικές δυνάμεις, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της ηΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι την προηγούμενη εβδομάδα, συμβατικό αυτοκίνητο της αστυνομίας με δυο ασφαλίτες σταμάτησε και έφραξε το δρόμο σε δυο μέλη της ΚΝΕ που περπατούσαν σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Παρά το ότι έγινε ταυτοποίηση των στοιχείων τους, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, τα δυο μέλη της ΚΝΕ οδηγήθηκαν στο τμήμα για να γίνει εκ νέου εξακρίβωση στοιχείων.

Καταγγέλλεται επίσης πως την Τετάρτη στην περιοχή του Εβραϊκού Νεκροταφείου, περιοδεία μελών της ΚΝΕ με τον «Ριζοσπάστη» για τις Θέσεις του 19ου Συνεδρίου του Κόμματος διακόπηκε από δυο συμβατικά αυτοκίνητα της αστυνομίας με εφτά αστυνομικούς, εκ των οποίων οι πέντε φορούσαν μαύρους σκούφους, που έψαχναν υπόπτους για κλοπή. Μολονότι τα δυο μέλη της ΚΝΕ είχαν στα χέρια τους τον «Ρ» και επέδειξαν τις αστυνομικές ταυτότητες, οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για εκ νέου έλεγχο των στοιχείων, ενώ τους έγινε και έλεγχος των προσωπικών τους αντικειμένων.

Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ υπογραμμίζει πως η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενοχλεί ιδιαίτερα την αστική τάξη και τους μηχανισμούς της και ότι η επιθετικότητα του αστικού κράτους, το τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού πάει χέρι χέρι με την ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας. Καλεί την εργατική τάξη και το λαό να καταδικάσει τις παραπάνω τρομοκρατικές πρακτικές. Παρέμβαση για το ζήτημα έγινε από κλιμάκιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου