Σελίδες

2 Δεκ 2012

Ο λαός να απομονώσει τα φασιστοειδή


Πατώντας στο έδαφος που έχει στρώσει η πολιτική της κυβέρνησης, η Χρυσή Αυγή συνεχίζει τις προκλήσεις ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα, απεργούς και ανέργους, δείχνοντας το πραγματικό, αποκρουστικό πρόσωπό της ως μακρύ χέρι του συστήματος, ενάντια σε όποιον αγωνίζεται για την ανατροπή του. Και αυτές τις μέρες βρήκε απέναντί της το οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα να της φράζει το δρόμο, να διώχνει τους φασίστες όπου τους συναντάει.
Στην περιοδεία τους στο Αγρίνιο και το Ηράκλειο Κρήτης, βουλευτές της φασιστικής οργάνωσης διαφήμιζαν μπρος σε άλλα κραυγάζοντα φασιστοειδή πόσες «ψιλές» έχουν ρίξει. Ακολούθως μπρος σε αντιδράσεις που ξεσήκωσε μάζωξη φασιστοειδών στην Κρήτη, ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης απεύθυνε εντολές σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ή να μαζέψει κάποιους «αντιεξουσιαστές» ή να τον αφήσουν να... καθαρίσει όπως ξέρει αυτός. Ανενόχλητος δε, βεβαίωνε ότι μέχρι το βράδυ θα υπάρχουν νεκροί...
Εξηγήσιμος ο εκνευρισμός των φασιστοειδών, δεδομένου ότι και στην Κρήτη η «περιοδεία» δεν τους βγήκε όπως ανέμεναν. Ενδεικτική των αντιδράσεων που αντιμετώπισαν, η αποφασιστική απάντηση που έδωσαν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου για επικείμενη επίσκεψη κλιμακίου της Χρυσής Αυγής στο
σχολείο τους. Σε Γενική Συνέλευση των μαθητών που κάλεσε το 15μελές Συμβούλιο με θέμα τα ζητήματα υποχρηματοδότησης και τις μειώσεις στον προϋπολογισμό, έγινε πρόταση από μαθητή του σχολείου να επιτραπεί η είσοδος σε χρυσαυγίτες σε ενδεχόμενη επίσκεψή τους στο σχολείο με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Η πρόταση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συμμαθητών του και την παρέμβαση μέλους της ΚΝΕ, ο οποίος, αφού εξήγησε το ρόλο της Χρυσής Αυγής, κάλεσε τους συμμαθητές του να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοια φασιστικά μορφώματα. Μάλιστα, έθεσε θέμα στη ΓΣ να πάρει απόφαση όχι μόνο να μην τους επιτραπεί η είσοδος στο σχολείο τους, αλλά και να τους κλειδώσουν απ' έξω. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, 400 μαθητές ψήφισαν υπέρ της πρότασης να μην τους επιτραπεί η είσοδος και μόλις 15 κατά.
Την απομόνωση γνώρισαν πριν μερικές μέρες και στο Ελληνικό Αττικής, όταν καμιά σαρανταριά φασιστοειδή εμφανίστηκαν στον κεντρικό δρόμο των Σουρμένων (Ιασωνίδου) να κάνουν «περιοδεία» στην περιοχή κρατώντας ροπαλάκια. Από την εμφάνισή τους και μόνο άρχισε να μαζεύεται κόσμος, εργαζόμενοι, νεολαίοι, αιρετοί της περιοχής, απαιτώντας να αποχωρήσουν άμεσα από τη γειτονιά. Οταν μάλιστα οι νεοναζί επεχείρησαν να ξηλώσουν πανό του ΚΚΕ (μόνο αυτό ανάμεσα σε άλλα αναρτημένα) που προπαγάνδιζε την εκδήλωση για τα 94χρονα, οι αντιδράσεις οξύνθηκαν, οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα και αποδοκιμασίες τους ώθησαν να φύγουν. Στην κυριολεξία, τους έφτασαν μέχρι την παραλιακή στη Γλυφάδα, ενώ στην πορεία ο κόσμος που συγκεντρωνόταν ενάντια στους φασίστες όλο και πύκνωνε. Τα φασιστοειδή βρήκαν προστασία στα ΜΑΤ, που εστάλησαν να τους φυγαδεύσουν μέχρι την στάση του τραμ, ώστε να φύγουν για τα «γραφεία» τους στην περιοχή.
Με τα ΜΑΤ ενάντια σε απεργούς
Βέβαια, πειθήνια όργανα του συστήματος και της μεγαλοεργοδοσίας δεν πτοήθηκαν αλλά λίγες μέρες αργότερα ξανάδειξαν το αποτρόπαιο πρόσωπό τους, αυτήν τη φορά απέναντι σε απεργούς. Οπως ξανάδειξαν και την απόλυτη σύμπλευσή τους με τη συγκυβέρνηση σε ό,τι αφορά στην καταστολή των εργατικών αγώνων, με την ΕΕ σε ό,τι αφορά το ξεπούλημα υπηρεσιών.
Ειδικότερα, προχτές Παρασκευή η συγκυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ να επέμβουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και να συλλάβουν αγωνιζόμενους απολυμένους και απλήρωτους εργάτες στα ιδιωτικά εργολαβικά συνεργεία του ΑΠΘ, που διεκδικούν την πληρωμή δεδουλευμένων τους και το δικαίωμά τους στην εργασία.
Το δρόμο είχε δείξει η Χρυσή Αυγή. Με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή στις 27/11, τρεις μέρες πριν την αστυνομική επέμβαση, προς τους υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Τάξης, αφού δεν άρθρωνε κιχ για τα αίτια της απεργίας, δεν έλεγε τίποτα για τις ευθύνες της εργολαβίας και τις συνέπειες ιδιωτικοποίησης δημόσιων υπηρεσιών, επικέντρωνε στα σκουπίδια ποντάροντας στο λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό» (άλλο όπλο του συστήματος) και ρωτούσε τους αρμόδιους υπουργούς: «Θα κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι μηχανισμοί του κράτους ώστε να πάψει το ΑΠΘ να θυμίζει χωματερή και να προστατευτεί η υγεία των ανθρώπων; Θα προβεί άμεσα στη σύλληψη των ατόμων που διαπράττουν καθημερινά σωρεία ποινικών αδικημάτων;».
Τρεις μέρες μετά την κατάθεση της Ερώτησης η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ να συλλάβουν έντεκα απεργούς εργάτες, βρίσκοντας πάλι συμπαραστάτη την Χρυσή Αυγή, να επικροτεί την επέμβαση και τις συλλήψεις. Με μια κατάπτυστη ανακοίνωσή της η φασιστική οργάνωση γνωμάτευσε: «Η αστυνομία όφειλε να επέμβει νωρίτερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, προτού μεταβληθεί σε χωματερή γεμάτη ποντίκια και τοξικά απόβλητα»...
Οργανωμένη λαϊκή απάντηση στους τραμπούκους
Σε αυτό το πλαίσιο, όπως σιγοντάρει συγκυβέρνηση και ΜΑΤ ενάντια σε Ελληνες εργάτες, έτσι χτυπά και μετανάστες βιοπαλαιστές. Προχτές Παρασκευή στην Καλλιθέα φασιστοειδή χτύπησαν δυο αλλοδαπούς σε λαϊκή αγορά της περιοχής. Οπως κατήγγειλαν αυτόπτες μάρτυρες, το μεσημέρι στη γωνία Χαροκόπου και Αριστείδου 5-6 άτομα φορώντας μπλούζες της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με λύσσα σε δυο ανυπεράσπιστους μετανάστες.
Το νέο κρούσμα τρομοκράτησης και τραμπουκισμού από μέλη της ναζιστικής οργάνωσης σε βάρος μεταναστών προκάλεσε την άμεση αντίδραση των μελών της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας που συγκεντρώθηκαν στο χώρο και διοργάνωσαν πικετοφορία διαμαρτυρίας τονίζοντας μεταξύ άλλων με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν:
«Δεν θα αφήσουμε κανένα φασίστα, κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το ρατσιστικό δηλητήριο στις γραμμές της εργατικής τάξης. Το απόδειξαν περίτρανα οι εργάτες της ΑΓΝΟ στη Θεσσαλονίκη όπου και εμπόδισαν επίθεση των ναζιστών απέναντι σε μαθητές. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εδώ στην περιοχή μας που μπήκε μπροστά για να μην περάσει η τρομοκρατία στο εργοτάξιο. Οι εργαζόμενοι στον ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ, που τους αποδοκίμασαν και τους πέταξαν έξω από το εργοστάσιο, καθώς επίσης οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στο ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο. Τους θυμίζουμε ότι ο λαός της Καλλιθέας έχει τεράστια ιστορική πείρα αντίστασης απέναντι στους μπουραντάδες και τους γερμανοτσολιάδες, όπως τους αποκαλούσε ο λαός. Οπως τότε έτσι και τώρα μόνο το οργανωμένο και συνειδητά πειθαρχημένο εργατικό λαϊκό κίνημα, δυνατό σαν γροθιά μπορεί να τσακίσει τα αφεντικά και τα μαντρόσκυλά τους».
Αμεση και οξύτατη η αντίδραση του ΚΚΕ, που σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων τόνιζε: «Η ναζιστική δράση και τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής πρέπει να συναντήσει την όλο και πιο αποφασιστική καταδίκη των εργαζόμενων, της νεολαίας, του λαού. Το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει τα μονοπώλια και την εξουσία τους μπορεί να αντιμετωπίσει, να κόψει τη φόρα και στις φασιστικές ομάδες και στους μηχανισμούς του συστήματος που τις στηρίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου