Σελίδες

13 Δεκ 2012

Έλληνες μαθητές και μαθήτριες της Γερμανίας καταδικάζουν τη δράση της Χρυσής Αυγής


Την καταδίκη της δράσης της χιτλερικής Χρυσής Αυγής και των ομοϊδεατών τους στη Γερμανία, εκφράζουν με ανοικτή τους επιστολή 265 Έλληνες μαθητές και μαθήτριες από το Μόναχο, τη Στουτγάρδη, τη Φρανκφούρτη, το Ντύσελντορφ, τη Κολώνια, το Λεβερκούζεν, το Μπόχουμ, την Έσση και το Γκέτερσλο.
Όπως τονίζουν: 
«Είμαστε Έλληνες μαθητές και μαθήτριες στη Γερμανία. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γεννηθεί εδώ. Οι οικογένειές μας αναγκάστηκαν εξαιτίας των δυσκολιών να μεταναστεύσουν τις προηγούμενες δεκαετίες στη Γερμανία, αλλά και τώρα εξαιτίας της κρίσης στην Ελλάδα. Με αυτό μας το γράμμα θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας και την καταδίκη μας για τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, εργαζομένων και συμμαθητών μας στην Ελλάδα από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.
Σαν παιδιά μεταναστών στην Γερμανία γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ρατσιστική βία, τι σημαίνει ναζισμός.
Εμείς και οι οικογένειές μας έχουμε έρθει πολλές φορές αντιμέτωποι με τη δράση ναζιστικών οργανώσεων στη Γερμανία σαν τη Χρυσή Αυγή, που επιτίθενται στους ξένους εργάτες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία. Η ρατσιστική βία δεν ξεχωρίζει νόμιμους και παράνομους μετανάστες, έχει ένα και μόνο στόχο. Να διχάσει τους λαούς, τους εργαζόμενους, τους νέους για να μην βλέπουν τον πραγματικό υπεύθυνο για τα προβλήματά τους.
Θέλουμε να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που η ναζιστική Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα κυνηγά μετανάστες και χτυπά μαθητές που αγωνίζονται, δίνει πάτημα σε αντίστοιχες φασιστικές οργανώσεις στην Γερμανία να επιτεθούν με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο σε εμάς και τους γονείς μας.
Εμείς που βλέπουμε κάθε μέρα τους γονείς μας να ιδρώνουν για την επιβίωσή μας στα εργοστάσια και τις μεγάλες επιχειρήσεις της Γερμανίας, να παλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε ένα εστιατόριο ή μια μικρή επιχείρηση, εμείς που σαν μαθητές πολλές φορές δουλεύουμε για να βοηθήσουμε τους γονείς μας, γνωρίζουμε ότι για τα καθημερινά βάσανα της οικογένειάς μας δεν φταίει ο συμμαθητής μας που έχει άλλο χρώμα, άλλη θρησκεία ή είναι από άλλη χώρα.
Η φασιστική Χρυσή Αυγή και οι αδελφές της ναζιστικές οργανώσεις στην Γερμανία με τα ψέματά τους και τους τραμπουκισμούς τους έχουν ένα στόχο: Να τρομοκρατήσουν εμάς και τους γονείς μας για να μην αντιδράσουμε με τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση που κάθε μέρα νιώθουμε, να μείνουν στο απυρόβλητο οι πολιτικές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους νέους στην Ελλάδα και τη Γερμανία».
902.gr

1 σχόλιο:

  1. Απάντηση σε σχόλια που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και διαδίδονται από φασιστοειδή αποτελεί το e-mail, που έλαβε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων από Έλληνα μαθητή ο οποίος ζει στη Γερμανία.

    Το e-mail επισημαίνει: «Με λένε Στέφανο Μέντη-Βασιλείου. Μένω στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία της Γερμανίας στο Gutersloh. Πηγαίνω σε ένα γερμανικό γυμνάσιο και είμαι στη Δέκατη Τάξη. Κάνω προσπάθεια να μάθω ελληνικά και να μπορώ να πω τη γνώμη μου και έχω βρει εμπόδιο από ναζιστικές οργανώσεις εδώ στη Γερμανία, οι οποίες έχουν ίδιες ιδέες με αυτές της Χρυσής Αυγής, που κάποιες φορές μου έκαναν παρατήρηση όταν μιλούσα ελληνικά παρόλο που έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Γερμανία και ζω νόμιμα εδώ. Στέλνω αυτό το μήνυμα για να πω ότι είναι απαράδεκτο να λέγεται ότι το κείμενο που έχουμε υπογράψει 265 Έλληνες μαθητές από όλη τη Γερμανία είναι ψεύτικο».

    Αθλιο-αστειότητες από τη Χρυσή Αυγή

    Να σημειωθεί ότι η Χρυσή Αυγή, θέλοντας να υπονομεύσει το κύρος της επιστολής των 265 Ελλήνων μαθητών από τη Γερμανία και κυρίως το μήνυμά τους, για καταδίκη του φασισμού-ναζισμού, της Χρυσής Αυγής και της ρατσιστικής βίας, δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της κείμενο με τίτλο «Επιστολή-απάντηση Έλληνα μαθητή για την Χρυσή Αυγή και την κατάσταση στα σχολεία».

    Μεταξύ άλλων στο κείμενο που φέρεται να υπογράφει ο «Παναγιώτης Κ. – μαθητής Β΄ Λυκείου από το Παγκράτι», και το οποίο αμφισβητεί με αστεία επιχειρήματα τη γνησιότητα της επιστολής των 265 μαθητών από τη Γερμανία, αναφέρεται προκλητικά ότι: «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι πρόβλημα, όπως λένε οι... δήθεν μαθητές της Γερμανίας. Η Χρυσή Αυγή είναι η τελευταία ελπίδα για τους Έλληνες και την Ελλάδα», ενώ την ίδια ώρα χύνει κι άλλο ρατσιστικό δηλητήριο, προτρέποντας τους Έλληνες μαθητές να βλέπουν ως εχθρούς τους και ως απειλή τους συμμαθητές τους από άλλες χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή