Σελίδες

5 Δεκ 2012

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ: «ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ»...


«Μίνι φορολογικό» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, τα μπαράζ από τα ασήκωτα χαράτσια και τη βαριά φορολογία, τα οποία περιέχονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Ο υπουργός της συγκυβέρνησης προαναγγέλλει τα ακόμη χειρότερα δηλώνοντας πως για τη «μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση» υπάρχει χρόνος μέχρι και τον Ιούνη του 2013...
Δίνοντας συνέχεια στην πρόκληση και ανεβάζοντας τον αντιλαϊκό πήχη στα 3 δισ. ευρώ, επιχείρησε να κόψει κάθε κουβέντα, δηλώνοντας ότι αυτός είναι ο στόχος «είτε μας αρέσει, είτε όχι πρέπει να φέρουμε νέα έσοδα».
Πέτρα πάνω στην πέτρα δεν πρόκειται να αφήσουν προκειμένου να στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων. Σε αυτό το πλαίσιο και στη λογική των λεγόμενων ισοδύναμων μέτρων, η αντιλαϊκή λίστα μακραίνει καθημερινά με νέα ασήκωτα χαράτσια. Από το υπουργείο Οικονομικών ομολογούν πλέον ότι τα προηγούμενα δεν επαρκούν, ότι «απαιτούνται» ακόμη περισσότερα.
Ξανά στο στόχαστρο μπαίνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, ακόμη και οι μισθωτοί που αναγκάζονται να δουλεύουν με το λεγόμενο «μπλοκάκι» παροχής υπηρεσιών.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές:
--Το «τέλος επιτηδεύματος», το χαράτσι που πληρώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι, ανεβαίνει σε νέα εξουθενωτικά επίπεδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες εκτινάσσεται τουλάχιστον στα 650 ευρώ, με προοπτική να «κλειδώσει» και στα 700 ευρώ το χρόνο, από τα 500 ευρώ σήμερα. Στα 150 με 200 ευρώ το κεφάλι αναμένονται οι νέες ανατιμήσεις, δηλαδή σε ποσοστό μέχρι και 40%. Ανάγλυφα προκύπτει η ταξική επιλογή για τη βίαιη έξοδο αυτοαπασχολούμενων και μικροεπιχειρηματιών από το πεδίο της «ανταγωνιστικότητας» και για τη συγκέντρωση της πίτας από τα μονοπώλια και τους ισχυρούς επιχειρηματικούς Ομίλους. Με το συγκεκριμένο μέτρο δίνουν συνέχεια στα προηγούμενα όπως το χαράτσι 26% από το φόρο εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων. Επίσης στην κατάργηση του αφορολόγητου των παιδιών και των ελαφρύνσεων για τις δαπάνες που αφορούν σε στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης, μέτρα που θα ισχύσουν και για μισθωτούς, συνταξιούχους, φτωχομεσαίους αγρότες.
--Ο εμπαιγμός έχει και συνέχεια για τους εργαζόμενους με το μπλοκάκι. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προβλέψει μόνο για όσους επιδείξουν έγγραφο της εργοδοσίας, ότι έχουν μόνιμη απασχόληση και σχέση εργασίας. Είναι απόλυτα βέβαιο ότι κανένας επιχειρηματίας δεν πρόκειται να εκδώσει τέτοια βεβαίωση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα «κινδύνευε» να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές, δώρα κ.ά.
--Για τις εταιρείες (νομικά πρόσωπα) το τέλος επιτηδεύματος διαμορφώνεται στα 900 ευρώ (από 500 ευρώ). Είναι φόρος που θα τον πληρώνει κάθε επιχείρηση, ανεξάρτητα από μέγεθος και τζίρο, είτε έχει 1 εργαζόμενο είτε είναι ΑΕ!
-Στα μέτρα που εξετάζουν μπαίνει η παραπέρα αφαίμαξη μέσα από το «ενιαίο τέλος» στη μικρή ακίνητη περιουσία, επίσης η αύξηση του φόρου στους τόκους καταθέσεων στο 17,5% (από 10% σήμερα).

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος6/12/12, 1:07 π.μ.

    Στο χέρι μας είναι να αφανίσουμε στουρνάρηδες και όλα τα αφεντικά του.
    Τι λέτε , είστε μέσα για να αφανίσουμε τον στουρνάρα και τα αφεντικά του?
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ
    Συμπαραταξη με το ΚΚΕ.Ειναι η μοναδικη λύση.
    ΚΚΕ και πάλι ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή