Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Πανστρατιά για την απεργία


Τώρα, το λόγο έχει ο λαός! 
Τώρα είναι που πρέπει να σημάνει συναγερμός - ξεσηκωμός, σε όλη τη χώρα! 
Τα τέσσερα 24ωρα που απομένουν μέχρι την έναρξη της 48ωρης γενικής απεργίας να «σηκώσουμε» στο πόδι κάθε τόπο δουλειάς, κάθε γειτονιά. 
Να φτάσει παντού η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ! 
Να μη μείνει κλάδος και τόπος δουλειάς που δε θα σχεδιαστεί γενική συνέλευση, που δε θα γίνει κουβέντα για την ανάγκη, σήμερα, τώρα, ο λαός να οργανωθεί, να παλέψει, να μη λείψει από την απεργία. 
Να σηκωθούν στο πόδι οι εργατογειτονιές. 
Να οργώσουμε τα μικρομάγαζα. 
Αμεσα, πλατιά, αποφασιστικά, να οργανωθεί η δύσκολη αλλά και ελπιδοφόρα δουλειά που χρειάζεται, ώστε την Τρίτη και την Τετάρτη να «νεκρώσει» όλη η χώρα. 
Να μη δουλέψει εργοστάσιο. 
Να κλείσουν σχολές και σχολειά. 
Να μη δουλέψουν τρακτέρ και μικρομάγαζα. 
Να γεμίσουν οι δρόμοι και οι πλατείες όπου καθορίζονται οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Ολοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας! Με κάθε τρόπο. 
Κόντρα σε κάθε εμπόδιο, μικρό και μεγάλο. Κανείς μόνος του, όλοι στην αντεπίθεση με τη δύναμη της οργανωμένης λαϊκής πάλης ενάντια στην πολιτική που στηρίζει τα μονοπώλια, με τη δύναμη της ενίσχυσης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ. Κανείς να μην εγκαταλειφθεί στην απόγνωση που γεννά η αμείωτη και αδίστακτη επίθεση πλουτοκρατίας - κυβέρνησης - τρόικας με τα εκβιαστικά διλήμματα «μέτρα ή χάος». Ωστε να μην υποκύψει κανείς στις θυσίες δίχως τέλος για να σωθεί το κεφάλαιο. 
Θα είναι μια μάχη που η επιτυχία της μπορεί να δώσει ώθηση στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, και γι' αυτό θα δεχτεί την επίθεση όσων δε θέλουν την επιτυχία της. Οσων φοβούνται ότι η απεργία αυτή μπορεί να στείλει μήνυμα ξεσηκωμού στο σύνολο της πολιτικής που τσακίζει τη ζωή μας, μπορεί να γίνει αφετηρία γενικευμένης αντεπίθεσης των εργαζομένων και όλου του λαού, ενάντια στα μονοπώλια κι εκείνους που για να τα σώσουν ρημάζουν τη ζωή μας.
Να πάρουμε μέτρα ενάντια στην υπονομευτική δουλειά που συνιστά η παρέμβαση των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και άλλων που ανοιχτά ή συγκαλυμμένα επιδιώκουν οι αγώνες του λαού να μη στρέφονται ενάντια στους αντιπάλους του λαού. 
Να ξεμπροστιάσουμε τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που καλλιεργούν τη θανατηφόρα για την εργατική τάξη αυταπάτη ότι θα σωθεί όταν θα σωθούν και οι επιχειρήσεις. 
Να αποκρούσουμε τους εκβιασμούς που δυναμώνουν σε κάθε κλάδο οι ίδιοι οι εργοδότες, με στόχο να πείσουν τους εργάτες ότι είναι μονόδρομος η σφαγή τους. 
Να ξεδιαλύνουμε τις καταστροφικές για το λαό συγχύσεις που καλλιεργούν κυβέρνηση - τρόικα, με στόχο να στρατεύσουν το λαό πίσω από την πλουτοκρατία.
Να δουλέψουμε με σχέδιο, ακούραστα, με επιμονή. Με την αισιοδοξία που μας δίνει η πείρα από τις πρόσφατες απεργιακές μάχες. Να δουλέψουμε παλικαρίσια. Μέρα και νύχτα. Εχοντας καθαρό πως η λύση για τους εργαζόμενους δε θα 'ρθει «από τα πάνω», δε θα 'ρθει με εναλλαγές στις κυβερνητικές καρέκλες, θα 'ρθει με ενότητα και συσπείρωση και πάλη ενάντια στα μονοπώλια. Εχοντας καθαρό πως δεν πρόκειται να «ματώσουμε» για κανέναν πλουτοκράτη. Είμαστε έτοιμοι, όμως, να «ματώσουμε», για τις ανάγκες των παιδιών μας και του λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου