Σελίδες

28 Νοε 2012

Η ΝΔ δεν είναι «ικανός» διαπραγματευτής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο …ικανός... διαπραγματευτής…

Ο ΑΛΕΞΗΣ..., Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, Ο "ΕΙΡΙΝΙΣΤΗΣ" ΟΜΠΑΜΑ, Η ΜΕΡΚΕΛ, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ...ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ... 
 ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΦΙΑΛΤΗ...,
ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΑΛΕΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ..., ΣΚΕΤΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ...
Το όνειρο... &... η πραγματικότητα...

Με το νέο κουστουμάκι του «αλόγου» που έχει τη στήριξη των ΗΠΑ και μερίδας της πλουτοκρατίας και πλήρως προσαρμοσμένος στο ρόλο της νέας σοσιαλδημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση την ευθύνη ότι είναι …απούσα από τη διαπραγμάτευση. 
Φυσικά με αυτήν την κριτική, η εναλλακτική που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτήν που είπε ο Α. Τσίπρας σχολιάζοντας την απόφαση του Γιούρογκρουπ: «Η μόνη πραγματική λύση είναι να σταματήσουν να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, να μπει ξανά η Ελλάδα στο κάδρο της διαπραγμάτευσης, να βρίσκεται στις αποφάσεις». 
Η ΝΔ δεν είναι «ικανός» διαπραγματευτής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο …ικανός διαπραγματευτής… Ο λαός δε χρειάζεται τέτοια αντιπολίτευση, ούτε μπορεί να εναποθέσει τις ελπίδες του για ένα καλύτερο αύριο σε έναν «ικανότερο» διαπραγματευτή. 
Γιατί θα διαπραγματεύεται με τους ίδιους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ), στο ίδιο καπιταλιστικό σύστημα. Εξάλλου, και ο Α. Σαμαράς προεκλογικά πλάσαρε εαυτόν ως «ικανότερο» διαπραγματευτή συγκριτικά με τον Παπανδρέου ή τον Βενιζέλο... 
Είδαμε τα αποτελέσματα από τις διαπραγματεύσεις με τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Η πραγματική λύση για το λαό, η λύση εδώ και τώρα για το λαό είναι να αποφασίσει ο ίδιος να αντεπιτεθεί με όρους ρήξης και ανατροπής για να γίνει αφέντης στον τόπο του.


Ο Αλέκος Αλαβάνος είπε ότι μόνο η ανάλυση του ΚΚΕ έχει επιβεβαιωθεί, αλλά ότι η στρατηγική του είναι μοναχική, σεχταριστική, λαθεμένη.

Γνωρίζει, βέβαια, ο Αλ. Αλαβάνος, ότι η ανάλυση και η χάραξη της στρατηγικής δεν είναι δυο ξεχωριστά πράγματα, το ένα είναι προϋπόθεση του άλλου.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν: Πώς γίνεται η σωστή ανάλυση του ΚΚΕ να συνοδεύεται, όπως λέει ο Αλ. Αλαβάνος, από μια λάθος στρατηγική; Από την άλλη, η στρατηγική και η τακτική που εκείνος υποστηρίζει ως σωστή, πώς γίνεται να είναι σωστή εφόσον στηρίζεται σε λάθος ανάλυση; 

Αλλά αν δε θέλεις ριζική ανατροπή φτάνεις σε (λογικούς και πολιτικούς) ακροβατισμούς.

Βέβαια τις προάλλες ο Αλέξης ( ο γνωστός ...) είδε τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα. Προηγούμενα είδε τον Ράιχεμπαχ, τον οποίο προεκλογικά ξόρκιζε σαν τον επικεφαλής των «δυνάμεων κατοχής» στην Ελλάδα. Στο ενδιάμεσο συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κράτους του Ισραήλ, Σ. Πέρες. Την Δευτέρα μάθαμε ότι συναντήθηκε και με τον Βρετανό Πρέσβη στην Αθήνα, μετά από αίτημα του τελευταίου. Μάθαμε ακόμα ότι την Τρίτη έχει «πρόγευμα εργασίας» με τους Πρέσβεις των Κρατών Μελών της ΕΕ στο Ξενοδοχείο Μ. Βρετανία. Ο λόγος για τον Αλ. Τσίπρα, που έχει γίνει μόνιμος θαμώνας σε πρεσβείες και άλλου είδους κονκλάβια της αστικής διαχείρισης. Μόνο την πόρτα της αμερικάνικης πρεσβείας δεν έχει περάσει ακόμα, παρά τα όσα καλά λέει για τον Ομπάμα και τη διακυβέρνησή του. Άραγε θα του κάνουν τη χάρη να τον καλέσουν, ή θα τον έχουν στο περίμενε; Φουλάρει πάντως στην αναζήτηση έξωθεν συμμάχων σε αστικές κυβερνήσεις, προετοιμαζόμενος για τη διακυβέρνηση.
Στα ελληνικά αυτές οι στάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτυπώνονται με την όχι και τόσο εύηχη λέξη κωλοτούμπα.

Τέλος το διάγγελμα του κύριου εκφραστή και δουλικότατου... της πλουτοκρατίας ...
Σύμφωνα με τον Α. Σαμαρά «η Ελλάδα κατάφερε να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της» και «να μετατρέψει ένα πρόγραμμα ατέλειωτης λιτότητας, σε πρόγραμμα που τολμά μεταρρυθμίσεις και οδηγεί σε ανάπτυξη». Ομολογεί δηλαδή ότι τα μέτρα που παίρνονται ως τώρα είναι προαπαιτούμενα για την ανάπτυξη που θα είναι καπιταλιστική και οικοδομείται στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Κινδυνολογώντας ασύστολα και για να παρουσιάσει την ΕΕ σαν μονόδρομο, είπε ότι «έξω από το ευρώ, τα δεινά θα γίνονταν πολύ χειρότερα για όλους και οι απειλές κατά της χώρας πολύ μεγαλύτερες και πολύ πιο άμεσες». Παρουσιάζοντας τη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ, προσπάθησε να πείσει ότι από τα χρήματα της δόσης ένα μεγάλο μέρος θα καταλήξει στην «πραγματική οικονομία». Ό,τι περισσέψει δηλαδή από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αποπληρωμή των δανείων, θα γίνει ζεστό χρήμα για τους καπιταλιστές, προκειμένου να κάνουν επενδύσεις.
Τον ίδιο στόχο υπηρετεί και η προσδοκώμενη μείωση του χρέους «μέσω επαναγοράς ομολόγων σε χαμηλές τιμές», την οποία ο Α. Σαμαράς παρουσίασε σαν εξελίξεις που «θα επιβαρύνουν λιγότερο τον Έλληνα φορολογούμενο».
Σε άλλο σημείο και για να συντηρήσει το δίπολο με τον ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε ότι το ατού της κυβέρνησης είναι η διαπραγμάτευση, καθώς όπως είπε «όλα αυτά ασφαλώς δεν έγιναν ούτε απλά, ούτε εύκολα. Ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης - πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης, σε διαδοχικές φάσεις, σε πολλά επίπεδα και σε όλα τα σημεία του κόσμου».
Κατέληξε λέγοντας ότι «εξασφαλίσαμε πως δεν θα υπάρξουν άλλα οδυνηρά μέτρα σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Αντίθετα, θα υπάρξει ανακούφιση αδικιών όταν ξεπερνάμε τους στόχους που έχουμε βάλει». Πρόκειται για ψέμα ολκής, αφού τα μέτρα που ψηφίστηκαν δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί, ενώ στην ουρά περιμένουν τα επόμενα από τις αντιλαϊκές συμφωνίες με την τρόικα.

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ???
Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ , ή Η Ν.Δ.- Χ.Α.   ???**

* ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 10 ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ .
 (οι συμβάσεις είναι μόνο με Ν.Δ. - Χ.Α. , 
&  ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ...),
** Εδώ είναι η παγίδα της απάντησης, τι σχέση έχει η χρυσαυγή με την νεοδημοκρατία, βέβαια δεν πήραμε υπόψη τον έταιρο τροφοδότη των ναζιστών , το πασοκ....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου