Σελίδες

2 Νοε 2012

«Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά ... »


Τραγικό! Οι υγειονομικοί διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας και είχε δημιουργηθεί ένα μικρό κυκλοφοριακό πρόβλημα (έτσι μεταδίδονται οι ειδήσεις που αφορούν κινητοποιήσεις εργαζομένων από τον «Σκάι»). Εντρομος ο επιτόπου συντάκτης, βγαίνει στον «αέρα» και ανακοινώνει ότι «ξάφνου ενώθηκαν με μέλη του ΠΑΜΕ!», για να συμπληρώσει ότι έτσι το πρόβλημα μεγάλωσε. Γιατί διαδήλωναν οι πρώτοι, γιατί διαδήλωνε το ΠΑΜΕ; Κανένας δεν έμαθε. Η είδηση μεταδόθηκε κάπως ως προειδοποίηση προς τους υπόλοιπους να αποφύγουν την περιοχή μην τυχόν και μολυνθούν από τον ιό της κινητοποίησης.
***
Η ροή «πληροφόρησης» του λαού συνεχίστηκε κανονικά: Αν δεν περάσουν τα μέτρα «δεν θα υπάρχει Ελλάδα, δε θα υπάρχουν Ελληνες» δήλωσε πανικόβλητος στον «Σκάι» ο Χρυσοχοΐδης. Μάλιστα...
Δουλειά μας εμείς, συγκεντρώνουμε άλλες ειδήσεις.
***
- Χάραμα στη βιομηχανική ζώνη, η προκήρυξη του ΠΑΜΕ για τη 48ωρη
απεργία αλλάζει χέρια: «Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη! Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε! Να μη χαθεί ούτε ένα λεπτό!»
Αποφασισμένα λόγια. Οπως ταιριάζουν σε εργάτες.
- Μεσημέρι στη σχολή, το κάλεσμα της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας απλώνεται: «Να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους με 400 ευρώ» (...) «απεργούμε για να δείξουμε ποιος παράγει και άρα ποιος δικαιούται τον πλούτο. Κανένας φόβος, με τη δύναμη του δίκιου και της οργάνωσης».
Η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης καλείται να πάρει τη θέση της στο μέτωπο.
- Τηλέφωνο απ' το χωριό: «Αποφάσισαν, άκουσα, να μας κόψουν κι άλλο απ' τη σύνταξη, πριν μας τα κόψουν στείλε να πάρουν 30 ευρώ, βάλτα στη μνήμη του Μηνά και του Κόλια, προτιμώ να πάνε στο Κόμμα, παρά να τα πάρουν αυτοί».
- Τηλέφωνο στην Οργάνωση της Κομοτηνής: «Απ' τον Ιασμο, σύντροφε, 50 ευρώ, για τους μαχητές του ΔΣΕ, στο ΚΚΕ».
Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ήδη μοιραστεί, καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει, αναλαμβάνει την ευθύνη του και πράττει. Ενας νεολαίος σύντροφος βρήκε και μοιράζει στους ακόμα νεότερους συντρόφους του ένα ξεχασμένο βιβλίο που αναφέρεται στις «καταβολάδες» του ΚΚΕ... Τους ζητάει να το μελετήσουν γρήγορα, πριν βγουν στην εξόρμηση, για να ξέρουν ποιο Κόμμα, ποια Περηφάνια, ποια Τιμή, ποια Στάση ζωής εκπροσωπούν (...κάτι παράξενους δρόμους που βρίσκει η επαναστατική πάλη για να δέσει το νήμα).
***
Την ώρα που οι αναλυτές στα κανάλια των καπιταλιστών κουνάνε σκιάχτρα και τρομοκρατούν για το επερχόμενο χάος αν δεν περάσουν τα μέτρα, η προκήρυξη για την απεργία δίνει το σύνθημα:
«Δεν είναι ανίκητοι! Μπορεί το κράτος των μονοπωλίων να φαίνεται ισχυρό, αλλά τη μάχη την κερδίζει ο πιο οργανωμένος, ο πιο πειθαρχημένος, αυτός που ξέρει για ποιο λόγο αγωνίζεται και πού πρέπει να σημαδέψει. Ο εργαζόμενος λαός, δεν πρέπει απλά να αρκεστεί σε ένα βροντερό «όχι» στα νέα βάρβαρα μέτρα, αλλά να οξύνει ακόμα περισσότερο τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχουν, να δημιουργήσει συνθήκες αδυναμίας λειτουργίας στο πολιτικό σύστημα, να προκαλέσει τριγμούς, να το παραλύσει, να μην μπορεί να περνά αντιλαϊκά μέτρα.
ΠΟΛΕΜΑ ΤΑΞΙΚΑ, ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΣΩΣΤΑ
ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!
***
Στη βουλή το θέατρο συνεχίζεται: Καταψηφίζουν την υποπαράγραφο τάδε, στηρίζουν την κυβέρνηση. «Κρύβε λόγια», είναι η τακτική τους. Και μιλάνε στρεβλά: Γράφουν για «αποχωρήσεις» όταν είναι απολύσεις. Μιλάνε για «εισφορά στις συντάξεις», όταν είναι κόψιμο σύνταξης, λένε «αύξηση κατά δύο χρόνια των ορίων ηλικίας» όταν είναι δουλειά ως τον τάφο. Λένε «αυστηρά κριτήρια για τα επιδόματα», όταν είναι στεγνό κόψιμο των επιδομάτων.
***
Εχουμε πόλεμο, λοιπόν. Κι ο καθένας δίνει τη μάχη απ' το μετερίζι του. Αλλοι στην πρώτη γραμμή, άλλοι στην επιμελητεία, άλλοι «γλώσσες» συγκεντρώνουν πληροφορίες απ' τη δράση του αντίπαλου, άλλοι φροντίζουν για τις εφεδρείες «φέρνουμε καλά μαντάτα», λένε. Εμείς στον «ασύρματο», να φτάσει το μήνυμα παντού, χωρίς κώδικα αυτή τη φορά, ανοιχτό μήνυμα, να το πιάνουν όλοι οι δέκτες και καθένας που ακούει να ξέρει τι πρέπει να γίνει και να κάνει τα κουμάντα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου