Σελίδες

12 Νοε 2012

Πολιτική - πολιτιστική παρέμβαση για τα 94χρονα του ΚΚΕ

«Γέννημα» της ανάγκης να μετατραπεί η οργή σε κινητήρια δύναμη της οργανωμένης πάλης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της για την απελευθέρωσή της από την εκμετάλλευση και την έλευσή της στην εξουσία αποτελεί η ίδρυση και η δράση του ΚΚΕ που φέτος συμπληρώνει 94 χρόνια αταλάντευτης προσφοράς στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και πάλης για τη χειραφέτηση των εργαζομένων από την αστική ιδεολογία.

Αυτήν την πορεία που συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση μέχρι την τελική νίκη τιμά η Κομματική Οργάνωση Αττικής με τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στις 25 Νοέμβρη στο ΣΕΦ στις 6.00μ.μ., όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα και θα συνοδευτεί από καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ειδικά προετοιμασμένο για το σημαντικό αυτό γεγονός.

Η πολιτική σημασία της εκδήλωσης δεν αφορά μόνο στην ανάδειξη του γεγονότος ότι δεν υπάρχει μικρή ή μεγάλη νίκη του λαού που το ΚΚΕ δεν έχει βάλει τη «σφραγίδα» του, μικρός ή μεγάλος αγώνας που δε συμμετείχε. Η σημασία της έγκειται και στο γεγονός, ότι το ΚΚΕ αποτελεί μεγάλο αγκάθι και εμπόδιο στα σχέδια του κεφαλαίου και του πολιτικού του συστήματος για πλήρη καθυπόταξη του λαού. Εγκειται στο γεγονός ότι όπως έπεσαν στο παρελθόν, έτσι πέφτουν τώρα και θα πέσουν στο κενό οι επιδιώξεις και οι ελπίδες όσων θέλουν να βάλουν στη γωνία το ΚΚΕ. Στις σημερινές συνθήκες, που ο λαός υποφέρει από την επίθεση που δέχεται από τα κόμματα της αστικής τάξης, των μονοπωλίων, το ΚΚΕ με τη στάση και τη δράση του κρατά τη φλόγα της ελπίδας και της αισιοδοξίας αναμμένη, παλεύει για το σάρωμα της ψυχολογίας της ηττοπάθειας, της μοιρολατρίας, του συμβιβασμού με την πλουτοκρατία.

Ετσι, η εκδήλωση αποτελεί παρέμβαση του Κόμματος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έχοντας ως σταθερή βάση τα διδάγματα και συμπεράσματα της 94χρονης πορείας του. Θέλει να φανερώσει την ακλόνητη πεποίθηση όλων ότι το ΚΚΕ θα βαδίσει κόντρα στο ρεύμα, με βαθιά πίστη στο δίκιο της εργατικής τάξης, με πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών, αλλά και με βαθιά γνώση ότι η νίκη θα είναι του λαού. Είναι ένα κάλεσμα προς όλους τους φίλους, τους οπαδούς του Κόμματος, αλλά και όσους προβληματίζονται για την κατάσταση και αναζητούν διέξοδο, δείχνοντας ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν τι λέει το ΚΚΕ, να παρευρεθούν.
Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια των Θεοδωράκη, Λεοντή, Λοΐζου, Μαρκόπουλου, Μικρούτσικου, αντάρτικα τραγούδια, τραγούδια γραμμένα την ώρα της μάχης, καθώς και απαγγελίες ποιημάτων. Πρόκειται για μία μεγάλη και ενδιαφέρουσα μουσική παραγωγή, που επιμελούνται μουσικά οι Τάσος Καρακατσάνης και Μανώλης Ανδρουλιδάκης, οι οποίοι έχουν αναλάβει και τη μουσική διεύθυνση. Συμμετέχουν οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Γιώργος Γεωργακάκης, Γιάννης Θωμόπουλος, Σύλβια Καπερνάρου, Βασίλης Λέκκας, Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Μεράντζας, Ευγενία Παναγιωτακοπούλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Σαρρής, Κώστας Σταυρόπουλος, Θανάσης Χουλιάρας, Τρίφωνο: Ερωφίλη, Γιώργος Περαντάκος, Χωρωδία: Εμπρός. Την σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Κώστας Σταματόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου