Σελίδες

19 Οκτ 2012

Βαφτίζει «πολιτικό ακτιβισμό» τη φασιστική της δράση, η νεοναζιστική "χρυσή αυγή"


Ταυτίζει τους εργατικούς αγώνες με τραμπούκους και παρακρατικούς, όπως κάνουν το κεφάλαιο και τα κόμματά του
Νέα αποκαλυπτήρια για το βαθιά συστημικό και αντιδραστικό ρόλο της «Χρυσής Αυτής» έγιναν την Τετάρτη στη Βουλή, με τους βουλευτές της να χαρακτηρίζουν την τραμπούκικη δράση της οργάνωσης «πολιτικό ακτιβισμό» και την ίδια στιγμή να απαιτούν τη βίαιη πάταξη της δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος.
Σε συζήτηση νομοσχεδίου για τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» Γ. Γερμενής προσπάθησε να τσουβαλιάσει τη δράση του εργατικού κινήματος με τους κάθε λογής προβοκάτορες που στρατολογούνται ή καλύπτονται από τους ίδιους τους μηχανισμούς του κράτους για να δημιουργούν συνθήκες άγριας καταστολής του εργατικού, του λαϊκού κινήματος.
Με αυτόν τον τρόπο, όπως κάνουν συνολικά το κεφάλαιο και τα κόμματά του, προσπάθησε να συκοφαντήσει τους ταξικούς αγώνες και να βγάλει λάδι την εγκληματική δραστηριότητα των «ταγμάτων εφόδου» της φασιστικής οργάνωσης, την οποία χαρακτήρισε «νόμιμο αγώνα για τα δίκαια του ελληνικού λαού».
Είπε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι εντελώς ανήθικο που κάνει
τον τελευταίο καιρό η παράταξη της ΝΔ. Προσπαθεί συνεχώς να εξισώσει τη νόμιμη πολιτική δράση, τον ακτιβισμό της Χρυσής Αυγής με την αριστερή βία και τρομοκρατία. Πρόκειται για ύβρη (...) Δεν γίνεται κάποιος λογικός νους, κάποιος άνθρωπος που ζει σε αυτήν τη χώρα να εξισώσει τη δράση Ελλήνων εθνικιστών με τη βία των κάθε λογής κουκουλοφόρων, τρομοκρατών, ορφανών του Μαρξ.
Πολλοί λένε ότι η βία της Χρυσής Αυγής ταυτίζεται με την κόκκινη βία. Κάποιοι έχουν χάσει το μέτρο. Τι σχέση μπορεί να έχει η Χρυσή Αυγή με τη 17 Νοέμβρη, με τον ΕΛΑ, με την τρομοκρατική για παράδειγμα Αριστερά; Τι έγινε με τους δολοφόνους των εργαζομένων της Marfin; Γιατί σταματήσατε την έρευνα; Πώς μπορείς να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τους αγωνιστές της Χρυσής Αυγής με τους εγκληματίες του ποινικού δικαίου, που βγαίνουν από τα μπλοκ κομμάτων της Αριστεράς και κατακαίνε το κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων, που στέλνουν αστυνομικούς στο νοσοκομείο, με την Αριστερά που κλείνει με το έτσι θέλει λιμάνια, που "μπουκάρει" με το έτσι θέλω σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες, που πλακώνει στο ξύλο όποιον βαφτίζει απεργοσπάστη;
Είχαμε και την πολύ πρόσφατη περίπτωση της εισόδου και κατάληψης χώρου του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, ενός χώρου που αποτελεί στην ουσία στρατόπεδο. Είχαμε εκεί και την παρουσία βουλευτών. Αυτοί οι βουλευτές δεν παραβαίνουν το νόμο; Μόνο για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής τηρείται ο νόμος, ακόμη και με αμφιλεγόμενες ερμηνείες. Κάποιοι βουλευτές είναι υπεράνω μάλλον του νόμου.
Η ΝΔ είναι η τελευταία που θα έπρεπε να εξισώνει τόσο άδικα και παράλογα τη βία της κάθε είδους απόχρωσης της Αριστεράς με το νόμιμο αγώνα που δίνει η Χρυσή Αυγή για τα δίκαια του ελληνικού λαού (...) Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει την πολιτική της δράση πάντα στα πλαίσια του Συντάγματος και του νόμου και δεν θα πτοηθεί από τις επιθέσεις της κυβέρνησης. Εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα όλοι γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η Αριστερά. Οταν δέρνει και καταστρέφει η Αριστερά, είναι πολιτική βία που δικαιολογείται. Οταν φονεύει η τρομοκρατική Αριστερά αθώους ανθρώπους - ξέρετε η 17 Νοέμβρη - και δεν συμμαζεύεται τότε έχουμε εκτέλεση, όχι φόνο».
Απάντηση να δώσει το οργανωμένο κίνημα
Αμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του Σπύρου Χαλβατζή, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο εκπρόσωπος της "Χρυσής Αυγής" βάφτισε τις φασιστικές δραστηριότητες και βιαιοπραγίες εναντίον μικροπωλητών, εναντίον εργαζομένων "ακτιβιστικές δράσεις". Ταυτόχρονα κατάγγειλε εργατικές συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις στους εργασιακούς χώρους, σε εργοστάσια, επιχειρήσεις, σε λιμάνια, στους τόπους δουλειάς.
Χρησιμοποίησε την ίδια επιχειρηματολογία την οποία χρησιμοποιούν κεφαλαιοκράτες, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα και στην πάλη του. Το εργατικό κίνημα, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι το μόνο ικανό να αντιμετωπίσει αποφασιστικά και αποτελεσματικά τις φασιστικές δράσεις της "Χρυσής Αυγής"».
Σε άλλο σημείο της παρέμβασης, πρόσθεσε: «Θέλουμε γι' άλλη μια φορά από το βήμα της Βουλής να τονίσουμε ότι το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει καμία σχέση με τη δράση κουκουλοφόρων, με τη δράση μηχανισμών και μυστικών υπηρεσιών του κράτους και του παρακράτους, που σκοπό έχουν από τη μια μεριά να συκοφαντούν το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και από την άλλη να δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε κυβέρνηση, στους κρατικούς μηχανισμούς να παίρνουν περιοριστικά κατασταλτικά μέτρα ενάντια στο λαϊκό κίνημα».
  • Σε ρατσιστικό παραλήρημα βρέθηκε εκ νέου χτες στη Βουλή και η βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» Ε. Ζαρούλια, η οποία, αναφερόμενη στους οικονομικούς μετανάστες, έκανε λόγο για«κάθε λογής υπάνθρωπο που έχει εισβάλει στην πατρίδα μας, με τις κάθε λογής αρρώστιες που κουβαλάει». Στο μεταξύ, την άρση της ασυλίας του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Κ. Μπαρπαρούσηαποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, για τη ρατσιστική έφοδο κατά αλλοδαπών μικροπωλητών, στην οποία ήταν πρωταγωνιστής, επικεφαλής ομάδας τραμπούκων.

«Γιορτή» εθνικισμού και ρατσισμού από τους νεοναζιστές Χρυσαυγίτες
«Γιορτή ελληνικής νεολαίας» ονοματίζει η «Χρυσή Αυγή» τις εθνικιστικές εκδηλώσεις που στήνει αύριο Σάββατο στο Αλσος Ελληνικού Στρατού, με ομιλίες για τα «100 χρόνια από τους Βαλκανικούς Πολέμους» και «χαιρετισμούς συναγωνιστών από τις σκλαβωμένες πατρίδες».
Σύμφωνα με το προπαγανδιστικό τους υλικό, ανάμεσα στα περίπτερα που θα στηθούν προβάλλεται αυτό της Black Sun Rising Recs, δισκογραφικής εταιρείας που έχει για διακηρυγμένο στόχο την «προώθηση της λευκής εθνικιστικής μουσικής» και προωθεί συγκροτήματα με ονόματα όπως «Pogrom» («πογκρόμ»). Στις εκδηλώσεις θα υπάρχει επίσης «Εκθεση εθνικιστικής αφίσας», ενώ «θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με εθνικιστική μουσική».
Στο μεταξύ, ως υποστηρικτής της φασιστικής, ρατσιστικής, δολοφονικής δράσης της «Χρυσής Αυγής» εμφανίστηκε ο τραγουδιστής Πέτρος Γαϊτάνος σε τηλεοπτική εκπομπή. Είπε συγκεκριμένα:

«Θεωρώ ότι η "Χρυσή Αυγή" εν μέρει καλά πράττει! Μ' αρέσει αυτό που κάνει η "Χρυσή Αυγή" (...) Προτιμώ η "Χρυσή Αυγή" να ξεφύγει λίγο παρά να λούζομαι τη χαζοευγένεια των ΜΜΕ και των πολιτικών, οι οποίοι μας έχουν καταστρέψει. Προτιμώ μια "Χρυσή Αυγή" που θα είναι τσαμπουκάδες. Μ' αρέσει ο τσαμπουκάς της! (...) Ξέρετε πόσες φορές παρακολουθώντας τα ΜΜΕ ήθελα να κάνω αυτό που κάνει η "Χρυσή Αυγή"; Ξέρετε πόσες φορές κυκλοφορώ στους δρόμους και βλέπω να πωλούνται παράνομα τα cd μας και μου έρχεται να πιάσω αυτούς τους μαύρους και να πάρω όλα τα cd και να τα σπάσω στο κεφάλι τους; Και να βλέπω απέναντι τους αστυνομικούς να τους κοιτάζουν; Τι πρέπει να κάνουμε, να λέμε με ευγένεια σας παρακαλούμε πάρτε τους μαύρους με τα cd; Οχι, καλά κάνουν!». Τις δηλώσεις αυτές τις προβάλλει δεόντως η «Χρυσή Αυγή» στην ιστοσελίδα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου