Σελίδες

27 Οκτ 2012

ΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"...


Πληθαίνουν τα εργατικά σωματεία, οι εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι, ακόμα και μαθητές, που εναντιώνονται έμπρακτα στη δράση της «Χρυσής Αυγής» καλώντας τα λαϊκά στρώματα να την απομονώσουν καθώς, ξεκινώντας από τους μετανάστες εργάτες, επιχειρεί γονάτισμα συνολικά της εργατικής τάξης προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
Ενδεικτικά, στην πιο πρόσφατη εξέλιξη απομόνωσης και απόκρουσης τέτοιων στοιχείων, πληρωμένη απάντηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους μαθητές στο εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών πήρε χρυσαυγίτης που φοιτά στο σχολείο, όταν προσπάθησε με απειλές και εκφοβισμό να εμποδίσει εξόρμηση του ΠΑΜΕ για την πανεργατική απεργία της Πέμπτης. Το συνεργείο με τους νεολαίους εργαζόμενους, που βρέθηκε έξω από το ΕΠΑΛ στις 17/10 με το απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ, δέχτηκε επίθεση από τον χρυσαυγίτη που ανήκει στον «πυρήνα» Γιαννιτσών. Με θράσος απαίτησε από τους νεολαίους να βγουν έξω από το προαύλιο του σχολείου, να μη μοιράσουν τις προκηρύξεις στους μαθητές, που σημειωτέον είναι όλοι εργαζόμενοι, γιατί «αλλιώς θα επιβάλει το νόμο». Φωνάζοντας οργισμένα «έξω από δω παλιοκομμούνια», έφτασε να απειλεί ότι «αν δεν το κάνουν αμέσως, θα φύγουν από εκεί με κομμένα τα κεφάλια»!

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μαθητές απαίτησαν από το χρυσαυγίτη να σταματήσει τις απειλές, λέγοντας ότι δεν μπορεί να παίζει η «Χρυσή Αυγή» το ρόλο της Αστυνομίας μέσα στα σχολεία. Οι ίδιοι κάλεσαν τους αγωνιστές του ΠΑΜΕ να μείνουν και να ενημερώσουν και τους υπόλοιπους μαθητές που δεν είχαν έρθει ακόμα. Πολλοί, μάλιστα, προθυμοποιήθηκαν να μοιράσουν οι ίδιοι τα φυλλάδια, έδωσαν ραντεβού στην απεργιακή συγκέντρωση της επόμενης μέρας στα Γιαννιτσά. Με ανακοίνωσή της για το περιστατικό η Γραμματεία Πέλλας του ΠΑΜΕυπογράμμισε: «Είναι φανερό γιατί η "Χρυσή Αυγή" δε θέλει να φτάσουν οι θέσεις του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους και μέσα στα σχολεία. Είναι αυτοί που στέλνουν εργαζόμενους να δουλεύουν στα χωράφια και στα εργοστάσια για 18 ευρώ τη μέρα!! Που στηρίζουν με κάθε μέσο τους μεγαλοεργοδότες και τα κέρδη τους».
Παρέμβαση εργατών στην «Παπουτσάνης»
Είχε προηγηθεί ανάλογη αποστομωτική απάντηση στην παρουσία πριν από λίγες βδομάδες χρυσαυγιτών στην είσοδο του εργοστασίου «Παπουτσάνης», όπου οι ίδιοι οι εργάτες δεν τους επέτρεψαν καν την είσοδο. Στη συνέχεια, η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, μέσα από Γενική Συνέλευσή τους ξεκαθάρισαν ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το διαχωρισμό των εργαζομένων με βάση τη χώρα καταγωγής, το θρήσκευμα ή το χρώμα του δέρματος. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι του κλάδου μαζί με το σωματείο τους θα πρωτοστατούμε ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν ίδια δικαιώματα στη δουλειά, στην Υγεία, στην Πρόνοια».
Αξιοσημείωτη και η στάση των τρίτεκνων που συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική έξω από το υπουργείο Οικονομικών, και δεν επέτρεψαν να τους μιλήσει ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης, Ηλ. Κασιδιάρης.
Ταυτόχρονα, έχουμε σειρά ψηφισμάτων και ανακοινώσεων από συνδικάτα και σωματεία. Χαρακτηριστικά, η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα κατά το οποίο: «Η "Χρυσή Αυγή" αποτελεί μια φασιστική οργάνωση ιδεολογικών και πολιτικών απογόνων του ναζισμού. Οχι μόνο δεν είναι αντισυστημική, όπως θέλει δήθεν να παρουσιάζεται, αλλά είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος. Αξιοποιείται από το αστικό πολιτικό σύστημα για να συσκοτίσει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που βασανίζουν την εργατική - λαϊκή οικογένεια, να στρέψει τον έναν εργάτη απέναντι στον άλλο με στόχο την ενίσχυση της καπιταλιστικής εξουσίας».
Οι οικοδόμοι μιλούν για «μίσος που (σ.σ. οι χρυσαυγίτες) τρέφουν συνολικά για όλους τους εργάτες, Ελληνες και μετανάστες. Απόδειξη ότι μετατρέπονται σε νταβατζήδες των αφεντικών που θέλουν πάμφθηνους εργάτες. Αυτό το ρόλο τον παίζει πολύ καλά η "Χρυσή Αυγή" με τα γραφεία ευρέσεως εργασίας που έχει φτιάξει για να στέλνει στους επιχειρηματίες φθηνούς, ανασφάλιστους εργάτες που διαθέτουν το "προσόν" να είναι Ελληνες. Στην ουσία, κάνει το ίδιο που κάνουν και τα άλλα κόμματα του συστήματος. Τα άλλα κόμματα καταργούν με νόμους Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Κοινωνική Ασφάλιση, κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, για να προσφέρουν στο κεφάλαιο φτηνή εργατική δύναμη. Η "Χρυσή Αυγή" το κάνει στο όνομα της προστασίας των Ελλήνων εργατών (...) Καλούμε όλους τους οικοδόμους να απομονώσουν τέτοιες φασιστικές οργανώσεις που με αντικομμουνιστική υστερία, τρομοκρατικές επιθέσεις επιχειρούν να γονατίσουν συνολικά την εργατική τάξη. Που μισούν θανάσιμα τον ταξικά προσανατολισμένο αγώνα».
Εσπασαν τη διχαστική ρατσιστική λογική
Η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ κατήγγειλε την οργάνωση καθότι ζήτησε στοιχεία για όσα μεταναστόπουλα πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η φασιστική οργάνωση επιχειρεί να ρίξει στο λαό, στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα το δηλητήριο του ρατσισμού, να διχάσει τους εργαζόμενους, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ανθρωποκτόνα πολιτική που εκφράζεται και στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει πλάτες στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που είναι υπεύθυνη και για την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς.
Γι' αυτό δε λέει κουβέντα για τις δαπάνες που μειώθηκαν στο "κόκκινο", για τη συρρίκνωση του προσωπικού κάθε ειδικότητας (ιδιαίτερα του παιδαγωγικού), για την ανατροπή αναλογίας νηπίων/βρεφών ανά βρεφονηπιοκόμο, τις απολύσεις των συμβασιούχων, την παύση στις προσλήψεις, τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, την αύξηση του ωραρίου εργασίας κ.ά., που συνθέτουν μια εκρηκτική κατάσταση γενικής υποβάθμισης και κατάρρευσης της προσχολικής αγωγής. Δε λέει κουβέντα για το κλείσιμο τμημάτων και τις συγχωνεύσεις παιδικών σταθμών, για τη μετατροπή των κοινωνικών δομών σε "κοινωφελείς επιχειρήσεις", που προοιωνίζονται τις επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις».
«Εξω οι δουλέμποροι»
Επίσης, ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλει τη δράση της «Χρυσής Αυγής» στον κλάδο εξέδωσε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευσή του το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Νομού Αττικής, τονίζοντας: «Ουστ δουλέμποροι (...) Λειτουργεί (σ.σ. η "Χρυσή Αυγή") ως δουλεμπορικό γραφείο και κανονίζει με τους εργοδότες φτηνούς εργάτες με ημερομίσθια που δεν θα καθορίζονται από τις Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς ωράρια εργασίας, χωρίς ασφάλιση (...) Χωρίζουν τους εργαζόμενους σε Ελληνες και μετανάστες για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η εκμετάλλευσή μας. Με αυτό τον τρόπο οι εργοδότες θα γίνουν πλουσιότεροι γιατί θα έχουν εργαζόμενους που θα δουλεύουν όπως θέλουν, όποτε θέλουν και όποτε έχουν λεφτά θα τους πληρώνουν.
Η "Χρυσή Αυγή" συμφωνεί: Με την άγρια εκμετάλλευση των Ελλήνων εργαζομένων από τους εργολάβους στην καθαριότητα, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα (Πολυτεχνείο - Πανεπιστήμιο), στα Νοσοκομεία, στον ΗΣΑΠ, στο μετρό, στην ΕΘΕΛ. Με την καθυστέρηση των πληρωμών, την αλλαγή των ωραρίων, τη μείωση στους μισθούς και τα μεροκάματα, προσλαμβάνουν Ελληνες εργαζόμενους και τους έχουν να δουλεύουν "ήλιο με ήλιο". Γνωρίζουμε ότι οι δουλέμποροι της "Χρυσής Αυγής" είναι μηχανισμός, θέλουν να χτυπήσουν τους αγώνες μας, παρουσιάζονται ως αντισυστημικοί, όμως μπροστά στους εργολάβους και τους μεγαλοβιομήχανους "χτυπάνε προσοχές"».
Επίσης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νομού Εύβοιας. με αφορμή «εφόδους» χρυσαυγιτών σε εργοστάσια της περιοχής ενάντια σε μετανάστες εργάτες, ξεκαθάρισε: «Είναι καλό να γνωρίζει η "Χρυσή Αυγή" ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου μας δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους μετανάστες. Πρόβλημα έχουμε με τα αφεντικά που μας έχουν απλήρωτους ακόμα και 6 μήνες. Τα αφεντικά που καθημερινά καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα, εφαρμόζουν 4ήμερα, μειώνουν τις αποδοχές, απολύουν, απειλούν, ισοπεδώνουν την αξιοπρέπεια και τη ζωή της εργατικής τάξης. Τα αφεντικά που, προκειμένου να κερδίσουν περισσότερα, δολοφονούν καθημερινά εργάτες που καταγράφονται ως "εργατικά ατυχήματα". Τα αφεντικά που η "Χρυσή Αυγή" μέσα από ανακοίνωσή της υμνεί για τη "συνεισφορά τους τόσο στα κρατικά έσοδα, όσο και σε θέσεις εργασίας". Οσο για τα κρατικά έσοδα όχι απλά χρωστάνε εκατομμύρια στα ταμεία, όχι απλά δεν συνεισφέρουν, αλλά είναι και οι υπεύθυνοι για το χρέος που δημιουργήθηκε από τις επιδοτήσεις, τις ενισχύσεις και τις φοροαπαλλαγές και σήμερα ισχυρίζονται ότι το χρωστάμε εμείς».
Το Συνδικάτο συμπληρώνει: «Επιπρόσθετα ας μας πει η "Χρυσή Αυγή": Σε όλες τις περιπτώσεις ζητάει οι θέσεις εργασίας να πάνε στους Ελληνες αντί στους μετανάστες; Για το καμποτάζ που χρόνια αγωνίζονται οι ναυτεργάτες και έχει να κάνει με τη διατήρηση ελληνικού πληρώματος στα πλοία και με ζητήματα εθνικής άμυνας, τι λέει η "Χρυσή Αυγή"; Βέβαια, οι ναυτεργάτες δεν είναι ρατσιστές αλλά υπερασπίζονται την ύπαρξη ελληνικού πληρώματος πρώτα και κύρια για την ασφάλεια τη δικιά τους και των επιβατών. Στα ναυάγια που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, το πλήρωμα δεν μπορούσε να συνεννοηθεί ούτε για να κατεβάσει τις βάρκες γιατί απλούστατα δεν μιλάει την ίδια γλώσσα . Το 2007 το πλήρωμα του SEA DIAMOND που βυθίστηκε στη Σαντορίνη δεν μιλούσε την ίδια γλώσσα ενώ η πλειοψηφία του πληρώματος δεν ήταν ναυτεργάτες αλλά ενοικιαζόμενοι εργάτες που ανήκαν σε δουλεμπορικό γραφείο!!! Γι' αυτά τα ζητήματα μήπως η "Χρυσή Αυγή" δεν μιλάει γιατί θίγονται τα συμφέροντα των Ελλήνων; (εφοπλιστών εννοείται!)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου