Σελίδες

16 Οκτ 2012

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ: Διαμαρτύρονται για την ένταξη του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ


Σε κινητοποιήσεις και απεργίες θα βρίσκονται αυτή τη βδομάδα οι επιστημονικοί φορείς διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη του ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων) στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και για τις προωθούμενες ρυθμίσεις αναφορικά με τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας, επί της οδού Σταδίου, δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές κ.ά., ζητώντας να μη θιγούν ασφαλιστικά δικαιώματα των κλάδων τους. Πάντως, δυναμική ήταν η παρουσία των ταξικών δυνάμεων από τους παραπάνω επιστημονικούς φορείς, με δικό τους μπλοκ και πανό.
Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων αποφάσισε χτες
τη μετατροπή της μονοήμερης πανελλαδικής αποχής που έχει κηρύξει για αύριο Τετάρτη 17 Οκτώβρη 2012, σε τριήμερη αποχή και επομένως οι δικηγόροι θα απέχουν πανελλαδικά κατά το τριήμερο 17, 18 και 19 Οκτώβρη.
Οι κινητοποιήσεις των επιστημονικών φορέων θα κορυφωθούν αύριο, Τετάρτη, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Οι επιτροπές αγώνα αυτοαπασχολούμενων μηχανικών, δικηγόρων και υγειονομικών καλούν στην κινητοποίηση και πορεία αύριο, Τετάρτη 17 Οκτώβρη, στις 13.00, που θα ξεκινήσει Ακαδημίας και Μαυρομιχάλη, απ' τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, και θα κατευθυνθεί στο υπουργείο Οικονομικών.
Σε κοινή συνέντευξη χτες κατηγόρησαν την κυβέρνηση και την τρόικα για συλλήβδην στοχοποίηση των ελεύθερων επαγγελματιών και διακήρυξαν την αντίθεσή τους στην ένταξη του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ. Ο εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων», Αγ. Βρεττός, ζήτησε οι επιστημονικοί φορείς να συμμετέχουν και να συμπαραστέκονται στις κινητοποιήσεις των άλλων εργαζομένων, ώστε ο κοινός αγώνας να αποκτήσει αποτελεσματικότητα.
Κάλεσμα της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων»
Κάλεσμα στους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις των επιστημονικών φορέων αλλά και στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης, καθώς και στη συγκέντρωση, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, απευθύνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων».
Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι οι ηγεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και των άλλων επιστημονικών φορέων καλλιεργούν συντεχνιακές αυταπάτες «όταν το μόνο που βλέπουν στην ένταξη του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ είναι η στήριξη άλλων προβληματικών Ταμείων και κλάδων Υγείας. Λες και οι δικηγόροι και οι άλλοι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες (μηχανικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί κ.λπ.) έχουμε συμφέρον από μια κόντρα με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους. Λες και η προωθούμενη ένταξη δεν αποτελεί συστατικό της αντιλαϊκής επίθεσης ενάντια στα ασφαλιστικά δικαιώματα και το δικαίωμα στην Υγεία όλου του λαού. Ζητούν την αυτοδιαχείριση του ΕΤΑΑ, παραλείποντας να αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με ταφόπλακα του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, σημαίνει ιδιωτικοποίηση του Ταμείου, θα φέρει με μαθηματική ακρίβεια παραπέρα αύξηση των ήδη δυσβάσταχτων ασφαλιστικών εισφορών».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος16/10/12, 5:02 μ.μ.

    Εκτός θέματος(;), αλλά ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

    @@@@@@@@@@@@@@@@

    Κανένας να μην ψαρώσει για τα χρέη στην εφορία και τις απειλές για κατασχέσεις,
    τουλάχιστον αυτοί που έχουν μόνο το μεροκάματό τους

    (και χωρίς τις ρυθμίσεις, αν βάζεις στο ταμείο έστω και 10 ευρώ ο λογαριασμός θεωρείται εξυπηρετούμενος και δεν ξεκινάει διαδικασία κατασχέσεων).

    Τα σχετικά ρεπορτάζ στοχεύουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο έτσι που να τρέχει στις εφορίες για να εισπράξει το κρατικό ταμείο άμεσα χρήμα.

    Υπάρχει κάποιος λόγος να ανταποκριθούμε σε κάτι τέτοιο όταν πλέον γνωρίζουμε ότι το κρατικό ταμείο μαζεύει χρήμα
    για να το διαθέσει σε πέντε έξι καπιταλιστές;
    Κανένας τέτοιος λόγος.
    Οι εργάτες δεν χρωστάνε, τους χρωστάνε.

    @@@@@@@@@@@@@@

    (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 15-10-12,
    από άρθρο του Λεκάτη, σελίδα 2)

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή