Σελίδες

26 Οκτ 2012

"Φτάνει πια - λαϊκός ξεσηκωμός για να μπει τέρμα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα"


 Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης σε συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο σε τοποθέτηση του τόνισε τα εξής:

"Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στην Ελλάδα μαζί με τους ξένους συμμάχους της, ΕΕ - Τρόικα κατέληξαν στο Μνημόνιο ΙΙΙ - μετά από ένα προκλητικό θέατρο δήθεν διαφωνιών και διαπραγματεύσεων.

Σφαγή μισθών και συντάξεων με μειώσεις 35%, κατεδάφιση κάθε εργασιακού δικαιώματος, άγριες περικοπές σε υγεία, πρόνοια, εκπαίδευση. Η ανεργία τσακίζει κόκαλα, ήδη 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενοι (το 25%, 50% παραπάνω απ' ότι πέρυσι) έχουν πεταχτεί στο δρόμο, χωρίς επίδομα ανεργίας, χωρίς καμία κοινωνική προστασία. Χιλιάδες οι άνεργοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά οι εργάτες κάνουν τέσσερα μεροκάματα το μήνα, λόγω της εκ περιτροπής εργασίας, που έχει επιβάλλει το πολυεθνικό μονοπώλιο με την στήριξη συγκυβέρνησης και ΕΕ.

Τα δημοσιονομικά ελλείμματα και το δημόσιο χρέος είναι το πρόσχημα. Τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που κάνουν κόλαση τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, για να φτηνύνουν την εργατική δύναμη, είναι στρατηγικός στόχος μονοπωλίων - ΕΕ αστικών κυβερνήσεων εδώ και 20 χρόνια.

Η πρόσφατη έκθεση Ρομπάι το ομολογεί χωρίς προσχήματα: Ευρωμνημόνια καπιταλιστικής βαρβαρότητας σε κάθε κράτος μέλος.

Φτάνει πια ! Οι εργαζόμενοι έχουν στα χέρια τους σήμερα όλες τις αποδείξεις ότι η ΕΕ αποτελεί το σιδερένιο μηχανισμό επιβολής της θέλησης του κεφαλαίου ενάντια στους λαούς.

Λαϊκός Ξεσηκωμός για να μην περάσουν τα μέτρα, να μπει τέρμα στη καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να οικοδομήσουν οι εργαζόμενοι τη λαϊκή ευημερία, με τη δική τους Λαϊκή Εξουσία, πάνω στα ερείπια της εξουσίας των μονοπωλίων και της ΕΕ. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου