Σελίδες

23 Οκτ 2012

Πώς «φουσκώνουν» τη δράση της «Χρυσής Αυγής»


Σε συζήτηση νομοσχεδίου για τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» Γ. Γερμενής είπε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι εντελώς ανήθικο που κάνει τον τελευταίο καιρό η παράταξη της ΝΔ. Προσπαθεί συνεχώς να εξισώσει τη νόμιμη πολιτική δράση, τον ακτιβισμό της "Χρυσής Αυγής" με την αριστερή βία και τρομοκρατία. Πρόκειται για ύβρη (...) Δεν γίνεται κάποιος λογικός νους, κάποιος άνθρωπος που ζει σε αυτήν τη χώρα να εξισώσει τη δράση Ελλήνων εθνικιστών με τη βία των κάθε λογής κουκουλοφόρων, τρομοκρατών, ορφανών του Μαρξ. Τι έγινε με τους δολοφόνους των εργαζομένων της "Μαρφίν"; Γιατί σταματήσατε την έρευνα; Πώς μπορείς να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τους αγωνιστές της "Χρυσής Αυγής" με τους εγκληματίες του ποινικού δικαίου, που βγαίνουν από τα μπλοκ κομμάτων της Αριστεράς και κατακαίνε το κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων, που στέλνουν αστυνομικούς στο νοσοκομείο, με την Αριστερά που κλείνει με το έτσι θέλω λιμάνια, που "μπουκάρει" με το έτσι θέλω σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες, που πλακώνει στο ξύλο όποιον βαφτίζει απεργοσπάστη;».
***
Πράγματι, η «Χρυσή Αυγή» βρήκε έτοιμο όλο το πολιτικοϊδεολογικό
οπλοστάσιο της αστικής προπαγάνδας για να δικαιολογεί την εγκληματική πρακτική της. Ηταν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., διάφορα αστικά επιτελεία, τα αστικά ΜΜΕ που για χρόνια ολόκληρα φρόντισαν να καλλιεργήσουν την άποψη ότι η προβοκατόρικη δράση των διαφόρων κουκουλοφόρων προκειμένου να εντείνεται η κρατική καταστολή ενάντια στο οργανωμένο εργατικό κίνημα συνδέεται αν δεν ταυτίζεται με την επαναστατική ιδεολογία. Οταν είναι γνωστό πλέον ότι η δράση τους συνδέεται άμεσα με φανερούς και μυστικούς κρατικούς μηχανισμούς και υπηρεσίες, που δρουν σε αγαστή συνεργασία και με σχέδιο, όταν θέλουν να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα. Αυτή η προπαγάνδα για να καλλιεργήσει αφενός άλλοθι στην εγκληματική δράση των προβοκατόρων, αφετέρου την αποστροφή των εργαζομένων στο οργανωμένο εργατικό, λαϊκό κίνημα, ταυτίζει αυτή την αντιδραστική πρακτική με την επιστημονική κοσμοθεωρία του Μαρξ. Ετσι, τώρα η «Χρυσή Αυγή» χρησιμοποιεί την ίδια προπαγάνδα που εξισώνει τις προβοκάτσιες των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών με την κοσμοθεωρία του Μαρξ για να βγάλει λάδι την εγκληματική της δράση. Γιατί και το χτύπημα της μεγαλειώδους συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στη 48ωρη απεργία πέρσι τον Οκτώβρη από τους οργανωμένους προβοκάτορες, η δράση και τα μέσα που χρησιμοποίησαν, αλλά και το χτύπημα στις 12 Φλεβάρη φέτος, στη μεγαλειώδη συγκέντρωση όταν στη Βουλή ψηφιζόταν το δεύτερο μνημόνιο, όπου με οργανωμένο σχέδιο σαν καταδρομική ενέργεια και με υλικά που καίνε μέχρι και μεταλλικές πόρτες, έκαψαν την Αθήνα οι προβοκάτορες, ήταν φως φανάρι ότι παρέπεμπαν σε διασύνδεση με κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς.
Η «Χρυσή Αυγή» βαφτίζει ακτιβισμό και νόμιμη πολιτική πρακτική τους άγριους ξυλοδαρμούς μεταναστών, το χτύπημα των μαγαζιών τους, την ωμή τρομοκρατία ενάντιά τους. Αύριο το ίδιο θα κάνει και ενάντια στους εργάτες που οργανωμένα διεκδικούν το δίκιο τους ενάντια στο κεφάλαιο και στην πολιτική του. Οσο για τους αγωνιστές της «Χρυσής Αυγής» που τους εξισώνουν με την οργανωμένη ταξική πάλη στα εργοστάσια, εδώ έχει δίκιο η ναζιστική οργάνωση. Πράγματι, η δράση της υπερασπίζεται το σύστημα και το κεφάλαιο ενάντια στο οποίο παλεύει το οργανωμένο εργατικό κίνημα. Αλλά της αστικής προπαγάνδας το ότι η περιφρούρηση των απεργιών κάνει ζημιά στην οικονομία (πρόσφατα η «Εστία» έγραψε ότι οι απεργίες φέρνουν την ύφεση) της έρχεται «γάντι» προκειμένου αφενός να υπερασπίσει τη δράση της, αφετέρου να δείξει τον πραγματικό εχθρό ενάντια στον οποίο ετοιμάζεται να δράσει.
***
Λέει ο Γερμενής στη συνέχεια: «Τι σχέση μπορεί να έχει η "Χρυσή Αυγή" με τη "17 Νοέμβρη", με τον ΕΛΑ, με την τρομοκρατική για παράδειγμα Αριστερά;... Οταν φονεύει η τρομοκρατική Αριστερά αθώους ανθρώπους - ξέρετε η "17 Νοέμβρη" - και δεν συμμαζεύεται, τότε έχουμε εκτέλεση, όχι φόνο». Μήπως και στο συγκεκριμένο ζήτημα, αυτών των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν από διάφορες μυστικές και φανερές κρατικές υπηρεσίες εντός και εκτός Ελλάδας για να αναπαράγεται το «φαινόμενο τρομοκρατία», που όχι μόνο καμιά σχέση δεν έχει με το οργανωμένο εργατικό κίνημα, την ταξική πάλη, αλλά είναι από τους χειρότερους εχθρούς της, δεν ήταν η προπαγάνδα των αστικών επιτελείων, των αστικών κομμάτων, που απέδιδε σ' αυτούς τους μηχανισμούς ριζοσπαστική ιδεολογία; Το έκανε ο Μ. Χρυσοχοΐδης ως υπουργός Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και μετά, κατά κόρον, άλλοι τους απέδιδαν μαρξιστική ιδεολογία, ταυτιζόμενοι με την αμερικανική, γενικότερα την ιμπεριαλιστική αντίστοιχη προπαγάνδα. Να γιατί λέμε πως εκτός από το «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», τα περί «κατοχής και υποτέλειας», που έγιναν το υπόβαθρο ανάπτυξης του εθνικισμού για να αξιοποιείται από τη «Χρυσή Αυγή» ως θεμέλιο στην εγκληματική της δράση, ολόκληρη επίσης η αντιδραστική προπαγάνδα που αξιοποιεί τις προβοκάτσιες και τη δράση μηχανισμών των κρατικών ιμπεριαλιστικών υπηρεσιών για να χτυπήσει τη μαρξιστική θεωρία και την ιδεολογία των κομμουνιστών, να χτυπήσει την οργανωμένη ταξική πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, γίνεται το υπόβαθρο που χρησιμοποιεί η ναζιστική «Χρυσή Αυγή» ενάντια στο λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου