Σελίδες

9 Οκτ 2012

Δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ για τη σημερινή συγκέντρωση


Εντυπωσιακή, μαχητική και αποφασιστική ήταν η σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Χιλιάδες λαού, εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, αυτοαπασχολούμενοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση, σπάζοντας στην πράξη τα μέτρα καταστολής και απαγορεύσεων, δίνοντας απάντηση στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την ώρα που η κεφαλή της μαχητικής και πυκνής πορείας έφτανε Φιλελλήνων και Αμαλίας η ουρά της βρισκόταν στην Πειραιώς και Σωκράτους.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα από αύριο κιόλας, χωρίς σταματημό να συνεχίσουν την οργάνωση της πάλης για την απάντηση της εργατικής τάξης με νέα απεργία στις 18 Οκτώβρη. Για να είναι αυτή η απεργία μια οργανωμένη απάντηση στο μεγάλο κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα μονοπώλια που επιδιώκουν να μας αλυσοδέσουν.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν την κατάργηση του κατώτερου μισθού και μεροκάματου, το τσάκισμα του 8ώρου, τη ριζική ανατροπή της ζωής τους.

Να πιστέψουμε στη δύναμη μας, να φέρουμε τα πάνω-κάτω.

Nα μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά!

2 σχόλια:

  1. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απ' τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, χτες, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την επίσκεψη της Α. Μέρκελ: «Θα νικήσουν εκείνοι οι λαοί που δε διστάζουν να σπάσουν και να χάσουν τις ταξικές αλυσίδες τους. Αυτό για μας είναι το νόημα των σημερινών συγκεντρώσεων. Αυτό πρέπει να είναι το νόημα των άμεσων και μελλοντικών αγώνων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/10/12, 2:42 μ.μ.

    Mε λίγα λόγια η ΑΛΕΚΑ τα είπε ΟΛΑ!!!

    Ναι, με ταξικές καπιταλιστικές αλυσίδες είμαστε δεμένοι
    οι άνεργοι,
    οι εργαζόμενοι -με μισθούς πείνας πλέον,
    οι χρεωμένοι για ένα κεραμίδι στις τράπεζες,
    οι φτωχοί αγρότες και οι μικροεπαγγελματίες που στενάζουν κι αυτοί κάτω απ' την μπότα των μονοπωλίων,
    οι φτωχοί επιστήμονες και διανοούμενοι,
    τα παιδιά ή και οι ενήλικες που αργοπεθαίνουν παραδομένοι στις ναρκωτικές ουσίες που τους ρίχνει ο καπιταλισμός και οι καπιταλιστές που θησαυρίζουν σε βάρος τους,
    κι όλοι εντέλει όσοι βιώνουν στο πετσί τους με τον όποιο τρόπο τον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό απανταχού τής Γης.

    Τι έχουμε να χάσουμε λοιπόν αν σπάσουμε αυτές τις αλυσίδες;
    Απλά, την κόλαση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή