Σελίδες

12 Οκτ 2012

Πλατιά σύσκεψη για το Ασφαλιστικό των μηχανικών


Η ΕΣΑΚ Μισθωτών Τεχνικών, η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων και η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ Μηχανικών καλούν σε πλατιά σύσκεψη την Κυριακή 14 Οκτώβρη στις 18.30, στην αίθουσα του ΤΕΕ, Νίκης 4 στο Σύνταγμα, για τον προγραμματισμό δράσης, τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και το συντονισμό με μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους γιατρούς και δικηγόρους.
Στο κάλεσμά της η ΕΣΑΚ αναφέρει: «Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων μηχανικών κλιμακώνεται! Επόμενο βήμα μετά την καλοκαιρινή απόφαση της κυβέρνησης για δραστικές αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων μηχανικών, η κυβερνητική επίθεση συνεχίζεται με στόχο τα αποθεματικά του κλάδου Υγείας του Ταμείου. Οι παροχές Υγείας του Ταμείου δεν καλύπτουν ούτε στοιχειωδώς τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Οι άνεργοι και οι
εργαζόμενοι με μπλοκάκι που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές είναι τελείως ακάλυπτοι, αφού δεν προβλέπονται ούτε καν αυτές, οι στοιχειώδεις, ισχνές παροχές.
Οι εξελίξεις δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αλλά αποτελούν φυσική συνέχεια της πολιτικής της ΕΕ για την ανταποδοτικότητα στην Κοινωνική Ασφάλιση, δηλαδή της μεταφοράς των ασφαλιστικών βαρών από το κράτος και την εργοδοσία στις πλάτες των εργαζομένων με μια σειρά νόμους, με αποκορύφωμα το ν. 3518/2006 για το ΤΣΜΕΔΕ.
Η επίθεση δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους μηχανικούς. Είναι τμήμα της συνολικής επίθεσης στα εργασιακά, μισθολογικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων και του λαού, που κλιμακώνεται από τις κυβερνήσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την ΕΕ. Κοινή πρέπει να είναι και η αντεπίθεσή μας. Ο ουσιαστικός αγώνας που σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, τα σχέδια ΕΕ - μονοπωλίων, μπορεί και πρέπει να δοθεί σε συμπόρευση με τον ταξικό πόλο του εργατικού κινήματος, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ». Το κείμενο της ΕΣΑΚ καταλήγει σε αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής όλων των εργαζόμενων μηχανικών στην 24ωρη απεργία της 18ης Οκτώβρη και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ. και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 15 Οκτώβρη στις 12.00 μ. στο υπουργείο Εργασίας (στην οδό Σταδίου), κινητοποίηση για την οποία έχουν ήδη λάβει αποφάσεις στάσης εργασίας τα σωματεία του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου