Σελίδες

10 Οκτ 2012

Μπίζνες για τα μονοπώλια, εκμετάλλευση για το λαό...


ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ήμασταν σε ...διεθνή απομόνωση και δεν το είχαμε καταλάβει! Μας το αποκάλυψε με τις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός. Ηρθε -μας είπε- η Α. Μέρκελ, και «έσπασε» η καραντίνα!
Πού να καταλάβουμε εμείς οι φτωχοί και ανόητοι από τέτοια «παιγνίδια» της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Μόνο μια κυβέρνηση τόσων πολλών και μεγάλων προσωπικοτήτων όπως αυτή που έχουμε μπορεί να τα κατανοήσει.
Γι' αυτό και προσκάλεσε τη «φίλη» της χώρας και Γερμανίδα καγκελάριο και έβαλε τα γυαλιά σε όσους ήθελαν τη χώρα στο περιθώριο.
Βέβαια, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι αυτή η «διεθνής απομόνωση» στην οποία υποτίθεται ότι βρισκόμαστε είναι κάπως ...περίεργη.
Οι κινέζικες εταιρείες παίρνουν τα λιμάνια μας, οι γερμανικές πολυεθνικές τις ενεργειακές μας δυνατότητες, οι νορβηγικές πετρελαϊκές κοινοπραξίες τα κοιτάσματα του Αιγαίου, οι αμερικανικοί κολοσσοί τις εξοπλιστικές δαπάνες, γαλλικές επιχειρήσεις τα μεταλλεία μας...

Οσο για την Ευρωπαϊκή Ενωση γενικώς, αυτή ...τα παίρνει όλα. Τους φόρους μας, τα δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική ασφάλιση. Ο,τι υπάρχει και δεν υπάρχει δηλαδή.
Τελικά, πολύς κόσμος ασχολείται με μια τόσο απομονωμένη χώρα. Προφανώς η επίσκεψη της Α. Μέρκελ ήρθε να διασφαλίσει τη συνέχεια αυτής της ...ενασχόλησης και το ότι ο ελληνικός λαός θα παραμείνει στο ...επίκεντρο. Στο επίκεντρο της εκμετάλλευσης όμως.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΩΣ να εξάρουμε την κοινωνική ευαισθησία της Γερμανίδας Καγκελάριου. Αλλωστε αυτό το χαρακτηριστικό διακρίνει όλους όσους ηγεμονεύουν στην ΕΕ. Είπε ότι στόχος είναι «τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας να ζουν σε ευημερία».
Γι' αυτό υποθέτουμε περικόπτονται δραματικά τα κονδύλια για την Παιδεία, κλείνουν ή υπολειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί, δεν έχουν προσωπικό οι δημόσιες παιδιατρικές κλινικές, καταργείται το αφορολόγητο των παιδιών, μπαίνει λουκέτο στις φοιτητικές εστίες και εξαφανίζονται τα επιδόματα πολυτέκνων.

Παπαγεωργίου Βασίλης
Αυτά συμβαίνουν όταν είναι ...το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου