Σελίδες

9 Οκτ 2012

Εχουν και σχέδιο και στρατηγική


Σε συνέντευξή του στο «Βήμα», ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε: «Βασίζουμε την αισιοδοξία μας στο γεγονός ότι ο αντίπαλος δεν έχει σχέδιο παρά μόνο τον εκβιασμό - αν θεωρήσουμε ότι ο αντίπαλος είναι η κυρία Μέρκελ ή η πολιτική της». 
Αυτό ακριβώς θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να θεωρήσει ο λαός. Οτι αντίπαλος είναι ένα πρόσωπο, ένας πολιτικός, μια κυβέρνηση, οι οποίοι μάλιστα πορεύονται δίχως σχέδιο!!!
 Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας το Σάββατο στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε το λαό σε ξεσηκωμό και αντεπίθεση ως την «οριστική νίκη», διευκρινίζοντας ότι σαν τέτοια εννοεί την πτώση της συγκεκριμένης κυβέρνησης και της ανάληψης των ηνίων της αστικής διαχείρισης από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ... Μάλιστα, πρόσθεσε ότι αυτό θα είναι το μεγάλο «ναι» του λαού στη «δημοκρατία» και την «κοινωνική συνοχή».
Για τον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να μην υπάρχει μια καλά και προ πολλού επεξεργασμένη στρατηγική σε επίπεδο ευρωένωσης, όπου καθορίζονται ένα προς ένα τα αντιλαϊκά βήματα που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, θα τα συνδράμουν να δρασκελίσουν την κρίση με το μικρότερο δυνατό κόστος και θα τους επιτρέψουν στη φάση της ανάκαμψης να γιγαντώσουν τα κέρδη τους. Για το ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να μην υπάρχουν τα μονοπώλια, να μην κυριαρχούν στην οικονομία και να μην πορεύονται με γνώμονα το μεγαλύτερο κέρδος, για το οποίο δεν υπάρχει έγκλημα που να μην μπορούν να διαπράξουν.
Η αφήγησή του είναι βολική για τον ίδιο και την επιδίωξή του να αναβαθμιστεί στη διαχείριση της (αστικής) δημοκρατίας με «κοινωνική συνοχή», δηλαδή με το λαό υποταγμένο. 
Είναι ακόμα πιο βολική για το σύστημα, αφού στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει την εναλλακτική δύναμη που μπορεί καλύτερα από άλλες να χειραγωγεί λαϊκές συνειδήσεις, για να μην κινδυνεύσει το ίδιο. Είναι όμως αφήγηση επικίνδυνη για το λαό. 
Ο αντίπαλός του έχει και σχέδιο και στρατηγική.
Με σχέδιο και στρατηγική οφείλει να δώσει ο ίδιος την απάντησή του. 
Απέναντι στα μονοπώλια και στις δυνάμεις που διαχειρίζονται την εξουσία του κατά καιρούς, πρέπει να αντιτάξει όλη τη δύναμη πυρός που διαθέτει και που σήμερα μπορεί να πολλαπλασιάσει η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ και μόνο αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου