Σελίδες

15 Οκτ 2012

Αλ.Τσίπρας: Αν βγούμε από το ευρώ θα καταστραφούμε!

"Mας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε
Yποταχθήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη..."Γ.Σεφέρης

"Καταστροφή η έξοδος από το ευρώ".
Ποιός το είπε;
Και ποιός δεν το είπε.
Θα αναφέρουμε μόνο τους δύο τελευταίους:

Να θυμίσουμε το ρεπορτάζ φρίκης του ΑΝΤ1 την εβδομάδα πριν τις εκλογές του Ιουνίου και όλη τη φοβερή προπαγάνδα με βάση την οποία ο λαός υπέκυψε στον εκβιασμό και ξαναψήφισε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που με την αριστερή πρασινάδα της ΔΗΜΑΡ έκαναν την  κυβέρνηση που σήμερα  μας στήνει στον τοίχο με το αντιλαικότερο πακέτο μέτρων που έγινε ποτέ.
Να θυμίσουμε ότι αυτό είναι το όπλο με το οποίο πυροβολούν και εκβιάζοιυν τον ελληνικό λαό οι δανειστές μας και η τρόικα.
Να θυμίσουμε όλες τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις Σαμαρά που έλεγαν ότι δε γίνεται  να διαπραγματεύεσαι με αυτούς που σε απειλούν με έξοδο από το ευρώ και την ίδια στιγμή να δηλώνεις ότι η "έξοδος από το ευρώ σημαίνει ολοκληρωτική καταστροφή" επιβεβαιώνοντας και ενισχύοντας τα επιχειρήματά τους εναντίον σου.
Ο Σαμαράς βέβαια δεν διαπραγματεύεται με την τρόικα αλλά με το λαό και επομένως έχει κάθε λόγο να τον εκφοβίζει. Ο Α.Τσίπρας όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί συνεχίζουν και ενισχύουν τον εκφοβισμό;

Η απάντηση είναι απλή.
Γιατί η επόμενη μέρα με ΣΥΡΙΖΑ ελάχιστα (η και καθόλου δεν) θα διαφέρει από την προηγούμενη, όποιες κι αν είναι οι προθέσεις, μέσα σε συνθήκες τρομερής καπιταλιστικής κρίσης που δεν επιτρέπει οποιαδήποτε  διαχειριστική λύση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ της ΕΕ και του ευρώ εγκλωβίζει το λαό στους ίδιους φόβους και τους ίδιους εκβιασμούς που τον εγκλώβιζαν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, όσο ωραία και φιλολαικά κι αν ακούγονται τα λόγια του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, και οποιοσδήποτε άλλος, δεν μπορεί να διαπραγματευθεί υπέρ του λαού, όσο ο λαός είναι φοβισμένος από εκβιαστικά διλήμματα στη γωνία και όχι απελευθερωμένος, αποφασισμένος για όλα  και πρωταγωνιστής.

Δυστυχώς η εμμονή στην ΕΕ και η μη παραδοχή του εγκλήματος της υπογραφής του Μάαστριχτ δεν μπορεί παρά να έχει τις συνέπειές της. Η ΕΕ, το ευρώ και η λεγόμενη ευρωπαική ολοκλήρωση, δεν μπορούν να αλλάξουν χαρακτήρα. Η ΕΕ είναι ένας ιμπεριαλιστικός μηχανισμός που προστατεύει και προωθεί τα συμφέροντα του μεγάλου ευρωπαικού κεφαλαίου, και επομένως στρέφεται ενάντια στους λαούς με τους τρόπους που βλέπουμε κάθε μέρα.
Κάποιοι βέβαια έχουν ξεχάσει οτι ό,τι και να κάνουν, αυτός ο κόσμος είναι ταξικός και πως μέρα με τη μέρα η ταξική πάλη όλο και οξύνεται.

Το "Η με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες" θα απαντηθεί πολλές φορές μέσα στους επόμενους μήνες από όλους.
Το  ΄"Η με την ΕΕ ή με τους λαούς" θα μπαίνει σαν ερώτημα κάθε μέρα όλο και πιο έντονα.

Σήμερα δόθηκε μια από τις απαντήσεις από τον Α.Τσίπρα, ο οποίος κατά τα άλλα είπε πως θα διαπραγματευθεί διαφορετικά...

Όσο για το σύνθημα που ακουγόταν μόλις την προηγούμενη χρονιά και  στα δικά τους μπλοκ  "Ουτε ΔΝΤ ούτε και ΕΕ, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ" αυτό έχει πάει ήδη στα σκουπίδια. Ο ρόλος του ολοκληρώθηκε.

Την Πέμπτη στη Γεν.Απεργία ας διαλέξουμε πλευρά. Η Ομόνοια χωράει πολλούς ακόμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου